Forum » Elektrotehnika in elektronika » priklop aparata
priklop aparata
bistri ::
lotil sem se priklopit pecico, v steni sta dva kontakta žice pa 3. vem da vem da gre na živega 2 žici na mrtvega pa 1. katere so preve? (se motim da gre faza in zemlja skupaj in nula tam kjer ni lučke na fanepriferju?
- predlagal izbris: kloko ()
Saintek ::
Faza in zemlja skupaj......, tvoj nick je res primeren. Poklici raje električarja, preden te najdemo v črni kroniki.
Xserces ::
narava posrkbi za naravno selekcijo... ni ratal iz špago bo probu s štromom.
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xserces ()
nekoman ::
dober komentar
. Poklici raje električarja, preden te najdemo v črni kroniki.
dober komentar
dober komentar
dober komentar
. Poklici raje električarja, preden te najdemo v črni kroniki.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nekoman ()
mirator ::
Najboljši odgovor je ob 05:31:27 dal @kloko. Enakega sem hotel dati tudi jaz, vendar mi nekaj pri predlogu izbrisa ne dela. Takšno trolanje je najbolje ignorirati.
starfotr ::
Tudi, če gre za trola, nima veze.
Nekdo bo iskal informacije, bo naletel na nek nasvet, ki ne bo strokovni in bo štala.
V bistvu je tako, da uporabniki ne bi smeli nič vezat, nič servisirat ali kako drugače posegat v inštalacijo ali v aparat. Za vse to bi morali poskrbeti električarji ustrezne izobrazbe in poklica.
V tujini (npr. v Avstraliji) ne smeš nič sam delat. Vse mora uredit pooblaščen in usposobljen električar. Tudi, če si sam inženir ustrezne stroke in če nimaš državnega blagoslova, nimaš kaj čačkat po elektro sistemih in inštalacijah.
Ker pa bi vsak rad malo prihranil in ne bi rad čakal ustrezne osebe, se to dela malo po domače pri nas. Videl že ogromno zadev, ki so bile dokaj nove vendar tako nemarno in nevarno narejene, da je to groza.
Nekdo bo iskal informacije, bo naletel na nek nasvet, ki ne bo strokovni in bo štala.
V bistvu je tako, da uporabniki ne bi smeli nič vezat, nič servisirat ali kako drugače posegat v inštalacijo ali v aparat. Za vse to bi morali poskrbeti električarji ustrezne izobrazbe in poklica.
V tujini (npr. v Avstraliji) ne smeš nič sam delat. Vse mora uredit pooblaščen in usposobljen električar. Tudi, če si sam inženir ustrezne stroke in če nimaš državnega blagoslova, nimaš kaj čačkat po elektro sistemih in inštalacijah.
Ker pa bi vsak rad malo prihranil in ne bi rad čakal ustrezne osebe, se to dela malo po domače pri nas. Videl že ogromno zadev, ki so bile dokaj nove vendar tako nemarno in nevarno narejene, da je to groza.
floyd1 ::
"Vsake oči imajo svojega malarja."
Meni je pred leti "usposobljen" električar priklopil pomivalca brez ozemljitve (sicer je bilo ničenje v tistem stanovanjskem bloku) in je zato rahlo treslo, ko si se dotaknil inox kontrolne plošče. Jaz, amater, bi to lahko naredil pravilno, a nisem smel (garancija). No, potem seveda sem...
Meni je pred leti "usposobljen" električar priklopil pomivalca brez ozemljitve (sicer je bilo ničenje v tistem stanovanjskem bloku) in je zato rahlo treslo, ko si se dotaknil inox kontrolne plošče. Jaz, amater, bi to lahko naredil pravilno, a nisem smel (garancija). No, potem seveda sem...
floyd1 ::
Potegnil stroj ven (vgradni), priklopil še "zemljo" od stroja na nulo v steni, probal (seveda ni več treslo), ga poklical in vljudno povedal, da nima pojma. Namesto opravičila me je vprašal, zakaj pol sploh kličem, če sem že sam rešil... Verjetno je poslal pač enega "mladiča" k meni, važno da je pokasiral priklop...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Stik faze in nuleOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4473 (3043) | mirator |
» | Priklop kuhinjskih aparatovOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4111 (3210) | TheBlueOne |
» | Vse električne naprave v flatu "tresejo" - statična elektrikaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4738 (3183) | mirator |
» | Vezava kopalniškega stikalaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 21499 (9822) | marjan_h |
» | Me je električar nategnil?Oddelek: Loža | 12165 (10688) | johnnyyy |