Forum » Loža » wokeness na univerzi Stanford
wokeness na univerzi Stanford
Shegevara ::
Jaz ga uporabljam, ker so ga oni tako dolgo, velika večina, tukaj pa že definiraš da je nekaj drugega,
Razloži prosim še enkrat. Ti uporabljaš izraz v navezavi na celino, kot si povedal. Večina pa v navezavi na državo. Če nič drugega, potem si ti edinstven dokaz, da bi lahko vsaj na nekaterih področjih, kot je to recimo akademski svet, standardizirali neke tako osnovne pojme.
torej kaj je tisto kar po tvoje večina že dolgo uporablja namesto Američan?
V pomenskem smislu povsem nekaj drugega, kot uporabljaš ti.
Vsaj napiši pravilno!
Izmikaš se lastni argumentaciji svojih trditev. Deluje kot da nimaš pojma in bluziš, namesto da se potrudiš in argumentiraš zakaj jaz 'moram' predstaviti svoje definicije.
Še sam ne veš, kaj si napisal na isti strani...
Ta je pa dobra Sej za gostilniško debato bo tole še nekako šlo skozi s takim načinom izražanja.
Glede kršitev imaš torej nižji nivo, in še kar naprej vztrajaš,da je dobro tako!
Če jaz lahko razumem tvoj prosti slog, boš pa še ti mene lahko. In če bi jaz zanemarjal pozornost na vsebino bi poskrbel vsaj za to, da bi počistil lastne slovnične napake, da ne bi potem tako ironično izpadel, kot si ti zdaj.
Zelo težko te bom gledal kot avtoriteto v bilo čem!
Mene nikoli ne gledat kot avtoriteto. Spletni forum je idealna platforma za gledanje dejanskih stališč in komentarjev vsebinsko kot avtoriteto ali ne. In debata je zabavna in se zna bolj razviti, če se na slog pisanja osredotočaš le takrat, ko je to vsebinsko zares pomembno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Shegevara ()
c3p0 ::
...ampak IT odelek.
Kaj to pomeni za blacklist/whitelist, master/slave, blackboard/whiteboard, pogovorne izraze v IT oz. univerzi ;)
master/slave se ukinja povsod, Github, Postgres...
US citizen? Pa je to ok? Meni se S v US sliši strašno žaljiv. Tudi citizen mi ni povsem brez negativne konotacije.
So si rekli don't shit where you sleep, tipično woke polovičarstvo in licemerstvo. USA so ukradli natives, edino prav je, da v celoti ozemlje vrnejo, ali pa se za začetek vsaj preimenujejo v npr. SLON (stolen land of natives).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
kako je že ženska????? če je moški v moškem telesu, kako je lahko ženska????? spet nimaš/te odgovora.
seveda uspem zaznat razliko med spolom, nikdar ne bo taka očitna razlika da ne bi prpeoznal dedca oblečwnga v žensko. in obratno.
Ker ima možgane, ki so bližje ženskim kot moškim. Ker čuti, da je ženska in želi, da jo tako obravnavajo tudi drugi. Če bi bil ti zdajle v ženskem telesu, a ne bi hotel biti v moškem?
Mogoče. Ali pa je bil grooman, ali pa je preveč raznih hormonov zaužil v kritičnem obdobju razvoja možganov. Aja, po wokie metodologiji je to vse prirojeno, niti temu ne smemo reči napaka. No, morda pa je že fetus po mami dobil kake neprave hormone.
Zmaličenje spolnih organov in zalivanje s hormoni pa večinoma ni ustrezna rešitev (žal št. samomorov v tej skupnosti dosti pove).
A se že slišal za pojem hipotetično? Predstavljaj si, da si v ženskem telesu, hipotetično. A ne bi hotel nazaj v moško? Tako se pač počuti nekdo, ki želi spremeniti spol. To je realnost, stari
Zakaj pa ne? Bi bila nova izkušnja :D Seveda pa ne bi bil butch, ampak baba, da jo gledaš in občuduješ. Ne bom pa šel zato na hormone in pod nož.
Zgodovina sprememb…
joze67 ::
res je, črna luknja in bela pritlikavka, to je grozno, ampak še bolj osnovno je pa, kako poimenovati po novem barve kot so bela in črna barva. za mene to pravzaprav ni noben problem, vse to je zelena barva, samo ena je svetlo zelena, druga pa temno zelena. in to velja za vse vrste uporabe ne samo za barve.
Tehnično gledano je črna barva v resnici odsotnost svetlobe in kot taka ni barva. Pol problema rešenega!
nekoč je krožil po svetu en vic, ki bi se danes glasil. v avtobusu se peljejo US citizens (hm, hm kako naj sedaj povem, da so bili eni in drugi). kakorkoli, med seboj so se kregali kje bo kdo sedel. naenkrat šofer ustavi in zaukaže "vsi dol z busa". zunaj jim reče "na avtobusu ne bom trpel nobene rasne diskriminacije", za mene ste vsi enaki, vsi zeleni in sedaj gredo temno zeleni na zadnje sedeže, svetlo zeleni pa na prve sedeže. in tako je bilo. in ta šala je stara že vsaj 40let in vidite kako je bil ta šofer res zelo akademsko izobražen.
Edino da je ta šala krožila naokoli v kontekstu JAR in prehoda iz apartheida.
nejclp ::
kako je že ženska????? če je moški v moškem telesu, kako je lahko ženska????? spet nimaš/te odgovora.
seveda uspem zaznat razliko med spolom, nikdar ne bo taka očitna razlika da ne bi prpeoznal dedca oblečwnga v žensko. in obratno.
Ker ima možgane, ki so bližje ženskim kot moškim. Ker čuti, da je ženska in želi, da jo tako obravnavajo tudi drugi. Če bi bil ti zdajle v ženskem telesu, a ne bi hotel biti v moškem?
Mogoče. Ali pa je bil grooman, ali pa je preveč raznih hormonov zaužil v kritičnem obdobju razvoja možganov. Aja, po wokie metodologiji je to vse prirojeno, niti temu ne smemo reči napaka. No, morda pa je že fetus po mami dobil kake neprave hormone.
Zmaličenje spolnih organov in zalivanje s hormoni pa večinoma ni ustrezna rešitev (žal št. samomorov v tej skupnosti dosti pove).
.
Četudi bebavo ponavljaš alt right mantre, tudi če bi bilo res, zakaj naj bi bilo relevantno?
Plus, verjetnost, da bo transpolnik naredil samomor se po postavitvi diagnoze, strokovni pomoči in končno, spremembi spola, bistveno zmanjša.
Zakaj pa ne? Bi bila nova izkušnja :D Seveda pa ne bi bil butch, ampak baba, da jo gledaš in občuduješ. Ne bom pa šel zato na hormone in pod nož.
Aja, ne bi bil butch, z moškimi bi porival? Saj to lahko že zdaj, se bojiš odziva takih kot si ti?
Verjamem, da ne bi šel pod nož, moraš met dosti poguma za odločitev, da spremeniš spol, konfomisti ga pač ne premorete.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejclp ()
Spol lahko spremeniš, uradno, vrste pa ne
Pretresen sem, da tako nonšalantno zagovarjaš to v nebo vpijočo krivico. In, iskreno, precej arbitrarno postavljeno mejo. Recimo, v temi se je javil član foruma, ki je v resnici volk. Njemu pač ustreza, se je prilagodil. Ampak kaj pa če to ni recept, primeren za vse?
Če se oseba identificira kot ženska se obravnava kot ženska in ma vse pravice ki jih imajo ljudje, če se identificira kot mačka, torej se razčloveči, pa lahko pričakuje, da se jo obravnava kot mačko, ima pravice mačke in gre zarad mene lahko na društvo proti mučenju živali, če ji kaj ni všeč, če se identificira kot helikopter, ma pa pravice helikopterja in ne vem kam naj gre, ampak pomoje na psihiatrijo.Kje točno se začne psihiater (in zakaj tam)?
Scaramouche3 ::
Razloži prosim še enkrat. Ti uporabljaš izraz v navezavi na celino, kot si povedal. Večina pa v navezavi na državo. Če nič drugega, potem si ti edinstven dokaz, da bi lahko vsaj na nekaterih področjih, kot je to recimo akademski svet, standardizirali neke tako osnovne pojme.
Jaz uporabljam, kar se je uporabljalo do sedaj, in očitno Kanadčane to ne moti!
Ti še vedno ne definiraš to kar ti praviš da je pravilno.
In večina Američanov se ne poimenuje US Citizen!
V pomenskem smislu povsem nekaj drugega, kot uporabljaš ti.
Spet ples in izmikanje...
Izmikaš se lastni argumentaciji svojih trditev. Deluje kot da nimaš pojma in bluziš, namesto da se potrudiš in argumentiraš zakaj jaz 'moram' predstaviti svoje definicije.
Ne, jaz imam svojo, ti še vedno nisi napisal, kaj je tisto, kar mora biti drugo kot Američan!
Ta je pa dobra Sej za gostilniško debato bo tole še nekako šlo skozi s takim načinom izražanja.
Ne to je tvoj citat!
Če jaz lahko razumem tvoj prosti slog, boš pa še ti mene lahko. In če bi jaz zanemarjal pozornost na vsebino bi poskrbel vsaj za to, da bi počistil lastne slovnične napake, da ne bi potem tako ironično izpadel, kot si ti zdaj.
Moj slog je dovolj dober in veliko manj prost kot tvoj!
Mene nikoli ne gledat kot avtoriteto.
Oh, to je zdaj več kot očitno!
Pretresen sem, da tako nonšalantno zagovarjaš to v nebo vpijočo krivico. In, iskreno, precej arbitrarno postavljeno mejo. Recimo, v temi se je javil član foruma, ki je v resnici volk. Njemu pač ustreza, se je prilagodil. Ampak kaj pa če to ni recept, primeren za vse?
Vsekakor naj poišče psihiatrično pomoč in dobi mnenje. Komisija bo potem odločila, kakšna oblika pomoči bi bila najboljša zanj, morda celo, da se ga operativno spremeni v volka in strpa v živalski vrt, ampak dvomim.
Če se oseba identificira kot ženska se obravnava kot ženska in ma vse pravice ki jih imajo ljudje, če se identificira kot mačka, torej se razčloveči, pa lahko pričakuje, da se jo obravnava kot mačko, ima pravice mačke in gre zarad mene lahko na društvo proti mučenju živali, če ji kaj ni všeč, če se identificira kot helikopter, ma pa pravice helikopterja in ne vem kam naj gre, ampak pomoje na psihiatrijo.
Kje točno se začne psihiater (in zakaj tam)?
Psihiatrično pomoč lahko poiščeš kadarkoli, urgentno tudi brez napotnice, kar predlagam da izkoristiš, če si, kot praviš, pretresen, ker vrste ne moreš spremeniti, spol pa lahko.
Disforija spola jasno zahteva psihiatra, čimprej, tem bolje. Za spremembo spola glede na zakonodajo in prakso je potrebna diagnoza motnja spolne identitete, ki jo poda psihiater oz.konzilij.
Zgodovina sprememb…
Aja, ne bi bil butch, z moškimi bi porival? Saj to lahko že zdaj, se bojiš odziva takih kot si ti?
Verjamem, da ne bi šel pod nož, moraš met dosti poguma za odločitev, da spremeniš spol, konfomisti ga pač ne premorete.
Nah, to ni lepo, bil bi lejzba, kakopak.
Spola ne moreš spremenit, lahko pa si zmaličiš genitalije, da so recimo podobne nasprotnemu spolu (moški lažje kot ženske). Nimam nič proti, če to odločitev sprejme samostojna, negroomana oseba, ne pa starš namesto otroka, da bo bolj hip pred fantom svoje žene.
Lahko si le spol in vrsta, ki jih nejco in ostali "woke people" odobrijo. Če to ni samoironija, ne vem kaj je.
Zgodovina sprememb…
lynxslo5 ::
Spol lahko spremeniš, uradno, vrste pa ne, kolikokrat bom moral še ponoviti, da boste nehal delat take bedaste primerjave?
Na tem forumu je forumaš jure že par let nazaj razlagal, da tudi vrsto lahko spremeniš. Točno se spomnim, da je pisal, da človek lahko postane tudi mačka.
Jure je bil korak pred časom. Boj napreden kot univerza Stanford.
sbawe64 ::
lastpass tudi uporablja master izrazoslovje
https://support.lastpass.com/help/how-d...
Točka 1., drugi odstavek
Go to https://lastpass.com/?ac=1 and log in with your email address and master password.
Povezavo našel v novici
https://slo-tech.com/novice/t809736#crta
predzadnji link v besedilu novice:
"denimo čim več iteracij PBKDF2."
Potem slo-tech ni za woke agendo ?
Točka 1., drugi odstavek
Go to https://lastpass.com/?ac=1 and log in with your email address and master password.
Povezavo našel v novici
https://slo-tech.com/novice/t809736#crta
predzadnji link v besedilu novice:
"denimo čim več iteracij PBKDF2."
Potem slo-tech ni za woke agendo ?
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
Jaz uporabljam, kar se je uporabljalo do sedaj, in očitno Kanadčane to ne moti!
Normalno, zakaj bi jih motilo?
Ti še vedno ne definiraš to kar ti praviš da je pravilno.
To kar se meni zdi pravilno, je točno to, kar si ti rekel, da uporabljaš.
Spet ples in izmikanje...
Ker ne bom 10x ponavljal ene same trditve.
Ne, jaz imam svojo, ti še vedno nisi napisal, kaj je tisto, kar mora biti drugo kot Američan!
Res je. Ker sem rekel, da bom to storil šele ko se opravičiš in priznaš da si se motil.
Ne to je tvoj citat!
Citat, v katerem piše, da moraš za akademski svet znat uporabo žaljivk opravičiti oziroma vsaj argumentirati. V njem ne piše, da moraš "biti akademik, da se pogovarjaš z mano".
Ne gre ti dobro.
Moj slog je dovolj dober in veliko manj prost kot tvoj!
Nepomembna in subjektivna ocena.
Oh, to je zdaj več kot očitno!
Ja, na forumu si dečko. Vsebini se posvečaj, ne temu kdo je avtoriteta, sploh ni važno če sem ali ne.
lastpass tudi uporablja master izrazoslovje
Pričakuj, da se bo to spremenilo v roku 1-2 let.
Spola ne moreš spremenit, lahko pa si zmaličiš genitalije, da so recimo podobne nasprotnemu spolu (moški lažje kot ženske). Nimam nič proti, če to odločitev sprejme samostojna, negroomana oseba, ne pa starš namesto otroka, da bo bolj hip pred fantom svoje žene.
Genijalc, spola ne spreminjaš z operacijo, spol spremeniš tako, da se identificiraš kot oseba drugega spola, uradno ga spremeniš s potrdilom psihiatra oz. konzilija na najbližji upravni enoti. Če si odrežeš tiča, nisi ženska, če se ne identificiraš kot ženska.
Lahko si le spol in vrsta, ki jih nejco in ostali "woke people" odobrijo. Če to ni samoironija, ne vem kaj je.
V bistvu je funkcionalna nepismenost in kognitivna deficienca.
Hiperinteligentno, hej, ker podpiram pravilo, da se oseba sama odloči, katerega spola bo, sem jaz tisti, ki odloča, katerega spola naj bo.
Ne, ti si tisti, genijalc.
Zgodovina sprememb…
Spol lahko spremeniš, uradno, vrste pa ne, kolikokrat bom moral še ponoviti, da boste nehal delat take bedaste primerjave?
Na tem forumu je forumaš jure že par let nazaj razlagal, da tudi vrsto lahko spremeniš. Točno se spomnim, da je pisal, da človek lahko postane tudi mačka.
Jure je bil korak pred časom. Boj napreden kot univerza Stanford.
Lahko se identificiraš kot mačka, si pa kvečem človek-mačka. Kot mačka si uradno opravilno nesposoben in kot mačka itak nimaš vstopa na upravno enoto, lahko greš pa do psihiatra (priporočljivo), ali pa do veterinarja, če ti je ljubše.
Genijalc, spola ne spreminjaš z operacijo, spol spremeniš tako, da se identificiraš kot oseba drugega spola, uradno ga spremeniš s potrdilom psihiatra oz. konzilija na najbližji upravni enoti. Če si odrežeš tiča, nisi ženska, če se ne identificiraš kot ženska.
Einstein... Po tej definiciji si lahko tudi mačka ali pes, furries se bi strinjali. Zakaj jim zanikaš to osnovno pravico biti to, kar si želijo? Kdo pa si ti, da si to dovoliš?
Einstein... Po tej definiciji si lahko tudi mačka ali pes, furries se bi strinjali. Zakaj jim zanikaš to osnovno pravico biti to, kar si želijo? Kdo pa si ti, da si to dovoliš?
Sem že Risu odgovoril,
Lahko se identificiraš kot mačka, si pa kvečem človek-mačka. Kot mačka si uradno opravilno nesposoben in kot mačka itak nimaš vstopa na upravno enoto, lahko greš pa do psihiatra (priporočljivo), ali pa do veterinarja, če ti je ljubše.
Nikomur ne odrekam pravice, da se identificira kot mačka, saj je to človekova pravica. Ni pa nikakor primerljivo s spremebo spola. Plus, sklepam, genijalc, da po tvoje ženska lahko postane mačka, ne more pa postati maček, anede?
49106 ::
Nikomur ne odrekam pravice, da se identificira kot mačka, saj je to človekova pravica. Ni pa nikakor primerljivo s spremebo spola.
Človekova pravica, da se indentificiraš kot mačka? Shizofrenija je kruta bolezen, a cel svet se ne more in se ne bo pretvarjal, da je nekdo mačka..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
Nikomur ne odrekam pravice, da se identificira kot mačka, saj je to človekova pravica. Ni pa nikakor primerljivo s spremebo spola.
Človekova pravica, da se indentificiraš kot mačka? Shizofrenija je kruta bolezen, a cel svet se ne more in se ne bo pretvarjal, da je nekdo mačka..
Absolutno imaš pravico, da se identificiraš kakorkoli želiš, ja.
Da je enako, če transžensko okolica sprejme kot žensko, kot da če kot mačko sprejme nekoga, ki se identificira kot mačka, pa debilijo tvoji desnjakarski kameradi, tako da lahko to z njimi razčistiš, razen če si tudi ti mnenja, da je to enako.
Normalno, zakaj bi jih motilo?
Očitno moti tebe!
Lažeš! Tvoj citat!
Svet se itak sam spreminja. Vprašanje je samo na kakšen način se spreminja in pa zakaj. Recimo zakaj ti uporabljaš pojem Američana drugače, kot ga velika večina drugih ljudi.
Res je. Ker sem rekel, da bom to storil šele ko se opravičiš in priznaš da si se motil.
Saj te tvoji citati preprečujejo,da bi se!
Citat, v katerem piše, da moraš za akademski svet znat uporabo žaljivk opravičiti oziroma vsaj argumentirati. V njem ne piše, da moraš "biti akademik, da se pogovarjaš z mano".
Spet sam ne veš kaj pišeš, potem se moraš izmikati,da to kar si napisal, v resnici ne pomeni...
Očitno hočeš povedati,da to kar pišem, ni pravilno, ker bi akademski svet to rekel, torej se z njimi strinjaš, to je tvoje mnenje!
Medtem te tvoj citat spet ko ne bereš, obrne na glavo!
Ker sta biološka spola v glavnem dva (samica, samec), družbenih spolov pa je več.
Ti si potlej trakulja? :D
Potlej maš mentalno 5 let?
Zgodovina sprememb…
Družbeno taktno bi bilo umrlemu na kosti vgravirat pronouns in izbran spol, da ne bo kasnejših zapletov.
Družbeno taktno bi bilo umrlemu na kosti vgravirat pronouns in izbran spol, da ne bo kasnejših zapletov.
Ni potrebe, okostnjakom dol visi.
Also, https://www.cnet.com/science/ancient-lo...
Zgodovina sprememb…
s1m0n ::
We don't know the circumstances of their relationship or their burial together. They could have been friends, family members, soldiers or involved in a sexual relationship
Lahko, da se je en identificiral kot ženska pa sta bla normalen par…
Očitno moti tebe!
Ne, me ne.
Lažeš! Tvoj citat!
Svet se itak sam spreminja. Vprašanje je samo na kakšen način se spreminja in pa zakaj. Recimo zakaj ti uporabljaš pojem Američana drugače, kot ga velika večina drugih ljudi.
Kje tu lažem veš samo ti.
Saj te tvoji citati preprečujejo,da bi se!
Boš moral argumentirat.
Spet sam ne veš kaj pišeš, potem se moraš izmikati,da to kar si napisal, v resnici ne pomeni
To ni izmikanje, če drži. Ti me nečesa obtožiš, potem me pa citiraš, povezave med. obtožbo in citatom ni pa nobene.
Očitno hočeš povedati,da to kar pišem, ni pravilno,
Ne, to ni očitno.
Medtem te tvoj citat spet ko ne bereš, obrne na glavo!
Po vsem razvidno je, da ti ni uspelo tega dokazat.
Lažeš! Tvoj citat!
Kje tu lažem veš samo ti.
Torej, prvo rečeš zakaj jaz ne uporabljam, nov spremenjen pomen, torej je po tvoje narobe...
Tvoj citat!
Potem pa obratno!
Hypathia ::
Ker sta biološka spola v glavnem dva (samica, samec), družbenih spolov pa je več.
Za 99% ljudi sta spola samo 2, biološki in družbeni spol pa sinonim. Pravo vprašanje se torej glasi, zakaj je treba uničiti za 99% ljudi dobro delujočo ureditev ter posledično ustvariti en kup problemov, ki bodo prizadeli predvsem tisto polovico človeštva, ki je bila že do sedaj bolj diskriminirana, zgolj zato, da bi ustregli kapricam zmedene, orto narcisistične minorne skupine.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.
D3m ::
Že groomaš vidim. :)
Perverzneš.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Za 99% ljudi sta spola samo 2, biološki in družbeni spol pa sinonim. Pravo vprašanje se torej glasi, zakaj je treba uničiti za 99% ljudi dobro delujočo ureditev ter posledično ustvariti en kup problemov, ki bodo prizadeli predvsem tisto polovico človeštva, ki je bila že do sedaj bolj diskriminirana, zgolj zato, da bi ustregli kapricam zmedene, orto narcisistične minorne skupine.
Ni hudič, 99%? Odkod si pa ta podatek potegnila?
Že groomaš vidim. :)
Perverzneš.
A razumeš besedo mentalno? Dejansko blebetaš.
We don't know the circumstances of their relationship or their burial together. They could have been friends, family members, soldiers or involved in a sexual relationship
Lahko, da se je en identificiral kot ženska pa sta bla normalen par…
Lahko da se ni, pa sta bila vseeno normalen par.
Zgodovina sprememb…
Horas ::
omfg hahaha lol lmao rofl fakej. ka vse pride iz vaših bebavih poneumlenih opranih
možganov. tako da se identificiraš. svašta!
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
omfg hahaha lol lmao rofl fakej. ka vse pride iz vaših bebavih poneumlenih opranih
možganov. tako da se identificiraš. svašta!
Česa točno ne razumeš? A resno misliš, da spol spremeniš z operacijo? To je zgolj lepotna kirurgija. Sicer je pa mel tale desnjakarček več operacij za potrjevanje spola, kot jih ma povprečna trans oseba https://twitter.com/kaceytron/status/15...
A resno misliš, da spol spremeniš z operacijo? To je zgolj lepotna kirurgija.
Spola v nobenem primeru ne moreš spremeniti. Je pa nekako logično, da tisti, ki trdi, da se je rodil v napačnem telesu, le-tega želi čim bolj spremeniti, da večina transžensk tega ne stori, je zgolj še en dokaz več, da gre zgolj za preseravanje oz. fetiš.
In medtem ko US of A tonejo v vse večjo greznico in želijo svoje sranje izvoziti po vsem svetu, je nekatere že srečala pamet:
Swedish health authorities have officially broken ranks with the World Professional Association for Transgender Health (WPATH) with the announcement that gender clinics will no longer be attempting to perform experimental sex changes on under-18s but will instead offer "psychological support to help youth live with the healthy body they were born with." https://thepostmillennial.com/sweden-cu...
Swedish health authorities have officially broken ranks with the World Professional Association for Transgender Health (WPATH) with the announcement that gender clinics will no longer be attempting to perform experimental sex changes on under-18s but will instead offer "psychological support to help youth live with the healthy body they were born with." https://thepostmillennial.com/sweden-cu...
Torej, prvo rečeš zakaj jaz ne uporabljam, nov spremenjen pomen, torej je po tvoje narobe...
Ne, še enkrat. Iz mojega stališča tvoja raba ni napačna. Vprašanje oziroma dilema nastane pri različnem razumevanju istega pojma pa še to ne v vseh kontekstih. Recimo v gostilni ni spet toliko važno kaj stoji za tvojim pojmovanjem, čeprav je tudi takrat dobrodošlo da so pri razumevanju konceptov, ki stojijo za pojmi sogovorniki na isti valovni dolžini. Na univerzah je pa to bistvenega pomena in je zato kar standardna praksa, da imamo definiranje pojmov na samem začetku vseh člankov, knjig, predavanj in seminarjev. Več - pomensko pojmovanje, kot lahko prihaja iz takšnega primera vodi v nepotrebno zapravljanje časa za razumevanje, ki bi bil lahko vložen v druge aspekte pri obdelavi gradiva: analiza, rezultati, sklep, itd...
Glugy ::
https://www.dailymail.co.uk/news/articl...
Tudi Stanford univerza gre po poti wokenessa. Po novem se ne bo smelo uporabljati besede "American" ampak "US ciztizen". Besedo "prostitute" bo pa zamenjala "person who engages in sex work".
Baje pa, da ta novi Woke besednjak na Stanfordu ni izumil oddelek za angleški jezik ampak IT odelek.
Časi se spreminjano, Včasih je bil tud Dick čist normalna otrokom prijazna beseda za priimek. Eni se težko sprijaznite s tem.
Na univerzah je pa to bistvenega pomena in je zato kar standardna praksa, da imamo definiranje pojmov na samem začetku vseh člankov, knjig, predavanj in seminarjev.
US Citizen kaže na nekaj da bi se oddaljili od USA, torej Amerika, očitno se gre za politično akcijo in ne točen način prikazovanja, ker oni so USA, ne US!
Več - pomensko pojmovanje, kot lahko prihaja iz takšnega primera vodi v nepotrebno zapravljanje časa za razumevanje, ki bi bil lahko vložen v druge aspekte pri obdelavi gradiva: analiza, rezultati, sklep, itd...
Saj to že je, samo ena fakulteta to spreminja in ne zaradi razlogov logistike in tega da ljudje ne vedo na koga mislijo da je Američan,ko se o njem govori.
In Američan je še vedno do sedaj bil brez problema razumljen za ljudi znotraj USA, drugače bi imeli nočno moro v knjižnicah, pa noben tega ni poročal, kot ti navajaš, da bi prišlo do nerazumevanja.
Torej United States of America Citizen, kar pa prej kaže na nočno moro, pri obdelavi gradiva, itd...
A resno misliš, da spol spremeniš z operacijo? To je zgolj lepotna kirurgija.
Spola v nobenem primeru ne moreš spremeniti. Je pa nekako logično, da tisti, ki trdi, da se je rodil v napačnem telesu, le-tega želi čim bolj spremeniti, da večina transžensk tega ne stori, je zgolj še en dokaz več, da gre zgolj za preseravanje oz. fetiš.
Da večina transžensk tega ne stori, je dokaz, da večina nima tolk dnarja, da bi si to lahko privoščila.
Horas ::
ni to, večina čeprav so prtegnjeni, in se oblačijo v ženske in zgledajo skrajno smešno in abszrdno, niso tako daleč s prtegnjenostjo da bi to nardili.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
Scaramouche3 je izjavil:
US Citizen kaže na nekaj da bi se oddaljili od USA, torej Amerika, očitno se gre za politično akcijo in ne točen način prikazovanja, ker oni so USA, ne US!
Politična akcija? Nekam dolgo-trajajoča akcija, če se izraz z izpustom kratice za Ameriko uporablja že v sami ustavi ZDA - The constitution of the United States. Glede na to, da se v vseh mednarodnih pogodbah in državnih zakonih predpisuje izraz "United states" ali pa okrajšava US (vir, stran 222), bi bil jaz bolj mnenja, da gre tu bolj za standardizacijo že uveljavljene rabe.
Da so pa oni ZDA, ne ZD, se pa s tabo celo strinjam. Na ameriški celini je v zgodovini že obstajala USCA poleg USA, tako da je lahko izraz US s tega stališča ne-točen in neprimeren. Je veliko bolj specifičen, kot izraz Amerika/Američan, ampak v kakih zgodovinsko-obarvanih mednarodno-političnih knjigah in študijah bi lahko bila tudi takšna raba (torej US) lahko moteča s stališča razumevanja vsebine.
In Američan je še vedno do sedaj bil brez problema razumljen za ljudi znotraj USA,
Že večkrat ponavljam. Noben izraz ni absolutno pravilen ali absolutno napačen. Tudi izrazi kot so nigger, retard ali prostitutka so lahko povsem argumentirani in opravičljivi celo znotraj akademije, če je uporaba takšnega izraza pomembna za vsebino ali za analizo te vsebine. Za nekega Janeza Novaka, ki ga srečaš na cesti pa itak velja svoboda oziroma "everything goes".
drugače bi imeli nočno moro v knjižnicah, pa noben tega ni poročal, kot ti navajaš, da bi prišlo do nerazumevanja.
Verjetno ne tako zelo znotraj ZDA, medtem ko imajo pa južnoameričani, Španci, Portugalci in tudi drugod pogosto drugačne navade. Imamo špance in njihove ameriške bivše kolonije, kjer za prebivalce ZDA uporabljajo izraze kot so estadounidense, gringo, norteamericano (vsi ti pojmi na svoj način problematični). Nikoli oziroma bolj redko je pa v španščini americano lahko izključno le prebivalec ZDA. Ne glede na kontekst.
Potem imaš Brazilce in Portugalce, kjer uporabljajo (tudi v akademiji) vse možne pojme in je treba izluščiti ali iz konteksta ali iz definicij pojmov na kaj se "americano" navezuje, čeprav tudi tu obstajajo takšna "standfordske" priporočila in smernice s strani akademij, da se izogibajo več-pomenski rabi izraza americano.
Potem imaš pa na drugi strani še Kanadčane, kjer pa nekateri ravno zaradi negativnih konotacij povezanih z ZDA ne bi bili radi označeni za Američane, ker je ravno to, da niso to, za kar se imajo njihovi južni bratje (Američani) stvar njihove nacionalne identitete.
Torej United States of America Citizen, kar pa prej kaže na nočno moro, pri obdelavi gradiva, itd...
Takšna nočna mora kot United states of America ali pa Zveza sovjetskih socialističnih republik. Ljudje v teh primerih najdejo bodisi okrajšavo ali bolj berljiv izraz. Tudi jaz še čakam, da se opravičiš ali priznaš zmoto. Mogoče lahko podebatiramo še kak drug izraz kot ta tvoj United States of America Citizen.
Politična akcija? Nekam dolgo-trajajoča akcija
Niti ni in ne rabi biti, tako kot WOKE, ni dolgo trajajoče in hoče uničiti standarde, ki so normalni!
Takšna nočna mora kot United states of America ali pa Zveza sovjetskih socialističnih republik. Ljudje v teh primerih najdejo bodisi okrajšavo ali bolj berljiv izraz. Tudi jaz še čakam, da se opravičiš ali priznaš zmoto. Mogoče lahko podebatiramo še kak drug izraz kot ta tvoj United States of America Citizen.
Mislim da se vrtiš v krogu, opravičit za kaj? Za to da te prvo moti,da sem proti definiciji US Citizen, potem priznaš da ni nič narobe z definicijo Američan, če je v gostilniški debati! Zdaj pa sam sebi nasprotuješ,da je celo zelo žaljive besede lahko uporabljene akademskih krogih.
Niti ni in ne rabi biti, tako kot WOKE, ni dolgo trajajoče in hoče uničiti standarde, ki so normalni!
Adams, Franklin, Jefferson, Washington, vsi WOKE, ker uporabljajo izraz United states (brez "of America"), namesto "normalnega uničenega standarda British West Indies".
Za to da te prvo moti,da sem proti definiciji US Citizen
Še enkrat, uporabjaj ti kar hočeš. Če si proti "US Citizen" si lahko proti mirne volje. Dam žegen. Jaz sem ti celo pomagal pri argumentaciji nasprotovanja temu pojmu, saj je iz mojega stališča lahko v določenih kontekstih moteč izraz.
Zdaj pa sam sebi nasprotuješ,da je celo zelo žaljive besede lahko uporabljene akademskih krogih.
Se ne strinjam, da si s tem nasprotujem. Nasprotujem, če to ni podkrepljeno z argumentacijo. In če je uporaba za vsebino pomembna ali recimo za analizo vsebine pomembna, potem je to vsekakor za mene dovolj ustrezna argumentacija.
Da ti osvežim spomin:
Bodi žaljiv, sovraži ljudi, zganjaj moralno paniko, uči otroke tako zarad mene. za akademski svet boš moral pa vendarle znat argumentirati potrebo po žaljivosti.
Še enkrat, uporabjaj ti kar hočeš. Če si proti "US Citizen" si lahko proti mirne volje. Dam žegen. Jaz sem ti celo pomagal pri argumentaciji nasprotovanja temu pojmu, saj je iz mojega stališča lahko v določenih kontekstih moteč izraz.
In seveda, nisi dal tistega,ki je zate prav...še vedno!
Da ti osvežim spomin
Naj jaz tebi!
Bodi žaljiv, sovraži ljudi, zganjaj moralno paniko, uči otroke tako zarad mene. za akademski svet boš moral pa vendarle znat argumentirati potrebo po žaljivosti
Tako da v kontekstu 21. stoletja se mi zdi ustrezno, da smo jezikovno bolj precizni, sploh na univezi.
Že večkrat ponavljam. Noben izraz ni absolutno pravilen ali absolutno napačen. Tudi izrazi kot so nigger, retard ali prostitutka so lahko povsem argumentirani in opravičljivi celo znotraj akademije, če je uporaba takšnega izraza pomembna za vsebino ali za analizo te vsebine. Za nekega Janeza Novaka, ki ga srečaš na cesti pa itak velja svoboda oziroma "everything goes".
Scaramouche3 je izjavil:
In seveda, nisi dal tistega,ki je zate prav...še vedno!
Še vedno čakam na argumentacijo zakaj bi moral.
Naj jaz tebi!
Vidim, da ti citiranje gre. Kaj pa s temi citati naredit, ti pa gre zelo slabo. Drugače rečeno, obtožuješ z lahkoto, dokazuješ pa slabo.
Te trije citati in sploh to kar si odebelil so medseboj logično konsistentni. 100% stojim za vsemi tremi. Zdaj pa dokaži, da niso.
Še vedno čakam na argumentacijo zakaj bi moral.
Konstantno se obračaš!
Tako da v kontekstu 21. stoletja se mi zdi ustrezno, da smo jezikovno bolj precizni, sploh na univezi.
Že večkrat ponavljam. Noben izraz ni absolutno pravilen ali absolutno napačen. Tudi izrazi kot so nigger, retard ali prostitutka so lahko povsem argumentirani in opravičljivi celo znotraj akademije,
Naj jaz tebi!
Prvo rečeš da za akademijo rabimo biti precizni, potem je pa tudi vse dovoljeno...
Pred tem pa
''kar se prostitucije tiče je pa sex work že dolgo časa defacto-izraz za takšne usluge v akademskem jezikoslovju.''
čemu bi sex work otrokom drugače predstavljal kot pojem prostitution? Gre za pojmovanje istega dela, samo, da ima en izmed teh izrazov še eno dodatno komponento morebitne žaljivosti izraza.
Zdaj pa
Tudi izrazi kot so nigger, retard ali prostitutka so lahko povsem argumentirani in opravičljivi celo znotraj akademije
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Scaramouche3 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | What is woman (strani: 1 2 3 4 … 63 64 65 66 )Oddelek: Problemi človeštva | 366086 (219003) | Malidelničar |