Forum » Omrežja in internet » DDNS Težava
DDNS Težava
noorex50 ::
Pozdravljeni,
imam sledečo težavo. Ker nemorem imeti statičnega IP-ja imam preko no-ip narejeno, da se mi IP preko routerja pise v A hostname.
z nslookup-om mi tudi izpise pravilen IP.
Zadeva pa je sledeča.
Na routerju imam narejen port forwarding na nek lokalen statičen IP in zadeva deluje od znaj ce uporabim IP v kolikor uporabim hostname primer: test.ddns.net mi zadeva nedeluje. Čeprav mi test.ddns.net pravilno resolva IP.
imam sledečo težavo. Ker nemorem imeti statičnega IP-ja imam preko no-ip narejeno, da se mi IP preko routerja pise v A hostname.
z nslookup-om mi tudi izpise pravilen IP.
Zadeva pa je sledeča.
Na routerju imam narejen port forwarding na nek lokalen statičen IP in zadeva deluje od znaj ce uporabim IP v kolikor uporabim hostname primer: test.ddns.net mi zadeva nedeluje. Čeprav mi test.ddns.net pravilno resolva IP.
kloko ::
Če predpostavimo, da je vse tisto, kar si izpustil pri opisu svoje težave, urejeno in da vse napisano res drži, potem je velika verjetnost, da je težava v "zadevi" in ne v DNSju.
Ker če komunikacija "od zunaj" na "zadevo" preko trenutnega IPja na port forward pravilno deluje in se trenutni IP pravilno resolva preko DDNS servisa, potem ni nobenega razloga, da ne bi delovalo tudi preko hostname, ki ga dobiš iz DDNS. A na koncu je vse odvisno od "zadeve" in njej namenjene komunikacije, ali se bo tebi zdelo da stvar deluje ali ne.
Če malo napišeš še o vrsti komunikacije z "zadevo", bo pomagalo pri nasvetih.
L.p., Kloko
Ker če komunikacija "od zunaj" na "zadevo" preko trenutnega IPja na port forward pravilno deluje in se trenutni IP pravilno resolva preko DDNS servisa, potem ni nobenega razloga, da ne bi delovalo tudi preko hostname, ki ga dobiš iz DDNS. A na koncu je vse odvisno od "zadeve" in njej namenjene komunikacije, ali se bo tebi zdelo da stvar deluje ali ne.
Če malo napišeš še o vrsti komunikacije z "zadevo", bo pomagalo pri nasvetih.
L.p., Kloko
noorex ::
Kloko zdravo,
zadeva je takšna, da imata starša doma nek stacionarni PC, ki ga vsake toliko časa uporabljata za brskanje po netu in branje novic. Ker sam živim v tujini in ker se večrat pojavi kakšna težava pri "nedelovanju" PC-ja in, ker žal z teamviewer-jem nismo prišli daleč sem sedaj poskušal urediti zadevo preko RDP-ja, ki bi bil dostopen preko preko interneta. Torej kot sem napisal imata paket, ki nima opcije statičnega IP-ja in sem potem to zadevo nastavil preko A recorda na no-ip.com
Na Routerju od telekoma, sem nastavil port forwarding, da mi iz lokalnega IP 192.168.x.x:3389 spremeni na port 50.
Se pravi iz 192.168.x.x:3389 na xxx.ddns.net:50
Upam, da je kaj bolje razumljivo.
zadeva je takšna, da imata starša doma nek stacionarni PC, ki ga vsake toliko časa uporabljata za brskanje po netu in branje novic. Ker sam živim v tujini in ker se večrat pojavi kakšna težava pri "nedelovanju" PC-ja in, ker žal z teamviewer-jem nismo prišli daleč sem sedaj poskušal urediti zadevo preko RDP-ja, ki bi bil dostopen preko preko interneta. Torej kot sem napisal imata paket, ki nima opcije statičnega IP-ja in sem potem to zadevo nastavil preko A recorda na no-ip.com
Na Routerju od telekoma, sem nastavil port forwarding, da mi iz lokalnega IP 192.168.x.x:3389 spremeni na port 50.
Upam, da je kaj bolje razumljivo.
Ales ::
To imaš verjetno obratno, ne? Iz 192.168.x.y:50 (router) mora forwardirati na 192.168.x.x:3389 (PC od staršev).
Ta PC od staršev mora seveda imeti statičen IP 192.168.x.x oz. mora ta biti rezerviran v DHCP.
Aleš tako ja se pravi WAN IP:50 mi forwardira na Statičen LAN IP:3389.
Statičen IP je nastavljen in rezerviran za ta PC.
Statičen IP je nastavljen in rezerviran za ta PC.
Ales ::
Lahko morda preveriš naslednji scenarij:
- zgodi se sprememba dinamčnega javnega IP, namesto "star IP" lokacija dobi "nov IP"
- router posodobi xxx.ddns.net A zapis, vnese "nov IP"
- od zunaj preko poizvedbe vidiš posodobljen A zapis za xxx.ddns.net, ki kaže na "nov IP"
- poskusiš se povezati z RDP na xxx.ddns.net:50, ne gre.
- povežeš se z RDP na "nov IP":50 in gre.
Če v tem trenutku narediš DNS poizvedbo na PC-ju od staršev, ali se za xxx.ddns.net prikaže "star IP" ali "nov IP"?
Na sumu imam, da na lokalnem omrežju dela štalo DNS cache.
- zgodi se sprememba dinamčnega javnega IP, namesto "star IP" lokacija dobi "nov IP"
- router posodobi xxx.ddns.net A zapis, vnese "nov IP"
- od zunaj preko poizvedbe vidiš posodobljen A zapis za xxx.ddns.net, ki kaže na "nov IP"
- poskusiš se povezati z RDP na xxx.ddns.net:50, ne gre.
- povežeš se z RDP na "nov IP":50 in gre.
Če v tem trenutku narediš DNS poizvedbo na PC-ju od staršev, ali se za xxx.ddns.net prikaže "star IP" ali "nov IP"?
Na sumu imam, da na lokalnem omrežju dela štalo DNS cache.
secops ::
RDPja ni pametno imeti odprtega na net. Veliko bolj varno si je postaviti VPN in potem furati RDP preko.
starfotr ::
RDP nimaš prav implementiran.
Na telekom modemu imaš DDNS in tudi VPN - wireguard.
Najprej to uredi. Potem pa dalje. RDP tudi ni ok za tvoja starša, saj morata imeti PRO operacijski sistem in še zaslon se zaklene, ko delaš kaj preko RDP.
Torej vse to moraš uredit. Zdi se mi, da je mnogo lažje Team viewer uporabit.
Na telekom modemu imaš DDNS in tudi VPN - wireguard.
Najprej to uredi. Potem pa dalje. RDP tudi ni ok za tvoja starša, saj morata imeti PRO operacijski sistem in še zaslon se zaklene, ko delaš kaj preko RDP.
Torej vse to moraš uredit. Zdi se mi, da je mnogo lažje Team viewer uporabit.
Sem zadevo postavil drugače. Torej uredil VPN in po novem sem lahko uredil statični IP.
Tako, da se sedaj povežem preko VPN-ja in je to to.
Tako, da se sedaj povežem preko VPN-ja in je to to.
Daniel ::
A ne bi bilo lažje uporabiti nekaj takega: https://www.dwservice.net/
Remote desktop kar iz brskalnika. Lahko nastaviš tudi tako, da ni potrebno potrditi dohodne povezave.
Remote desktop kar iz brskalnika. Lahko nastaviš tudi tako, da ni potrebno potrditi dohodne povezave.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VPN ne deluje več po spremembi statičnega v dinamičen IPOddelek: Omrežja in internet | 1912 (1211) | Daniel |
» | T-2 in portiOddelek: Omrežja in internet | 5211 (2661) | gazibo |
» | Remote controlOddelek: Programska oprema | 1828 (1682) | amigo_no1 |
» | Router AT-AR220E - Nastavitev IP-jaOddelek: Omrežja in internet | 1845 (1653) | T-Mac |
» | ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?Oddelek: Omrežja in internet | 4919 (4438) | SasoS |