Forum » Elektrotehnika in elektronika » Napeljava za TV
Napeljava za TV
Netrunner ::
Konkretno bom prenavljal hišo in v treh sobah bom potreboval TV pa po pravici povedano se mi ne sanja kaj točno moram do tja napeljati da bom vse opcije odprte.
Včasih si moral napeljati antenski priključek in je bilo to to. Zdaj če prav razumem moram peljati koaxialni kabel za primer kabelske TV, in še en LAN za primer IPTV? + en dodaten LAN za internet?
Sem kaj spregledal? Koaxialx + 2x lan ?
Včasih si moral napeljati antenski priključek in je bilo to to. Zdaj če prav razumem moram peljati koaxialni kabel za primer kabelske TV, in še en LAN za primer IPTV? + en dodaten LAN za internet?
Sem kaj spregledal? Koaxialx + 2x lan ?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
MisterR ::
4 vtičnice za elekriko
Koax za kabelsko
3x RJ45 (TV, box od telemacha/a1), konzola (ali kak drug android box)
+ če imaš možnost oz planiraš dokup zvočnega sistema še primerne kable
Koax za kabelsko
3x RJ45 (TV, box od telemacha/a1), konzola (ali kak drug android box)
+ če imaš možnost oz planiraš dokup zvočnega sistema še primerne kable
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MisterR ()
za elektriko mi je jasno, za audio imam tudi porihtano v dnevni sobi .. samo za TV me zanima, se pravi coaxialx + 2x lan ... če rabim več lan-a bom će vtaknil kak switch ali pa pokoristil wireless
Likalnik ::
za TV rabiš coaxialni kabel+ 1x lan za box + 1x lan za TV + dodatno, če boš imel PS, RPI itd...in ja kot si napisal...dodaš switch, da ne vlečeš sedaj 10 utp kablov v vsako sobo....če boš dodal switch bi bil načeloma dovolj 1 utp, ker potem iz switcha potegneš kabel za box, TV in sotalo
Invictus ::
Kdo se fucking uporablja coax ?!?!?!? Pac ne vzames tistega ponudnika...
Drugace pa 4x UTP
- TV
- TV Box (ker ti pedrski ISPji zaracunavajo extra za TV aplikacijo)
- Kaka lastna naprava, recimo media player
- konzola/PC za igrice
- nekateri imajo zraven TV se NAS
Lazje je vleci vec kablov, kot se potem zajebavati s switchom, ker TV laufa vedno po cudnih VLANih. In poceni switchi ne podpirajo VLANov. Vzemi najtanjse kable, ker ne rabis shielded, ali CAT6/7. 5E je cisto dovolj... 10GBit dela tudi na 5E do tam 10m.
Drugace pa 4x UTP
- TV
- konzola/PC za igrice
Lazje je vleci vec kablov, kot se potem zajebavati s switchom, ker TV laufa vedno po cudnih VLANih. In poceni switchi ne podpirajo VLANov. Vzemi najtanjse kable, ker ne rabis shielded, ali CAT6/7. 5E je cisto dovolj... 10GBit dela tudi na 5E do tam 10m.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Drugace pa 4x UTP
- TV
- konzola/PC za igrice
Telemach
za TV rabiš coaxialni kabel+ 1x lan za box + 1x lan za TV + dodatno, če boš imel PS, RPI itd...in ja kot si napisal...dodaš switch, da ne vlečeš sedaj 10 utp kablov v vsako sobo....če boš dodal switch bi bil načeloma dovolj 1 utp, ker potem iz switcha potegneš kabel za box, TV in sotalo
Zakaj bi rabil dodaten kabel za TV ??
V bistvu potrebujem:
1 koaxialni kabel za primer kabelske
1 LAN kabel za box
Gvorim striktno za TV. Potem seveda tukaj dam poleg še en LAN kabel za internet vendar to vem točno kaj potrebujem.
MisterR ::
Pri telemachu je slika, vsaj sedaj na SLO2 ko je nogomet, dosti boljša kot v njihovem smart appu. Tak da zakaj točni bi želel uporabljati shitty app? Aja, pa še daljinec ne funkcionira pravilno v smart appu (gumb za premikanje po programih ne dela).
Tudi od telekoma app ni nič kaj boljši glede kvalitete.
A1 appa pa še nisem sprobal.
@op razmišljaj tudi kam boš stlačil vse te škatle, če nimaš omaric okrog TV.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MisterR ()
Zakaj bi rabil dodaten kabel za TV ??
V bistvu potrebujem:
1 koaxialni kabel za primer kabelske
1 LAN kabel za box
Gvorim striktno za TV. Potem seveda tukaj dam poleg še en LAN kabel za internet vendar to vem točno kaj potrebujem.
ja, tako je...ampak kar sem mislil glede gabla za TV...vsak novejši TV ima sedaj možnost priklopa na internet...in zato rabiš še en utp kabel...da boš na TV-ju kot app lahko gledal netflix in ostalo šaro
Vsak ponudnik kabelske :)
Ne vidim nekih težav s koaxialnim kablom saj vse deluje super. Trenutno kabelski paket pri telemachu in sosed ima enak paket na optiki od telemacha in praktično ni nobene razlike. Sem razmišljal da bi preklopil na optiko vendar zaenkrat se mi ne da ubadat s tem. Včasih se je splačalo ko je iptika imela download in upload enak, danes pa sta kabel in optika praktično enakovredna... vsaj pri telemachu.
Pri telemachu je slika, vsaj sedaj na SLO2 ko je nogomet, dosti boljša kot v njihovem smart appu. Tak da zakaj točni bi želel uporabljati shitty app? Aja, pa še daljinec ne funkcionira pravilno v smart appu (gumb za premikanje po programih ne dela).
Tudi od telekoma app ni nič kaj boljši glede kvalitete.
A1 appa pa še nisem sprobal.
tako je plus tega vem, da včasih na Telekomu, ker si imel vse povezan preko UTP tako TV kot računalnik...in če si downloadal filme oziroma, če si obremenil linijo se je dogajalo, da ti je na TV-ju slika štekala....včasih vem, da je bilo tako...sedaj mislim, da ni več.
ker smo imeli pa na Telemachu ločen internet za računalnik in TV preko coax kabla...teh težav ni bilo
Vsae glavne škatle so v utility sobi, pri glavni TV bo samo 1 box, v ostalih sobah bom pa verjetno raje dal en raspberyPI na katerem bom namestil linux in en browser za gledanje TV-ja preko tistega njihovega vmesnika ki ga ponujajo.
Bom še razmislil .. glavno je da v vsako sobo pride koaxialni + 2x lan kabel da so vse opcije odprte.
Bizkit45 ::
nisem vsega prebral, ampak samo za info, TVji imajo ponavadi (večina) 100Mbit lan interfejse, wifi pa 5GHz ac protokol. Ja vem, šparajo na 1g interfejsih :)
to pomeni, da je wifi na tv hitrejši kot kabel (vsaj za moj samsung 6m star je tako) + bral sem da veliko ostalih proizvajalcev isto. Samo v razmislek..aja, mora biti pa router/AP dosti blizu in omogočati ac ali/in ax protokol - kar po večini ga skoraj vsak šrot.
to pomeni, da je wifi na tv hitrejši kot kabel (vsaj za moj samsung 6m star je tako) + bral sem da veliko ostalih proizvajalcev isto. Samo v razmislek..aja, mora biti pa router/AP dosti blizu in omogočati ac ali/in ax protokol - kar po večini ga skoraj vsak šrot.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razdelitev kabla za internet in TVOddelek: Omrežja in internet | 5186 (1777) | geneticsunny |
» | Razdelitev UTP kabla (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 25337 (10299) | Daniel |
» | Telemach kabelska - Katero opremo nabavitOddelek: Omrežja in internet | 1688 (1352) | Ales |
» | T-2 ip tv vprašanjeOddelek: Omrežja in internet | 5064 (4373) | sandmat |
» | Siol TV na Siol Box preko routerjaOddelek: Omrežja in internet | 7993 (6644) | damirj79 |