Forum » Omrežja in internet » T2 VPN in port 443
T2 VPN in port 443
BadgerSkin ::
Pozdravljeni, preden se do dobra "zaplezam" bi rad nekaj preveril.
Za namen povezave v omrežje univerze na daljavo imamo na voljo VPN omrežje, ki pa očitno deluje preko porta 443, jaz imam pa T2 in se mi zdi, da sem enkrat nekaj zasledil o tem, da so ta port nekaj zapirali (ali pa gre za Mandela effect). Zanima me torej, ali lahko pričakujem težave in kaj mi je v primeru le teh storiti.
Hvala.
Za namen povezave v omrežje univerze na daljavo imamo na voljo VPN omrežje, ki pa očitno deluje preko porta 443, jaz imam pa T2 in se mi zdi, da sem enkrat nekaj zasledil o tem, da so ta port nekaj zapirali (ali pa gre za Mandela effect). Zanima me torej, ali lahko pričakujem težave in kaj mi je v primeru le teh storiti.
Hvala.
srus ::
Zanesljivo boš imel težave, ker očitno nimaš pojma o ničemer in o vsem samo ugibaš. Kaj storiti? Vprašaj skrbnika VPN kako in kaj, vprašaj tehnično podporo T-2, ter uporabi google.
DamijanD ::
Sploh pa so porti, ki so zaprti od T2, zaprti za dohodni promet - kar bi vplivalo, če bi nekdo dostopal do tvojega VPNja. Ti pa dostopaš do VPNja univerze - torej odhodni promet (s tvojega stališča) in v to smer so praktično vsi porti odprti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Domači VPN (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 24829 (10677) | Daniel |
» | VPN (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 16426 (7100) | rkobarov |
» | T-2 in portiOddelek: Omrežja in internet | 5197 (2647) | gazibo |
» | Nič več luknjanja kitajskega internetnega zidu z VPN-jiOddelek: Novice / Zasebnost | 14356 (12033) | Sakin |
» | pfSense VPNOddelek: Omrežja in internet | 2851 (2254) | He-Man |