» »

DJI pocket 2 ali kamera za snemanje narave

DJI pocket 2 ali kamera za snemanje narave

kyloren ::

Pozdravljeni,

v prostem času snemam naravo, (closeup) listje, živali itd., predvsem pa sprehode po raznih poteh skozi gozd. Do sedaj sem uporabljal samo telefon (xiomi m1) + gimbal, za zvok pa zoom hn1, sedaj pa želim stvar nadgradit. Posnetke želim objaviti tudi na Youtubu. Razmišljal sem o DJI Pocket 2 (oz. bi malce počakal, saj se pojavljajo govorice, da novembra izide Pocket 3). Prijatelj, mi je svetoval naj raje razmišljam o malce boljši začetni kameri. Ker sem v teh stvareh še precej začetnik bi vas prosil za nasvet, kaj bi se najbolj splačalo, ter na kaj moram pazit?
Še referenca videja, kaj imam v mislih:


hvala za nasvete in lep pozdrav!

Mare2 ::

Tudi jaz svetujem raje kako dobro kamero, fotoaparat. In seveda dron, Mini 3 pro lahko tudi pošlješ v gozd, saj se izogiba vejam. :)

Ima pa tale Pocket tudi svojo funkcijo.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

pegasus ::

Začni tako, da si pogledaš kake posnetke normalnih ljudi, ki imajo te kamere. Recimo vnaravo.si uporablja dji pocket 2, aktivenlajf.si pa imata goproja. Pocket2 mi ni všeč, ker pri hitrem gibanju takoj zakocka, tako da je uporabna praktično samo za pretežno statične shote.
Če te zanimajo bolj mračne scene, gozd, dež ipd, boš težko naredil karkoli uporabnega s temi malimi kamercami z majhnimi senzorji in si obsojen na tovorjenje neke mirrorless kamere in dodatnih bateri zanjo. Tega je takoj za čez kilo, če pa hočeš dodat še kak gimbal, pa še več. Osebno uporabljam Lumix GH5, ker vedno snemam na soncu, za bolj mračne scene razišči sonyjevo APS-C ponudbo. Če ti budget dopušča, poglej tudi kaj se dobi v full frame formatu.
Te dni sicer testiram Insta360 One RS s "ta velikim" senzorjem, da vidim, če uspe posneti kaj ne preveč zrnatega tudi v mraku. Fino je, ker ima "gimbal" že implementiran v svojem softveru, kar ti takoj prihrani eno kilo. Moti me majhna baterija, ki drži komaj nekaj čez uro. Tako da moraš vnaprej splanirati, kaj, kje in kako dolgo boš snemal, ali pa s sabo vlačiti še en powerbank.

Kot vedno, tvoj odgovor boš našel v preseku želja, finančnih zmožnosti in izkušenj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pegasus ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri dron (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
13224685 (2320) Nikonja
»

GoPro ali?

Oddelek: Kaj kupiti
473960 (2133) Kvinta
»

FujiFilm X-T4 vs Sony Alpha 7 III vs ...

Oddelek: Zvok in slika
13589 (396) mahoni
»

Quadcopter (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
523113508 (24076) helonational
»

Dron za začetnika?

Oddelek: Kaj kupiti
278778 (3477) ziga1990

Več podobnih tem