» »

What is woman

What is woman

««
3 / 66
»»

PrihajaNodi ::

Nova agenda je itak, da nas druzbeno tako zmanipulirajo, da bomo vsi istospolni pussiji. Seveda, pa ko je vojna pa nekako se zenske se vedno ne guzvajo v vrsti za na bojisce.
Pac jaz in ti bova oba helikopter, ne glede na to, da imam jaz kurca ti pa lulo. Jaz bom pac rodil otroka v inkubatorju, tebi se pa naj lula zasusi, saj je itak ne rabis zato, za kar je namenjena.


Right. Pa na Filipine po zene. Tiste znajo kuhat, prat pa otroke rojevat. Tole kar je pa pri nas je pa skropucalo. Pri 30 pa zivljenje s psi in macki. Ce pa ji slucajno rata dobit tipa se pa itak loci, ker skupnega zivljenja niso vajene.
Rezultat zmanipuliranosti in vec vrednostnega sindroma:
https://youtube.com/shorts/o6MD46Shgo0?...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

m0LN4r ::

Jaz sem lezbika s penisom, hahahaha
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

D3m ::

Jaz sem VelikiKit s falusom.
|HP EliteBook|R5 6650U|

kuall ::

trans se razlikuje od klasičnih homosexualcev v tem, da trans hoče seksat s hetero moškimi, klasični gej pa hoče sexat z gej moškimi. :D

zdej hetero moški so najbrž bolj privlačni gejem kot gej moški, ne vem tak si predstavljam, zato se eni podajo v trans vode, da bi ujeli boljši plen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kuall ()

dexterboy ::

Ko ne veš, kaj naj bi sploh bilo bistro te teme, ker moški ima lulija, ženska pa lulo. Kar je vmes, je pač "napaka" narave in takšni ljudje si zaslužijo enakopravnost v družbi. Verjamem, da ni prijetno nositi modrc in se istočasno "čohati" po jajcih... Kar je pa ostalega "balasta" družbe, je pa vprašanje, zakaj Putin izvaja "mobilizacijo" svojih ljudi, če pa imamo po svetu na milijone "idiotov", ki se oblačijo v ženske, nosijo brado in brke, lakirajo nohte in sebe "propagirajo" kot "karkoli" od "...sexualcev". To je eden od kazalcev, da je ta družba in ta svet zašel v hude težave, iz katerih se mogoče ne bo ven izvlekel. Ga ni zakona, da se bo "fegy" (izraz sem uporabil kot prispodobo, ne kot dobesedno metaforo) vrival v vzgojo mojih otrok (ali pa katerih koli) in jim tupil, da so lahko "karkoli" želijo v spolni usmerjenosti. Takšni od mene lahko dobijo samo rehabilitacijski oddelek na Soči v Ljubljani. Narava nam je razdelila vloge, zato se tudi razlikujemo v spolu. Moderna tehnika in tehnologija lahko zelo pomaga "zakriti" te meje, ampak še vedno so "opravila", ki so bila in tudi bodo ločena glede na spol.
Samo zato, ker smo dovolili "preveč svobode", imamo danes takšno sranje povsod okoli nas. Ko ljudje NE ZNAJO več razmišljati z lastno glavo, ampak verjamejo prvim trem zadetkom strica gugla... In, če se kdo čuti užaljenega nad mojimi zgornjimi vrsticami, lahko samo odvrnem, da mi dol visi za to. Kar je ravno nasprotno od tistega, če vidim kje kakšna "hude gambe" ;)
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

nurmaln ::

Hypathia je izjavil:

Tudi starosti, rase, državljanstva... ne prepuščamo posamezniku, da si jih sam določi.


Mene predvsem zanima če bi si jaz lahko izbral 'družbeno' starost 70 let, pa da mi družba prizna pravico do pokojnine.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

D3m ::

To pa ne.
|HP EliteBook|R5 6650U|

s1m0n ::

Kako, da ne... če se nas dovolj najde bo vse šlo :)

nurmaln ::

D3m je izjavil:

To pa ne.

Pras*c ksenofobni.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

D3m ::

Pri denarju se vse ustavi. ;)
|HP EliteBook|R5 6650U|

Hypathia ::

nurmaln je izjavil:

Hypathia je izjavil:

Tudi starosti, rase, državljanstva... ne prepuščamo posamezniku, da si jih sam določi.


Mene predvsem zanima če bi si jaz lahko izbral 'družbeno' starost 70 let, pa da mi družba prizna pravico do pokojnine.

Ne vem kako je s postaranjem, definitivno pa se lahko pomladiš, vsaj v Tranadi.

'I've gone back to being a child': Husband and father-of-seven, 52, leaves his wife and kids to live as a transgender SIX-YEAR-OLD girl named Stefonknee
Stefonknee Wolscht, 52, lived as Paul until she realized she was trans at age 46 and was not accepted by her family
After two suicide attempts and a bout of homelessness, she found hope in the transgender community in Toronto
She now resides with an adoptive 'mommy and daddy' and spends her time playing with dolls and the couple's young grandchildren
https://www.dailymail.co.uk/femail/arti...

XIIT ::

Kayzon je izjavil:

A Post operation tranvestit je zenska?

Pithlit je izjavil:

Tud preop (in noop) je, če se tako odloči. Pa sploh ni treba da nosi ženska oblačila. Sam Mal je treba do psihiatra pa dokumente zamenjat, kdor hoče da je zadeva uradna.

Saj v teoriji tudi Yugo lahko postane Ferrari, samo dokumente je potrebno zamenjat. Papir vse prenese.

Bo pa težko kogarkoli prepričati da je to Ferrari.

Lahko daš not Ferrarijev pogonski sklop, podvozje etc. pa imaš na koncu še vedno - predelanega Yuga.
"Only physical beauty is the foundation for a true higher culture of
the mind and spirit as well. Only sun and steel will show you the path."
Beauty is absolutely terrifying to people because it highlights what is ugly.

nagobčnik ::

Hypathia je izjavil:

nagobčnik je izjavil:


Sprememba državljanstva je možna in je odločitev posameznika.

Ne, je odločitev organa, ki državljanstvo podeljuje in temelji na objektivnih merilih, kot recimo kraj rojstva, ne na posameznikovem mnenju in občutkih.


Je tudi kar lepo odločitev posameznika. Tisti, ki spremembe državljanstva noče, za drugega ne bo zaprosil in se ne bo trudil izpolnjevati pogojev, zato drugega ne bo dobil. Tisti, ki ga hoče in bo izpolnil pogoje, ga bo pa dobil. Odvisno torej (tudi) od osebne želje in iniciative, podobno kot pri (pravni) spremembi spola.

Hypathia je izjavil:

nagobčnik je izjavil:


Ni zgolj teoretični koncept, je ime za praktične pojave, ki se pojavljajo stoletja.

Zakaj ga torej ne zmorete konkretno definirati? Kaj je ženska, glede na "družbeni spol"?


Ženska glede na družbeni spol je vse tisto, kar širša družba pripisuje ali je pripisovala biološkim ženskam, pa ni striktno del biologije (ker tisto je biološki spol). Veliko primerov je bilo že naštetih v temi, nekaj tudi v mojem prejšnjem prispevku. Je pa res zanimivo, da si prej napisala, da se z menoj strinjaš, da je družbeni spol ime za seksistične konstrukte iz preteklosti, zdaj pa naj bi bilo to nedefinirano oz. nekaj prispevkov nazaj celo obstajalo naj ne bi. Logika na vrhuncu, "neobstoječe" in "nedefinirane" stvari so seksistične.

Hypathia je izjavil:

Ja, nekateri imajo vsakodnevene probleme s transgenderji, ki jim omejujejo svobodo govora, vpadajo v neprave slačilnice ali jih spolno nadlegujejo v zaporih.


Mogoče, sploh če jih vsak dan iščejo po spletu. S cis osebami pa jih tudi imajo vsak dan, še več. Point je bil primerjava s cis seksisti in tradicionalisti in kdo je večji in bolj razširjen utrjevalec družbenega spola. Transi so bolj posledica tega kot vzrok.

m0LN4r je izjavil:


nagobčnik je izjavil:


Hodiš ti kdaj z dolgimi lasmi, v roza kiklci, visokih petkah, naličen naokoli? Zakaj ne? Poskusi kdaj, saj je samo moda, menda nima veze s spolom. Ta človek po tvoje velja na ulici neznancem za moškega? Ker ima namreč vagino že od rojstva. Vidiš, to je pač razlika med družbenim in biološkim spolom (oz. vsaj enim delom biološkega spola).

Torej on se lahko brez problema gre tusirat v fitnesu med zenske, samo zato ker ima vagino?


Po mnenju tistih, ki menijo, da štejejo samo spolovilo in kromosomi, drugo pa ni pomembno. Jaz nisem najbolj med njimi, sem za to, da se vzame v obzir tudi kaj drugega.

Zgodovina sprememb…

kuall ::

PrihajaNodi je izjavil:

Right. Pa na Filipine po zene. Tiste znajo kuhat, prat pa otroke rojevat. Tole kar je pa pri nas je pa skropucalo. Pri 30 pa zivljenje s psi in macki.

no no azijske so načeloma grde ko pesi. raje ukrajinke, rusinje. slovenke pa res raje vzgajajo mačke kot otroke. ena mi je zadnjič razlagala, da sta se z možem zavestno odločila, da ne bosta imela otrok, ker bodo trpeli v svetu , ker bo globalno segrevanje, da jim ne privošči tega. jaoo levičarsko oprani možgani. pa ženska je drgač itak izobražena in pametna, se mi zdi res škoda, da nima ene 5 otrok. jaz sem jo pa že mislu prašat, če mož strelja prazne, če priskočim na pomoč.

Hypathia je izjavil:

Sploh pa nikomur na čelu ne piše, da je gej, medtem ko je večina trans oseb razpoznavnih iz aviona.

tudi geje jaz načeloma razpoznam iz aviona. ne vse ampak ene.

>Predvsem pa transi, za razliko od homoseksualcev, konkretno posegajo v pravice drugih.

kako?

>Po drugi strani je spolna identiteta kr neki, subjektivno stališče posameznika, izmuzljiv konstrukt, ki se ga težko opredeli in definira, in ki nima podlage v znanosti.

ok pa naj bo kr neki, smo svobodna družba in vsak se lahko oblači v žensko, če mu to paše ali jemlje hormone itd. gre se za svobodo. ti se vtikaš v druge, ker te moti, kako izgledajo. ne pa oni v tebe, oni ti dajo mir.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kuall ()

m0LN4r ::

Verjamem, da ni prijetno nositi modrc in se istočasno "čohati" po jajcih...
Enim je. Stoposto tudi to kul oz. cilj.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

m0LN4r ::

Treba se bo zmenit al se bomo vsi skup tusiral al ne, ker to je zdaj res mimo. Zenska, ki se identificira kot moski lahko gre brez problema v mosko slacilnico/tus in je noben ne bo spodil ven. Ce se pa seveda jaz danes zjutraj identificiram kot zenska in grem v zensko slacilnico pa poklicejo policijo + fasem se kaksno od odvetnikov. Dvolicnezi.

PS: Moski geji pa so baje najboljsi vojaki na dolgi rok na bojiscih.

Zenske pa itak ne vejo kaj bi rade, nikoli niso tocno vedle. Hotele so enakopravnost, zdaj jim pa vec to tudi ne disi. So ukrajinke takoj zacele seksati naokoli, da zanosijo, da jim ne bo slucajno treba na bojisce.
Enako je pri delu, ko so vidle, da je treba zato da prides na vrh piramide, svicat kri, so rekle to pa ni fer.



Tip ima svoje hibe, ampak ima pa tudi prav v nekaterih tockah.



tl:dr
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

nejclp ::

Hypathia je izjavil:

Vau, še nikoli nisem videla levičarskega šovinista tako odkrito priznati, da je končni cilj izbris ženske.

Gender ne obstaja, ampak če se ga ukine, to pomeni izbris žens. OK.

m0LN4r je izjavil:


Torej on se lahko brez problema gre tusirat v fitnesu med zenske, samo zato ker ima vagino?

Ma tudi penis, ampak to terfe ne ogroža, ker mislijo, da ni funkcionalen

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nejclp ()

nagobčnik ::

m0LN4r je izjavil:

Treba se bo zmenit al se bomo vsi skup tusiral al ne, ker to je zdaj res mimo. Zenska, ki se identificira kot moski lahko gre brez problema v mosko slacilnico/tus in je noben ne bo spodil ven. Ce se pa seveda jaz danes zjutraj identificiram kot zenska in grem v zensko slacilnico pa poklicejo policijo + fasem se kaksno od odvetnikov. Dvolicnezi.


Če se boš resno spravil k temu (si ga dal odrezat, nafilal s hormoni, pridobil birokratska potrdila), ne boš imel nobenih problemov pri obiskovanju ženskih sanitarij. Tudi če se samo navzven dokaj prepričljivo naštimaš kot ženska, boš lahko npr. ženska stranišča brez težav obiskoval, nihče te niti opazil ne bo, ker ti tudi na vhodu noben ne bo preverjal dokumentov ali spolovila (šokantno). Zelo pa je odvisno tudi od tega, kako se obnašaš. Če boš strmel v ženske ali ga potegnil ven pred drugimi, boš gotovo imel probleme, če se boš brigal zase, jih verjetno ne boš imel.

Zenske pa itak ne vejo kaj bi rade, nikoli niso tocno vedle. Hotele so enakopravnost, zdaj jim pa vec to tudi ne disi. So ukrajinke takoj zacele seksati naokoli, da zanosijo, da jim ne bo slucajno treba na bojisce.


Ženske kot prvo nočejo vse istih stvari. Kot drugo pa večina žensk želi čim manj truda vložit in iz tega dobit čim več koristi - popolnoma enako kot moški, uporabljajo pač inštrumente, ki so jim za to na voljo. In kaj, če nalašč za to zanosijo? Moški bi tudi, če bi lahko. Moški ravno tako dezertirajo kot vedo in znajo, če najdejo legalen način, pa še toliko bolje za njih. Se zato ne da dobit uporabnega vojaka med ženskami, ker večina žensk ne želi bit vojak? Še vedno se da in je pač taka ureditev smiselna.

nejclp ::

Hypathia je izjavil:


Ne, je odločitev organa, ki državljanstvo podeljuje in temelji na objektivnih merilih, kot recimo kraj rojstva, ne na posameznikovem mnenju in občutkih.

Ne, niti enega kriterija ti ni treba izpolnit, razen tega, da maš keš. Sicer pa je jasno, da mlatiš strawmana, gre zato, da je državljanstvo družbeni konstrukt, enako kot gender.

Hypathia je izjavil:


Ja, nekateri imajo vsakodnevene probleme s transgenderji, ki jim omejujejo svobodo govora, vpadajo v neprave slačilnice ali jih spolno nadlegujejo v zaporih.

Mislim, lol. Tole bi jaz napisal ironično, ti pa to bedarijo napišeß smrtno resno.

nurmaln je izjavil:

Hypathia je izjavil:

Tudi starosti, rase, državljanstva... ne prepuščamo posamezniku, da si jih sam določi.


Mene predvsem zanima če bi si jaz lahko izbral 'družbeno' starost 70 let, pa da mi družba prizna pravico do pokojnine.

Pri pokojnini se upoßteva delovna doba.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nejclp ()

nejclp ::

XIIT je izjavil:

Kayzon je izjavil:

A Post operation tranvestit je zenska?

Pithlit je izjavil:

Tud preop (in noop) je, če se tako odloči. Pa sploh ni treba da nosi ženska oblačila. Sam Mal je treba do psihiatra pa dokumente zamenjat, kdor hoče da je zadeva uradna.

Saj v teoriji tudi Yugo lahko postane Ferrari, samo dokumente je potrebno zamenjat. Papir vse prenese.

Bo pa težko kogarkoli prepričati da je to Ferrari.

Lahko daš not Ferrarijev pogonski sklop, podvozje etc. pa imaš na koncu še vedno - predelanega Yuga.

Genialna primerjava, glede na to, da mamo čez 40 avtomobilskih znamk, enako kot spolov. Sklepam, da Ferrarija enačiš z moškim, jugota pa z žensko? Kaj pa če zamenjaš vse dele. Medicina pač napreduje, čez nekaj let bo možno zamenjat komplet vse, tudi kromosome. Na dolgi rok nazadnjaki itak izgubljate, revčki, tako kot vedno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nejclp ()

Pithlit ::

Ej nejc... A se nisi ti samoizločil?
Life is as complicated as we make it...

Miki N ::

Ne more se. To je obsesija "zmagati" v debati. Huj k čiki.

nejclp ::

Hypathia je izjavil:


V katero stranišče naj gredo geji? Ja v moško, ker je poanta wc-jev menda opravljanje male in velike potrebe, pri čemer so ključne genitalije, ne spolna orientacija ali identiteta. Sploh pa nikomur na čelu ne piše, da je gej, medtem ko je večina trans oseb razpoznavnih iz aviona.

Dej, pripopaj fotko, da vidimo, če si vsaj blizu ženske. Se pravi, ženska, ki spremeni spol, mora na moški WC, saj je opremljena s penisom, moški, ki je spremenil spol in ima vagino, pa mora tudi na moßkega, ker je bioloßko moški, četudi nima penisa, da bi te ogrožal?

Pithlit je izjavil:

Ej nejc... A se nisi ti samoizločil?

Sem, ampak sem izjemno labilna oseba. Zgleda, da je to moja feminilna plat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nejclp ()

tikitoki ::

nagobčnik je izjavil:


Če se boš resno spravil k temu (si ga dal odrezat, nafilal s hormoni, pridobil birokratska potrdila), ne boš imel nobenih problemov pri obiskovanju ženskih sanitarij. Tudi če se samo navzven dokaj prepričljivo naštimaš kot ženska, boš lahko npr. ženska stranišča brez težav obiskoval, nihče te niti opazil ne bo, ker ti tudi na vhodu noben ne bo preverjal dokumentov ali spolovila (šokantno). Zelo pa je odvisno tudi od tega, kako se obnašaš. Če boš strmel v ženske ali ga potegnil ven pred drugimi, boš gotovo imel probleme, če se boš brigal zase, jih verjetno ne boš imel.


Nimas pojma o cem klobasas. Sem peljal necakinjo na stranisce, pa mi je ena krava zacela teziti, da bi jo moral peljati na mosko stranisce. Seveda, nekaj let staro deklico bom peljal na mosko stranisce, da se bo pocutila boljse.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tikitoki ()

nejclp ::

To sem mel jaz tudi vedno težavo se odločit, pa sem hčerko vedno peljal na ženskega. To je uno, ko se moraš v trenutku odločit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nejclp ()

tikitoki ::

BTW. ZA razliko od moskih stranisc, kejr so pisoarji, na zenskih straniscih tko nimas kaj za videti.

nejclp ::

Miki N je izjavil:

Ne more se. To je obsesija "zmagati" v debati. Huj k čiki.

Ne, to je uno, "pizda med kakßnimi kreteni živim".

nejclp ::

kuall je izjavil:



>Po drugi strani je spolna identiteta kr neki, subjektivno stališče posameznika, izmuzljiv konstrukt, ki se ga težko opredeli in definira, in ki nima podlage v znanosti.


Daj, predstavljaj si, da maš kar naenkrat joške in ti penis odfrči, pa maš vagino.
Kaj boš pomislil?
A) Moram najt moškega, da ga pokavsam pol pa k frizerju in nohte zrihtat
B) Neki ni OK, to nisem jaz, mislim, da sem moški, kaj če bi to uskladil, mislim, psihićno in fizično

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nejclp ()

c3p0 ::

Odvisno, če si "hudača", si pač greš po šugar daddyja in donosiš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: c3p0 ()

nejclp ::

c3p0 je izjavil:

Odvisno, če si "hudača", si pač greš po šugar daddyja in donosiš.

Potem, praviš, nimaß težav, če ga komu potegneš, za dober denar. Oz., Da se sprijazniš tistim, kar ti je bog (ali narava) dal. Viš, to je razlika med transgenderji in tabo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nejclp ()

c3p0 ::

Ni, ker se nikoli ne bom zbudil z vagino (biološko) in joški. Predvsem pa z vsemi ženskimi hormoni in po žensko zvezanimi možgani.

nejclp ::

c3p0 je izjavil:

Ni, ker se nikoli ne bom zbudil z vagino (biološko) in joški. Predvsem pa z vsemi ženskimi hormoni in po žensko zvezanimi možgani.

Ni hudič, ampak eni se, a veš. Narava (sive Deus) je prasica.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nejclp ()

c3p0 ::

Really? Daj primer.

m0LN4r ::

Umetni modni dodatki ne stejejo za naravne. Fejk je fejk.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

nejclp ::

c3p0 je izjavil:

Really? Daj primer.

A dej. Moški, ki se rodi kot ženska, z moškimi možgani (zavestjo) v ženskem telesu. Pa otrok s kostnim rakom. Dvoglavo dete. Dete brez nog in rok. Vsi taki uspehi stvarnika oz. Narave.

m0LN4r je izjavil:

Umetni modni dodatki ne stejejo za naravne. Fejk je fejk.

Ko jebe naravo. Jebeni woke ezoterik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nejclp ()

D3m ::

A dej. Moški, ki se rodi kot ženska, z moškimi možgani (zavestjo) v ženskem telesu. Pa otrok s kostnim rakom. Dvoglavo dete. Dete brez nog in rok. Vsi taki uspehi stvarnika oz. Narave.


Narava ima smisel za humor ampak tudi poskrbi, da se napake ne razmnožujejo. Za razliko od nas.
|HP EliteBook|R5 6650U|

m0LN4r ::

Never gets old:




D3m je izjavil:

A dej. Moški, ki se rodi kot ženska, z moškimi možgani (zavestjo) v ženskem telesu. Pa otrok s kostnim rakom. Dvoglavo dete. Dete brez nog in rok. Vsi taki uspehi stvarnika oz. Narave.


Narava ima smisel za humor ampak tudi poskrbi, da se napake ne razmnožujejo. Za razliko od nas.

Glitch is a glitch.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

nejclp ::

m0LN4r je izjavil:


Glitch is a glitch.

Ti glitchi so ljudje, genijalc. Lahko da bo tvoj otrok en tak glitch. A bi se lahko obnašali kot spodobna človeška bitja, je tako težko?

Kresnik ::

Da dodam moja dva centa, pa se niti ne bom preveč navezoval kar je že bilo povedano, vsaj direktno ne...

Če se vprašamo kaj je "ženska" potem se moramo najprej vprašati zakaj te to pravzaprav zanima. Jebiga, je važno vprašanje, ker če te zanima iz socialnih razlogov, potem je lahko biološka definicija čisto neuporabna. In obratno, če bi se rad zadeve lotil z biološkega vidika, potem je socialna definicija bolj neuporabna.

Biološko je stvar relativno preprosta, ampak imaš dve definiciji. Po genotipu je ženska nekdo, ki ima 23. par kromosomov XX. Kakršna koli druga kombinacija ni več ženska po strogi biološko-genetski definiciji, je pa treba tu poudariti, da genetsko gledano imamo več kot dva spola, ampak je velika večina v XX ali XY kombinaciji.
Biološko lahko naredimo definicijo tudi po fenotipu, se pravi glede na spolne organe, ki pa niso nujno ekvivalentni genetski sliki. Ti je sicer manj prostora za "nove" spole, ampak imamo vseeno določene outlierje, ki so v preteklosti pogosto nastradali, saj jih je medicina skušala na silo vtakniti v enega od dveh spolov, pogosto z poraznimi rezultati.

Potem pa pridemo a psihološko socialen vidik, kjer pa se zadeve zakomplicirajo. Nekako dvomim, da bi povprečen hetero moški tukaj smatral Buck Angel-a kot žensko, čeprav je biološko gledano ženska. Ampak izgled, obnašanje, odzivi so vsi stereotipno moški. Pa tudi če odvzamemo transmoške stran (zanimivo kako je 95+% trans-debate o transženskah, marsikdo pa sploh ne ve da transmoški obstajajo), imamo še vedno en kup možatih ultrafeministk ali t.i. butch lezbijk, ki skoraj ne odkljukajo nobenega polja v spisku "kaj nekdo rabi, da jo prepoznam kot žensko", pa so po vseh bioloških kriterijih ženske. Nekdaj so obstajale kulture, ki so takim celo dodelili status moškega, ali pa nek na pol tretji spol.

Vsekakor to pomeni, da se moramo na vprašanje "What is a woman?" najprej pripraviti z vprašanjem "Why are you asking?".

tikitoki ::

Mogoce pa so problem seksisticni steroptipi. Ah, ne zakaj bi priznali, da so zenske agresivne, recimo, da so to moski:). ROLF.

TheBlueOne ::

Mene bolj zanima en hipoteticen scenarij. Recimo, da LGBT++++ recemo, da imajo polno kontrolo nad definicijo moskega in zenske. Potem pa vsi ostali, torej velika vecina narecimo dve novi besedi za klasicno uporabo do sedaj, torej po tam kako si si rodil in so te dolocili in recemo da je to moskix in zenskix.

Ali bi potem LGBT++++ zelel kontrolo nad moskix in zenskix, ce stare besede ne bi vec nikogar zanimale? Ali bi lahko za njih naredili moskix in zenskix in klasiko obdrzali, da ni treba upostevati v literaturi?

Zgodovina sprememb…

Miki N ::

No čeprav treba je priznati, da družbene dženderje poznamo že kar nekaj časa, samo niste bili pozorni. To da je družba nekoga opredelila za žensko je bilo povsem običajno - saj veste ko so komu rekli "da je pička"? No vidite.

m0LN4r ::

nejclp je izjavil:

m0LN4r je izjavil:


Glitch is a glitch.

Ti glitchi so ljudje, genijalc. Lahko da bo tvoj otrok en tak glitch. A bi se lahko obnašali kot spodobna človeška bitja, je tako težko?

Oh to je zdaj tist "kaj pa ce ti, tvoj neki neki" sentimentalni argument. Nekje moramo crto potegnit, ker se zadeva drugace izrodi do onemoglosti.
Ja in ce bi bil glitch, bi mu tudi povedal, da je glitch in ne rabi zahtevati, da se zaradi njega cel svet na glavo postavi.
Treba je sprejeti DEJSTVO, da ne zadanemo vsi na loteriji, nekateri smo defektni.
Tudi jaz imam esteticno hibo, ki me spremlja in ovira v zivljenju in kaj zdaj, jebiga tako pac je. You have to learn to live with it.

Pac ne more biti vsak "pilot". A zdaj je cilj druzbe, da bomo naredili vse mozno, da bo lahko vsak "pilot", da se ne bo uzalil?
To tako ne funkcionira, nazalost in ne bo nikoli.

Problem je zacel nastajati, ko se je otroke zacelo vzgajati kot snezinkice. Pac, ce si poseben si poseben. Pa ce govorimo o transih, gejih ali pa nekomu, ki nima motoricnih sposobnosti ali umskih sposobnosti, da bo pilot ali doktor znanosti.

Ti ne razumes, da obstaja razlika med tolerirati drugacnost in med tem, da drugacni zahtevajo, da se njim prilagaja cel svet.

https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

Furbo ::

nagobčnik je izjavil:

Furbo je izjavil:


Ja moda se spreminja lol. Kaj ima to veze s čimerkoli? Prej so veljali za moške, zdaj veljajo za moške. Penis je skupni imenovalec.


Hodiš ti kdaj z dolgimi lasmi, v roza kiklci, visokih petkah, naličen naokoli? Zakaj ne? Poskusi kdaj, saj je samo moda, menda nima veze s spolom. Ta človek po tvoje velja na ulici neznancem za moškega? Ker ima namreč vagino že od rojstva. Vidiš, to je pač razlika med družbenim in biološkim spolom (oz. vsaj enim delom biološkega spola).

Fantazirate neki ti in tebi podobni in iščete 0,001%, da bi z njim dokazovali svoj prav.

Spol je spol. Nič ni treba dodajati pridevnikov zraven.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

c3p0 ::

nejclp je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Really? Daj primer.

A dej. Moški, ki se rodi kot ženska, z moškimi možgani (zavestjo) v ženskem telesu. Pa otrok s kostnim rakom. Dvoglavo dete. Dete brez nog in rok. Vsi taki uspehi stvarnika oz. Narave.



Priložnost, da se prilagodi danim razmeram in zaživi brez da se fizično pohabi. Npr. če se ne obremenjuje preveč s svojo zunanjostjo. Ja, lahko je rečt, težje naredit.

Kot smo se npr. sekirali večinoma v puberteti, jaz sem mislil, da imam puklast not, a imam praktično ravnega. Če bi imel sfižene starše bi me vozili h kirurgu na mojo prvo pripombo in bi morda po nepotrebnem fasal kake kronične težave s sinusi, kot marsikdo po operaciji. Zaradi najstniške muhe.

Kak drug bi pa ugotovil da je napačnega spola in bi mu invertirali penis. Čez par let bi pa ugotovil, da to ne drži, "zdaj me pa popravte nazaj!". A ne gre? Šment.

nejclp ::

m0LN4r je izjavil:

......
Torej te ne moti, če se kdo norčuje iz tvoje telesne hibe, ali pa te in s tem zahtevaš, da se ti drugi prilagajajo? Mi dol visi za telesne hibe, če se obnašaš kot spodoben človek. Tale kretenček na videu se ne. Očitno bi rad, da se mu prilagajajo ostali, ena taka klinčeva snežinkica, ki bi rada duhovičila.

Furbo je izjavil:


Fantazirate neki ti in tebi podobni in iščete 0,001%, da bi z njim dokazovali svoj prav.

Spol je spol. Nič ni treba dodajati pridevnikov zraven.


Ja, transženske so ženske. Ni treba dodajat pridevnikov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nejclp ()

nejclp ::

c3p0 je izjavil:


....
Kak drug bi pa ugotovil da je napačnega spola in bi mu invertirali penis. Čez par let bi pa ugotovil, da to ne drži, "zdaj me pa popravte nazaj!". A ne gre? Šment.

In zakaj se ti sekiraš zaradi tega?

Pithlit ::

Ej nejc. Dej... Chill pill. Sej ti je menda jasno da nikogar ne boš prepričal? Zapri ta zavihek, pejd mal vn k je lepo vreme. Par vijolic povohat... pa pozabi da ta tema obstaja. Sej vidiš da se folk raj norca dela k da bi v svoje možgančke pripustili kako bogokletno misel. :D
Life is as complicated as we make it...

Kayzon ::

nagobčnik je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Treba se bo zmenit al se bomo vsi skup tusiral al ne, ker to je zdaj res mimo. Zenska, ki se identificira kot moski lahko gre brez problema v mosko slacilnico/tus in je noben ne bo spodil ven. Ce se pa seveda jaz danes zjutraj identificiram kot zenska in grem v zensko slacilnico pa poklicejo policijo + fasem se kaksno od odvetnikov. Dvolicnezi.


Če se boš resno spravil k temu (si ga dal odrezat, nafilal s hormoni, pridobil birokratska potrdila), ne boš imel nobenih problemov pri obiskovanju ženskih sanitarij. Tudi če se samo navzven dokaj prepričljivo naštimaš kot ženska, boš lahko npr. ženska stranišča brez težav obiskoval, nihče te niti opazil ne bo, ker ti tudi na vhodu noben ne bo preverjal dokumentov ali spolovila (šokantno). Zelo pa je odvisno tudi od tega, kako se obnašaš. Če boš strmel v ženske ali ga potegnil ven pred drugimi, boš gotovo imel probleme, če se boš brigal zase, jih verjetno ne boš imel.

Zenske pa itak ne vejo kaj bi rade, nikoli niso tocno vedle. Hotele so enakopravnost, zdaj jim pa vec to tudi ne disi. So ukrajinke takoj zacele seksati naokoli, da zanosijo, da jim ne bo slucajno treba na bojisce.


Ženske kot prvo nočejo vse istih stvari. Kot drugo pa večina žensk želi čim manj truda vložit in iz tega dobit čim več koristi - popolnoma enako kot moški, uporabljajo pač inštrumente, ki so jim za to na voljo. In kaj, če nalašč za to zanosijo? Moški bi tudi, če bi lahko. Moški ravno tako dezertirajo kot vedo in znajo, če najdejo legalen način, pa še toliko bolje za njih. Se zato ne da dobit uporabnega vojaka med ženskami, ker večina žensk ne želi bit vojak? Še vedno se da in je pač taka ureditev smiselna.



Kaksne gluposti ti pises pa to je noro. Moskega ki se oblaci v zensko opazis z letala,po njegovi MOSKI konstrukciji. Tudi ce ima nefunkcionalen penis se ne spodobi da obiskuje zenska stranisca,saj je vseeno MOSKI. Tudi ce nima funkcionalen penis,lahko komu kej slabega stori saj se gre za osebe ki so umsko bolani itd.. Noro,skoda casa prerekanja s takimi kekci ki zagovarjate to izprijenost.

hamez66 ::

Evo našel gender fluida..

https://twitter.com/Trader_XO/status/15...

Zgleda kot moški :D
««
3 / 66
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Sprememba spola in upokojitev kot? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8311041 (9174) ahac

Več podobnih tem