Forum » Loža » Letalske karte in COVID
Letalske karte in COVID
sebas4 ::
Recimo da greste januarja 2023 na Tajsko v lastni režiji. Sedaj imate možnost nakupa ugodne letalske karte. Problem je da ne veste ali bo Tajska takrat zaprta za turiste zaradi porasta COVIDA. Letalske družbe ne povrnejo stroškov leta, ker let še vedno opravijo, le turisti ne smejo na letalo. Ravno tako zavarovalnice ne povrnejo stroškov, če je razlog na strani držav in regulacij. Kaj torej storiti?
1) Nakup dražjih kart zgolj par tednov pred odhodom?
2) Nakup karte sedaj vendar takšne, ki bi dopuščala spremembo datumov? Flexible dates....?
3) Morda nakup prek kake agencije (vendar rabite samo letalsko karto, tako da vam tega tudi agencija verjetno ne povrne, niti v obliki vrednotnic).
4) Kakšno posebno zavarovanje?
5) Kaka druga opcija?
Če ima kdo kak pameten predlog.
Hvala
1) Nakup dražjih kart zgolj par tednov pred odhodom?
2) Nakup karte sedaj vendar takšne, ki bi dopuščala spremembo datumov? Flexible dates....?
3) Morda nakup prek kake agencije (vendar rabite samo letalsko karto, tako da vam tega tudi agencija verjetno ne povrne, niti v obliki vrednotnic).
4) Kakšno posebno zavarovanje?
5) Kaka druga opcija?
Če ima kdo kak pameten predlog.
Hvala
freesty ::
Sem isto iskal kaksna 2 meseca nazaj.
Noben ti ne bo zavaroval letalske karte razn ponudnik leta direktno. Jaz sem gledal karte za Mehiko. Karta je stala okoli 550eur. Zavarovanje je bilo 200+ eur.
Kar se tice covida, ti povrnejo samo, ce si pozitiven v primeru, da imas zavarovano odpoved. Tak, da kupis karte zavarujes to. Potem pa al gres na Tajsko al pa se okuzis s covidom. :D
Drugih opcij nisem našel pa sem preklical par agencij prav tako par zavarovalnic. Nikoli ne pokrijejo primera, če se država zapre in ne moreš/smeš na letalo.
Noben ti ne bo zavaroval letalske karte razn ponudnik leta direktno. Jaz sem gledal karte za Mehiko. Karta je stala okoli 550eur. Zavarovanje je bilo 200+ eur.
Kar se tice covida, ti povrnejo samo, ce si pozitiven v primeru, da imas zavarovano odpoved. Tak, da kupis karte zavarujes to. Potem pa al gres na Tajsko al pa se okuzis s covidom. :D
Drugih opcij nisem našel pa sem preklical par agencij prav tako par zavarovalnic. Nikoli ne pokrijejo primera, če se država zapre in ne moreš/smeš na letalo.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0
llc ::
Vedno lahko tudi kupiš fleksibilno karto...
Ko sem sicer pred pol leta letel čez lužo sem lahko pri spletnem prodajalcu kart (ne pri letalski družbi) za prgišče EUR dokupil možnost "don't ask" prestavitve in/ali odpovedi leta z vračilom denarja. Sicer na koncu nisem rabil, tako da ne vem, kako bi to potem v praksi zgledalo...
Ko sem sicer pred pol leta letel čez lužo sem lahko pri spletnem prodajalcu kart (ne pri letalski družbi) za prgišče EUR dokupil možnost "don't ask" prestavitve in/ali odpovedi leta z vračilom denarja. Sicer na koncu nisem rabil, tako da ne vem, kako bi to potem v praksi zgledalo...
Steinkauz ::
Vsekakor kupi direkt pri letalski družbi, karkoli prek agencij si sam mečejo odgovornost med sabo.
Razen če boš šel polno organiziran trip, pol vzameš pri eni slo agenciji.
Samo daš 3000eur z 2 tedna namest 1500 za 3 tedne.
Lani in še letos so določene letalske imele flex opcijo zastonj (npr airfrance), sedaj imajo verjetno vse za doplačilo.
Sam če je flex duplo cena, pol ne vidim smisla.
Če se države zaprejo za turiste, ponavadi tudi leta ni sicer.
Razen če boš šel polno organiziran trip, pol vzameš pri eni slo agenciji.
Samo daš 3000eur z 2 tedna namest 1500 za 3 tedne.
Lani in še letos so določene letalske imele flex opcijo zastonj (npr airfrance), sedaj imajo verjetno vse za doplačilo.
Sam če je flex duplo cena, pol ne vidim smisla.
Če se države zaprejo za turiste, ponavadi tudi leta ni sicer.
red_baron ::
Oj tudi jaz sem iskal nekaj za zavarovati karte, rent a car in nastanitev za december.
Večino kovid kritij je za obdobje če zboliš že na potovanju, jaz pa iščem nekaj da si krit če zboliš npr 3 dni pred potovanjem.
Torej zavarovanje riziko odpovedi in nezgodno in je najbolj ustrezno zame Grawe turist paket.
Večino kovid kritij je za obdobje če zboliš že na potovanju, jaz pa iščem nekaj da si krit če zboliš npr 3 dni pred potovanjem.
Torej zavarovanje riziko odpovedi in nezgodno in je najbolj ustrezno zame Grawe turist paket.
llc ::
Revolut Premium ima vključen "Travel Insurance" (prek zavarovalnice Allianz). Pomoje krije tudi odpoved potovanja, če zboliš doma preden greš na pot...
sebas4 ::
Da ne bo nesporazuma, zavarovalnice povrnejo stroške, če zboliš pred letom ti oz. tvoji najožji družinski člani. Moraš pa imeti takšno zavarovanje sklenjeno vsaj 21 dni oz. (pod določenimi pogoji) 48 ur pred letom/potovanjem.
Ima kdo izkušnji s FLEXI kartami pri Turkish Airlines?
Ima kdo izkušnji s FLEXI kartami pri Turkish Airlines?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj je point turističnih agencij? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 18312 (3295) | Miki N |
» | letalska potovanja - nasveti - cakeOddelek: Loža | 2054 (1182) | dzangir |
» | Potovanja po svetu (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22193 (13002) | VolkD |
» | Potovanje v New York ali San Francisco? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 38422 (35109) | Miha_T |
» | Rabim poceni letalsko karto za florido :/Oddelek: Loža | 14748 (10684) | nodrim |