» »

Karavan za max 20k€

Karavan za max 20k€

Srakopir ::

Pozdravljeni,

katerega karavana priporočate do max zneska 20k€, avtomatik, pa da ni ravno čisto na tleh, torej, malo višji odmik od tal. Letno naredim cca 15k km tako, da mi je vseeno ali bencin ali diesel. Gledal sem:
- Volvo V60 Cross Country D3, 2.0
- VW Passat Variant, diesel, 2.0
- Ford Focus Active

Iščem avto, ki je zanesljiv, nima dragih servisov (tukaj morda Volvo odpade), vozil bi ga 5-7 let.

Senzor ::

Po kriteriju "nima dragih servisov" tule zmaga Passat. Preprosto zato, ker VW-ja šraufajo v vsaki vasi. O Fordovih servisih sem slišal že veliko slabih izkušenj (vključno z dolgim čakanjem na dele), tudi neodvisnih mehanikov, specializiranih za Forde ni ravno veliko.

Passat je tudi za eno številko večji avto od V60 in Focusa. Slednja sta velikostno v rangu Golfa Variant.

Pa drugače mi VW, razen gospodarskega programa ni pri srcu, ampak tule je Passat najbolj racionalna in preverjena izbira.

kriptobog ::

Passat. Je le vecji od Focusa. Drugace servisiranje Fordov ni noben problem, sploh dizlov, ker imajo itak PSA motorje. So tudi zanesljivi in vsak popoldanec ti ga zna posravfati bp. Ampak Focus vs. Passat sploh ni vprasanje. Vedno Passat, ze zaradi velikosti in udobnosti.

Gambino ::

Škoda Superb
Škoda Octavia
Ranult Talisman
Ford Mondeo
Audi A4 Avant
Mazda 6
Opel Insignia

Če pa že Passata, potem se izogibaj 1.6 motorjem!

hojnikb ::

kriptobog je izjavil:

Passat. Je le vecji od Focusa. Drugace servisiranje Fordov ni noben problem, sploh dizlov, ker imajo itak PSA motorje. So tudi zanesljivi in vsak popoldanec ti ga zna posravfati bp. Ampak Focus vs. Passat sploh ni vprasanje. Vedno Passat, ze zaradi velikosti in udobnosti.

novi fordi nimajo več PSA motorjev.
#brezpodpisa

DamijanD ::

Senzor je izjavil:

Passat je tudi za eno številko večji avto od V60 in Focusa. Slednja sta velikostno v rangu Golfa Variant.

Sem mislil, da je V40 ~ golf razred, V60 pa nekje ranga passata...

V60 naj bi bil v rangu Passata, Focus pa v rangu Golfa.

Ima kdo izkušnje z V60 glede letnih stroškov (servisi, vzdrževanje)?

Cveto ::

Volvo je dražji servis. Je ravno dovolj "eksotika", da lahko malo dvignejo cene. Za ta denar dobiš prejšnji model, ki za moje pojme ni ravno uspeli model avta (preokrogel). Ga imata sicer dva v službi, zadovoljna, a stroški so nekaj večji.

Ford OK. Servis, če ga ne pelješ ravno na Summit, je ok cena. Izogibaj pa se avtomatikom pred letnikom 2018. Focus sicer ni ravno primerljiv z Passatom. Je pač "manj avta". Za S-maxa dam jaz za servis dobri 200eur.

Passat tukaj zmaga. Samo so trenutno kar dragi. Ko sem imel Superba, je bil servis cenejši za cca 20-30 eur od Forda. Passat je tam nekje.

Cveto je izjavil:

Volvo je dražji servis. Je ravno dovolj "eksotika", da lahko malo dvignejo cene. Za ta denar dobiš prejšnji model, ki za moje pojme ni ravno uspeli model avta (preokrogel). Ga imata sicer dva v službi, zadovoljna, a stroški so nekaj večji.

Ford OK. Servis, če ga ne pelješ ravno na Summit, je ok cena. Izogibaj pa se avtomatikom pred letnikom 2018. Focus sicer ni ravno primerljiv z Passatom. Je pač "manj avta". Za S-maxa dam jaz za servis dobri 200eur.

Passat tukaj zmaga. Samo so trenutno kar dragi. Ko sem imel Superba, je bil servis cenejši za cca 20-30 eur od Forda. Passat je tam nekje.

Hvala :)

cordoba ::

Tudi jaz iščem nekaj do cca 19000 eur karavana avtomatika. Trenutno gledam ford mondeo karavan, avtomatik, 2019 letnik. Všeč mi je, ker je res ogromen avto, potem škodo octavio, všeč mi je tudi Seat Leon, ampak se mi zdi malo manjši. Imam cca 2 metra v višino, se pravi moram dobro notr sedeti. Gledam pa vsaj 2.0 mašine, dizel.
Kaj se kaj priporoča?
Kakšno mnenje o hyundai i30 wagon?

mikhaair ::

Ford automatic pogooglaj zanesljivost.

kingsix ::

Mazda 6 2018 in naprej. Največ za denar.
V60 je pa rang Passata...osebno mi je sicer v60 bistveno boljši avtomobil. Boljši materiali, udobje, vozne lastnosti... No v vsem tem je od Passata boljša tudi mazda 6.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kingsix ()

HotBurek ::

root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

Utk ::

HotBurek je izjavil:

Pravi moški kupi BMW.

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta...

Tako je. In pravi moški dejta manekenko. Tudi če je 85 let stara.

M-XXXX ::

Poglej še Talismana Initiale Paris. 160 ali pa se raje 200KM. Jaz sem se odločil za njega in mi ni žal.

TheBlueOne ::

Ko smo kupovali mi, so bili najboljsi deal Passati iz operativnih lizingov.

Cveto ::

mikhaair je izjavil:

Ford automatic pogooglaj zanesljivost.

2019 letnik je že novi menjalnik, 8 stopenjska klasika (z pretvornikom navora), ki se ne kvari. Prejšnji je bil DSG (dvosklopčni) in je imel nekaj težav, čeprav od normalnem rokovanju in z menjavami olja tudi dela ok (sam imam letnik 2018, enega zadnjih z starih menjalnikom, pa dela brez problemov).

Sicer pa, kot že rečeno, Passat iz poslovnih flot je najboljša varianta.

Za Forda sem bral ja, starejši modeli. Passat mi je notri ful grd v temu budgetu. Danes grem gledat mal Mazde in Forda mondeo in focus. Mnenje o hyundai i30 wagon?

Bolf3nk ::

15k na leto in diesel? No-go. Razen, če vam je lepo čistit vso to sranje od filtrov

JeBelaCesta ::

kaj pa če delam 18-20k na leto? oz vsak dan 60km (2x30km) po AC...
lep pozdrav iz višav ;-)

rebex ::

Kakšno leto ali dve nazaj sem si delal izračun, pri koliko km letno se izplača dizel. Prišel sem do šttevila cca. 35-40k km na leto. Predvidevam, da je zdaj, ko je dizel dražji od bencina, število teh km še višje.

@JeBelaCesta
Sam sem v podobni situaciji. Delam vsak dan 60 km, trenutno na starejšem atmosferskem bencinarju, ki ga bom zvozil "do konca". Nato pa je v planu bencinar ali blagi hibrid (Corolla, Vitara ipd.).

rosomah ::

rebex je izjavil:

Kakšno leto ali dve nazaj sem si delal izračun, pri koliko km letno se izplača dizel. Prišel sem do šttevila cca. 35-40k km na leto. Predvidevam, da je zdaj, ko je dizel dražji od bencina, število teh km še višje.

@JeBelaCesta
Sam sem v podobni situaciji. Delam vsak dan 60 km, trenutno na starejšem atmosferskem bencinarju, ki ga bom zvozil "do konca". Nato pa je v planu bencinar ali blagi hibrid (Corolla, Vitara ipd.).

omemba vitare...... kaj pa sx4 s-cross??
daljša medos. razdalja.... precej dober avto (?!) priporočam(?!) motor 1,4 boosterjet....
ni slabo, če ga dobiš
ne vzeti 1,6 diesel ali 1,6 bencin------- boljši je 1,4 boosterjet.........

Ahim ::

HotBurek je izjavil:

Pravi moški kupi BMW.

Za dvometrasa zgoraj bo ravno pravsnji ... ce odtrga ven sprednji sedez in se spravi na zadnjo klop.

-ninja-91- ::

Za dvometrasa je Mazda 6 ok (vozim 2015 letnik). Kar se prostora tiče se tudi zadaj da sedeti, je pa prostorski preskok navzgor v superbu očiten, sploh kar se sedezev tiče (v mazdi bi sedalo lahko bilo daljse).

Sem bil danes v ogledu in sem se odločil za Seat Leona, ki nudi veliko opreme, dsg menjalnik in glih prav prostora. Cena za 2019 cca 19k, je pa 2.0, 150km. Je to ok cena, oz koliko bi bil tak avto pred "krizo"?

Preveri kako je s servisiranjem.. Kaka garancija bi tudi prisla prav.
DSG ni nek biser zanesljivosti. Jaja VW fanboji bodo jokali...5/5 oseb ki jih poznam, vključno z mano, so morali to popravljat na praktično novih avtih. Če pa še vedno dvomi pa malo pokličite okrog majster za Avt. menjalnike.

Garancije je 1 leto, mislm pa da je pomembna menjava olja pri avtomatikih....

Ja, sem menjal 2x na 60k km.. Predpisano bilo na 180k. Do 125kkm 2x menjana mehatronika. Olje nima veze z zanič mehatroniko.

Kakšne imate pa kaj izkušnje z Volvo servisom.. koliko so servisi dražji proti npr. VW / Škoda?

Masayoshi ::

kingsix je izjavil:

Ja, sem menjal 2x na 60k km.. Predpisano bilo na 180k. Do 125kkm 2x menjana mehatronika. Olje nima veze z zanič mehatroniko.

Lol, kaj si ti delal z menjalnikom...DSG se nič ne kvari. Med bolj zanesljivimi menjalniki že vsaj 6-7 let.

Horas ::

Utk je izjavil:

HotBurek je izjavil:

Pravi moški kupi BMW.

Tako je. In pravi moški dejta manekenko. Tudi če je 85 let stara.

res jex samo ne belega! avto more imet barvo ne pa belo. in pa oprema more bit, ne sam da je bmw. če nimaš denarja raje ne kupuj.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Horas ()

tilen03 ::

Fabia Combi in en dopust.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri rabljen avto od 8000 do 10000 EUR (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10410369 (7440) Raptor F16
»

Nakup avtomobila do 10000eur

485916 (4033) Raptor F16

Nasveti za nakup avtomobila (strani: 1 2 )

9511551 (7096) bluefish
»

Nakup avta do 16000

385136 (3716) Scaramouche
»

Manjši družinski avto (strani: 1 2 )

5810558 (8768) m0LN4r

Več podobnih tem