Forum » Problemi človeštva » Podnebni ekstremizem
Podnebni ekstremizem
kamiKaZaA ::
gruntfürmich je izjavil:
napisal sem srednji sloj na 'zahodu', ne v sloveniji ker v sloveniji so vas nategnili in vam rekli da so ljudje z 1500€ plače bogataši.Če imaš milijon premoženja, imaš milijon premoženja. Popolnoma vseen k... je, koliko imaš plače.
Ni malo takih, ki imajo milijon premoženja in so na socialni. Ali pa na sončni.
+1
Da še dodam. In ni malo takšnih, kateri služijo na zahodu 60k letno (bruto), živijo v najemu, imajo premium avto na lizing, dosti potujejo, imajo oblačila višjega cenovnega razreda in nadstandardno pohištvo v najemniškem stanovanju, katero so sami kupili in še nekje 15k gotovine na računu in 40k v delnicah. Če se vse skupaj sešteje je premoženje (pohištvo, oblačila, gotovina, delnice, avto) vredno nekje 150k. In čeprav takšna oseba služi 60k letno ne spada med 1% najbogatejših, ker še ji manjka do tja najmanj pol milijona premoženja. Mogoče bo privarčevala/ustvarila to čez 15-20 let ali pa tudi ne. To ni bistvo. Bistvo je, da s trenutnim premoženjem ne spada med 1% najbogatejših kot to trdi @grunt, čeprav služi in spada na podlagi plače v srednji sloj na zahodu.
gruntfürmich ::
zakaj pa to ni 1% najbogatejših?
ker si se ti odločil da se sem prišteva samo premoženje in ne prihodek, ki je boljši kot top 0,1%?
tako kot ona slovenska fora da je treba zbirat denar za kurjavo ubogim ljubljančanom s prevelikim stanovanjem v središču ljubljane, tako je to ista fora da folk s 100.000€ letno lahko biva v socialnem stanovanju ter nima lastne nepremičnine...
oboji so bogataši.
ker si se ti odločil da se sem prišteva samo premoženje in ne prihodek, ki je boljši kot top 0,1%?
tako kot ona slovenska fora da je treba zbirat denar za kurjavo ubogim ljubljančanom s prevelikim stanovanjem v središču ljubljane, tako je to ista fora da folk s 100.000€ letno lahko biva v socialnem stanovanju ter nima lastne nepremičnine...
oboji so bogataši.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
feryz ::
Ne, ni se on ali jaz tako odločil, ampak so to javno dostopni podatki, ki jih tukaj uporabljamo.
Lahko pa se ti izmisliš svoje kriterije, ampak to so samo tvoji.
Lahko pa se ti izmisliš svoje kriterije, ampak to so samo tvoji.
gruntfürmich je izjavil:
zakaj pa to ni 1% najbogatejših?
Nisem se jaz odločil ampak o tem piše tvoj članek, kjer tudi piše, če imaš premoženje vredno 280k (nepremičnina, nakit, oblačila, gotovina, delnice) da potem spadaš med 3,20% najbogatejših ljudi na svetu. Kako potem po tvoje nekdo, ki služi 60k (bruto) letno, plača vse davke, zapravi za najem, hrano, oblačila in ima ustvarjeno premoženje 150k in potem to spada po tvoje med 1% najbogatejših? Vidiš razliko? 280k = 3,20%. 1000k = 0,70%. Koliko je potem potrebno imeti v premoženju, da spadaš med 1%? Zagotovo ni dovolj, da imaš 150k, se ti ne zdi?
v mojem članku točno navajajo prihodke in mejo med prihodki za vstop v top 1%.
torej ti trdiš da folk s 1.000.000€ letne plače, ki vse zagoni in nič ne prihrani (recimo feryz), je revež?
torej ti trdiš da folk s 1.000.000€ letne plače, ki vse zagoni in nič ne prihrani (recimo feryz), je revež?
gruntfürmich je izjavil:
Čakaj, ti si sedaj napisal, da če služiš 60k (bruto) na leto, da spadaš med top 0,1% prihodkov. Kaj ti si na glavo padel?
How much does the top 0.1% make?
Entering the top 1% of earners requires an average annual income of $819,324. In the highest echelon — the top 0.1% — the average income is $3.3 million. The rapid wage growth for these groups is noteworthy.
17. jan. 2024
Ti res nimaš nekih osnov razčiščenih, ni čudno da takšne bedarije pišeš, da če služiš 60k letno, da spadaš med 0,10% največjih zasluškarjev na svetu in da si med 1% najbogatejših ljudi. Adijo pamet, kakšne ti trosiš.
še enkrat ti postavljam enostavno vprašanje: je človek brez premoženja in 1000000€ plače revež ali bogataš?
gruntfürmich je izjavil:
še enkrat ti postavljam enostavno vprašanje: je človek brez premoženja in 1000000€ plače revež ali bogataš?
Če ima na koncu leta ali desetletja premoženje vredno manj kot 500k potem ne spada med 1% najbogatejših ljudi na svetu. Celi čas teče debata na tvoj idiotizem, da je večina Slovencev zelo blizu ali celo med 1% najbogatejših na svetu. Kar seveda ni res. Sedaj pa nehaj projicirati in se ven vlačiti s še večjimi neumnostmi o 0,10% zaslužkarjih, kjer je že dovolj 60k letno, da spadaš v ta klub.
gruntfürmich je izjavil:
spet o tem 1%?
nedolgo nazaj cifre niso bile tako visoke (po mojem tudi sedaj niso), tako da je celo malo nadpovprečni slovenček prišel v top 1%.
torej zahodni gumpci blejejo o top 1% čeprav so sami izredno blizu...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kamiKaZaA ()
glej, ti si preneumen da bi razumel nelogičnost v svojih podatkih in trditvah.
da ti razložim čeprav vem da ne boš razumel...
ti si trdil: Če je na svetu 58 milijonov milijonarjev pomeni, če želiš biti med 1% najbogatejših moreš imeti nekje 750.000 usd vredno premoženje.
najprej si se prerekal da ni važnen prihodek ampak samo premoženje, kar je neumnost.
zdaj si privlekel sem še prihodek: top 1% of earners requires an average annual income of $819,324.
če pogledaš cifre vidiš da je letni prihodek za 1% mičkeno več kot celotna vrednost za vstop v klub 1% po premoženju. kar je bedarija. potem samo 2 leti zelo vačuješ in si takoj 1%. kar ni logično. no, tebi verjetno je. ker je očitno folk z 10.000.000 letnega prihodka še vedno revež ker ni uspel dati na stran 750.000$...
kar pa se tiče druge teme pa je to, da jaz podajam druge podatke za mejo top 1% kot ti. to pa je tema za novo temo. ampak to tebi itq ni jasno...
da ti razložim čeprav vem da ne boš razumel...
ti si trdil: Če je na svetu 58 milijonov milijonarjev pomeni, če želiš biti med 1% najbogatejših moreš imeti nekje 750.000 usd vredno premoženje.
najprej si se prerekal da ni važnen prihodek ampak samo premoženje, kar je neumnost.
zdaj si privlekel sem še prihodek: top 1% of earners requires an average annual income of $819,324.
če pogledaš cifre vidiš da je letni prihodek za 1% mičkeno več kot celotna vrednost za vstop v klub 1% po premoženju. kar je bedarija. potem samo 2 leti zelo vačuješ in si takoj 1%. kar ni logično. no, tebi verjetno je. ker je očitno folk z 10.000.000 letnega prihodka še vedno revež ker ni uspel dati na stran 750.000$...
kar pa se tiče druge teme pa je to, da jaz podajam druge podatke za mejo top 1% kot ti. to pa je tema za novo temo. ampak to tebi itq ni jasno...
gruntfürmich je izjavil:
če pogledaš cifre vidiš da je letni prihodek za 1% mičkeno več kot celotna vrednost za vstop v klub 1% po premoženju. kar je bedarija.
Ni bedarija. Če si ekonomsko pismen veš, da če zaslužiš 800k letno, da ne dobiš 800k neto na račun, ker bruto zaslužek ni enak neto in da ti pri takšnem brutu država kar fajn pobere. In če ti zaslužiš 800k bruto in imaš na koncu premoženje po parih letih zaslužka vredno 500k, potem ne spadaš med 1% najbogatejših. Ampak kot vidim tebi to ne bo jasno in se več ne mislim ponavljati, ker sem že vse napisal. Dejstvo je, da zabitemu človeku težko karkoli dopoveš, sploh pa takim, ki ne ločijo kaj pomeni bruto zaslužek in kaj neto.
Zanimiv je še en izračun, in sicer, da en odstotek najbogatejših ljudi povzroči več emisij ogljika, kot 66 odstotkov najrevnejšega prebivalstva, navaja Guardian.
Da se razčisti za vse večne čase. 1% najbogatejših ljudi ni enako 1% zaslužkarjev. Sedaj sem si res vzel čas in vse skupaj analiziral. Tisto o 800k letno in 1% je mišljeno za ZDA (moja napaka). Globalno pa je sledeče:
Earning $32,000 per year puts you in the top 1% of earners globally.
Torej, če zaslužiš 32k bruto letno pomeni, da si med vsemi zaposlenimi na svetu (teh pa seveda ni 8 milijard) med top 1% zaslužkarjev. To pa ne pomeni, da si med top 1% najpremožnejšimi na svetu (od 8 milijard). In Guardian govori, da 1% najbogatejših ljudi (80 milijonov) na svetu povzroči več emisij kot 5 milijard ostalih ljudi. To ne pomeni, da 80 milijonov ljudi služi 32k letno ampak se sem šteje 80 milijonov najbogatejših ljudi (za kar potrebuješ premoženje nekje cca. 750k usd).
Zato prosim naslednjič, ko je govora o 1% najbogatejših ljudi na svetu, da idioti ne mešate letni zaslužek s končnim bogastvom 750k usd, katero je potrebno za vstopiti v klub 1% najbogatejših ljudi na svetu. Spadati med 1% zaslužkarjev globalno ni enako spadati med 1% najbogatejših ljudi globalno. Bo zdaj to jasno tudi največjim idiotom? Je dovolj razumljivo razloženo? In malo nadpovprečni Slovenec ni niti blizu, kaj šele da spada med 1% najbogatejših ljudi na svetu kjer to omenja Guardian in onesnaževanje 1% najbogatejših ljudi na svetu...
Da se razčisti za vse večne čase. 1% najbogatejših ljudi ni enako 1% zaslužkarjev. Sedaj sem si res vzel čas in vse skupaj analiziral. Tisto o 800k letno in 1% je mišljeno za ZDA (moja napaka). Globalno pa je sledeče:
Torej, če zaslužiš 32k bruto letno pomeni, da si med vsemi zaposlenimi na svetu (teh pa seveda ni 8 milijard) med top 1% zaslužkarjev. To pa ne pomeni, da si med top 1% najpremožnejšimi na svetu (od 8 milijard). In Guardian govori, da 1% najbogatejših ljudi (80 milijonov) na svetu povzroči več emisij kot 5 milijard ostalih ljudi. To ne pomeni, da 80 milijonov ljudi služi 32k letno ampak se sem šteje 80 milijonov najbogatejših ljudi (za kar potrebuješ premoženje nekje cca. 750k usd).
Zato prosim naslednjič, ko je govora o 1% najbogatejših ljudi na svetu, da idioti ne mešate letni zaslužek s končnim bogastvom 750k usd, katero je potrebno za vstopiti v klub 1% najbogatejših ljudi na svetu. Spadati med 1% zaslužkarjev globalno ni enako spadati med 1% najbogatejših ljudi globalno. Bo zdaj to jasno tudi največjim idiotom? Je dovolj razumljivo razloženo? In malo nadpovprečni Slovenec ni niti blizu, kaj šele da spada med 1% najbogatejših ljudi na svetu kjer to omenja Guardian in onesnaževanje 1% najbogatejših ljudi na svetu...
gruntfürmich je izjavil:
spet o tem 1%?
nedolgo nazaj cifre niso bile tako visoke (po mojem tudi sedaj niso), tako da je celo malo nadpovprečni slovenček prišel v top 1%.
spet mariborčan in njegova logika...
torej človek s premoženjem za top 1% in nič prihodki, da mora beračiti, spada med največje onesnaževalce na planetu?
ali več onesnažuje tisti, ki ves miljon na leto zagoni (recimo feryz)?
torej človek s premoženjem za top 1% in nič prihodki, da mora beračiti, spada med največje onesnaževalce na planetu?
ali več onesnažuje tisti, ki ves miljon na leto zagoni (recimo feryz)?
Zgodovina sprememb…
no comment ::
Stvar se približno pokriva. Takih, ki zaslužijo milijon na leto in nimajo nič premoženja je pač zelo malo.
Ampak za trenutno onesnaževanje je važen zgolj trenutni življenski slog posameznika.
Ampak za trenutno onesnaževanje je važen zgolj trenutni življenski slog posameznika.
Invictus ::
Vidim, da marsikdo tukaj ne loči med prihodki in premoženjem...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
WizzardOfOZ ::
Zanimiv je še en izračun, in sicer, da en odstotek najbogatejših ljudi povzroči več emisij ogljika, kot 66 odstotkov najrevnejšega prebivalstva, navaja Guardian.
gruntfürmich je izjavil:
spet o tem 1%?
2220,95€ je bila 2023 povprečna bruto plača
1950€ je bil 2023 povprečen regres
torej 12x 2221 + 1950 = 28602€
Če je 32k€ pogoj za top 1%, potem so povprečni slovenci z 28.6k€ dovolj blizu.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Vidim, da marsikdo tukaj ne loči med prihodki in premoženjem...
Exactly!
In ko je govora o 1% najbogatejših ljudi na svetu ni govora o Francu iz Jožici iz Dupleka, katera zaslužita vsak 35k bruto letno ampak o ljudeh, katerih premoženje je ocenjeno na cca. 750k pa če ti delajo ali ne je vseeno. S svojim premoženjem spadajo med 1% najbogatejših ljudi na svetu.
potem pa teh 1% ne omenjaj pri svinjanju planeta če ne svinjajo ker klošarijo.
WizzardOfOZ je izjavil:
2220,95€ je bila 2023 povprečna bruto plača
1950€ je bil 2023 povprečen regres
torej 12x 2221 + 1950 = 28602€
Če je 32k€ pogoj za top 1%, potem so povprečni slovenci z 28.6k€ dovolj blizu.
32k usd bruto je meja, če želiš spadati med 1% populacije po prihodkih. To pomeni, če dobiš v Sloveniji bruto ven 28.900€ z malico + prevozom + regresom + božičnico spadaš med 1% zaslužkarjev (top 1% po prihodkih) v svetu in hkrati ne spadaš med 1% najbogatejših ljudi na svetu. Tu pa teče ravno debata, da kdor zasluži 32k je že med 1% najbogatejših ljudi na svetu. No, en idiot je to izjavil.
Meje za vstop med top 1% prihodkov letno (bruto zaslužek):
ZDA - 820k usd
Nemčija - 150k € bruto
UK - 190k funtov bruto
Švica - 750k CHF bruto
Francija - 120k € bruto
Slopek ::
gruntfürmich je izjavil:
Ja, zakaj pa ne, če ugotovljeno ne spadamo med 1%? Kaj te moti ta resnica o morebiti še manjšem deležu prebivalstva(od tega procenta), ki je najbolj dejaven pri onesnaževanju, kot ga predstavljajo oni sami? Vse je ok, če že, le kaznujejo napačnega, medtem ko oni sami.........ja delajo za tvojo dobrobit pravijo, pa morajo. Da boš enkrat le imel ta svoj grunt, če ga še nimaš. Ah boljše, da neham, ker tu se začne pravljični svet. Delajo, delajo, opozarjajo, žugajo, kaznujejo,......vse za naše dobro
gruntfürmich je izjavil:
Nisem jaz tega pisal, ampak Guardian. Piši njim, da spremenijo članek:
Svet je prvega milijarderja sicer dobil leta 1916. To je postal John D. Rockefeller iz ZDA, ustanovitelj in takrat največji delničar podjetja Standard Oil.
gruntfürmich je izjavil:
Še zadnjič, če spadaš med 1% najbogatejših ni dovolj, da služiš 30k ali 50k bruto na leto. Potrebuješ premoženje vredno vsaj 750k usd. Če služiš 30k, 40k ali 50k bruto na leto in vse zagoniš ne moreš spadati med 1% najbogatejših.
ne.
ti si res neumen. se vidi da si mariborčan.
Ti pa si misliš, da si eden pametnejših v SLO. Se vidi, da si Ljubljančan. Vsi ostali so za tebe zahojeni kmetje iz ruralnega predela Slovenije (ker vse kar je 5km izven ringa je že za tebe in ostale Ljubljančane vukojebina), le sebe in ostale Ljubljančane vidiš kot Übermensch. Taki ste ja.
kow ::
Zanimiv je še en izračun, in sicer, da en odstotek najbogatejših ljudi povzroči več emisij ogljika, kot 66 odstotkov najrevnejšega prebivalstva, navaja Guardian
Guardian ni ravno resen vir. Drugace bi ti povedal, da pac polovico folka ne sodeluje v globalnem kapitalizmu.
Podatke je potrebno pravilno interpretirati. Pravo vprasanje je kaksen delez emisij naredi najbogatejsi odstotek, v EU ali v ZDA.
Morda kaksnih 10%? Verjetno se nekaj vec...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Zanimiv je še en izračun, in sicer, da en odstotek najbogatejših ljudi povzroči več emisij ogljika, kot 66 odstotkov najrevnejšega prebivalstva, navaja Guardian
Guardian ni ravno resen vir. Drugace bi ti povedal, da pac polovico folka ne sodeluje v globalnem kapitalizmu.
Podatke je potrebno pravilno interpretirati. Pravo vprasanje je kaksen delez emisij naredi najbogatejsi odstotek, v EU ali v ZDA.
Morda kaksnih 10%? Verjetno se nekaj vec...
Ko bo kašen članek v MSM o 10% se bomo pogovarjali o teh 10%, do takrat pa en odstotek najbogatejših ljudi povzroči več emisij ogljika, kot 66 odstotkov najrevnejšega prebivalstva. In to je trenutno problem št. 1 in problem št. 2, da ti ljudje ki najbolj onesnažujejo nas silijo, da se odpovemo mesu, letalu, dopustom in vsemu ostali, da bomo rešili planet, čeprav se oni sami ne mislijo ničemur odpovedati, hkrati pa so preko politikov in podkupnin uvedli ogljične kupone, kar je le novi lopovski globalni davek od katerega nima okolje čisto nič. Jaz se teh igric ne grem.
Urbano#Desno ::
In related news: https://www.visualcapitalist.com/the-nu...
Hmm hehe eko luniji imajo svoj indikator kje je visoka kvaliteta življenja.
pegasus ::
Drži, "kvaliteta" življenja je obratno sorazmerna z vzdržnostjo življenja. In ker življenje obstaja zato, da obstaja, je njegova nevzdržnost kontraproduktivna.
Ko bo kašen članek v MSM o 10% se bomo pogovarjali o teh 10%, do takrat pa en odstotek najbogatejših ljudi povzroči več emisij ogljika, kot 66 odstotkov najrevnejšega prebivalstva.
Neprijetna resnica pa je tudi, da najbogatejših 5% (med katerimi si tudi ti) pa povzroči več emisij kot 80+% najrevnešega prebivalstva. Ampak, saj vemo, to te pa ne zanima.
do takrat pa en odstotek najbogatejših ljudi povzroči več emisij ogljika, kot 66 odstotkov najrevnejšega prebivalstva. In to je trenutno problem št. 1 in problem št. 2, da ti ljudje ki najbolj onesnažujejo nas silijo, da se odpovemo mesu, letalu, dopustom in vsemu ostali, da bomo rešili planet, čeprav se oni sami ne mislijo ničemur odpovedati, hkrati pa so preko politikov in podkupnin uvedli ogljične kupone, kar je le novi lopovski globalni davek od katerega nima okolje čisto nič. Jaz se teh igric ne grem.
ti si neumen in si že nasedel tem igricam, ker ne dojameš kako 'reven' je 1%, čeprav ti so skušam na dolgo in široko razložiti.
to kar tebe moti so 0,001%, ampak kaj ko tega ne dojameš.
da boš imel predstavo kako 'reven' je folk po TVOJI definiciji 750k usd ti podam realni primer:
navaden slovenski kmečki fant, ki se ne oženi in podeduje kmetijo (realni primeri), ne zapravlja za drage traktorje in nemške avte (nerealni primeri), v življenju zasluži če hodi v normalno službo 1.000.000EUR (ne v mariboru). hrano si vso pridela doma, tako da s tem nima nobenih stroškov. torej skupaj v polovici življenja prišpara (skupaj z dediščino) za tvojih famoznih 1% najbogatejših, kateri ti baje vsak dan težijo da se moraš odpovedat mesu in potovanjem.
torej kateri slovenski samski kmečki fant, ki je v 1% svetovnih bogatašev ti tako skače iz instagrama da si cel penast ker ima tako razsipen življenski slog in preko politikov uvaja ogljične kupone?
Zgodovina sprememb…
no comment je izjavil:
Ko bo kašen članek v MSM o 10% se bomo pogovarjali o teh 10%, do takrat pa en odstotek najbogatejših ljudi povzroči več emisij ogljika, kot 66 odstotkov najrevnejšega prebivalstva.
Neprijetna resnica pa je tudi, da najbogatejših 5% (med katerimi si tudi ti) pa povzroči več emisij kot 80+% najrevnešega prebivalstva. Ampak, saj vemo, to te pa ne zanima.
To drži in se zdui zavedam, da spadam med 5% najbogatejših in da hkrati bolj svinjam kot nekdo iz Afrike ali Azije, kateri nima takšnega premoženja kot imam sam. Ampak dokler tisti 1% najvišje na piramidini lestvici ne misli spremenit svojega sloga življenja, naj ne prikačujejo, da bo 4% pod njimi to spremenilo ali pa kar 99% pod njimi. Meni ni sporno, če se sedaj vsi vsemu odpovemo in gremo nazaj v jame živet, ker bo potem 0,001% manj izpustov in bo to vseeno pi*kin dim. Sporno mi je, da 1% sili tistih 99% a hkrati tisti 1% naredi več izspustov kot 66% najrevnejših. To je sporno.
Če je vojna naj bo vojna za vse. Pobijmo vso živino, razrežimo vsa letala, ladje, jahte, tovorne ladje, tovornjake, podrimo vse hiše, vile, stanovanja, odpovejmo se elektriki in kurjavi, moderni tehnologiji in gremo nazaj pod drevesa živet pol pa počakajmo 50-100 let in se čudimo temu woke eko leftard idiotizmu, ko bo Zemlja še vedno imela svoj cikel in da niso bili kravji prdci krivi za vse te globalne spremembe.
Vsa ta zelena agenda je samo, da se globalno uvede ogljične kupone za čisto vsako stvar in da se meso podraži za najmanj 50x, da si tisti, ki bodo spadali od 2% do 60% najbogatejših ne bodo mogli privoščiti vsak dan mesa na krožniku. Samo za to se gre, da bodo preko tega davka določene dobrine podražili in da bodo te dobrine, čeprav ne bo proizvodnja draga na koncu vseeno drage, ker bodo ogljični kuponi podražili te dobrine za 10x, 20x ali 50x in se boš lahko samo pritožil na sončno upravo zakaj moramo imeti te kupone. Samo poglejte kaj se je zgodilo lani s tistimi v Velenju, kateri so se greli na "toplarno", katera ima močne izpuste in mora plačevati te kupone. Na mesec so plačali za gretje po 300€ več ko mi vsi ostali iz drugih koncev Slovenije. S
edaj pa to preslikajte na čisto vse dobrine. Najebali bomo, ko bo enkrat tako daleč prišlo. Čimprej narediti pritiske, da se ogljični kuponi ukinejo, magari ponovimo francosko revolucijo in bo par bogatašev/politikov predčasno končalo 2 metra pod Zemljo. Pol pa bo spet 50 let mir, ker bodo vsi ostali posrani in se bali, da ne končajo kot njihovi predhodniki.
Komunala Velenje ob visokih položnicah poudarja, da se cene v letošnji kurilni sezoni niso zvišale.
Višji stroški so po pojasnilih komunale delno posledica rasti cen emisijskih kuponov
Prebivalce Velenja so sicer zneski na položnicah močno presenetili. Eden od občanov Velenja je na družbenem omrežju zapisal, da se mu je cena ogrevanja v zadnjih treh mesecih povišala s 123,13 evra na 351,32 evra ob večinoma prižganem enemu radiatorju v dnevnem prostoru.
"Žal je vedno višja cena toplotne energije delno posledica rasti cen emisijskih kuponov, ki jih moramo plačevati za ogrevanje kljub našim prizadevanjem, da bi bili plačila kuponov za ogrevanje opravičeni, saj je daljinski sistem ekološki. Na ceno emisijskih kuponov Komunalno podjetje Velenje nima vpliva," navajajo v komunali.
https://www.rtvslo.si/lokalne-novice/st...
Višji stroški so po pojasnilih komunale delno posledica rasti cen emisijskih kuponov
Prebivalce Velenja so sicer zneski na položnicah močno presenetili. Eden od občanov Velenja je na družbenem omrežju zapisal, da se mu je cena ogrevanja v zadnjih treh mesecih povišala s 123,13 evra na 351,32 evra ob večinoma prižganem enemu radiatorju v dnevnem prostoru.
"Žal je vedno višja cena toplotne energije delno posledica rasti cen emisijskih kuponov, ki jih moramo plačevati za ogrevanje kljub našim prizadevanjem, da bi bili plačila kuponov za ogrevanje opravičeni, saj je daljinski sistem ekološki. Na ceno emisijskih kuponov Komunalno podjetje Velenje nima vpliva," navajajo v komunali.
https://www.rtvslo.si/lokalne-novice/st...
Idiokracija v sem svojem sijaju, ker so si izmislili emisijske kupone in je takoj ogrevanje 3x dražje (iz 123 eurov na 351 eurov). Letos. Ko se narod navadi, bo 5x dražje, čez 10 let že 15x dražje. Rešitev? Manj kuri pa boš namesto 1500 eurov za ogrevanje plačeval samo 250 eur/mesečno, če boš imel v stanovanju +18,5°C. Hočeš imeti 20°C? Plačaj nove emisijske kupone, kar znese 600 eurov mesečno z ogrevanjem vred. Želiš imeti 22°C pozimi v stanovanju? Plačaj 1500 eurov, namesto današnjih 50-70 eurov.
Zdaj pa preslikajte to, ko bodo dali emisijske kupone na meso in bo prvo leto meso 3x dražje kot je bilo pred uvedbo teh kuponov. Čez 5 let pa bo že 10x dražje. Kdo od delavske klase bo lahko imel meso vsak dan na krožniku? Danes je to mogoče, ko bodo emisijski kuponi pa misija nemogoče. Pa emisijski kuponi ne bodo samo na meso. Bodo tudi za letalski promet, pa za hotele, apartmaje, restavracije torej na vse to, kar želijo da 99% ljudi zmanjša oz. spremeni svoje navade, da čimmanj potuje ali hodi na izlete ali obiskuje restavracije in da se čimveč zadržuje med 4-stenami ko ne dela v službi. Pa saj med korono so naredili veliki test, ko so ravno vse to zaprli (prizemljili letala, privat jet-i so lahko leteli, zaprli restavracije, hotele, apartmaje) in opazovali reakcijo večine ljudi. Narod zbudi se dokler ne bo prepozno. Začnite brusiti vile, ker samo z vilami se da gnoj skidat.
Zdaj pa preslikajte to, ko bodo dali emisijske kupone na meso in bo prvo leto meso 3x dražje kot je bilo pred uvedbo teh kuponov. Čez 5 let pa bo že 10x dražje. Kdo od delavske klase bo lahko imel meso vsak dan na krožniku? Danes je to mogoče, ko bodo emisijski kuponi pa misija nemogoče. Pa emisijski kuponi ne bodo samo na meso. Bodo tudi za letalski promet, pa za hotele, apartmaje, restavracije torej na vse to, kar želijo da 99% ljudi zmanjša oz. spremeni svoje navade, da čimmanj potuje ali hodi na izlete ali obiskuje restavracije in da se čimveč zadržuje med 4-stenami ko ne dela v službi. Pa saj med korono so naredili veliki test, ko so ravno vse to zaprli (prizemljili letala, privat jet-i so lahko leteli, zaprli restavracije, hotele, apartmaje) in opazovali reakcijo večine ljudi. Narod zbudi se dokler ne bo prepozno. Začnite brusiti vile, ker samo z vilami se da gnoj skidat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kamiKaZaA ()
Comandante ::
Vsa ta zelena agenda je samo, da se globalno uvede ogljične kupone za čisto vsako stvar
Tocno tako, na koncu gre samo za nadzor. Nadziras energijo in hrano, nadziras celotno populacijo. Poskus ustvarjanja nove Sovjetske zveze, ki se bo imenovala Evropska unija. Zastava ne bo rdeca, ampak zelena. Borili se ne bodo za oceta Lenina, temvec mati Naravo. Za zeleni komunizem, kjer bomo vsi razen izbrancev revni vegetarjanci. V imenu Narave. Ludizem.
Pazite koga volite. Zgoraj napisano se morda bere kot blodnje teoretikov zarot, in je smesno, dokler ne bo vec smesno, ker bo postalo realnost.
CO2 kuponi so super primer. Odkrili smo nacin, kako narediti kurjenje premoga za proizvodnjo esencialne dobrine neizvedljivo. Cestitke, Kitajci, Americani in Indijci nam ploskajo.
Zakaj imate takšni eyeopenerji in razkrinkovalci zarot vedno najnižji IQ v družbi?
Malidelničar ::
Hm, malce provokativno vprašanje, a je realno, da je res ravno promet tako tako hud problem in onesnaževalec (smog, trdi delci)? Ker v mestih to težavo pač lahko rešiš z javnim prevozom, podzemno, tramvaj in manjšimi avti, uvedeš podzemne garaže itd. Ampak da greš kenslat masovno promet po mestih ne vem.
Zanimivo, da so ravno masovno, ljudsko (proletarsko) mobilnost tako napadli. To kar je ljudem prinesel Ford model T, Fiat 500, Citroen 2CV, Mini, ne vem Zastava Yugo, fičo itd.
Zanimivo, da so ravno masovno, ljudsko (proletarsko) mobilnost tako napadli. To kar je ljudem prinesel Ford model T, Fiat 500, Citroen 2CV, Mini, ne vem Zastava Yugo, fičo itd.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Malidelničar je izjavil:
Jaz ne vidim, da bi kakorkoli bil napaden "fičo". Nasprotno, folk je bolj fuknjen na avte kot kadarkoli prej.
Sicer bi pa ti napadel, kaj? Kakšno marginalizirano prevozno kot npr. vlak in se čudil, da nima nobenega učinka? Krasen plan!
gruntfürmich je izjavil:
Zakaj imate takšni eyeopenerji in razkrinkovalci zarot vedno najnižji IQ v družbi?
To pa je klasični obrambni mehanizem, ko si izveš resnico, pa si zatiskaš oči (in hkrati potiskaš glavo v pesek) in si praviš eh to ni res, nič ni res in začneš sam sebe prepričevati, da so drugi neinteligentni, čeprav se na koncu izkaže, da si ravno to ti kar drugim očitaš.
FireSnake ::
Zeleni prehod:
https://siol.net/novice/posel-danes/tra...
na srečanju pa en kup nakladačev.
Tudi firma, ki se hvali kako so oni razturali je dobila injekcijo od goloba.
vemo pa, da golobja hunta fojtra le svoje (vse druge projekte so zamrznili - četudi so bili dobri).
Tako, da je pod črto žalostno, da mediji tole nakladanje sploh promovirajo.
https://siol.net/novice/posel-danes/tra...
na srečanju pa en kup nakladačev.
Tudi firma, ki se hvali kako so oni razturali je dobila injekcijo od goloba.
vemo pa, da golobja hunta fojtra le svoje (vse druge projekte so zamrznili - četudi so bili dobri).
Tako, da je pod črto žalostno, da mediji tole nakladanje sploh promovirajo.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
https://www.earthtrack.net/document/pro... ... Mmm, lepe številke. 2600 miljard subvencij letno se steka v okolju neprijazne aktivnosti. In potem še čudimo, da se toliko dobro financiranih trolov bori za ohranitev tega vira financiranja?
To je absolutno potrebno spremeniti.
feryz ::
Seveda. Upam, da veš, kaj to pomeni.
Ker so v to cifro vključili kar pol obstoječe industrije. Vključno s tem, kar tebi omogoča da kracaš tule. Tudi vse te zadeve so okoljsko škodljive in jih je treba ukiniti.
Ker so v to cifro vključili kar pol obstoječe industrije. Vključno s tem, kar tebi omogoča da kracaš tule. Tudi vse te zadeve so okoljsko škodljive in jih je treba ukiniti.
https://www.earthtrack.net/document/pro... ... Mmm, lepe številke. 2600 miljard subvencij letno se steka v okolju neprijazne aktivnosti. In potem še čudimo, da se toliko dobro financiranih trolov bori za ohranitev tega vira financiranja?
cela ekonomija je ena sama subvencija. sj bi bilo zanimivo če bi se to vse ukinilo in kaj vse bi propadlo...
ne pa si mislit za zeleni fašizem ni izdatno subvencioniran. že zaradi teh subvencij v 'umazano' tehnologijo je na tem nivoju kot je, če bi ukinili subvencije v 'umazano' tehnologijo bi bil to prav tako velik udarec za 'zeleno'.
danes je vse z vsem povezano da je to nemogoče ločiti.
Zgodovina sprememb…
bm1973 ::
Vse skupaj je samo igra za rajo, da ne popizdi nad previsoki davki, saj gredo subvencije za "prave" stvari...
Vse skupaj je samo igra za rajo, da ne popizdi nad previsoki davki, saj gredo subvencije za "prave" stvari...to je najbolj točen opis...
Mhm, ekonomska realnost v čezlužju že zapira premogovnike in termoelektrarne, ker ne morejo proizvajati elektrike tako poceni kot fotovoltaika.
Da, ljudje hočejo jutri živeti bolje kot včeraj, zato je prihodnost zelenih politik svetla.
WizzardOfOZ ::
Daleč od tega. Ljudje hočejo vse takoj in sedaj. Noben več ne gleda te svetle prihodnosti, samo še za denarnico se držijo. Ko jim po končno posvetilo, da je zelena agenda en velik nateg in da jim samo jemlje iz denarnic, nič pa ne doprinese, bodo zelene politike giljotiniral javno na trgu sredi bruslja.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Sparkxl ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izpusti ogljikovega dioksida še vedno rekordni (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 12342 (7211) | kow |
» | Udarec za podnebne alarmiste? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 33507 (17382) | zmaugy |
» | Univerza Brown: Podnebni zanikovalci še vedno nesorazmerno visoko zastopani v medijih (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 20461 (16660) | gruntfürmich |
» | IPCC: Hitrost globalnega segrevanja manjša, a le po naključju (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 36470 (26432) | NSA Agent |