» »

B-21 Raider Stealth Bomber to Be Revealed Later This Year

B-21 Raider Stealth Bomber to Be Revealed Later This Year

Temo vidijo: vsi
««
«
1 / 7
»»

Chalky ::

B-21 Raider Stealth Bomber to Be Revealed Later This Year


Senator Mike Rounds je dejal, da bo nevidni bombnik B-21 Raider končno razkrit javnosti pozneje letos. Rounds, edini izvoljeni uradnik na tajnem obisku 15. julija v proizvodnem obratu B-21 Raider v Palmdaleu v Kaliforniji, je dejal, da je projekt tudi na pravi poti za prvi polet leta 2023.

"Medtem ko je večina informacij, ki sem jih prejel med obiskom, tajnih, z veseljem poročam, da je B-21 prišel pravočasno in v skladu s proračunom," je Rounds dejal v torkovem sporočilu za javnost iz njegovega urada. "Javnost lahko pričakuje, da bo B-21 razkrit pozneje letos."

Lansko leto so ameriške zračne sile objavile upodobitev B-21, ki prikazuje nevidni bombnik dolgega dosega, ki vzleta iz letalske baze Edwards v Kaliforniji, kjer ga bodo nekega dne preizkusili, preden bo začel delovati po vsem svetu.

Letalska baza Ellsworth, tik pred Rapid Cityjem v Južni Dakoti, je bila lansko poletje izbrana kot prva instalacija, ki bo sprejela letalo.

"B-21 je eno najnaprednejših letal, kar jih je bilo kdaj razvitih," je dejal Rounds. "Bližamo se temu, da to najsodobnejšo platformo pripeljemo domov v letalsko bazo Ellsworth."

Senator John Thune, je v sredo spregovoril v senatu in dejal, da se zaveda, da se razvija šest B-21, in poudaril, da mora kongres sprejeti zakon o letnih izdatkih za obrambo, ker vključuje tudi gradbene projekte za Ellswortha, da podpre misijo letala.Nekaj zanimivosti:

- Letalo bo v prihodnosti avtonomno
- B-21 Raider bo letel nad 60.000 feet oziroma 18300 metrov
- B-21 Raider bo lahko nosil konvencionalno orožje kot tudi jedrsko orožje
- B-21 Raider je zasnovan tudi kot komunikacijsko vozlišče v zraku, ki se zadržuje globoko v zaprtem zračnem prostoru in posreduje podatke iz lastnih močnih senzorjev drugim letalom ali celo satelitom.
- ZDA želijo kar 200 B-21 bombnikov

Scaramouche3 ::

Važno je da so kot otok sredi države...

cyberwarfare ::

in pol bo spet v tem stilu:

Chalky ::

Australia wants B-21 stealth bombers to check China
Australian defense chief hints at possible purchase to restore long-range strike capabilities but its not clear Canberra has the moneyHellyer also notes that if Australia acquires 12 to 20 B-21 units, it would spend US$5-6 billion per year over five or six years, or half the sum is half of Australia's defense capital equipment budget.

https://asiatimes.com/2022/09/australia...

Govori se da bi lahko Avstralija naročila od 12 do 20 bombnikov B-21 raider. Zaenkrat zgolj ugibanja. Niti ni jasno če ima Avstralija sploh dovolj denarja za takšno število bombnikov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Chalky ()

Invictus ::

Bodo pa posodili kako bazi ZDA, da bo tam namestila 10 bombnikov.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

nirburu ::

Saj B-21 sploh ne izdelujejp več, ali pač?

Chalky ::

nirburu je izjavil:

Saj B-21 sploh ne izdelujejp več, ali pač?


Verjetno imaš v mislih B-2. Teh imajo približno 20 in jih ne izdelujejo več.

Tema je namenjena novemu bombniku B-21 raider, gre za povsem nov bombnik, ZDA jih želijo od 100-200 kosov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Chalky ()

Invictus ::

Sicer naj bi bil pa bombnik samo 500 milijonov.

Drobiž za Avstralijo. 10 milijard ni nič zanje.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

c3p0 ::

A to je skrivnostna Aurora?

Surstromming ::

Surstromming ::

Mimogrede, imam en kos prevleke tega letala, ga tudi prodam za primerno ceno. Samo omenim, zdaj, ko ni vec nevarnosti, da bi me kdo lovil zaradi tega.

Zgodovina sprememb…

Chalky ::

Secretive B-21 bomber to be revealed to public in December

AFA 2022 -- The US Air Force is set to lift the veil of secrecy around the B-21 Raider, its highly-classified, next-generation stealth bomber, with a formal rollout planned for the first week in December.
https://breakingdefense.com/2022/09/sec...

Prvi teden v decembru naj bi predstavili novi bombnik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Chalky ()

nirburu ::

Stavim da bo money-sink sranje.

Chalky ::

nirburu je izjavil:

Stavim da bo money-sink sranje.


Odvisno od proizvodnje. Če jih bodo res proizvedli 100-200 kom potem bi lahko cena bombnika konkretno padla. Poleg tega sem prepričan da bodo ta bombnik tudi izvozili, Avstralija, UK pa še kakšna EU država. ZDA si enostavno ne smejo privoščiti spodrsljaja kajti Kitajska je trenutno edina država ki proizvaja bombnike, poleg tega naj bi kmalu predstavili H-20 bombnik tako da Američanom drugega niti ne preostane.

Invictus ::

Saj bo ta bombnik sam nadgradnja B-2, malo drugačna oblika, praktično vse je bilo že razvito.

Zato zna cena kar držati, poleg tega gre USAF precej na pogodbe s fiksnim zneskom. Glej KC-46...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Chalky ::

Northrop Grumman je objavil tole sliko na svojem profilu:https://twitter.com/northropgrumman/sta...

Deluje kot kakšna scena iz Batmana.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Chalky ()

DamijanD ::

Včasih so to razvijali skrivno, zdaj pa me pa spominja na launch GPUjev :D

c3p0 ::

"this plane can kill twice as many people with the same TCO and standard ammunition". Množica huronsko ploska in jucka.

Chalky ::

DamijanD je izjavil:

Včasih so to razvijali skrivno, zdaj pa me pa spominja na launch GPUjev :D


Tudi tega razvijajo v popolni skrivnosti, še zdaj se praktično ne ve kaj dosti o tem bombniku, ali bo polno avtonomen, ali bo samo delno. Je bila pa predstavitev bombnika B-2 leta 1988 na podoben način.Nekateri namigujejo da bi lahko bil polno avtonomen skupaj z RQ-180 droniJe pa jasno da bo B-21 raider prvo letalo razreda ELO (extremely low observable), ki je bilo doslej izdelano.

Kar je meni zanimivo da so pri tem bombniku v okviru proračuna ter pred rokom. Trenutno proizvajajo kar 6 bombnikov istočasno. Bombnik B-21 je do zdaj prejel visoke ocene pri prikazovanju naprednih udarnih zmogljivosti in zmogljivosti v letenju na testnih napravah, v digitalnih poskusih ter z modeliranjem in simulacijo. Tehnika digitalnega inženiringa jim omogoča da se program razvija bistveno hitreje kot kadarkoli poprej.

Invictus ::

Mislim, da je za hiter razvoj bolj zadolžena mentaliteta generalov.

Očitno so se naveličali cel kup predragih, časovno dolgih programov. Like F-35...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Chalky ::

Revealing the B-21: Why Northrop Grumman's announcement is a big deal


Zanimiv video, prvi pravi bombnik 6 generacije. B-21 raider naj bi bil vsaj 2 generacije pred B-2 bombnikom.

Chalky ::

Evo pa imamo datum 2. december bodo imeli predstavitev. Northrop Grumman je na twiterju objavil teaser:

2. decembra bomo razkrili prvo letalo šeste generacije na svetu. Spremljajte nas za svoj prvi pogled na B-21 Raider.
https://twitter.com/northropgrumman/sta...

Torej prvo letalo šeste generacije. Tule še prvi hanger v katerem se bodo nahajali bombniki, vse skupaj deluje kot kakšen izsek iz filma: EKSKLUZIVNO: Northrop Grumman razkriva slike prikritega bombnika naslednje generacije B-21 Raider v hangarju v Palmdalu v Kaliforniji.


Tule če koga zanima:

https://twitter.com/MIL_STD/status/1581...

Thomas Jones, korporativni podpredsednik in predsednik, Northrop Grumman o novem bombniku in kaj lahko pričakujemo. Govori o labaratorijih in virtualnem okolju in prostoru kjer bomo lahko posodabljali sisteme in kjer bodo lahko že prej ugotovili kaj je potrebno popraviti oziroma posodobiti.

Govori tudi o digitalni transformaciji in o tem kako so b 21 ground support system prenesli v cloud obliko. Kar opisuje verjetno izgleda podobno kot v spodnjem posnetku:

hotig ::

Srbi so ga ziher že zdavnaj videl, ko so še testne verzije zaradi vremenskih razmer dol padale. Najbrž so tudi objavli fotke. Potem so pa dobil opozorilo od NATO in EU, da morjo bit solidarni z njimi, čeprav niso člani. Zdaj se opravičujejo in pravijo, da ga niso vidli in da nič ne vejo. ;):|:D sarc of

TezkoDihanje ::

Za primerjavo, Binki ima precej dobro predstavitev domnev o NGAD (6th gen fighter) in kar še posebej pade v oči je to, da bo občutno večji od F-22, le nekaj manjši od B-2, kar ga po velikosti zelo približa B-21, če ne celo izenači.

Chalky ::

TezkoDihanje je izjavil:

Za primerjavo, Binki ima precej dobro predstavitev domnev o NGAD (6th gen fighter) in kar še posebej pade v oči je to, da bo občutno večji od F-22, le nekaj manjši od B-2, kar ga po velikosti zelo približa B-21, če ne celo izenači.Zanimivo. NGAD bo definitivno game changer čeprav mi ni povsem jasno v katero smer bodo šli. Pentagon je nekaj mesecev nazaj poročal o tem da bi lahko NGAD letala/mini bombniki? stali tudi po 200 milijonov na kos, kar se mi zdi čudno saj je bil prvoten načrt da bi lahko recimo F-35 avtonomno kontroliral do 5 loyal wingmen dronov. Takrat so poročali da bi vsak tak dron stal okoli milijon dolarjev in da bi služili bolj kot "kamikaze" droni saj nebi bilo nič hudega če bi ga kdo sklatil iz neba kljub temu da naj bili tudi sami droni "stealth".

Zdaj je jasno da bodo naslednja različica B-21 bombnika imela tudi avtonomno funkcijo kar pod vprašaj ponovno postavlja NGAD. Meni se zdi da bodo imele ameriške zračne sile ogromno layerjev v morebitnem spopadu. Recimo prvi val bi lahko bili izjemno majhni droni, potem v naslednjem valu notri pošljejo F-35 skupaj z loyal Wingmen droni, v tretjem valu bi lahko prišli bombniki B-21 in pa NGAD oziroma letala 6 generacije.

Je pa tako da če bi recimo eno bojno letal F-35 lahko kontroliralo 5 dronov in če bi imeli Američani na razpolago recimo 3000 bojnih letal F-35 je to praktično 15.000 kosov letalstva. Če poleg tega vključimo še bojna letala NATA bi lahko prišlo tudi do 25.000 kosov. Vem da je načrt NGAD predvsem force force multiplier, samo ni mi jasno na kakšen način bodo to izvedli, če bo naslednje letalo/bombnik stal do 200 milijonov na kos se to ne splača. Meni se zdi tista ideja o dronih ki stanejo 1-3 milijone na kos precej boljša.

Chalky ::

pa še tole moram dodati. Zadnjič sem gledal posnetek kjer je komentator razlagal da bodo bojna letala F-35 kmalu dobila nov motor ki bo bistveno močnejši od trenutnega. General Eletric je že testiral nov prototip motorja xa100prototip z oznako xa100 v nedavnih testih novega motorja General Eletric ki je pokazalo povečanje trusta za 20% ter povečanje obsega (range) za 30%. poleg tega novi motor obratuje precej hladneje, kar omogoča povečano proizvodnjo električne energije. Za letalo ta povečana izhodna moč omogoča bojnim letalom F-35 da opravljajo še z bolj naprednejšimi sistemi, ki niso mogoči na drugih platformah.

Dva taka primera sta usmerjena energija orožja ali laserjev in načrt mornarice lasersko induciran plazemski filamentni hologram ta sistem bi oddajal toploto podpis drugega letala na stotine nekaj metrov stran od svoje cevi, da bi odvrnil pozornost in vaba infrardečih projektilov za iskanje toplote omogoča tudi izboljšanje toplotnega upravljanja za do dvakrat sistemsko arhitekturo

Tole zgoraj mi je padlo v oči. Se pravi neke vrste hologram ki bi lahko bil kot neka kamuflaža. Video spodaj za bolj natančen opis:

od: 8:00 dalje o hologramu:Očitno bodo ameriške zračne sile naredile nov tehnološki preskok. Ni mi sploh jasno kako bo vse skupaj zgledalo v praksi.

janezvalva ::

mi tudi dobimo vsaj 2 namesto boxerjev?

in kakšna je razlika, če lahko nosi knvencionalno in tudi jedersko orožje?
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

Zgodovina sprememb…

jest10 ::

Chalky je izjavil:Dva taka primera sta usmerjena energija orožja ali laserjev in načrt mornarice lasersko induciran plazemski filamentni hologram ta sistem bi oddajal toploto podpis drugega letala na stotine nekaj metrov stran od svoje cevi, da bi odvrnil pozornost in vaba infrardečih projektilov za iskanje toplote omogoča tudi izboljšanje toplotnega upravljanja za do dvakrat sistemsko arhitekturo

Tole zgoraj mi je padlo v oči.


Tudi meni je tole padlo v oči.
Ker tak nerazumljiv zmazek ne da od sebe niti google translate

Mr.B ::

Chalky je izjavil:

pa še tole moram dodati. Zadnjič sem gledal posnetek kjer je komentator razlagal da bodo bojna letala F-35 kmalu dobila nov motor ki bo bistveno močnejši od trenutnega. General Eletric je že testiral nov prototip motorja xa100prototip z oznako xa100 v nedavnih testih novega motorja General Eletric ki je pokazalo povečanje trusta za 20% ter povečanje obsega (range) za 30%. poleg tega novi motor obratuje precej hladneje, kar omogoča povečano proizvodnjo električne energije. Za letalo ta povečana izhodna moč omogoča bojnim letalom F-35 da opravljajo še z bolj naprednejšimi sistemi, ki niso mogoči na drugih platformah.

Dva taka primera sta usmerjena energija orožja ali laserjev in načrt mornarice lasersko induciran plazemski filamentni hologram ta sistem bi oddajal toploto podpis drugega letala na stotine nekaj metrov stran od svoje cevi, da bi odvrnil pozornost in vaba infrardečih projektilov za iskanje toplote omogoča tudi izboljšanje toplotnega upravljanja za do dvakrat sistemsko arhitekturo

Tole zgoraj mi je padlo v oči. Se pravi neke vrste hologram ki bi lahko bil kot neka kamuflaža. Video spodaj za bolj natančen opis:

od: 8:00 dalje o hologramu:Očitno bodo ameriške zračne sile naredile nov tehnološki preskok. Ni mi sploh jasno kako bo vse skupaj zgledalo v praksi.

Jp, marketing pod drugim sinonimom, ker smrekec ni najbolje.
Pojdi 10let nazaj pa si zavrti marketinski video...
Da je USA oklestila narocila in vzdrzuje staro opremo je tudi indikator.
S tem da vsak ki se odloci uporablhati f35, se mora zavrdat da je v najemniskem modelu. To je samo za best frends pa to.

TezkoDihanje je izjavil:

Za primerjavo, Binki ima precej dobro predstavitev domnev o NGAD (6th gen fighter) in kar še posebej pade v oči je to, da bo občutno večji od F-22, le nekaj manjši od B-2, kar ga po velikosti zelo približa B-21, če ne celo izenači.


Osranje, od toliko kvalitetnih virov, vzames pupet, kot argument kaj kdo ve.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mr.B ()

TezkoDihanje ::

Mr.B je izjavil:

Osranje, od toliko kvalitetnih virov, vzames pupet, kot argument kaj kdo ve.


Kot običajno Borut, nimaš nič pametnega za povedat.

Mr.B ::

TezkoDihanje je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Osranje, od toliko kvalitetnih virov, vzames pupet, kot argument kaj kdo ve.


Kot običajno Borut, nimaš nič pametnega za povedat.

Kot obicajno, zakljucke vleces iz virov , ki so za take kot ti uporabili pupet in animacijske vloske, da ne izgubis koncentracije.
Zalostno, za nekoga ki se ima za inteligentnega med svojimi.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

TezkoDihanje ::

Mr.B je izjavil:

Kot obicajno, zakljucke vleces iz virov , ki so za take kot ti uporabili pupet in animacijske vloske, da ne izgubis koncentracije.
Zalostno, za nekoga ki se ima za inteligentnega med svojimi.


"Binki ima precej dobro predstavitev domnev o NGAD"
Še enkrat, PREDSTAVITEV DOMNEV.

Ta tema
Primerjava vojaške tehnike

je popolnoma zasvinjana s tvojim poveličevanjem ruske tehnike.
V Ukrajini smo se vsi prepričali, kakšen overhyped shit je to dejansko.

fikus_ ::

Chalky, ali razumeš, kaj si napisal/citiral?!
"načrt mornarice lasersko induciran plazemski filamentni hologram ta sistem bi oddajal toploto podpis drugega letala na stotine nekaj metrov stran od svoje cevi, da bi odvrnil pozornost in vaba infrardečih projektilov za iskanje toplote omogoča tudi izboljšanje toplotnega upravljanja za do dvakrat sistemsko arhitekturo"
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Mr.B ::

TezkoDihanje je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Kot obicajno, zakljucke vleces iz virov , ki so za take kot ti uporabili pupet in animacijske vloske, da ne izgubis koncentracije.
Zalostno, za nekoga ki se ima za inteligentnega med svojimi.


"Binki ima precej dobro predstavitev domnev o NGAD"
Še enkrat, PREDSTAVITEV DOMNEV.

Ta tema
Primerjava vojaške tehnike

je popolnoma zasvinjana s tvojim poveličevanjem ruske tehnike.
V Ukrajini smo se vsi prepričali, kakšen overhyped shit je to dejansko.

Dihaj, pa vzemi stumf, pa si sam sebi odgovarjaj.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Chalky ::

fikus_ je izjavil:

Chalky, ali razumeš, kaj si napisal/citiral?!
"načrt mornarice lasersko induciran plazemski filamentni hologram ta sistem bi oddajal toploto podpis drugega letala na stotine nekaj metrov stran od svoje cevi, da bi odvrnil pozornost in vaba infrardečih projektilov za iskanje toplote omogoča tudi izboljšanje toplotnega upravljanja za do dvakrat sistemsko arhitekturo"


Ja za tole se pa iskreno opravičujem, sem bil včeraj precej utrujen in se mi ni dalo prevajati pa sem vse skupaj vrgel v prevod pa potem nisem popravljal teksta. Drugače sem mislil tole:

General Electric has developed a working prototype designated the xa100 in recent tests General Electric new engine has shown a 20 increase in thrust along with a 30 increase in range. Additionally the new engine runs much cooler which allows for increased electrical power generation for the aircraft this increased power output allows the lighting to run even more advanced systems not possible on other platforms. Two such examples are directed energy weapons or lasers and the navy's plan laser-induced plasma filament hologram. This system would project the heat signature of another aircraft hundreds of feet away from its hose to distract and decoy heat-seeking infrared missiles.

Takole bo pravilno.

Chalky ::

Ko smo ravno pri bombnikih: prvi pogled na to, kako bodo videti popolnoma posodobljeni bombniki B-52.Popolnoma novi motorji Rolls Royce. Kljun bombnika bo malce drugačen. Poleg tega bo kokpit povsem prenovljen. Slike spodaj.

Stari cockpit


Novi:


A full-size mockup of the new engine pod design for the B-52, which will hold two F130s.


Članek:

Our First Look At What Fully Upgraded B-52 Bombers Will Look Like
https://www.thedrive.com/the-war-zone/o...

Image of New B-52 Cockpit Shows a Cleaner Layout
https://www.airandspaceforces.com/image...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Chalky ()

fikus_ ::

Chalky je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Chalky, ali razumeš, kaj si napisal/citiral?!
"načrt mornarice lasersko induciran plazemski filamentni hologram ta sistem bi oddajal toploto podpis drugega letala na stotine nekaj metrov stran od svoje cevi, da bi odvrnil pozornost in vaba infrardečih projektilov za iskanje toplote omogoča tudi izboljšanje toplotnega upravljanja za do dvakrat sistemsko arhitekturo"


Ja za tole se pa iskreno opravičujem, sem bil včeraj precej utrujen in se mi ni dalo prevajati pa sem vse skupaj vrgel v prevod pa potem nisem popravljal teksta. Drugače sem mislil tole:

General Electric has developed a working prototype designated the xa100 in recent tests General Electric new engine has shown a 20 increase in thrust along with a 30 increase in range. Additionally the new engine runs much cooler which allows for increased electrical power generation for the aircraft this increased power output allows the lighting to run even more advanced systems not possible on other platforms. Two such examples are directed energy weapons or lasers and the navy's plan laser-induced plasma filament hologram. This system would project the heat signature of another aircraft hundreds of feet away from its hose to distract and decoy heat-seeking infrared missiles.

Takole bo pravilno.


Hvala za orginal.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Chalky ::

Save the AUKUS partnership -- share the B-21 bomber
https://thehill.com/opinion/national-se...

Nekaj se govori da bi lahko Američani prodali B-21 bombnike Avstraliji (12-20 bombnikov) ter Veliki Britaniji (verjetno prav tako okoli 20).

Drugače pa so ZDA tik pred tem da dokončajo podalšek letalske baze v Avstraliji v katero so investirali preko milijardo dolarjev in so že najavili da pošiljajo 6 B-52 bombnikov v Avstralijo za stalno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Chalky ()

Mr.B ::

Chalky je izjavil:

Save the AUKUS partnership -- share the B-21 bomber
https://thehill.com/opinion/national-se...

Nekaj se govori da bi lahko Američani prodali B-21 bombnike Avstraliji (12-20 bombnikov) ter Veliki Britaniji (verjetno prav tako okoli 20).

Drugače pa so ZDA tik pred tem da dokončajo podalšek letalske baze v Avstraliji v katero so investirali preko milijardo dolarjev in so že najavili da pošiljajo 6 B-52 bombnikov v Avstralijo za stalno.


Ja sej to je edina industrija poleg profiliranja, ki v ameriki še obstaja.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Invictus ::

Pac Avstralci se bojijo Kitajcev, ceprav jim izvazajo na milijone ton rud vsako leto...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Mr.B ::

Invictus je izjavil:

Pac Avstralci se bojijo Kitajcev, ceprav jim izvazajo na milijone ton rud vsako leto...

Kitajci so lastniki teh rudnikov ? Ostalo je pa bolj socialnomedijska kampanija, ameriske kirporacije kot lastniki bi bile bolj humane, ker bi se dobicki merili v ameriskih $.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Chalky ::

Še 4 dni do prvega letala 6 generacije.

https://twitter.com/northropgrumman/sta...

Polda ::

To bo se en velik fiasko Us and a vojske.
Tako kot je F35 en navaden nedulujoč jajc.
80% Usa flote je zastarele helilopterji rabijo nove mašine vojska ima težave z debelostjo oni pa triljoone b nek avion b21 ki bo delal na kitajskem čipu.

Comandante ::

Polda je izjavil:

To bo se en velik fiasko Us and a vojske.
Tako kot je F35 en navaden nedulujoč jajc.
80% Usa flote je zastarele helilopterji rabijo nove mašine vojska ima težave z debelostjo oni pa triljoone b nek avion b21 ki bo delal na kitajskem čipu.

F-35 Economic Impact Worth Approximately $72 Billion Annually To US Economy

Ne samo, da ima NATO po zaslugi ZDA najboljse in najmodernejse lovsko letalo na svetu, in to v konkretnih stevilkah, vse skupaj se je izkazalo zelo pozitivno za amerisko gospodarstvo.

F-35 je fail samo v glavah ljudi, ki se berejo rt.com. Svobodni svet ga z pridom uporablja, po odpravljenih porodnih tezavah se je izkazal za vrhunski izdelek.

Ostale lazi niso vredne komentarja.

fikus_ ::

F35 je imel precejšnje tezave na začetku, sedaj so to v glavnem uredili.
Profit proizvodnje se jim pa veča z vsakim prodanim primerkom.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Colt1911 ::

Comandante je izjavil:

Polda je izjavil:

To bo se en velik fiasko Us and a vojske.
Tako kot je F35 en navaden nedulujoč jajc.
80% Usa flote je zastarele helilopterji rabijo nove mašine vojska ima težave z debelostjo oni pa triljoone b nek avion b21 ki bo delal na kitajskem čipu.

F-35 Economic Impact Worth Approximately $72 Billion Annually To US Economy

Ne samo, da ima NATO po zaslugi ZDA najboljse in najmodernejse lovsko letalo na svetu, in to v konkretnih stevilkah, vse skupaj se je izkazalo zelo pozitivno za amerisko gospodarstvo.

F-35 je fail samo v glavah ljudi, ki se berejo rt.com. Svobodni svet ga z pridom uporablja, po odpravljenih porodnih tezavah se je izkazal za vrhunski izdelek.

Ostale lazi niso vredne komentarja.


Ne vem kaj se owce tolk palite na to klumparijo, ki ima en sam namen. Klanje vas owac!

Praviš da smo zavezniki z USA !!!???

Tudi Irak je pred 30 leti bil.Še prej pa Iran , Afganistan , Sovjetska Zveza , Kitajska.............

Polda ::

F-35 je najdražji in največji kiks v zgodovini Ameriške vojske.

Američani so zrihtali letalo F35 ampak cena in dvom je zelo velik saj zdaj za pogon in delovanje glavnega procesorja letala uporabljajo Kitajske čipe.
Ja triljonski razvoj letala F35 ni popolnoma Ameriški v njem so zdaj Kitajski čipi in bog ve kaj so Kitajci podtaknili v te čipe.

Amerišla vojska je v zatonu. 24% vojakov je predebelih njihova jurišna puška je zanič.

Vojska je postalal totalno woke joke kjer v vojsko novačijo geje, lezbijke in transeksualce.

Ameriška kampanija za vojsko
F-35 ima same probleme sicer imajo američani nekaj dobrih idej za avione ampak kot kaže njihovi inžinerji niso kos izvedbi bodo morali najeti tujce da jim sestavijo avion kitajce mogoče glede na to da so pametnejši nasplošno

From ejector seats that could kill to a computer system pilots can't log into: Pentagon F-35 fighter jet report reveals massive problems still facing 'most expensive weapon in history'

However, the report reveals serious problems with the computer software, including 'in fusion, electronic warfare, and weapons employment result[ing] in ambiguous threat displays, limited ability to respond to threats, and a requirement for off-board sources to provide accurate coordinates for precision attack.'M-4 je jaming fest katero bi lahko uporabljali lovci saj je samo na papirju avtomatska.


Nov sistem je pričakovati porodne težave ampak te porodne težave bi morale biti že odpravljene. USA letala 5 generacije so čisti tehnološki fail.

Če je primerno vzdževana kaj če pride, do konflikta in bo treba streljat in ne bo časa preveč za vzdrževanje potem bo samo še lovska puška, ker bo jam fest.

Pa, da ne govorim na razvoju hipersoničnih raket Američani zaostajajo. Imajo daleč največji vojaški budget pa ne vem kam gre ves ta denar ?


F-22 tudi fiasko

F-22 's latest problem: Can't win over cheaper rivals in close-range fights. The United States has invested about $80 billion into its Raptor fleet, which, at only 187 planes, has cost the country around $420 million apiece and has become the most expensive addition ever to the Air Force's arsenal. According to a new report published in the latest edition of Combat Aircraft Monthly, though, the state-of-the-art jet has failed missions that put it up against the Eurofighter Typhoon, a simpler aircraft utilized by German pilots that costs a comparable measly $200 million apiece. Mysteries remain as to why the US Air Force's F-22 Raptor pilots continue to experience symptoms of oxygen deprivation in the sky, but now a new question is being asked: does history's costliest jet compare with its half-price counterparts?Potem je tukaj pa še Tank Abrams, ki košta nekaj miljonov dolarjev a tank lahko sesuje vsak, ki ima 100 eur z RPG-22

The U.S. Army confirmed Tuesday that it has temporarily grounded its fleet of Chinook helicopters following multiple engine fires.

gozdar1 ::

TSMC dvomim , da dela za peking.
Pri razvoju F35 od začetka sodeluje več zahodnih držav.

Rezultate ruske mačo kampanje zadnje čase gledamo v ukrajini.

Zato ga kitajci posizkušajo kopirati, ker je "zanič" ameriški inžinirji pa nesposobni.

Ko orješ ledino so težave pričakovane, hec je da amerikanci govorijo o njih. Su 57 po drugi strani je očitno super projekt brez težav ampak za razliko od f35 začuda obstaja samo v par primerkih pa še tu so bolj prototipi.

Ves čas berem da je amerika kar naprej v vojnah, le kakšne puške so uporabljali tam. Očitno je vseeno dovolj dobra tudi za izraelce,..

Med tem se rusi hvalijo s staro raketo namontirano na avijon = hopersonična raketa.

Torej če v mock dvoboju f18 premaga su30 = su30(in ostali derivati su27) je fail. Kaj pa če avijon iz 50ih premaga sodobnega lovca, bomo nazaj uvedli letala iz 60ih, ker so moderna očitno zanič.

Torej ukinimo tanke, ker je nekomu z rpg uspelo sesuti modern tank.

??

Comandante ::

gozdar1 je izjavil:

TSMC dvomim , da dela za peking.
Pri razvoju F35 od začetka sodeluje več zahodnih držav.

Rezultate ruske mačo kampanje zadnje čase gledamo v ukrajini.

Zato ga kitajci posizkušajo kopirati, ker je "zanič" ameriški inžinirji pa nesposobni.

Ko orješ ledino so težave pričakovane, hec je da amerikanci govorijo o njih. Su 57 po drugi strani je očitno super projekt brez težav ampak za razliko od f35 začuda obstaja samo v par primerkih pa še tu so bolj prototipi.

Ves čas berem da je amerika kar naprej v vojnah, le kakšne puške so uporabljali tam. Očitno je vseeno dovolj dobra tudi za izraelce,..

Med tem se rusi hvalijo s staro raketo namontirano na avijon = hopersonična raketa.

Torej če v mock dvoboju f18 premaga su30 = su30(in ostali derivati su27) je fail. Kaj pa če avijon iz 50ih premaga sodobnega lovca, bomo nazaj uvedli letala iz 60ih, ker so moderna očitno zanič.

Torej ukinimo tanke, ker je nekomu z rpg uspelo sesuti modern tank.

??

Poldi pac naklada, podobno kot Poldi112 ali kaj ze je v drugih temah.

Resnica je seveda, da sta tako F-22A kot F-35A/B/C najboljsa lovca na svetu. F-35 v kratkem dobi tudi nov motor z visjim potiskom in nizjo porabo, ter manjsim IR podpisom, kar ga bo naredilo se boljsega.

F-22A je v redni uporabi ze 17 let, ima RCS (radar cross section) 0,0001m2. Su-57 je prvic letel 13 let za Raptorjem, v redni uporabi jih je baje celih 6 (ce tako pravijo Rusi, jih je najbrz manj). Njegov RCS je ranga 0,1m2, kar je priblizno enako F/A-18 Super Hornet - ki je cisti Gen 4.5 lovec. F-35A ima RCS 0,005.

Tudi na puske se ne spozna. Slucajno si lastim tako AR-15 kot tudi AK-47. AR je superioren produkt v vseh pogledih. Tudi v dreku je boljsa, samo loputo za izmet tulcev moras imeti zaprto, pa nic ne pride not. Kalas ima povsod toliko zracnosti, da drek pride do zaklepa, pol pa lahko tolces po drevesih, da premaknes zaklep. Super puska za neandertalce izza Urala, normalen clovek pa bo bolj produktiven z AR.

Sicer pa nazaj on topic, B-21 nepoznavalcu izgleda zelo podoben B-2, je pa v resnici bistveno manjsi. Edini razlog, ki mi pade na pamet je boljsa moznost prezivetja v sovraznem okolju, saj bo s temi dimenzijami pri svoji obliki dosegal bolj RCS stealth lovca kot bombnika. Po domace, lahko se bo pripeljal na par deset milj od vsakega S-400, brez da bi le-ta lahko preracunal strel.

Mr.B ::

gozdar1 je izjavil:

TSMC dvomim , da dela za peking.
Pri razvoju F35 od začetka sodeluje več zahodnih držav.

Rezultate ruske mačo kampanje zadnje čase gledamo v ukrajini.

Zato ga kitajci posizkušajo kopirati, ker je "zanič" ameriški inžinirji pa nesposobni.

Ko orješ ledino so težave pričakovane, hec je da amerikanci govorijo o njih. Su 57 po drugi strani je očitno super projekt brez težav ampak za razliko od f35 začuda obstaja samo v par primerkih pa še tu so bolj prototipi.

Ves čas berem da je amerika kar naprej v vojnah, le kakšne puške so uporabljali tam. Očitno je vseeno dovolj dobra tudi za izraelce,..

Med tem se rusi hvalijo s staro raketo namontirano na avijon = hopersonična raketa.

Torej če v mock dvoboju f18 premaga su30 = su30(in ostali derivati su27) je fail. Kaj pa če avijon iz 50ih premaga sodobnega lovca, bomo nazaj uvedli letala iz 60ih, ker so moderna očitno zanič.

Torej ukinimo tanke, ker je nekomu z rpg uspelo sesuti modern tank.

??

US and allied military inventories are shrinking, and Ukraine faces an increasing need for more sophisticated arms as the war drags on.

Polni sarzer ali kakor reces tem zabojnikov metkov v AA sistem stane koliko ? En metek za te superiorne nemska ali ameriske anti drone topove stane oh in sloh. polni zabojnik pa bolecina, ene slovenske nepremicnine.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
««
«
1 / 7
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poletel prvi brezpilotni soborec

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
3810785 (8683) gus5
»

Ameriška vojska prizemljila svojo floto nevidnih bombnikov B-2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6314775 (9725) gruntfürmich

Več podobnih tem