» »

Kje iščete ponudbe za počitnice?

Kje iščete ponudbe za počitnice?

Scaramouche3 ::

Ali iščete privat.preko poznanstev, imate vsako leto isto lokacijo ali so kake agencije res boljše od drugih?

mr_chai ::

Na bookingu/airbnb in google mapsu. Če najdem nekaj ustreznegana bookingu, grem gledat na google maps in probam najti kontakt in se zmenim direktno, če se da. To je glede apartmajev. Če te zanima mal fancy schmensy pol išči kake hotele z 5 zvezdicami.

Prek agencije pa ne bi iskal. To bom pol, ko bom star upokojenec.

DamijanD ::

Kolk je pa razlika direktno vs booking?

RedDrake ::

Vedno vse urejam privat.
Je pa res, da ali sem na enem od vikendov, ali pa potujem 2-3 tedne in naredim na tisoče kilometrov (tipično z javnim prevozom, občasno z avtom).

Nobena agencija AFAIK ne nudi takih stvari.
Nastanitve pa uporabljam booking že od 2008 in če je le možno se izogibam apartmajev, ker oddaja stanovanj turistom uničuje mesta, predvsem njihova stara jedra.

GregiB ::

Google flights - Booking ali AirBnB... že leta potujeva v "lastni režiji"... sam svoj turistični agent...
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

MIHAc27 ::

Parkrat sem šel z agencijo, nič narobe z tem. Imam pa sedaj raje malo več kontrole nad tem kje smo in kaj gremo gledat.
Ko so bili otroci še zelo majhni smo hodili v apartmaje, potem pa nekako ugotovili, da je cena najema avtodoma skoraj taka kot najem apartmaja. Tko da smo začeli to prakticirat, vmes imeli še lastno prikolico 3 leta (ne pavšal).

Nam je fino, da se lahko vsak dan nekam drugam zapeljemo. Če je fino podaljšamo kak dan, če ne pa gremo naprej.

SmolWhale ::

Tinder

Motion ::

DamijanD je izjavil:

Booking ma 16% provizije, sam to še ne pomeni da boš dobil toliko (če sploh kaj) ceneje če se direk zmeniš.

marvin42 ::

Motion je izjavil:

DamijanD je izjavil:

Booking ma 16% provizije, sam to še ne pomeni da boš dobil toliko (če sploh kaj) ceneje če se direk zmeniš.

Z večino se ne boš mogel nič zmenit, ker se lastnikom ne da ubadati s posamezniki, je na dolgi rok ceneje plačati provizijo Bookingu.
Mostly Harmless

Likalnik ::

na bookingu imaš še dodatne popuste kot so mobile rate -10%, Genius discount -10%...in te lahko pride ceneje kot pa, če se direktno meniš...sicer naj bi bila v osnovi že nekoliko nižja cena, če se direktno meniš...ampak vsi tisti booking discounti se lahko kar naberejo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Likalnik ()

GregiB ::

Likalnik je izjavil:

na bookingu imaš še dodatne popuste kot so mobile rate -10%, Genius discount -10%...in te lahko pride ceneje kot pa, če se direktno meniš...sicer naj bi bila v osnovi že nekoliko nižja cena, če se direktno meniš...ampak vsi tisti booking discounti se lahko kar naberejo

Jaz imam z bookingom odlične izkušnje. Imam Genius 3 status, deležen raznih pekrov. Imam raje, kot da se ubadam direktno s ponudniki, saj so potem razni heci z možnostjo preklica, plačila, zavarovanja... potem ponavadi rezerviram vezane rezervacije (road trip, npr.), je precej bolj praktično, vsekakor vredno tistih morebitnih par € več. Edino, kar sem opazil je to, da imajo nastanitve za Booking ponavadi na razpolago najmanj tržne sobe, torej ponavadi kakšne na najvišjih nadstropjih, najdlje od lifta ipd...
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

c3p0 ::

+ pri nategih verjetno prej dobiš denar nazaj (za več info beri mojo temo o nategu iz Ukrajine).

brett ::

Z ženo najprej izbereva kateri konec Evrope bi si pogledala (8-10 dni) preko Google Maps, nato pa, kjer gre za 1-2 nočitve izberem Booking, kjer je več pa AirBnB. Glavni faktor je zadovoljstvo predhodnikov, nato cena, nato logistika (spanje - zanimivosti).

Recimo letos je na vrsti Alzacija z okolico; center bivanja bo Colmar, od tam pa na dnevne izlete po F ali D. Tam bo 6 nočitev AirBnB, predtem pa bo en dan Augsburg (Booking) in nazaj grede v Švici spet ena nočitev Luzern (Booking).

Invictus ::

Privat,če imam kontakte od prej ali od znancev, drugače AirBnB (postaja rahlo nezanesljiv, sploh na zahodu, kjer ponudnike precej omejujejo), drugače pa Booking.

Na Bookingu še nisem imel problemov (ajde soba slabša od reklame), na AirBnB pa že. Ko ti ponudnik zatrjuje, da ti sploh ni oddal prenočišča. Saj dobiš denar nazaj (vprašanje če se splača, ker kliče v ZDA), ampak takrat si pa brez... Pizdarija, če potuješ službeno...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Sparkxl ::

marvin42 je izjavil:

Motion je izjavil:

DamijanD je izjavil:

Z večino se ne boš mogel nič zmenit, ker se lastnikom ne da ubadati s posamezniki, je na dolgi rok ceneje plačati provizijo Bookingu.

Booking ima več kot 16% in še kako se da zmenit. Kolega se bavi s tem, pravi da mu je življensjki cilj se rešit bookinga, ker so cigani. Vsakemu gostu da v roke vizitko in mu reče naj naslednjič direkt pokliče in bo dobil boljšo ceno

koyotee ::

Hahaha, in ta tvoj kolega je vseeno pri ciganih, ker večje reklame drugje ne bo dobil. Kdo je potem tu cigan...:)):)):))
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Machete ::

Ja sej, sicer imam polno, samo so cigani, ker moram dat provizijo. Daj potem dolz bukinga, pa ne jokcaj čez provizije.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

c3p0 ::

Hmm, da si drznejo kasirat za svoje usluge, nezaslišano! Ko bomo vse nacionalizirali, tega več ne bo. Nihče več ne bo lastnik, presneti kapitalisti. /pill

ahac ::

RedDrake je izjavil:

Vedno vse urejam privat.
Je pa res, da ali sem na enem od vikendov, ali pa potujem 2-3 tedne in naredim na tisoče kilometrov (tipično z javnim prevozom, občasno z avtom).

Nobena agencija AFAIK ne nudi takih stvari.
Nastanitve pa uporabljam booking že od 2008 in če je le možno se izogibam apartmajev, ker oddaja stanovanj turistom uničuje mesta, predvsem njihova stara jedra.

Jaz podobno, ampak večinoma nekam letimo, rentamo avto (ali kamper) in kampiramo. Na takih roadtripih itak nočeš biti odvisen od agencije, ampak greš kamor ti paše.
Letalo in avto si sami zrihtamo prej, ostalo pa potem sproti. Če je kdaj treba v hotel, potem kakšen dan ali pa vsaj zjutraj prej poiščem na bookingu, da ni treba preveč iskati (pred leti se je že zgodilo, da smo kje iskali prosto sobo pa je bilo vse zasedeno :))).

Edino lani sem preko agencije vzel letalo in hotel "na morju" (drug kontinent).
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

rejven ::

Kakor je, v vsakem primeru preko vpn-ja revne evropske države na koncu bookiram, če grem preko booking ipd. Cene so konkretno nižje. Lansko leto npr. 180 eur za dva dni z zajtrkom v slo termah, za 2+1, za vikend v avgustu (reskiral dva dni živcev zarad tamalga, plačal z boni 20), ko sem klical so hotel met 420Eur. Rezervirano cca 3 tedne prej. Zjutraj sedim na kavi z modelom, ki je za isto storitev plačal 580eur?(zvecerjo, ki sem jo doplačal 12eur na glavo na dan -48eur). Če primerjate cene bookinga za isto storitev, za kazero se zanimate, z xy telefona bo sigurno cenej :) (brez registracije)

aborko ::

Tut sam se večkrat probal direktno z lastnikom zmenit, pa je kr težko nižje od cene na bookingu pridet. Nekak ne razumejo, da pri bookingu imaš genius popust + še cashback od recimo topcashback.com. Nazadnje sem v juliju za novo opremljen apartma v vili, parking, 2x klima npr., 9.7/10, v strogem centru Opatije plačal 43EUR/noč/2osebi. S cenami prek bookinga zadovoljen in mislim da se z lastniki direktno ne bom več ukvarjal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: aborko ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Booking popust (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Kaj kupiti
36342191 (2838) bastadu
»

Booking - odpoved

Oddelek: Loža
386140 (5136) ogorazd1
»

Potovanje na Tajsko ali Šri lanko

Oddelek: Loža
192707 (1799) delfinus
»

Rezervacija na Booking.com