Forum » Programska oprema » knjižice (gtk, libgnomeui, gtkscintilla)
knjižice (gtk, libgnomeui, gtkscintilla)
Packač ::
RadHat 9.0
Odločil sem se istallirat nek program (gphpedit), pa mi je pri ukazu ./configure vrglo napako, da mankajo naslednje knjižice:
- gtk+-2.0
- GtkScintilla-2.0
- libgnomeui-2.0
Podownloadov sem vse te tri naštete in jih installiral takole:
(root)
./configure (brez dodatnih nastavitev, ker jih še ne poznam in prefix sm pustil tak ki je po defaultu)
make
make install
---------------
Sedaj sem še enkrat probal instalirat prej omenjeni program in vrne isto napako. Verjetno sem pri namestitvi knjižic na kaj pozabil oz. je potrebno še kaj narediti.
p.s.: Beginner
Odločil sem se istallirat nek program (gphpedit), pa mi je pri ukazu ./configure vrglo napako, da mankajo naslednje knjižice:
- gtk+-2.0
- GtkScintilla-2.0
- libgnomeui-2.0
Podownloadov sem vse te tri naštete in jih installiral takole:
(root)
./configure (brez dodatnih nastavitev, ker jih še ne poznam in prefix sm pustil tak ki je po defaultu)
make
make install
---------------
Sedaj sem še enkrat probal instalirat prej omenjeni program in vrne isto napako. Verjetno sem pri namestitvi knjižic na kaj pozabil oz. je potrebno še kaj narediti.
p.s.: Beginner
napsy ::
Vse tri omenjene knjižnice skompajlaj še enkrat. Samo zdaj pri configure navedi --prefix=/usr
"If you die, you die. But when you live you live. There is no time to waste."
Packač ::
Še vedno ne. A je mogoče kaj narobe ko imam novejše verzije?
pobrišem pa z make clean??? - če se ne motim (zato da bom še probavov)
pobrišem pa z make clean??? - če se ne motim (zato da bom še probavov)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | KMetabarOddelek: Operacijski sistemi | 1111 (943) | kriko1 |
» | [Suse 9.2] Prosim za pomoč pri inštalaciji GAIMOddelek: Operacijski sistemi | 1239 (1138) | Jst |
» | Problem z instalacijo fontconfig v Linux-uOddelek: Operacijski sistemi | 932 (882) | Poldi112 |
» | Problemi s compilanjem v Linux Slackware 9.1Oddelek: Operacijski sistemi | 1898 (1617) | Vesoljc |
» | GTK gphoto v KDEOddelek: Operacijski sistemi | 1328 (1167) | Gandalfar |