» »

C3 Picasso problemčki

C3 Picasso problemčki

yayo ::

Kar naenkrat ne morem zapreti električne šipe. Pritiskam gumb, zapre do kakih 90%, potem jo kar samo spet odpre na na 50. To včeraj, danes so mi še senzorji za vzvratno vožnjo pričeli kazati prepreke za avtom čeprav v resnici za avtom ni ničesar. Domnevam, da se je "zmešalo" onboard računalniku. Bi lahko resetiral "umetno inteligenco" svojega Picassa? Je to izvedljivo doma, brez diagnostičnega orodja? Na uradnem servisu katerega imam nekaj sto metrov od doma je šel v penzijo gospod s katerim sem imel opravka kakih deset let, ta novi pa imam občutek, da stalno nekaj mutijo, da bi "popravili" oziroma "zamenjali" kaj, ki ni okvarjeno.

edit: šipo laho sicer zaprem tako, da pretentam mehanizem. Gumb pritiskam zelo na kratko, tako, da vsakič šipo dvigne za okoli centimeter. V takem primeru mi je ne prične spuščati tudi, ko gre čez kritično točko.

sparklyslo ::

Bi lahko resetiral "umetno inteligenco" svojega Picassa? Je to izvedljivo doma, brez diagnostičnega orodja?

Lahko. Izklopis akumulator za kaksnih 10 minut. S tem resetiras on board computer.

Scorpy84 ::

To za šipo ni noben problem, je pač malo pozabil na kateri poziciji se nahaja, nima veze z onboard računalnikom. Sem že pozabil "kako ponastaviš", ampak kot si sam ugotovil gre zapirati in je treba prvo spust dol, izklopit kontakt, pa spet spet kontakt pa obratno, da zapre. Nekaj v tem smislu, že dolgo je od tega, ko sem se s tem ubadal, če ne google ziher kaj najde. Sem pa ziher, da je odpovedalo ali delno odpovedalo stikalo. Na enem stikalu imaš ročno in avtomatsko spuščanje, nekaj od tega je odpovedalo na stikalu.
Glede senzorjev, hodi okrog avta, mahaj z roko pa ugotovi kateri je odpovedal.

sparklyslo je izjavil:

Lahko. Izklopis akumulator za kaksnih 10 minut. S tem resetiras on board computer.

naredil tako, je resetiralo, hvala.

Scorpy84 je izjavil:

To za šipo ni noben problem, je pač malo pozabil na kateri poziciji se nahaja, nima veze z onboard računalnikom. Sem že pozabil "kako ponastaviš", ampak kot si sam ugotovil gre zapirati in je treba prvo spust dol, izklopit kontakt, pa spet spet kontakt pa obratno, da zapre. Nekaj v tem smislu, že dolgo je od tega, ko sem se s tem ubadal, če ne google ziher kaj najde. Sem pa ziher, da je odpovedalo ali delno odpovedalo stikalo. Na enem stikalu imaš ročno in avtomatsko spuščanje, nekaj od tega je odpovedalo na stikalu.
Glede senzorjev, hodi okrog avta, mahaj z roko pa ugotovi kateri je odpovedal.

še malo bom eksperimentiral ampak zna biti, da je šlo stikalo. Senzorji za rikverc nimajo nobene zveze, slučajno sta se zadevi poklopili, senzorji seveda delajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

Ok, danes, ko je nedelja in sem imel nekaj časa sem uspel rešiti problem z električno šipo zahvaljujoć internetu, ki ve vse :D
Pomagal mi je tale video.

Sicer sem moral proceduro ponoviti nekajkrat, ker nekatere podrobnosti niso čisto jasne ampak na koncu je šipa odločila, da bo sodelovala. Sedaj le upam, da se problem ne ponovi v kratkem.
Drugače vidim, da je za nekatere avte "proper" procedura malce bolj kompleksna,

ampak meni je pomagal že prvi, bolj preprost video.

bozicek ::

Pri moje je bilo tako da ce je bila kakšna smet ali kaj podobnega se je spustila dol
Ko sem spucal kanal je delala normalno
Darila letos samo za poredne

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Luči - preklopno stikalo

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
111212 (913) sanny86
»

Vezava menjalnega stikala

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika