Forum » Loža » Nepremičninski davek
Nepremičninski davek
Temo vidijo: vsi
Telbanc ::
čimmanj davkov tem bolj, obljubjal se je 30k novih stanovanj dobil smo davek na debilnost slovencev.
Itak da smo "debilni", oziroma precej naivni, ko zadnjih trideset let gledamo "velike graditelje" stanovanj na levem in desnem polu.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
pangro ::
Sj to je cista klasika vseh davkov in ni ta nobena izjema. Bogati priblizno nevralno, nizji neto prejemniki, sredni sloj pa neto vplacniki.
Zakak bi bogati dajali za nizji sloj, ce pa lahko srednji. Se znajdejo, saj so ti v visjem ravno odlocevalci.
srednji je pa itak glup in ne zna izvolit neke spsosobne
čimmanj davkov tem bolj, obljubjal se je 30k novih stanovanj dobil smo davek na debilnost slovencev.
Itak da smo "debilni", oziroma precej naivni, ko zadnjih trideset let gledamo "velike graditelje" stanovanj na levem in desnem polu.
ma sej prov naj nabijejo davke v višave to si slovenija zasluži pa še izstop iz eu pa priklop k rusiji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pangro ()
mirator ::
“Ne bogatih, davek na nepremičnine bo najbolj obremenil nižji in srednji sloj”
Novi nepremičninski davek že po objavljenih izhodiščih sproža številne razprave. Koga bo najbolj zadel, kdo bo plačal največ? Pogovarjali smo se s soavtorico nepremičninskega davka iz leta 2013 Nevo Žibrik.
https://forbes.n1info.si/nepremicnine/n...
Eden najboljših člankov o nepremičninskem davku. V tem intervjuju od bivše snovalke prejšnjega nepremičninskega davka iz leta 2013 izveš vse. In po prebranem sem si oddahnil, ker je zelo velika verjetnost, da četudi sprejmejo ta davek, ga bo ustavno sodišče razveljavilo. Razlogi so opisani v članku/intervjuju.
Interesantno, kako so se pojavli članki, v katerih bogatune "zelo skrbi" nižji sloj. Ko se dobro ve, koga bo to najbolj udarlo. Zbiralce fletov. In zanima me, kolko nepremičnin ma dotična gospa in njena širša familija. Zakaj ne vprašajo navaden folk, kaj mislijo o tem predlogu zakona.
Sicer je v članku omenjeno, da je zakon mogoče porihtat, da bo šel skoz ustavno, tko da ne sanjate preveč koruzo. In ne odahnite si prehitro.
Telbanc, ti si glede na tvoje poste utelešenje slovenske "foušije". Zakaj je po tvoje nekdo, ki ima dve nepremičnini in jih uporablja izključno zase, bogatun? Predlog zakona pa bo največ udaril ravno take, ker takšna nepremičnina ne prinaša nobenh dohodkov, ravno nasprotno je strošek.
Če bi državo res skrbeli stanovanjski problemi, bi preprosto ponudili odkup nepremičnin, ki ne služijo ničemer.
Ampak sem, mislim da v prvem mojem postu, na to temo zapisal, da bo zakon verjetno šel skozi ravno zaradi takšnih kot si ti.
dronyx ::
srednji je pa itak glup in ne zna izvolit neke spsosobne.
Oprosti in kdo bi to lahko bil? Na volitvah lahko obkrožiš samo tiste, ki se ti tam ponujajo. Raja je volila že vse živo, pa jaz nisem opazil neke res konkretne razlike. To, da sedaj nimaš kolesarjev na cestah je posledica tega, da desnica ne more mobilizirati "nevladnike" oziroma nima te mreže aktivistov na vpoklic.
srednji je pa itak glup in ne zna izvolit neke spsosobne.
Oprosti in kdo bi to lahko bil? Na volitvah lahko obkrožiš samo tiste, ki se ti tam ponujajo. Raja je volila že vse živo, pa jaz nisem opazil neke res konkretne razlike. To, da sedaj nimaš kolesarjev na cestah je posledica tega, da desnica ne more mobilizirati "nevladnike" oziroma nima te mreže aktivistov na vpoklic.
Da se dopolnim. Če pri nas voliš levico, si dejansko izbral spet Kučana in Jankovića. Če voliš desnico, pride pa Janša in to zadnjih 20 let. Jaz sem bil nazadnje na volitvah mislim da leta 2008.
.........
Telbanc, ti si glede na tvoje poste utelešenje slovenske "foušije". Zakaj je po tvoje nekdo, ki ima dve nepremičnini in jih uporablja izključno zase, bogatun? Predlog zakona pa bo največ udaril ravno take, ker takšna nepremičnina ne prinaša nobenh dohodkov, ravno nasprotno je strošek.
Če bi državo res skrbeli stanovanjski problemi, bi preprosto ponudili odkup nepremičnin, ki ne služijo ničemer.
Ampak sem, mislim da v prvem mojem postu, na to temo zapisal, da bo zakon verjetno šel skozi ravno zaradi takšnih kot si ti.
Ok, da začnemo od zadaj na koncu.
Zakon bo šel zlo verjetno, skoz, morda z nekaj majnšimi procenti. Je populističen in bo Golobu prinesu še en mandat, tud zato ker bo pokazal, da si upa. Ne ko ostali "brezjajčniki"?. Tole je sam tipanje terena. Zakaj tak zakon? V bistvi podajaš odgovor že ti. Ker vam bo država pomagala, da se rešite "nepremičnine, ki vam ne prinaša ničesar, ampak je nasprotno le strošek". V večini primerov gre za vikende, ki niso kaj dost vredni, razen če so v Zaplani recimo. Mogoče sem res "fouš", morda pa tud ne. Hecno mi je pa, ko folk jamra, potem se pa skoz debato razkrije, da izhaja iz familje ki ma recimo on 2 nepremičnine, njegov ata še dve oba pa v penzijonu. Naprej pol raj da ne piše....kolk majo še. In pol nekateri izmed njih hodijo sem jamrat. Vijejo roke, grozijo z likvidacijami, nenormalnimi najemninami, demonstracijami, ni da ni. Men je to smešno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
svecka ::
.........
Ok, da začnemo od zadaj na koncu.
Zakon bo šel zlo verjetno, skoz, morda z nekaj majnšimi procenti. Je populističen in bo Golobu prinesu še en mandat, tud zato ker bo pokazal, da si upa. Ne ko ostali "brezjajčniki"?. Tole je sam tipanje terena. Zakaj tak zakon? V bistvi podajaš odgovor že ti. Ker vam bo država pomagala, da se rešite "nepremičnine, ki vam ne prinaša ničesar, ampak je nasprotno le strošek". V večini primerov gre za vikende, ki niso kaj dost vredni, razen če so v Zaplani recimo. Mogoče sem res "fouš", morda pa tud ne. Hecno mi je pa, ko folk jamra, potem se pa skoz debato razkrije, da izhaja iz familje ki ma recimo on 2 nepremičnine, njegov ata še dve oba pa v penzijonu. Naprej pol raj da ne piše....kolk majo še. In pol nekateri izmed njih hodijo sem jamrat. Vijejo roke, grozijo z likvidacijami, nenormalnimi najemninami, demonstracijami, ni da ni. Men je to smešno.
Ta davek bo pokopal Goloba, tako kot je vse prejšne. Si pač deluden socialkar lenuharski, ki ni spsooben vzet kredita za hišo tako kot ostali normalni delovni ljudje.
Ta davek bo pokopal Goloba, tako kot je vse prejšne. Si pač deluden socialkar lenuharski, ki ni spsooben vzet kredita za hišo tako kot ostali normalni delovni ljudje.
Ne rabim tvojga usranega kredita, mam hišo.
delavec44 ::
Sparkxl ::
Včeraj sem nekje zasledil, da bi naj furs dobil pooblastila, da preverja stanje porabe vode in elektrike v stanovanjih. S tem odpadejo prepisi stanovanj na družinske člane. Imam občutek, da bo to prvi zakon pernatega, ki bi celo znal bit dober. Bojim pa se, da ne bo, ker če so kaj dokazali do zdaj je to, da so popolni amateri.
Sam sem sicer ultra kapitalist, ampak pri stanovanjih pa se strinjam, da ne smejo bit investicijska dobrina. Kako ta politika zyebe sistem, vidimo v nešteto zahodnih državah. Mladi so obsojeni na doživljenske kredite, ali pa mamino klet.
Zgoraj je nekdo omenil korupcijo pri Zokiju...ca. 7 let nazaj sem sedel na sestanku z eno ogromno avstrijsko investicijsko firmo, ki veliko investira v zemljišča in nepremišnine v sloveniji. Njihove besede takrat: slovenija je ql, razen lj...tam je ni stvari, ki ne gre preko zokijeve mize. Številk niso omenjali, ampak verjetno ne gre preko zokijeve mize samo zato, da on da svoj žegn
Sam sem sicer ultra kapitalist, ampak pri stanovanjih pa se strinjam, da ne smejo bit investicijska dobrina. Kako ta politika zyebe sistem, vidimo v nešteto zahodnih državah. Mladi so obsojeni na doživljenske kredite, ali pa mamino klet.
Zgoraj je nekdo omenil korupcijo pri Zokiju...ca. 7 let nazaj sem sedel na sestanku z eno ogromno avstrijsko investicijsko firmo, ki veliko investira v zemljišča in nepremišnine v sloveniji. Njihove besede takrat: slovenija je ql, razen lj...tam je ni stvari, ki ne gre preko zokijeve mize. Številk niso omenjali, ampak verjetno ne gre preko zokijeve mize samo zato, da on da svoj žegn
Utk ::
Včeraj sem nekje zasledil, da bi naj furs dobil pooblastila, da preverja stanje porabe vode in elektrike v stanovanjih.
Zakaj raje ne preveri stanje prijavljenih v stanovanja za katera nihče ne prijavi oddajanja? To bi lahk že danes, pa ne, pa bojo gledali števce...
Kako točno pa bi to naj preverili? Pred vseh nekah 10k uradno praznih stanovanj psotavit 24/7 furs agenta z daljnogledom? Je klikanje po podatkovnih bazah verjetno malce bolj učinkovito
Ne, ne razumeš. Folk je prijavljen na nekem naslovu, za stalno ali začasno, folk ki nima nobene veze z lastnikom. UE ima celo kopijo pogodbe včasih. Stanovanje se pa ne oddaja, oz. ni noben davek plačan.
En select pa ti vrže ven stanovanja, ki so polna "neznancev" in ki se ne oddajajo. Kako je to možno.
En select pa ti vrže ven stanovanja, ki so polna "neznancev" in ki se ne oddajajo. Kako je to možno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
socialec ::
Včeraj sem nekje zasledil, da bi naj furs dobil pooblastila, da preverja stanje porabe vode in elektrike v stanovanjih. S tem odpadejo prepisi stanovanj na družinske člane.
Strogo teoretično - kdor ima resničen interes, lahko prihodnjo porabo vode in elektrike uredi. Če ne more sam, verjetno ne bo potrebno dolgo iskati koga, ki zna.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()
Gambino ::
Minister je iz davka izvzel svojo vilo z bazenom in teniškim igriščem. Pa ga že zdaj plačuje bolj malo. Po novem niti teh par 100 evrov ne bo.
Bo pa plačal davek nekdo, ki je zapustil neko podrtijo v pizdi materni, v kateri morda še živi mama ali kakšna teta, in si kupil drago garsonjerico v mestu. Naj plača prasec izkoriščevalski.
Minister je minister in NI nekdo. Za Elito pozabi, oni se znajdejo!
Včeraj sem nekje zasledil, da bi naj furs dobil pooblastila, da preverja stanje porabe vode in elektrike v stanovanjih. S tem odpadejo prepisi stanovanj na družinske člane. Imam občutek, da bo to prvi zakon pernatega, ki bi celo znal bit dober. Bojim pa se, da ne bo, ker če so kaj dokazali do zdaj je to, da so popolni amateri.
In kaj mu prepreči, da prepiše in da v najem na črno?
Iz vidika čemu je ta davek namenjen - povečanje razpoložljivih stanovanj - je to potem irelevantno. Ker bo tako ena enota več na trgu, ki več ni prazna. Da pa se davek od najemnine ne pobira, pa nima tukaj nobene veze
Pa ravno to hočejo rešiti. Oddajanje na črno in sivo. Kar sedaj niso sposobni rešiti inšpektorji bi potem kao odbijanje davkov med sabo. Seveda, če se lastnik tja ne prijavi.
Praviš da nima veze, če davka ne plačaš (niti na najem, niti na nepremičnino)? Kako bodo potem dobili 600 mio za plače?
Praviš da nima veze, če davka ne plačaš (niti na najem, niti na nepremičnino)? Kako bodo potem dobili 600 mio za plače?
Včeraj sem nekje zasledil, da bi naj furs dobil pooblastila, da preverja stanje porabe vode in elektrike v stanovanjih. S tem odpadejo prepisi stanovanj na družinske člane.
Strogo teoretično - kdor ima resničen interes, lahko prihodnjo porabo vode in elektrike uredi. Če ne more sam, verjetno ne bo potrebno dolgo iskati koga, ki zna.
To se da komot uredit, par sadik konoplje not in maš porabo vode in elektrike. Če pretiravaš seveda, te pol dobijo zaradi prevelike porabe štroma. Ker neka kontrola se ipak izvaja, porabe štroma in tam kjer je poraba nenormalna, se gre pol mal u akcija.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
denabiker ::
kdo si je predstavljal takšno SVOBODO? Beseda svoboda ima očitno čisto drug pomen, čisto kontra sem si predstavljal
kamiKaZaA ::
To se da komot uredit, par sadik konoplje not in maš porabo vode in elektrike. Če pretiravaš seveda, te pol dobijo zaradi prevelike porabe štroma. Ker neka kontrola se ipak izvaja, porabe štroma in tam kjer je poraba nenormalna, se gre pol mal u akcija.
V stanovanje namečeš par "omar" strežnikov in rudariš bitcoin. Poraba elektrike zagotovljena. In investicija se ti tudi obrača. Poraba vode? 1x tedensko greš in pustiš za 2-3 ure, da teče voda v tuš kabini/bani.
bm1973 ::
BuDi79 ::
Spain proposes 100% tax on homes bought by non-EU residentsvir
To bi pri nas morali že davno naredit, tako so pa Bosanci in Albanci s Kosova pokupili naše nepremičnine. Razumem vzajemnost, samo me pa prav zanima, koliko Slovencev je kupilo nepremičnino na Kosovu ali v Bosni? Morda se temu strokovno reče asimetrična vzamenost.
redtech ::
Nekaj ljudi si je naredilo hiše v Bosni, da bodo tam uživali penzijo.
Interes Slovencev je usmerjen predvsem v zlato obalo:
JAN24
Na Hrvaškem so lani prodali okoli 67.000 nepremičnin, kar je za sedem odstotkov manj kot predlani. Tujci so jih kupili za četrtino manj. Med njimi so največ nepremičnin kupili prebivalci Slovenije, ki so kupili 3392 nepremičnin ali 100 več kot leto prej, piše časnik Jutarnji list.
Po številu kupljenih nepremičnin so se za Slovenci lani uvrstili Nemci. Kupili so okoli 3000 nepremičnin, kar je za petino manj kot v letu 2022, podatke hrvaške davčne uprave navaja hrvaški časnik. Sledili so kupci iz Avstrije, Češke in Slovaške.
Pokupimo nekje 5% nepremičnin v sosednji Hrvaški.
Interes Slovencev je usmerjen predvsem v zlato obalo:
JAN24
Na Hrvaškem so lani prodali okoli 67.000 nepremičnin, kar je za sedem odstotkov manj kot predlani. Tujci so jih kupili za četrtino manj. Med njimi so največ nepremičnin kupili prebivalci Slovenije, ki so kupili 3392 nepremičnin ali 100 več kot leto prej, piše časnik Jutarnji list.
Po številu kupljenih nepremičnin so se za Slovenci lani uvrstili Nemci. Kupili so okoli 3000 nepremičnin, kar je za petino manj kot v letu 2022, podatke hrvaške davčne uprave navaja hrvaški časnik. Sledili so kupci iz Avstrije, Češke in Slovaške.
Pokupimo nekje 5% nepremičnin v sosednji Hrvaški.
ginekk ::
Nekaj ljudi si je naredilo hiše v Bosni, da bodo tam uživali penzijo.
To so večinoma Bosanci, ki bodo šli z našo penzijo živet v Bosno. Ne poznam nobenega Slovenca, ki bi kupil nepremičnino v Bosni.
Pa še ti ne gredo nazaj, ker v njihovi vasi ni žive duše.
Plus ne bi videli vnukov. Kar lepo ostanejo...
HudPes ::
Če uspe Golobu tale davek speljat, ma zagotovljen še en mandat.?Zastavljen je brilijantno, v nategunski sferi najemnih stanovanj pobere davek in prisili 'investitorje' ponuditi stanovanja v najem. Če pa vztrajajo plačajo davek, ki bo šel itaq za višje plače..win win..Volili smo za reforme, prenove plačnega sistema JU se tut noben ni upal lotit..
Če uspe Golobu tale davek speljat, ma zagotovljen še en mandat.?Zastavljen je brilijantno, v nategunski sferi najemnih stanovanj pobere davek in prisili 'investitorje' ponuditi stanovanja v najem. Če pa vztrajajo plačajo davek, ki bo šel itaq za višje plače..win win..Volili smo za reforme, prenove plačnega sistema JU se tut noben ni upal lotit..
Misliš da upa zaupnico vezati na to?
Tisti z vikendi, pa ko jih jebe ne? Še pri najemnikih bodo sami plačali z višjo najemnino.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Nova stanovanja v Ljubljani: parkirišča za denar balkanske narkomafije - to je naslov enega članka, ki je zaklenjen, tako da ne poznam številke, koliko stanovanj je res pokupila narkomafija. Nekam morajo z denarjem. Enkrat sem zračunal, če bi bili prihodki organiziranega kriminala pri nas nekje v svetovnem povprečju (5% BDP), bi to zneslo 3,2 MRD EUR. To je 10.666 50 m2 stanovanj po 6.000 €/m2 v Ljubljani. Letno. Ne gre pa seveda ves denar v stanovanja. Nekaj pa sigurno.
Matej Lahovnik
@LahovnikMatej
Podjetju z 0 zaposlenimi 7 mio državnih subvencij, podjetju z 1 zaposlenim 9,8mio državnih subvencij, podjetju z manj kot 4 zaposlenimi pa 10 mio EUR državnih subvencij.
Sem bo šel davek od nepremičnin. Ne pa v višji neto, suckerji...
In kaj bo naredil folk s temi milijoni? Kupil stanovanja. In jim dvignil ceno.
Zgodovina sprememb…
paradajzos ::
Včeraj sem nekje zasledil, da bi naj furs dobil pooblastila, da preverja stanje porabe vode in elektrike v stanovanjih.
Naj rajši preverijo kdo je prijavljen v ministrovem stanovanju, baje da je frend ampak baje da ga komaj pozna.
Sicer pa: kako kdo živi v svojem stanovanju ni stvar države. Lahko porabi nič vode in elektrike. Amiš style. Kaj to koga briga.
Levakarski fake forum.
Moderatorske manipulacije.
Serijsko.
Serijsko.
Maš otočno SE in zbiralnik vode/šterno s filtracijo, pa lahko precej lepo živiš. Poraba je pa 0.
Sej ne boš dobil kar direkt kazni če imaš 0 porabe. Je pa to en od dokazov, da tam ne zares živiš.
Da imaš šterno in otočno SE je precej lahko dokazat.
Da imaš šterno in otočno SE je precej lahko dokazat.
Zgodovina sprememb…
Kakšno kazen pa?
Ponavadi gre UE v postopek ugotavljanja dejanskega prebivališča. Potem se pa čez par mesecev pač spet preseliš.
Ponavadi gre UE v postopek ugotavljanja dejanskega prebivališča. Potem se pa čez par mesecev pač spet preseliš.
Če ti bojo hoteli dokazat, da si za eno leto nazaj neupravičeno hotel dobit davčno olajšavo, je škoda ugotavljat (trenutno) dejansko prebivališče. Če bojo tako delali, je škoda da sploh kaj delajo.
Za eno leto nazaj lahko pogledajo porabo in če je ni, boš mogu razložit zakaj je ni. Boš pač pokazal to šterno in otočno SE in stvar rešena.
Za eno leto nazaj lahko pogledajo porabo in če je ni, boš mogu razložit zakaj je ni. Boš pač pokazal to šterno in otočno SE in stvar rešena.
Kakšno kazen pa?
Pa ti veš kako to poteka?
Pokličejo te na UE in te vprašajo, če tam živiš. Itak rečeš, DA.
Potem me ne bi že 2x kot pričo klicali gor za druge.
paradajzos ::
Za primer umora ali plačevanja RTV prispevka?
Levakarski fake forum.
Serijsko.
Serijsko.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Davek na premozenje (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 13362 (2099) | JH84 |
» | Davek na nepremičnine (strani: 1 2 3 4 … 20 21 22 23 )Oddelek: Problemi človeštva | 202796 (29941) | MrStein |
» | Kdaj se bo spet splačalo kupit nepremičnino? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 43272 (19959) | kriptobog |
» | Zakaj država ne obdavči nepremičnine, kot Američani? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16274 (14760) | Furbo |