Forum » Loža » Nepremičninski davek
Nepremičninski davek
Temo vidijo: vsi
delavec44 ::
Potem je bolje, da imaš notarsko overjeno pogodbo z neposredno izvršljivostjo kot pa nič. Vzameš na začetku kavcijo za 3 mesečni najem. Potem pa takoj sprožiš izvržbo ob prvem neplačilu v roku oz. kakšni 14 dnevni zamudi. In upaš, da ti ne uniči stanovanja, ko se izseli oz. preden ga odstranijo iz stanovanja. Še kar je pa en kup dela verjetno s tem. Pa potem iskat novega najemnika.
Meni je zato DE sistem, kjer se oddaja brez pohištva, boljši. Tako ima najemnik dosti manj inventarja za uničit.
Ja, je bolje kot nič. Pač ta začetni strošek požreš. Meni drugače jokajo že pri 1 mesečni kavciji.
So pa boljše in hitrejše nelegalne opcije. Tega seveda ne vem, sem pa slišal.
paradajzos je izjavil:
Itak da bomo oddajali brez pohištva.
Precej težko. Vsaj kuhinjo in kopalnico navadno pričakujejo opremljeno. Redki najemnik ima 5kEUR samo za kuhinjo in potem, ko se odseli nima kam z njo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Utk ::
Ni glih tako, da greš takoj z izvršbo, niti ni tista pogodba edini strošek. Če hočeš to prav speljat, rabiš odvetnika, drugače boš kaj zajebal in bo spet not eno leto zastonj. Moreš ga pisno obvestit o kršitvi pogodbe, on ima 14 dni da prevzame pošto, nek rok da odgovori, itd itd, in če boš tu karkoli narobe naredu, bo tista notarska pogodba bolj malo vredna.
matobeli ::
Starih kuhenj je kar jih češ po bolhi. Prvi zadetek ki sem ga dobil, relativno lepo ohranjena kuhinja z delujočimi aparati, 650eur.
Lahko jo menjate za vsakim najemnikom ne da bo kriza v denarnici.
https://www.bolha.com/kuhinje-z-aparati...
Lahko jo menjate za vsakim najemnikom ne da bo kriza v denarnici.
https://www.bolha.com/kuhinje-z-aparati...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
To si narobe razumel. Govora je, da jo najemnik menja. Jaz še vedno mislim, da se večinoma oddajajo vsaj osnovno opremljene nepremičnine.
Pa če ti paše notri stara kuhinja za 650€, potem je čisto vseeno ali jo opremi lastnik ali pa najemnik, ki tam niti nima kaj dosti uničiti. Verjetno se ne pogovarjamo o pajzlih.
Pa če ti paše notri stara kuhinja za 650€, potem je čisto vseeno ali jo opremi lastnik ali pa najemnik, ki tam niti nima kaj dosti uničiti. Verjetno se ne pogovarjamo o pajzlih.
Utk oddaja pajzle enim socialcem, tko da ja... je govora o pajzlih.
Če ne oddajaš pajzla daš 6M kavcije in pogodbo za ndč.
Če ne oddajaš pajzla daš 6M kavcije in pogodbo za ndč.
Če so 3 sobna 80 m2 stanovanja vsak z 2 parkingi plus še kak ekstra, pajzli, potem oddajam pajzle.
Lahko daš tudi eno leto kavcije, ampak tolk denarja in da grejo v najem imajo samo cigani, (redki) šiptarji in razni čudni wannabeji, ki glumijo da imajo, resnica je pa malo drugačna...
Jaz bi dal ndč načeloma, samo to bi potem res pomenilo brez opreme. Če namerava bit nekdo dolgo not, si naj kupi kar hoče.
Lahko daš tudi eno leto kavcije, ampak tolk denarja in da grejo v najem imajo samo cigani, (redki) šiptarji in razni čudni wannabeji, ki glumijo da imajo, resnica je pa malo drugačna...
Jaz bi dal ndč načeloma, samo to bi potem res pomenilo brez opreme. Če namerava bit nekdo dolgo not, si naj kupi kar hoče.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
potem oddajam pajzle.
Oddajaš predelano staro bajto sred vukojebine nekim socialcem.
Nižje so samo še sobe za delavce in Ptuj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
socialec ::
Tista kuhinja za 650EUR je pa res super...
V čem je sicer point tega obmetavanja z drekom iz teh pajzlov?
Nekoč se je gledalo v smislu števila najemnin glede na vrednost nepremičnine.
Je v vukojebini višje kot v mestu?
Imamo kakšne otipljive številke?
Ali gre samo za nekoristno podjebavanje v smislu preziranja?
Preziranja najemnikov, namreč.
V čem je sicer point tega obmetavanja z drekom iz teh pajzlov?
Nekoč se je gledalo v smislu števila najemnin glede na vrednost nepremičnine.
Je v vukojebini višje kot v mestu?
Imamo kakšne otipljive številke?
Ali gre samo za nekoristno podjebavanje v smislu preziranja?
Preziranja najemnikov, namreč.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()
Ne vem v čem je point, jaz bom nehal. Foušija hodi iz enih ven, forum pa itak vse prenese.
Na koncu se pa najemnik odloči kje hoče živeti. Noben nobenemu ne prisloni pištole na glavo.
Na koncu se pa najemnik odloči kje hoče živeti. Noben nobenemu ne prisloni pištole na glavo.
Zgodovina sprememb…
Folk iz Lj je pač fauš vukojebini, ki živi v normalnih stanovanjih, tudi če so na minimalcih. V Lj pa 4 članske družine z "dobrimi" plačami na 45 kvadratih. Kupljeno ali v najemu, sej je vseeno. Potem pa treba zapravit 10 jurjev za 2 metra kuhinje in se tolažit s "kvaliteto bivanja" in kako so vukojebine vukojebine.
Hočte me prepričat da najemniki, ki nimajo za 6M rente na lagerju, hočjo imet v fletu novo kuhinjo za najmanj 5k, ker če bo taka za 600eur iz bolhe ne bo nihče prišel v ta flet?
No sej, logično. V mestu se odda prazen flet BP, v vukojebini se moraš pa malo potrudit, ker v resnici vsi najemniki želijo živet v mestu.
No sej, logično. V mestu se odda prazen flet BP, v vukojebini se moraš pa malo potrudit, ker v resnici vsi najemniki želijo živet v mestu.
Ja, saj razumem, v LJ je urbana levica, ki noče oddati 11k nepremičnin, v vukojebinah pa debilna desnica, ki se mora sprijazniti s skromnim, preziranje s strani levice pa je tako pričakovano :D
Ne da hočejo, ampak če rabiš kuhinjo z aparati, menda kupiš novo z garancijo, ne pa da boš vsak mesec nekaj popravljal, staro pa razstavljal in nazaj sestavljal. Kaj si profitiral na rok 20 let? Če bojo pa not 20 let, bojo imeli vseh 20 let isto kuhnjo, normalno.
V vukojebini se zasluži tolk z najemnino da to ni nek faktor.
V vukojebini se zasluži tolk z najemnino da to ni nek faktor.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
No sej, pol tudi davek ne bo prav kritičen. Itak so same nepremičnine bistveno cenejše in se nardi več profita kot v Lj.
Razen če se ne plačuje davka, pol bo verjetno kaj sprememb.
Razen če se ne plačuje davka, pol bo verjetno kaj sprememb.
paradajzos ::
Jaz sem tudi začel razmišljat o tem, da kupim še kakšno majhno stanovanje in ga oddajam za oderuško ceno, ki bo lepo vsebovala tudi "svobodni reket". Sploh če bojo šle cene dol, adje, wink wink...
Levakarski fake forum.
Moderatorske manipulacije.
Serijsko.
Serijsko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: paradajzos ()
Da vidimo, kaj pišejo gospod JPD:
Če je drugi namen reforme znižati najemnine, bi bilo bolj smotrno uvesti diferencialni davek na druge in naslednje nepremičnine, ki bi bil simboličen v ruralnih in višji v urbanih območjih. Obdavčiti vikendice in počitniška stanovanja z 1,45 % letno, na katere so bili že dvakrat pobrani davki (s prispevki in dohodnino na prihodke in ddv-jem v času gradnje), je politični samomor. Ta predlog bo težko politično vzdržal.
Paradoks lepotnega tekmovanja je bil prekletstvo, toda omejena sposobnost je usodna za to vladno koalicijo.
Mah, saj veliko strokovnjakov pravi, da predlog ni ok. Pa jim ne potegne. Jaz še vedno mislim, da je to politični samomor. Kljub pregovorno nevoščljivemu Slovencu in populistični obljubi o znižanju davka na plače za katero vsak, ki zna računati, vidi da ne pije vode.
Je pa problem, ker sedaj je bil davek na premoženje, ki bi ga ukinili, namenjen občini. Če bi šel novi v proračun za plače, kdo bo nadomestil občinska sredstva? Bodo še NUSZ povišali? Je to pošteno, da gredo davki od nepremičnin za drug namen in ne za izboljšanje okolja bivanja?
Je pa problem, ker sedaj je bil davek na premoženje, ki bi ga ukinili, namenjen občini. Če bi šel novi v proračun za plače, kdo bo nadomestil občinska sredstva? Bodo še NUSZ povišali? Je to pošteno, da gredo davki od nepremičnin za drug namen in ne za izboljšanje okolja bivanja?
Zgodovina sprememb…
dronyx ::
Če je drugi namen reforme znižati najemnine, bi bilo bolj smotrno uvesti diferencialni davek na druge in naslednje nepremičnine, ki bi bil simboličen v ruralnih in višji v urbanih območjih. Obdavčiti vikendice in počitniška stanovanja z 1,45 % letno, na katere so bili že dvakrat pobrani davki (s prispevki in dohodnino na prihodke in ddv-jem v času gradnje), je politični samomor. Ta predlog bo težko politično vzdržal.
Paradoks lepotnega tekmovanja je bil prekletstvo, toda omejena sposobnost je usodna za to vladno koalicijo.
Komplicirani davki so neuporabni, ker jih je težko pobrat in je z njimi veliko stroškov. Seveda obdavčevat neke vikende nima nekega smisla, poroblem pa nastane definicija, kaj je vikend. Recimo če gledam na Rakitni imaš cel kup "vikendov", ki so v bistvu male hiše. Nekdo ima lahko na Dolenjskem hišo s 200 m2 za "vikend". Ločit ruralna in urbana območja bi bil pa tudi za davkarijo in geodete kar lep izziv, saj bi imeli cel kup sporov, kam kaj sodi. Če želiš, da davek doseže svoj namen mora biti tako preprost, da ga vsak razume in ve, kaj ga čaka, za davkarijo pa enostaven za pobrat. Vse ostalo je obsojeno na neuspeh. Sem pa še vedno mnenja, da bi pri nas morali uvesti davek na nepremičnine, kot ga pozna tujina. Čeprav bi tudi sam plačal verjetno vsaj 5 krat več s tem davkom jaz nima problema, če se res razbremeni plače ter se poveča kupna moč ljudi. To ima verjetno potem multiplikativne učinke na ekonomijo in bi prispevalo k rasti, hkrati pa bi se nepremičninski trg vsaj umiril. Z večjo kupno močjo pa bi čez čas nepremičnine postale dostopnejše in morda ne bi bili več na vrhu v Evropi po nedostopnosti stanovanj. Skratka JPD nima pojma, Golob si pa ne upa sprejeti pravega nepremičninskega davka.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
jecok ::
Sem pa še vedno mnenja, da bi pri nas morali uvesti davek na nepremičnine, kot ga pozna tujina. Čeprav bi tudi sam plačal verjetno vsaj 5 krat več s tem davkom jaz nima problema, če se res razbremeni plače ter se poveča kupna moč ljudi.
Končno eden, ki razume in ne gleda samo za svojo rit. +1
To ima verjetno potem multiplikativne učinke na ekonomijo in bi prispevalo k rasti, hkrati pa bi se nepremičninski trg vsaj umiril. Z večjo kupno močjo pa bi čez čas nepremičnine postale dostopnejše in morda ne bi bili več na vrhu v Evropi po nedostopnosti stanovanj. Skratka JPD nima pojma, Golob si pa ne upa sprejeti pravega nepremičninskega davka.
Mislim, da se Goloba malo slabo razume. Če pogledaš kaj je počel za nazaj z zakoni, so jih sprejeli, počakali in nato koregirali. Kar sploh ni neumen pristop, ker niso vsi tako pametni, na prvo žogo, kot slo-tech. In enako bo tukaj.
Konec koncev, imamo končno enega naravoslovca za premierja, ki mu iterativni pristopi razvoju ne morejo biti tuji. Slo-tech pa kliče nazaj obramboslovce, fedevejevce in agrarne tehnologe.
Precej kontradiktorno. Mogoče bi se moral forum preimenovati v slo-agro.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jecok ()
o znižanju davka na plače za katero vsak, ki zna računati, vidi da ne pije vode
Pazi, da te razni paradjzosi, mato666 in podobni (), ne kamenjajo. Ker sem že precejkrat prebral, kako je SDSova vlada znižala davke na plače.
Zgodovina sprememb…
c3p0 ::
Točno tako, če mi najemnik ne plača nejmnine in stroškov 3 mesece ima da naj ga takoj policija ven vrže na cesto, ne pa da se ti danes po veljavni zakonodaji smeji še več let v faco, ko traja borba in dokazovanje na sodišču. Na koncu je itak najemnik brez kakršnih koli sredstev, ki bi poplačalo stroške sodišča, izterjatve itd in tako se ti najemnik smeji v faco in gre naprej opehariti nasednjega najemodajalca. Namesto da bi ga strpali v zapor, on uživa zunaj na svobodi. Tako je v Sloveniji, kjer imajo lopovi več pravic kot oropani.
Ne le to, ti plačuješ odvetnika, ker pošteno delaš, socialec pa dobi BPP, tam pa odvetnik celo ima interes zadevo čimbolj časovno razvleči in ves čas lepo kasirat od države (nas vseh). Pa tudi izkušnje ima velike, ker mu to ni prvi rodeo. BPP je lepa krava molznica, za tiste, ki dobijo te primere.
Komplicirani davki so neuporabni, ker jih je težko pobrat in je z njimi veliko stroškov. Seveda obdavčevat neke vikende nima nekega smisla, poroblem pa nastane definicija, kaj je vikend. Recimo če gledam na Rakitni imaš cel kup "vikendov", ki so v bistvu male hiše. Nekdo ima lahko na Dolenjskem hišo s 200 m2 za "vikend". Ločit ruralna in urbana območja bi bil pa tudi za davkarijo in geodete kar lep izziv, saj bi imeli cel kup sporov, kam kaj sodi. Če želiš, da davek doseže svoj namen mora biti tako preprost, da ga vsak razume in ve, kaj ga čaka, za davkarijo pa enostaven za pobrat. Vse ostalo je obsojeno na neuspeh. Sem pa še vedno mnenja, da bi pri nas morali uvesti davek na nepremičnine, kot ga pozna tujina. Čeprav bi tudi sam plačal verjetno vsaj 5 krat več s tem davkom jaz nima problema, če se res razbremeni plače ter se poveča kupna moč ljudi. To ima verjetno potem multiplikativne učinke na ekonomijo in bi prispevalo k rasti, hkrati pa bi se nepremičninski trg vsaj umiril. Z večjo kupno močjo pa bi čez čas nepremičnine postale dostopnejše in morda ne bi bili več na vrhu v Evropi po nedostopnosti stanovanj. Skratka JPD nima pojma, Golob si pa ne upa sprejeti pravega nepremičninskega davka.
Pazi, mene so že obtoževali, da samo nase mislim. Tudi če dajo nek mali popust na plače, kaj to koristi podjetnikom, normirancem, upokojencem. JU je že dobila ogromno povišico, tu še naprej delati na plačah je redundantno. Že ta denar za povečanje ne vem od kje bodo vzeli, teh par mio EUR kolikor bi predvidevajo dobili od tega nepoštenega davka bi lahko iz istega vira. Raje bi zmanjšali birokracijo in JU aparat.
Ja, JJ (oziroma NSI) je imel zakon za povišanje splošne olajšave pri dohodnini. Golob ga je preklical po prvi povišici. Takrat ni bilo ok, sedaj čudežno je. Aja, denar bo drugje vzel ;) Me zanima iz kje bi ga JJ.
Zgodovina sprememb…
Potem je bolje, da imaš notarsko overjeno pogodbo z neposredno izvršljivostjo kot pa nič. Vzameš na začetku kavcijo za 3 mesečni najem. Potem pa takoj sprožiš izvržbo ob prvem neplačilu v roku oz. kakšni 14 dnevni zamudi. In upaš, da ti ne uniči stanovanja, ko se izseli oz. preden ga odstranijo iz stanovanja. Še kar je pa en kup dela verjetno s tem. Pa potem iskat novega najemnika.
Meni je zato DE sistem, kjer se oddaja brez pohištva, boljši. Tako ima najemnik dosti manj inventarja za uničit.
Če se tepejo za ta stanovanja, čemu le 3 mesece najemnin? Boljše 6, če ne 12. Lokalno podjetje zahteva 12 najemnin. V tem času pa ga že vržeš ven, če gre za neposredno izvršljivost in ne čisto levega izvršitelja. Najboljših več ni, so bili bojda "prekruti".
ChatGPT je pozabil na CSD, kjer lahko taka oseba zaprosi za odlog izvršitve še 3 mesece. Kar ne pomeni, da mu oni kaj najdejo ali plačajo namesto njega uporabnino. Vse stroške nosiš seveda ti, potem pa ga toži, če boš kdaj kaj dobil...
paradajzos ::
Le zakaj si dotični gospod ne upa dotakniti prve nepremičnine? Enako kot tudi Holob ne. A niso v “vseh normalnih državah” obdavčene vse nepremičnine?
Pač, bogataši plačajo več. A potem se cela Ljubljana ne bo mogla več pretvarjati na prvomajskih procesijah, kakšni proletarci da so, “tovarišice in tovariši”?
Če se tepejo za ta stanovanja, čemu le 3 mesece najemnin? Boljše 6, če ne 12. Lokalno podjetje zahteva 12 najemnin. V tem času pa ga že vržeš ven, če gre za neposredno izvršljivost in ne čisto levega izvršitelja. Najboljših več ni, so bili bojda "prekruti".
ChatGPT je pozabil na CSD, kjer lahko taka oseba zaprosi za odlog izvršitve še 3 mesece. Kar ne pomeni, da mu oni kaj najdejo ali plačajo namesto njega uporabnino. Vse stroške nosiš seveda ti, potem pa ga toži, če boš kdaj kaj dobil...
Točno to. Predplačilo za 11 mesecev in kavcija za 6.
Levakarski fake forum.
Serijsko.
Serijsko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: paradajzos ()
se da lepo notarsko omejitve na nepremičnino in mladi ne more nič razen dolgove nabit gor.
Vpišeš prepoved odtujitve in obremenitve, pa še sebi služnost in je rešeno. Je pa res, da ne moreš več nazaj vzet zadeve in jo prodat (razen iz razloga kake izredno velike nehvaležnosti, če gre za darilo, to pa je zelo težko dokazat).
Drugo vprašanje je zakaj bi to nekomu dajal, če mu sploh ne zaupaš. Smiselno le, če gre npr. za skupek hiš in parcel, pa tam ne želiš tujcev, dokler sam živiš v okolici.
Imaš prav, tudi sam se na to nisem spomnil.
se da lepo notarsko omejitve na nepremičnino in mladi ne more nič razen dolgove nabit gor.
Vpišeš prepoved odtujitve in obremenitve, pa še sebi služnost in je rešeno. Je pa res, da ne moreš več nazaj vzet zadeve in jo prodat (razen iz razloga kake izredno velike nehvaležnosti, če gre za darilo, to pa je zelo težko dokazat).
Drugo vprašanje je zakaj bi to nekomu dajal, če mu sploh ne zaupaš. Smiselno le, če gre npr. za skupek hiš in parcel, pa tam ne želiš tujcev, dokler sam živiš v okolici.
Mogoče še dosmrtno služnost vpišeš :)
Zgodovina sprememb…
JU je že dobila ogromno povišico, tu še naprej delati na plačah je redundantno.
Ni sicer tole tema o tem, samo tole je pa zavajanje. Ogromno povišico bodo dobili dejansko funkcionarji, sodniki, tožilci in podobni. Za njih je v bistvu ta plačna reforma, saj so povišanja pri teh res zelo visoka. Je pa bistvo tega natega v tem, da se poskuša predstaviti, kot da se ogromno zvišajo plače celemu JU. Resnica seveda pa bistveno drugačna. Tistim, katerim je prej država doplačevala do minimalne plače bodo sedaj dobili direktno minimalno plačo. V čem je to potem razlika? Ti dejansko ne bodo bili nič več in so jih preprosto nategnili. Ostalim se sicer plače resda nekoliko postopoma višajo, ampak ta povišanja ne bodo pokrila niti dejanske inflacije, ki je kot vemo precej višja, kot pa jo izračuna SURS. Skratka gre dejansko za ogromno povišico funkcionarjem, za ostale pa samo ogromen nateg. Si upam kadarkoli stavit, da bo kupna moč navadnega JU leta 2028 še nižja, kot je danes, kljub temu "ogromnemu povišanju" plač. Problem JU niso plače, problem je, da je enostavno te birokracije preveč in vsak ki pride na oblast pripelje še nove aparatčike. Levi ali desni, čisto vseeno.
Zgodovina sprememb…
Ne, vem za enega šolnika se mi zdi 400-500EUR veliko. Postopoma ali ne. Inflacija ne bo več tako velika. Ampak ja pustimo ta OT za kam drugam.
Zgodovina sprememb…
Lonsarg ::
Sem gledal te spremembe v plačnih razredi za JS, nižji del ima ranga 30% povišico v 4 letih, višji del pa ima ranga 15%, skratka napredovanja bodo precej manj pomenila po novem. Tak da ja nižji del bo nekaj pridobil, ostali pa 15% kar ni nič več kot infalcija.
Pa še dogovor tega zakona je da do se 4 leta ne usklajuje z inflacijo oziroma zgolj delno, šele kasneje usklajevanje postane avtomatsko (80% inflacije).
Pa še dogovor tega zakona je da do se 4 leta ne usklajuje z inflacijo oziroma zgolj delno, šele kasneje usklajevanje postane avtomatsko (80% inflacije).
Realna inflacija je bila samo v obdobju 2021 do 2024 okrog 30%. Koliko so se pa povečale plače v JS v tem času (pa seveda ne samo JS, prizadeti so še mnogi drugi, ki se jim plača ni povišala za realno inflacijo)? Izvor natega je napačen izračun inflacije, ki je močno podcenjena, potem pa nastradajo vsi tisti, ki se jim prejemki usklajujejo z uradno inflacijo, ali pa še to ne. Vsem tem realna kupna moč pada in čim višja je dejanska inflacija, bolj pada kupna moč.
To, da plače usklajuješ z 80% uradno izračunane inflacije je pa sploh črni humor.
To, da plače usklajuješ z 80% uradno izračunane inflacije je pa sploh črni humor.
Zgodovina sprememb…
Ja, JJ (oziroma NSI) je imel zakon za povišanje splošne olajšave pri dohodnini.
Poglej poglej, kako SDSovski propagandist ne zna računati, po lastnih besedah:
Kaj, a ko uvedeš nepremičninski davek, da pokriješ znižanje davčne osnove na dohodke, je vse narobe. Ko pa uvedeš bombončke pri dohodnini, brez kakršnegakoli pokritja je pa vredu, ker ga je uvedla tvoja partija. Klovn.
Nisi najbolj pameten, mar ne, da samega sebe v drek potlačiš, dva posta narazen? Računati ne znaš, to si že razložil zgoraj.
Kot sem ti že povedal, SDSova vlada je "olajšavo" uvedla samo zato, ker je nevzdržna in brez pokritja, zato so vedeli, da jo bo moral zmagovalec volitev ukiniti.
In bi jo, v primeru zmage, morali ukiniti sami, samo so vedeli, da ne bodo zmagali.
Po porazu na volitvah, pa pridejo na vrsto SDSovski propagandisti in trobijo naokrog, da je zmagovalec ukinil njihovo olajšavo.
Kar tudi počneš. Podlo.
Zgodovina sprememb…
No zdaj pa zamenjaj račun. Kateri bo tokrat, socialec? Ta mi je bolj všeč, delavec44 je bolj zoprn za natipkat.
Daj povej mi, ko si očitno dežurn v kleti na Trstenjakovi, a paradajzos ima pa dopust?
Daj povej mi, ko si očitno dežurn v kleti na Trstenjakovi, a paradajzos ima pa dopust?
Zgodovina sprememb…
Ja, jaz sem delavec44, zdaj si me pa ujel, tebi pa res nič ne uide. Paradajzos ima dopust, ja...
Daniel ::
Ironija je najbrž v tem, da ravno tisti, ki so najbolj glasni o tem kako je treba obdavčiti vse, ki imajo vikend v halozah, sami živijo v socialnih stanovanjih oz. s subvencionirano najemnino in prihodki iz proračuna.
Ironija je najbrž v tem, da ravno tisti, ki so najbolj glasni o tem kako je treba obdavčiti vse, ki imajo vikend v halozah, sami živijo v socialnih stanovanjih oz. s subvencionirano najemnino in prihodki iz proračuna.
Daniel, ne projiciraj, revež ubogi. Odreci se subvencijam, pa se bomo takrat pogovarjali, ali je tvoja cela "kmetija" vredna za eno garsoniero v Ljubljani.
Prisesan na državno vime, zraven pa pametuje, kako so drugi takšni.
Zgodovina sprememb…
In ravno takšni bi napisali, ne projeciraj... Za mene je jasno, da ne živim v najemu, ti, po drugi strani pa...
Ni lepo, če me obtožuješ tega, kar sam počneš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
In ravno takšni bi napisali, ne projeciraj...
Ja, le zamisli se. Si preveč blebetal po forumu, tako, da je tvoje, pa čeprav namišljeno stanje jasno.
Cuzaš državne subvencije za kmetijstvo, pridelano pa prodajaš v tujino in na črno.
Zgodovina sprememb…
In kako je kaj, ko si ponovno državno odmrznjen? Bo za par burekov?
Ne vem, ti si bližje temu, boš razložil. Jaz ti preživetje plačujem s svojimi davki.
(zdaj se bo začela klasična taktika: zajebali si kot delavec44 in zdaj boš neumen komentar pokopali pod tonami mini objav)
Zgodovina sprememb…
Ni neke razlike ali so tone mini objav ali tvoji somopoveličujoči monologi. Oboje je brezvezno trošenje postov.
Ja, JJ (oziroma NSI) je imel zakon za povišanje splošne olajšave pri dohodnini.
Poglej poglej, kako SDSovski propagandist ne zna računati, po lastnih besedah:
Kaj, a ko uvedeš nepremičninski davek, da pokriješ znižanje davčne osnove na dohodke, je vse narobe. Ko pa uvedeš bombončke pri dohodnini, brez kakršnegakoli pokritja je pa vredu, ker ga je uvedla tvoja partija. Klovn.
Nisi najbolj pameten, mar ne, da samega sebe v drek potlačiš, dva posta narazen? Računati ne znaš, to si že razložil zgoraj.
Kot sem ti že povedal, SDSova vlada je "olajšavo" uvedla samo zato, ker je nevzdržna in brez pokritja, zato so vedeli, da jo bo moral zmagovalec volitev ukiniti.
In bi jo, v primeru zmage, morali ukiniti sami, samo so vedeli, da ne bodo zmagali.
Po porazu na volitvah, pa pridejo na vrsto SDSovski propagandisti in trobijo naokrog, da je zmagovalec ukinil njihovo olajšavo.
Kar tudi počneš. Podlo.
Malidelničar ::
Drži. Ali pa sami niso bili sposobni ničesar ustvariti, ker so potratno živeli.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Malidelničar je izjavil:
Drži. Ali pa sami niso bili sposobni ničesar ustvariti, ker so potratno živeli.
In ko to ne drži in nekateri samo nismo pokvarjeni kot večina pohlepnih egoistov? Potem je to statistična napaka mar ne?
Ali pa, če imamo nekateri samo dovolj, da nam ni treba skrbeti za nek drobiž od davka, v zameno za bolj normalno in pravično družbo, ne pa ta sekret, ki ga ustvarjate ti in Danielovih 30 nickov, od delavec44 dalje?
Tudi statistična napaka?
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Davek na premozenje (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 13068 (1805) | JH84 |
» | Davek na nepremičnine (strani: 1 2 3 4 … 20 21 22 23 )Oddelek: Problemi človeštva | 202312 (29457) | MrStein |
» | novo vrednotenje nepremičnin (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 28334 (23318) | buttcrack |
» | Zakaj država ne obdavči nepremičnine, kot Američani? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16186 (14672) | Furbo |