» »

Nepremičninski davek

Nepremičninski davek

Temo vidijo: vsi
««
34 / 37
»»

trancer01 ::

Da, vsaj to, če je že počasen kot polž!:))

matobeli ::

Če bi bli plačani po uspehu bi lahko matobeli že 10let mel zastonj flet :))

Kdo bi si mislil! :))

kriptobog ::

trancer01 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Gregor P je izjavil:

To z vsemi papirji so začeli na bankah šele zadnjih 10 let; ker prej te noben ni vprašal za te papirje, če je bila hiša starejša od leta 1967.

Eno noob vprašanje: zakaj formalno lokacijsko pač ni dovolj, če bajta štima? Al pa recimo da gradbeno je, uporabnega pač ni.
Zdej imamo tukaj vsaj 3 papirje: lokacijsko, gradbeno, uporabno.
Ali je kakšna realna logična pravna podlaga za to, ali je to samo zato, ker se je 'nekomu sprdnilo'. Recimo lahko dodajo še 'estetsko dovoljenje'.

Morda se tu skriva odgovor na težave in počasno gradnjo ...

Papirji so problem, ce ti ne stima vloga. Ce je vloga popolna jo sprovedejo dokaj hitro. Mislim, da se nikjer ne caka vec kot pol leta od oddane popolne vloge za GD...

Pol leta za popolno vlogo je drastično preveč! Popolne vloge bi morali rešiti v roku enega meseca!

Zakonski rok je 60 dni. PRi nas je bilo urejeno v roku, nekje pa traja pac do pol leta. Ce imas nesposobnega projektanta in je potrebno vlogo dopolnjevati pa traja tudi leta

WizzardOfOZ ::

Nesposobnega? Res ali je kaj drugega v igri?

Saj poznaš to:
Mlad odvetnik vesel pride k svojemu očetu, nekdanjemu odvetniku:
"Oče, končno mi je uspelo končati primer, ki se vleče že desetletja!"
"Butelj!" se zadere oče. "Ta posel nas je preživljal vsa ta desetletja!"
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

WizzardOfOZ je izjavil:

Saj poznaš to:

Nesposoben. Ce dobro preveri zadevo vnaprej tocno ve kaj vse potrebuje in to uredi in odda popolno vlogo. Ce vlece prijekt eno leto, namesto dveh mesecevbo cena projekta se vedno ista.

Kaj pa uradnik, ki rabi pol leta za odobritev popolne vloge, je pa izjemno sposoben?;((

bbbbbb2015 ::

kriptobog je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Saj poznaš to:

Nesposoben. Ce dobro preveri zadevo vnaprej tocno ve kaj vse potrebuje in to uredi in odda popolno vlogo. Ce vlece prijekt eno leto, namesto dveh mesecevbo cena projekta se vedno ista.

To lahko napiše samo nekdo, ki še nikoli ni dal vloge za gradbeno. Ne bom ti rekel, kaj vse gre lahko narobe, samo narobe lahko gre ogromno stvari.

Od nezakonitih in nerazumnih zahtev s strani upravne enote, do izsiljevalskih in pritlehnih zahtev sosedov. Kaj vse to je, ne bom našteval, bi te pa presenetilo.

V zvezi z nezakonitimi zahtevami upravne enote imaš pot, da se zahtevi ukloniš ali pa greš na nož s tožbo na upravno sodišče. V eni taki tožbi smo dobili primer po 9 letih tožarjenja.

To rabiš živce iz karbonskega jekla, s poboljšano površino in prevlečeno s titanovim nitridom.

bbbbbb2015 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Saj poznaš to:

To lahko napiše samo nekdo, ki še nikoli ni dal vloge za gradbeno. Ne bom ti rekel, kaj vse gre lahko narobe, samo narobe lahko gre ogromno stvari.

Od nezakonitih in nerazumnih zahtev s strani upravne enote, do izsiljevalskih in pritlehnih zahtev sosedov. Kaj vse to je, ne bom našteval, bi te pa presenetilo.

V zvezi z nezakonitimi zahtevami upravne enote imaš pot, da se zahtevi ukloniš ali pa greš na nož s tožbo na upravno sodišče. V eni taki tožbi smo dobili primer po 9 letih tožarjenja.

To rabiš živce iz karbonskega jekla, s poboljšano površino in prevlečeno s titanovim nitridom.

Sem pred kratkim oddal ravnokar drugo. Vse kar rabis od sosedov je zajeto v vlogo. Ce ti projektant odda vlogo brez soglasij je ital bv in salabajzersko, ker je jasno da bodo zahtevali dopolnitev.
S kaksnimi nezakonitimi zahtevami si imel opravka? Meni so direktno rekli, da gre vse cez, ce prinesem primerno kuverto. Na koncu je po hitrem postopku slo vse cez tudi brez kuverte. Projektant se je osebno zglasil tam z odvetnikom pa so hitro razjasnili kaj lahko in kaj ne...

johnnyyy ::

kriptobog je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Saj poznaš to:

Ni nujno. Kolega je pred nebroj leti gledal zazidljivo parcelo, katera je bila "zastonj" glede na lokacijo. In je šel v akcijo, da bi kupil - a ko se je zanimal pri sosedih, so mu povedali, da na žalost meji s sosedom, ki je odvetnik in da imajo vsi v okolici z njim težave in da je velika verjetnost, da jih bo imel tudi sam. Ker ima zadaj firmo in mu pravne storitve ureja odvetniška družba, je to izkoristil in ji je dal pogodbe in informacije v pregled, nakar je odvetnik po pregledu rekel, da slepe ulice ne more biti - se lahko pa stvari zavlečejo. Itak ga je potem pooblastil, finančno pa je večinoma padlo na breme njegove firme...

Ko oddajaš vlogo za GD morajo sosedje (na te ki mejiš) biti obveščeni o gradnji, poleg tega pa ne sme nihče oporekati gradnji. No in ta sosed je oporekal. Po njegovem mnenju, je bila stavba prvelika in mu dela senco, zakriva mu pogled itd itd. In ko se začneš vpletati v te zadeve čas hitro beži. Ta vroč krompirček se podaja med odvetniki UE, sodišči, kjer vedno traja nekaj časa, da se zadeve prevzame, odgovori, pošlje, da sodišče dosodi, potem pritožba na tožbo itd. No kolega je rabil 7 let, da je prišel do konca - do točke, kjer je imel v rokah pravnomočno tožbo, na katero se sosed ni mogel več pritožiti.

johnnyyy je izjavil:

kriptobog je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Saj poznaš to:

Ni nujno. Kolega je pred nebroj leti gledal zazidljivo parcelo, katera je bila "zastonj" glede na lokacijo. In je šel v akcijo, da bi kupil - a ko se je zanimal pri sosedih, so mu povedali, da na žalost meji s sosedom, ki je odvetnik in da imajo vsi v okolici z njim težave in da je velika verjetnost, da jih bo imel tudi sam. Ker ima zadaj firmo in mu pravne storitve ureja odvetniška družba, je to izkoristil in ji je dal pogodbe in informacije v pregled, nakar je odvetnik po pregledu rekel, da slepe ulice ne more biti - se lahko pa stvari zavlečejo. Itak ga je potem pooblastil, finančno pa je večinoma padlo na breme njegove firme...

Ko oddajaš vlogo za GD morajo sosedje (na te ki mejiš) biti obveščeni o gradnji, poleg tega pa ne sme nihče oporekati gradnji. No in ta sosed je oporekal. Po njegovem mnenju, je bila stavba prvelika in mu dela senco, zakriva mu pogled itd itd. In ko se začneš vpletati v te zadeve čas hitro beži. Ta vroč krompirček se podaja med odvetniki UE, sodišči, kjer vedno traja nekaj časa, da se zadeve prevzame, odgovori, pošlje, da sodišče dosodi, potem pritožba na tožbo itd. No kolega je rabil 7 let, da je prišel do konca - do točke, kjer je imel v rokah pravnomočno tožbo, na katero se sosed ni mogel več pritožiti.

Meni je projektant rekel, da naj pridobim soglasja od vseh sosedov, ceprav jih formalno rabim samo obvestiti o gradnji. In sem sel do vsakega z nacrti in sem pridobil soglasja. Tako smo ta problem resili v startu. Ce bi kdo oporekal, bi to resevali ze pred oddajo vloge za GD. Dober projektant to predvidi in te pripravi, da prej razresis morebitne tezave.
Je pa res, da je v primerjavi z drugimi projektanti 40% drazji....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kriptobog ()

Nihče te pa ne reši pred počasnostjo birokratov, če nanjo naletiš!:))

kriptobog je izjavil:

Meni je projektant rekel, da naj pridobim soglasja od vseh sosedov, ceprav jih formalno rabim samo obvestiti o gradnji. In sem sel do vsakega z nacrti in sem pridobil soglasja. Tako smo ta problem resili v startu. Ce bi kdo oporekal, bi to resevali ze pred oddajo vloge za GD. Dober projektant to predvidi in te pripravi, da prej razresis morebitne tezave.

Jaz sem storil podobno, liter vina, različne marmelade, do sosedov z načrti in sem dobil podpisano brez problema :D. A problem pri vsem je daljši. Namreč, če zemljišča ne podeduješ, ga moraš kupiti in ko kupuješ zazidljivo zemljišče, še nimaš načrtov, kjer bi lahko od sosedov pridobil podpise. Torej imaš nek faktor "negotovosti", kjer lahko gre nekaj narobe - sicer za to ni kriva UE, ampak vseeno.

Poleg tega imaš lahko še druge probleme. Moj primer. Ko sem kupoval, sem preverjal tudi poplavno ogroženost. Vse uradne karte so pokazale, da območne ni poplavno, v lokacijski informaciji enako, govoril sem z gasilci in na bližnjem območju nikoli niso črpali oz. posredovali zaradi poplav. Sosedi so eni trdili tako drugi drugače (ker gre za ravnino težko rečeš ali je voda posledica zbiranja vode ali zalitje), a zemljišče je max 50cm nižje od najnižjega soseda (ki nikoli ni bil poplavljen), lokacijska informacija nima omejitev glede nasutja, zato je bila rešitev preprosta - pač nasuješ toliko, da si na višje od najnižjega in problemov nebi smelo biti.

Ko sem pridobival pogoje za izgradnjo pa šok. Ker parcela oz. območje nima urejenega padavinjskega odvodnjavanja, to storiš preko ponikovalika oz. izliva na okolje, ki pa ga more odobriti DRSV. Zato smo na DRSV dali zahtevo za projektne pogoje, v katerem je bilo navedeno, da je po njihovem internem dokumentu lahko območje v območju 100 letnih poplav in da rabimo za pozitivno mnenje hidrološko-hidravljično analizo. Predračun za to analizo je bil 5-10k€ in nikjer garantirano, da bo šlo to skozi. Saj bi lahko kakor koli bi prišel v poplavno ogroženost (četudi nizko), DRSV izpodbijal tudi če bi naredil vse ukrepe. Namreč DRSV ima pod eno točko napisano, da morajo biti tvoji ukrepi za preprečevanje v skladu s celovitimi ukrepi, celoviti ukrepi pa so na nivoju občine in jih na območju (še) ni. Občina je trdila da oni nimajo nič s tem, ter da po njihovih informacijah območje ni poplavno, DRSV je ostajal pri svojem, mi pa v zadregi, saj se lahko stvari podražijo in zakomplicirajo.

kriptobog je izjavil:

Ma to nima dosti veze s projektanti. Četudi ne rabiš soglasja sosedov, se lahko sosedje prijavijo kot "stranka v postopku" za izdajo GD. Vsak, tudi zelo neupravičen očitek, je možno rešiti pred sodiščem. Stvar je samo timing in denar.

Praktično noben, še tako butast očitek, na sodišču ne rešiš pred 5-7 leti. Od tega, da ljudje zatrjujejo, da boš povzročal hrup, da bo metalo senco, za poslovne uporabnike, da bo ves čas "promet".

Zelo redko so to realni očitki. Kakorkoli že, pač lahko so sosedje v redu in ni težav, lahko pa naletiš na ljudi, ki so fovšni, konfliktni, da hočejo neko korist zase, ipd. Lahko so samo komot.

Imam sorodnika, ki je kupil parcelo, hotel si je postaviti hišo. Drugače zazidljiva parcela, tudi draga je bila. Nakar sosed zasadi sadno drevje tik ob meji, v bistvu skoraj na mejo.

Ter zatrjuje čezmejni vplov, da bo sosedova hiša "metala senco". To ne moreš verjeti, kaj vse folk ne dela. V grobem, tam se potem ni gradilo nič. Niti ne vem, če je to šlo na sodišče, sedaj je tam trava.

Drug tak primer je, da sosed ni dal soglasja, da elektro potegne elektriko od jaška čez sosedovo zemljo. Pač ni dovolil in pač se ni gradilo. Konec zgodbe.

simonchelo ::

Jest mam še bolj bizarno zadevo. V Škofji Loki (sv. Andrej) je kolega kupil zazidljivo parcelo. Naredili so projekt in dobili gradbeno dovoljenje. Nakar dobi 7.dan pošto da je pritožba, ker je njegova parcela na lokaciji kjer so možna razliva ja reke in so vrgli parcelo v natura 2000. Zadeva traja že vsaj 10 let. Cel kup dopisov, tožb... Hiške nima, parcelo je kupil pa ful drago. Ga morm vprašat če so že kej rešili.

Tko da ja če maš smolo se lahko fuuul zavleče.
ciao

bbbbbb2015 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Ma to nima dosti veze s projektanti. Četudi ne rabiš soglasja sosedov, se lahko sosedje prijavijo kot "stranka v postopku" za izdajo GD. Vsak, tudi zelo neupravičen očitek, je možno rešiti pred sodiščem. Stvar je samo timing in denar.

Praktično noben, še tako butast očitek, na sodišču ne rešiš pred 5-7 leti. Od tega, da ljudje zatrjujejo, da boš povzročal hrup, da bo metalo senco, za poslovne uporabnike, da bo ves čas "promet".

Zelo redko so to realni očitki. Kakorkoli že, pač lahko so sosedje v redu in ni težav, lahko pa naletiš na ljudi, ki so fovšni, konfliktni, da hočejo neko korist zase, ipd. Lahko so samo komot.

Imam sorodnika, ki je kupil parcelo, hotel si je postaviti hišo. Drugače zazidljiva parcela, tudi draga je bila. Nakar sosed zasadi sadno drevje tik ob meji, v bistvu skoraj na mejo.

Ter zatrjuje čezmejni vplov, da bo sosedova hiša "metala senco". To ne moreš verjeti, kaj vse folk ne dela. V grobem, tam se potem ni gradilo nič. Niti ne vem, če je to šlo na sodišče, sedaj je tam trava.

Drug tak primer je, da sosed ni dal soglasja, da elektro potegne elektriko od jaška čez sosedovo zemljo. Pač ni dovolil in pač se ni gradilo. Konec zgodbe.

No meni obcina ni dala soglasja za poseb v cesto, da bi vlekli vodovod. Pa gre del ceste, kjer bi morali zarezati asfalt po moji parceli... Tako smo, namesto 8m vlekli 150m cevi cez 3 parcele z druge strani. Sosedje niso kaj dosti komplicirali, dogovorili smo se, da takoj po posegu vrnemo zadevo v prvotno stanje, dva lastnika sta bila pa se vesela, ker sem jima zravnal teren. Meni je bilo pa tudi kul, ker sem se po hitrem postopku znebil viska zemlje :)

WizzardOfOZ ::

kriptobog je izjavil:

Sosedje niso kaj dosti komplicirali, dogovorili smo se, da takoj po posegu vrnemo zadevo v prvotno stanje, dva lastnika sta bila pa se vesela, ker sem jima zravnal teren. Meni je bilo pa tudi kul, ker sem se po hitrem postopku znebil viska zemlje :)

Dobri sosedje. Ko bi bilo tako povsod, bi bile zadeve konkretno bolje porihtane. Men recimo ne zanima, kaj gradi sosed na svoji parceli. To je njegovo in se niti ne spuščam v to. Če rabi moj podpis da bo kaj naredil na meji, se pogovoriva in potem naredimo tako, da je vsem prav. Pa imaš potem mir.

Pri nas so se stari starši zarad 5cm zemlje tožili 40 let. Ko so stari starši pomrli, smo imeli z enim posegom geometra vse zaključeno in smo si segli v roke.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

aviator ::

Pat_MaGroin je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

A ni zdej sprejet zakon, da si niti pasje ute/nadstreška ne morš postavit brez nadzornika?

Ni lih, da lahko sam zidaš bajto :).

Lahko sam zidas. Je malo tezje, oz. mora biti vse po propisu, se pa da. Sosed je od temeljne naprej vse sam delal. NAdzornika rabis pa tako ali drugace.

Od partnerice sorodnica ima v okolici LJ hišo s kmetijo, pa bi zdej to ona prodala za nekih 500k in šla v nov flat na Lavrico.

In zadnjič je 10 minut preklinjala državo, Goloba, Janšo, ker je problem, da ne more prodat bajte (narejeno tam v 70.), ker nima gradbenega in uporabnega dovoljenja. In zdej teži županu, da ji pomaga pri tej krivici.

Sej pravim, otroci v telesu penzionistov.

Najboljši je Kriptobog, ki "hvali" slovensko upravo, potem pa mimogrede omeni, da so mu omenjali neke kuverte in je moral z odvetnikom prit na pogovor. Se to komu zdi hvale vredno delovanje državne uprave?:))

trancer01 je izjavil:

Najboljši je Kriptobog, ki "hvali" slovensko upravo, potem pa mimogrede omeni, da so mu omenjali neke kuverte in je moral z odvetnikom prit na pogovor. Se to komu zdi hvale vredno delovanje državne uprave?:))

Nisem nikjer hvalil uprave. Samo projektanta... In nisem jaz hodil tja z odvetnikom, ampak projektant. Jaz v zvezi s hiso nisem niti enkrat obiskal ne obcine, ne upravne enote.

kriptobog je izjavil:

trancer01 je izjavil:

Nisem nikjer hvalil uprave. Samo projektanta... In nisem jaz hodil tja z odvetnikom, ampak projektant. Jaz v zvezi s hiso nisem niti enkrat obiskal ne obcine, ne upravne enote.

Aja, potem je pa vse v redu, ker je moral projektant z odvetnikom priti. Ti si moral samo 150 metrov čez več parcel vleči vodovod, ker ti niso dovolili par metrov ceste razkopati.>:D Res vrhunska reklama za slovensko birokracijo.:))

Glej, mogoče nisi dobesedno hvalil uprave, si pa namigoval, da so investitorji sami krivi za večino težav. Seveda si to izjavil na pamet, potem pa si navedel svoj primer, kako je pri tebi vse gladko šlo, ker si imel dobrega projektanta. Smešno je le to, ko še takrat, ko gre "gladko", traja predolgo in stane preveč. Gradbeno dovoljenje za popolne vloge bi moralo biti izdano v enem mesecu!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: trancer01 ()

trancer01 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

trancer01 je izjavil:

Aja, potem je pa vse v redu, ker je moral projektant z odvetnikom priti. Ti si moral samo 150 metrov čez več parcel vleči vodovod, ker ti niso dovolili par metrov ceste razkopati.>:D Res vrhunska reklama za slovensko birokracijo.:))

Glej, mogoče nisi dobesedno hvalil uprave, si pa namigoval, da so investitorji sami krivi za večino težav. Seveda si to izjavil na pamet, potem pa si navedel svoj primer, kako je pri tebi vse gladko šlo, ker si imel dobrega projektanta. Smešno je le to, ko še takrat, ko gre "gladko", traja predolgo in stane preveč. Gradbeno dovoljenje za popolne vloge bi moralo biti izdano v enem mesecu!

Upravna enota nima veze s tem priklopom za vodo. Obcina ni pustila posega v cesto, ampak ker smo to vedeli, smo nasli drugo pot. Upravna enota ni kaj dosti zavirala in so izdali GD se pred iztekom zakonskega roka.
Zakonski rok izdja GDja je en mesec od oddane POPOLNE vloge. Vecina vlog, ki so oddane niso popolne. Zato se potem jajca, s tem pa se jim nabira tudi cakalna vrsta.

Seveda, UE in občina je del državne uprave in torej zame in vsakega državljana v praksi isto sranje. Dejstvo je, da so marsikje zaposleni idioti, vključno s tvojo UE, kar si sam opisal. Koliko je zdaj zakonski rok za izdajo GD, en mesec ali dva, kot si napisal prej? Zakaj pa včasih porabijo pol leta, da izdajo GD za popolno vlogo? Kaj bi pa rekel, če ti kateri od sosedov ne bi dovolil vleči vodovoda čez njegovo parcelo? Bi krivil njega ali občino, ki ni dovolila položiti vodovoda po najkrajši poti?

kriptobog je izjavil:

Če lahko kogar koli pohvališ v svoji situaciji so to sosedje, ki so ti dovolili, da preko njihovega zemljišča napelješ vodo. Danes si lahko pameten, kako si to elegantno rešil, ampak roko na srce, ena napačna oseba v tvoji situaciji bi ti lahko konkretno zagrenila življenje ne glede na to koliko je tvoj projektatnt dober.

In ko se začnejo v stvari vpletati odvetniki nikoli ne hodiš z njim na UE, občino itd. ampak se vse dela po uradni poti - z dopisi.

Ne, v divji Sloveniji na UE prideš z odvetnikom uradnike prestrašit. Če bi pošiljal dopise, bi našli kakšen drug način, da ti zagrenijo življenje.:))

trancer01 je izjavil:

Seveda, UE in občina je del državne uprave in torej zame in vsakega državljana v praksi isto sranje. Dejstvo je, da so marsikje zaposleni idioti, vključno s tvojo UE, kar si sam opisal. Koliko je zdaj zakonski rok za izdajo GD, en mesec ali dva, kot si napisal prej? Zakaj pa včasih porabijo pol leta, da izdajo GD za popolno vlogo? Kaj bi pa rekel, če ti kateri od sosedov ne bi dovolil vleči vodovoda čez njegovo parcelo? Bi krivil njega ali občino, ki ni dovolila položiti vodovoda po najkrajši poti?

Komunalo, ker so oni izdali soglasje za priklop na tisti del vodovoda. Torej bi oni morali imeti to urejeno oz. bi morali preveriti z obcino, preden so izdali soglasje. Sicer se je to delalo ze po izdanem GDju, tako da ce ne drugace bi pac tezil na komunali, kar tudi sem, ampak najhitrejsa resitev je bila vlecti z drugje. Lahko bi vztrajal pri priklopu za katerega so izdali soglasje, ampak to bi mi zavleklo selitev, izdajo GDja pac ne.

johnnyyy je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Če lahko kogar koli pohvališ v svoji situaciji so to sosedje, ki so ti dovolili, da preko njihovega zemljišča napelješ vodo. Danes si lahko pameten, kako si to elegantno rešil, ampak roko na srce, ena napačna oseba v tvoji situaciji bi ti lahko konkretno zagrenila življenje ne glede na to koliko je tvoj projektatnt dober.

In ko se začnejo v stvari vpletati odvetniki nikoli ne hodiš z njim na UE, občino itd. ampak se vse dela po uradni poti - z dopisi.

To je bilo po izdaji GDja. Lahko bi mi zagrenilo, ker bi bila vselitev kasneje. Na dopise na upravni enoti pri nas niti ne odgovarjajo...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kriptobog ()

Kaj hočeš zdaj povedati? ;(( Deluješ kot odvetnik slovenske javne uprave.:)) Vsakomur pa je iz tvojega opisa očitno, da je tvoj primer tipičen dokaz nedelovanja slovenske javne uprave!>:D Pri čemer je čisto vseeno, na katerem koncu je težava, na občini, njenem komunalnem podjetju ali upravni enoti. Pri nas sta UE in občina v isti stavbi, samo okenca so druga.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: trancer01 ()

Nisem noben odvetnik, samo povem, da v veliko primerih pac ni kriva upravna enota, ker pac folk oddaja nepopolne vloge.

kriptobog je izjavil:

Komunalo, ker so oni izdali soglasje za priklop na tisti del vodovoda. Torej bi oni morali imeti to urejeno oz. bi morali preveriti z obcino, preden so izdali soglasje. Sicer se je to delalo ze po izdanem GDju, tako da ce ne drugace bi pac tezil na komunali, kar tudi sem, ampak najhitrejsa resitev je bila vlecti z drugje. Lahko bi vztrajal pri priklopu za katerega so izdali soglasje, ampak to bi mi zavleklo selitev, izdajo GDja pac ne.

Soglasje komunale, elektra itd. se nanaša samo na priklop ne pa tudi na zemljišče oz. traso kjer bo vod položen. Torej ti lahko dobiš od elektra/komunale pozitivno mnenje za priklop in pod kakšnimi pogoji (jaški, kandelaber, koliko mora biti vkopano itd.), ampak če ti lastnik zemljišča tega ne dovoli (vpis služnosti) si lahko s takšnim pozitivnim mnenjem rit obrišeš. Ker služnosti in ostale stvari niso v domeni elektra/komunale itd, po navadi samo napišejo kam se priklapljaš - na kateri parceli in traso (da UE zna preveriti). Potem pa vse to (služnosti) preveri UE! Torej je v tvojem primeru velika verjetnost da je krivda na UE, ki ni zadostno preverila soglasja za poseg v cesto, poleg tega pa bi potreboval za priklop tudi služnost! Skoraj ne verjamem, da komunala ni navedla kam se priklapljaš.

Očitno je to tvoj projektant spregledal, poleg tega pa še nekdo na UE.

johnnyyy je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Soglasje komunale, elektra itd. se nanaša samo na priklop ne pa tudi na zemljišče oz. traso kjer bo vod položen. Torej ti lahko dobiš od elektra/komunale pozitivno mnenje za priklop in pod kakšnimi pogoji (jaški, kandelaber, koliko mora biti vkopano itd.), ampak če ti lastnik zemljišča tega ne dovoli (vpis služnosti) si lahko s takšnim pozitivnim mnenjem rit obrišeš. Ker služnosti in ostale stvari niso v domeni elektra/komunale itd, po navadi samo napišejo kam se priklapljaš - na kateri parceli in traso (da UE zna preveriti). Potem pa vse to (služnosti) preveri UE! Torej je v tvojem primeru velika verjetnost da je krivda na UE, ki ni zadostno preverila soglasja za poseg v cesto, poleg tega pa bi potreboval za priklop tudi služnost! Skoraj ne verjamem, da komunala ni navedla kam se priklapljaš.

Očitno je to tvoj projektant spregledal, poleg tega pa še nekdo na UE.

Nope. Sluznosti in soglasja aso bila urejena. Bil je zajeb komunale, ki so izdali soglasje za tocno dolocen razcep, ki pa ne obstaja. Ne vem kdo jim rise nacrte za njihovo infrastrukturo, ampak ocitno imajo zelo pomankljive podatke, da ne vedo da nimajo razcepa za katerega izdajo soglasje. Projektant tu ni nic spregledal. Ko sem narocil izvedbo priklopa je komunala pac ugotovila, da tam nimajo razcepa. To so ugotovili sele na terenu :))

trancer01 je izjavil:

Kaj hočeš zdaj povedati? ;(( Deluješ kot odvetnik slovenske javne uprave.:)) Vsakomur pa je iz tvojega opisa očitno, da je tvoj primer tipičen dokaz nedelovanja slovenske javne uprave!>:D Pri čemer je čisto vseeno, na katerem koncu je težava, na občini, njenem komunalnem podjetju ali upravni enoti. Pri nas sta UE in občina v isti stavbi, samo okenca so druga.

No, kakorkoli že. Slovenija je, po Jugoslaviji, podedovala relativno strog režim gradnje. Jugoslavija pa je to podedovala od Kraljevine Jugoslavije. Le-ta pa je to (deloma) povzela po Avstroogrski.

To mi je povedala notarka, ko sem šel tja zaradi enih zadev, pa se je jezila nad elektronsko zemljiško knjigo, ker ene stvari niso "takoj jasne".

To načeloma sploh ni slabo. Kjer jaz vidim problem pa je, da nekdo zafrkava (nasprotuje gradnji). Angleži so to rešili zelo zanimivo.
Ni več spreminjanja nezazidljivih v zazidljiva. Ni. Pač jebiga.

Če hočeš graditi, kupi nekaj, kar že je stavba gor, se podre in zgradi nova, višja lepša.

Ni pa, da bi zdaj koval v zvezde upravno enoto. So relativno počasni.

Pat_MaGroin ::

Sorodnika so podobno poskušali izsiljevati za ene papirje na UE (20k v kuverti).

Žal je ta gospod naletel na napačnega kolerika, zato je omenjeni gospod dobil obisk albancev na eno lepo soboto in so bili papirji urejeni še isti teden :).

Včasih je treba tudi malo po domače.

Zgodovina sprememb…

kriptobog je izjavil:

Nope. Sluznosti in soglasja aso bila urejena. Bil je zajeb komunale, ki so izdali soglasje za tocno dolocen razcep, ki pa ne obstaja. Ne vem kdo jim rise nacrte za njihovo infrastrukturo, ampak ocitno imajo zelo pomankljive podatke, da ne vedo da nimajo razcepa za katerega izdajo soglasje. Projektant tu ni nic spregledal. Ko sem narocil izvedbo priklopa je komunala pac ugotovila, da tam nimajo razcepa. To so ugotovili sele na terenu :))

To pa verjamem :). Jaz sem imel "skoraj" podoben primer z elektrom. Elektro mi poda pozitivno soglasje, da se lahko priključim na drog na parceli xyz (itak ni nihče preveril točno katera parcela je bila napisana). OK, ni panike, drog je na našem - urejeno. Nakar po oddani vlogi, mail iz UE - nimate urejene služnosti?! Kličemo na UE, kako če je drog na našem - elektro pravi da ni. Kličemo elektro, pravijo, da nimajo najbolj urejenih evidenc in naj jim pošljemo podatke (geodetsko poročilo) - pa so popravili in smo potem oddali nazaj na UE. :D

bbbbbb2015 je izjavil:

To načeloma sploh ni slabo. Kjer jaz vidim problem pa je, da nekdo zafrkava (nasprotuje gradnji). Angleži so to rešili zelo zanimivo.

Aha. Sem spraševal sodelavca ki je iz Londona, koliko gor pride "zazidljivo zemljišče", pa me je samo gledal, kakšno zemljišče - tega pri nas nihče ne kupuje, zakaj bi to mel? Ja zato da si bajto gor postaviš. Zakaj? Bajto kupiš. :D pa se je pogoor kar hitro zaključil :D

user4683 ::

Vlada bo predlog davčne reforme po besedah premierja Roberta Goloba predstavila v kratkem. "Ta zagotovo ne bo takšen, kot so ga predstavili nekateri politični funkcionarji in zagotovo ne z obdavčitvijo regresa, potnih stroškov ali uvajanjem novih nepremičninskih davkov," je danes v državnem zboru izjavil Golob.

:))

Popolnoma kontra od prvotnih napovedi in obljub ;((

https://live.finance.si/9012270/Golob-K...

Golob je zagotovil, da so ukrepe glede davčne reforme preučili makroekonomisti v okviru strateškega sveta za makroekonomska vprašanja. "To bo najboljši odgovor na to, kje bomo našli denar znotraj okvirjev. Če bo treba za to spreminjati zakonodajo, jo bomo, ko bo to treba," je dodal ter spomnil na mini davčno reformo, uveljavljeno z letošnjim letom, v kateri so po njegovih besedah izpolnili napoved, da bodo povečali neto prihodke tistih, ki imajo manj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: user4683 ()

user4683 je izjavil:

Vlada bo predlog davčne reforme po besedah premierja Roberta Goloba predstavila v kratkem. "Ta zagotovo ne bo takšen, kot so ga predstavili nekateri politični funkcionarji in zagotovo ne z obdavčitvijo regresa, potnih stroškov ali uvajanjem novih nepremičninskih davkov," je danes v državnem zboru izjavil Golob.

Golob je zagotovil, da so ukrepe glede davčne reforme preučili makroekonomisti v okviru strateškega sveta za makroekonomska vprašanja. "To bo najboljši odgovor na to, kje bomo našli denar znotraj okvirjev. Če bo treba za to spreminjati zakonodajo, jo bomo, ko bo to treba," je dodal ter spomnil na mini davčno reformo, uveljavljeno z letošnjim letom, v kateri so po njegovih besedah izpolnili napoved, da bodo povečali neto prihodke tistih, ki imajo manj.

https://siol.net/novice/slovenija/to-bo...

Tema se lahko zaklene :).

LeQuack ::

Baje da bo Golov proračun napolnil iz svojih prihrankov in pa donacij lobistov.
Quack !

zavajon ::

Iz Nove24tv dobivaš napačne informacije ;)

Utk ::

Pat_MaGroin je izjavil:

user4683 je izjavil:

https://siol.net/novice/slovenija/to-bo...

Tema se lahko zaklene :).

Očitno jernej misli, da je boljši makroekonomist od vladinih, pa tudi od mene, jaz pa mislim, da bi moral vrnit diplomo. To je bilo v štartu jasno, da ne more bit nič iz tega. Ne bi pa še začel plesat. Še zmeraj morajo najt kakšno milijardo za zdravstvo.

bbbbbb2015 je izjavil:

trancer01 je izjavil:

No, kakorkoli že. Slovenija je, po Jugoslaviji, podedovala relativno strog režim gradnje. Jugoslavija pa je to podedovala od Kraljevine Jugoslavije. Le-ta pa je to (deloma) povzela po Avstroogrski.

To mi je povedala notarka, ko sem šel tja zaradi enih zadev, pa se je jezila nad elektronsko zemljiško knjigo, ker ene stvari niso "takoj jasne".

Če hočeš graditi, kupi nekaj, kar že je stavba gor, se podre in zgradi nova, višja lepša.

Ni pa, da bi zdaj koval v zvezde upravno enoto. So relativno počasni.

Da, v primerjavi s polžem so relativno počasni.;((

Utk je izjavil:

Očitno jernej misli, da je boljši makroekonomist od vladinih, pa tudi od mene, jaz pa mislim, da bi moral vrnit diplomo. To je bilo v štartu jasno, da ne more bit nič iz tega. Ne bi pa še začel plesat. Še zmeraj morajo najt kakšno milijardo za zdravstvo.

Tako, ja. Drži sapo še malo.

Ker so rekli, da se bo dopolnilno zavarovanje 'ukinilo'. To za nas butle pomeni, da se teh 30+ € ne bo plačevalo.

Za golobarje pa ne. Za golobarje pa pomeni... Bo se plačevalo, samo obvezno. In ne Generaliju, ampak obvezno ZZZS. In ne 30+ €. Ampak 35€. In ne bo ostalo pri tem. Vsako leto bo več (usklajevanje z inflacijo).

bbbbbb2015 je izjavil:

Utk je izjavil:

Ker so rekli, da se bo dopolnilno zavarovanje 'ukinilo'. To za nas butle pomeni, da se teh 30+ EUR ne bo plačevalo.

Za golobarje pa ne. Za golobarje pa pomeni... Bo se plačevalo, samo obvezno. In ne Generaliju, ampak obvezno ZZZS. In ne 30+ EUR. Ampak 35EUR. In ne bo ostalo pri tem. Vsako leto bo več (usklajevanje z inflacijo).

Upa kdo stavit z mano, trdim da bo najkasneje do 2025 teh 35 eur vezano na prihodek progresivno?

Zgodovina sprememb…

Malidelničar ::

PIC in ostali: morda bodo tako progresivno dvignili obvezno zavarovanje, da jim bo političnega prostora za nepremičninski davek zmanjkalo? Oz. jim ga je že :)
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Pat_MaGroin je izjavil:

bbbbbb2015 je izjavil:

Utk je izjavil:

Ker so rekli, da se bo dopolnilno zavarovanje 'ukinilo'. To za nas butle pomeni, da se teh 30+ EUR ne bo plačevalo.

Za golobarje pa ne. Za golobarje pa pomeni... Bo se plačevalo, samo obvezno. In ne Generaliju, ampak obvezno ZZZS. In ne 30+ EUR. Ampak 35EUR. In ne bo ostalo pri tem. Vsako leto bo več (usklajevanje z inflacijo).

Upa kdo stavit z mano, trdim da bo najkasneje do 2025 teh 35 eur vezano na prihodek progresivno?

Mislim da ne boš našel bedaka za to stavo.

Utk je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

bbbbbb2015 je izjavil:

Utk je izjavil:

Mislim da ne boš našel bedaka za to stavo.

Kako da ne, a folk ne verjame golobu? :D

Tisti, ki mu verjamejo, so tudi tolk neumni, da mislijo da je to pametno.

A da je vezano na dohodek?

Vse ostalo je, razen teh 35eur, zakaj hudiča ne.

To, ali je to pravilno ali ne, pa za drugič.

Zakaj ne? Ker to ni pravilno. Vsaka progresija mora imet neko mejo, in mi smo že daleč čez njo.

LeQuack ::

matobeli je izjavil:

A da je vezano na dohodek?

Vse ostalo je, razen teh 35eur, zakaj hudiča ne.

To, ali je to pravilno ali ne, pa za drugič.

Tudi registracija avta bi lahko bila. Pa cena dopusta, zakaj bi si bogatejši privoščili npr. dražji dopust. Ni logike.
Quack !

Sej pravim, to je vprašanje za drugič. Ampak če imamo sistem ki je 99% vezan na progresijo, je brezveze imet 1% ki ni.

Lahko pa odpremo drugo temo kjer debatiramo o družbenih ureditvah. Ampak vama garantiram da je kapitalizem v vsej svoji lepoti več kot dobro reprezentiran v ZDA in ga nihče noče.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Ne bi raje zmanjšali na 90 kot šli na 100?
««
34 / 37
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Davek na nepremičnine (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Problemi človeštva
1114199276 (26421) MrStein
»

Boscarol, obdavčitev bogatih in Levica (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Problemi človeštva
72888693 (42619) user4683
»

Kdaj se bo spet splačalo kupit nepremičnino? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17442091 (18778) kriptobog
»

Ameriški tehnološki magnati skoraj ne plačujejo davkov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostalo
19829874 (23936) gruntfürmich

Več podobnih tem