» »

Nepremičninski davek

Nepremičninski davek

Temo vidijo: vsi
««
9 / 37
»»

darksamurai ::

Mato989 je izjavil:

Zdaj ima moj foter vikend in 2 stanovanja pisana na sebe, vsi 3je z bratom in mamo pa živijo v 1 stanovanju... no potem bo pač eno nepremičnino napisal na ženo, drugo pa na mojega brata in bo manj davka... učinek bo slabši kot če bi bil po mojem predlogu... in to bo naredila večina ki lahko.

Rešitev je v nizkih davkih in visokih kaznih. Če si prijavljen moraš tam živeti. Če ne živiš tam in si fiktivno prijavljen, kazen zaseg nepremičnine. Mož in žena sta prijavljena na ločenih naslovih? Obvezna ločitev po 1 letu in obvezno prebivanje na ločenih naslovih. Kazen za zlorabo zakona je zaseg dražje nepremičnine.

Mato989 ::

darksamurai je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Zdaj ima moj foter vikend in 2 stanovanja pisana na sebe, vsi 3je z bratom in mamo pa živijo v 1 stanovanju... no potem bo pač eno nepremičnino napisal na ženo, drugo pa na mojega brata in bo manj davka... učinek bo slabši kot če bi bil po mojem predlogu... in to bo naredila večina ki lahko.

Rešitev je v nizkih davkih in visokih kaznih. Če si prijavljen moraš tam živeti. Če ne živiš tam in si fiktivno prijavljen, kazen zaseg nepremičnine. Mož in žena sta prijavljena na ločenih naslovih? Obvezna ločitev po 1 letu in obvezno prebivanje na ločenih naslovih. Kazen za zlorabo zakona je zaseg dražje nepremičnine.

Kako boš obrazložil da po zakonu države morata mož in žena živet skup? Ali pa se bosta ločila kaj pa pol?

Kdo bo spet to preverjal, če delodajalcev ne mormo pri sleparjenju regresov in nadur... ne se šalit.

Mi moramo nardit sistem ki ne potrebuje dodatnih inšpekcij...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Mato989 je izjavil:

darksamurai je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Kako boš obrazložil da po zakonu države morata mož in žena živet skup? Ali pa se bosta ločila kaj pa pol?

Kdo bo spet to preverjal, če delodajalcev ne mormo pri sleparjenju regresov in nadur... ne se šalit.

Pri dovolj velikih kaznih bi hitro lahko pokrili dodatne stroške inšpekcij. Sploh pa je v JU veliko preveč zaposlenih. Zaprašeni fikusi naj začnejo vsaj nekaj koristnega delati. >:D

Invictus ::

darksamurai je izjavil:

To je spet lukenj kolikor jih hočeš.

A hočeš še več kontrole države? Ki bo zaposlila še več folka za brskanje po sosedih? Ki niso zastonj?

Tako izničiš ves pridobljen nepremičninski davek. In zapraviš več kot dobiš.

Če nepremičninskega davka ne moremo avtomatizirati, je za državo ceneje, če ga ne pobira.

Najlažje bi bilo, vse se obdavči po 0,25% vrednosti. Ni izjem. Je pa še vedno vprašanje, kdo bo ocenjeval vrednost nepremičnine.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus je izjavil:

darksamurai je izjavil:

To je spet lukenj kolikor jih hočeš.

A hočeš še več kontrole države? Ki bo zaposlila še več folka za brskanje po sosedih? Ki niso zastonj?

Tako izničiš ves pridobljen nepremičninski davek. In zapraviš več kot dobiš.

Če nepremičninskega davka ne moremo avtomatizirati, je za državo ceneje, če ga ne pobira.

Najlažje bi bilo, vse se obdavči po 0,25% vrednosti. Ni izjem. Je pa še vedno vprašanje, kdo bo ocenjeval vrednost nepremičnine.

Ja, enotna obdavčitev za vse ne pa neobdavčeno 2M€ stanovanje in obdavčena 80k€ hiša.

darksamurai je izjavil:

Mato989 je izjavil:

darksamurai je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Pri dovolj velikih kaznih bi hitro lahko pokrili dodatne stroške inšpekcij. Sploh pa je v JU veliko preveč zaposlenih. Zaprašeni fikusi naj začnejo vsaj nekaj koristnega delati. >:D

Ja zato pa smo to naredili v delovno pravni zakonodaji in ni več problemov >:D /s

lessie_slo ::

A se res pogovarjamo o pravi zadevi?

Gleda, na uvajanje nepremičninskega davka izključno kot na način države, da se poveča prihodke. Zdaj kakršnakoli je že implementacija - to so detajli, ki bodo eno ali drugo skupino bolj obremenili. Generalno pa je to NAPAKA.

Naj napišem samo nekaj vidikov:
1) kdor je prišel do nepremičnine, je davke že plačal (pri izgradnji - materiali, izvajalci..., pri nakupu davek...). Če je prišel do nepremičnine na nedovoljen način - zato obstajajo druge institucije, ne davki
2) to pomeni spremembo davčne politike, kar samo znižuje pripravljenost resnih investitorjev za resen, sistemski pristop (ne govorim o priložnostnih investitorjih, ker ti ne bodo rešili sistemskih težav).
3) NUZS sploh ni slab sistem, saj predstavlja sistemski vir za investicije v infrastrukturo (lokalno, ne s strani države!!!) in porazdeljuje obremenitev med lastnike
4) Dvojna obdavčitev ni dopustna (glej točko 1)

In zdaj glavna zadeva, kje vidim NAPAKO - slovensko gospodarstvo (ki bi plačevalo davek na dobiček pravnih oseb, sistemski vir) in prebivalstvo (ki plačuje dohodnino in DDV, sistemski vir) si ne more privoščiti države, kot je Slovenija postala in/ali kamor gre:
- 10+% rast letnih stroškov?
- 200.000 zaposlenih v JU??
- JU dviguje povprečja plač???

Zato smatram, da si ne smemo dopustiti, da nas speljejo v reševanje implementacije nepremičninskega davka - ampak da tega davka NE SME biti ker ni rešitev problema. Reševati je treba problem kako si bomo slovenci Slovenijo še lahko privoščili... jutri, čez 10 let in v naslednjih generacijah. Zame je odgovor kaj je treba narediti in kje narediti reze, jasen. Ne bo pa prijetno in treba bo porušiti kopico zidov.

delavec44 ::

Sem mislil da je cilj avtomatizacije in robotike, da bo manj ljudi moralo delati. Tu pa poslušam samo razbremenitev plače, delo itd. Raje dajmo UTD.

132932 ::

darksamurai je izjavil:

Se strinjam, dejansko bi bilo treba teh 20.000 o katerih govorijo (ne vem ali jih je res toliko ampak pac dopolnimo se od ostalih) prekvalificirali v inspektorje in okrepili nadzor na vseh podrocjih. Polovico jih damo FURSu, da namesto dvigovanja davkov raje polovimo vse, ki jih ne placujejo.

delavec44 je izjavil:

Sem mislil da je cilj avtomatizacije in robotike, da bo manj ljudi moralo delati. Tu pa poslušam samo razbremenitev plače, delo itd. Raje dajmo UTD.

Ne, cilj avtomatizacije in robotike je, da proizvajalci zasluzijo vec, ker ne rabijo placevati toliko delavcev.

UTD bo povzrocil samo inflacijo. Za toliko kot ga bo podeljenega, bojo trgovci in proizvajalci zaradi visjega povprasevanja dvignili cene. Sicer se slisi UTD kot locena entiteta vredu, zal pa ne more delovati.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 132932 ()

Pa 50% iztirjane kazni dati prijavitelju.

delavec44 je izjavil:

Pa 50% iztirjane kazni dati prijavitelju.

Oz. inspektorju, ki odkrije krsitelja.

Ja, dejansko je to dobra ideja.

lessie_slo je izjavil:

Zato smatram, da si ne smemo dopustiti, da nas speljejo v reševanje implementacije nepremičninskega davka - ampak da tega davka NE SME biti ker ni rešitev problema.

Napacen problem gledas, resuje se problem kopicenja nepremicnin (in posledicno zvisevanje cene na trgu), ne davcne blagajne.

So pa se druge resitve enakega problema, recimo berlinski, kjer je situacija identicna, zasebniki in podjetja so si nakopicili nepremicnine in celoten Berlin drzale v sahu z nenormalnimi cenami stanovanj in visokimi najemninami:
https://www.npr.org/2021/12/03/10613335...

Zgodovina sprememb…

njyngs ::

Šele zdaj se vključujem: A o tem davku govorimo na vse nepremičnine al le na drugo/tretjo/... nepremičnino? Ker s tem davkom bodo potem samo še otežili nakup in povečali stroške mladim, katerim želijo "olajšati" nakup in lastitev.
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

njyngs je izjavil:

Šele zdaj se vključujem: A o tem davku govorimo na vse nepremičnine al le na drugo/tretjo/... nepremičnino? Ker s tem davkom bodo potem samo še otežili nakup in povečali stroške mladim, katerim želijo "olajšati" nakup in lastitev.

Druga in naprej bojo dodatno obdavcene. To je vse kar vemo, ker vec ni bilo povedanega, ostalo kar beres tukaj pa je sloganje desnice, ki bi rada ocrnila vlado se preden se dejansko kaj zgodi.

In to kljub izjavi Goloba, da tisti z eno nepremicnino ne bojo placevali nic vec.

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

132932 je izjavil:

Napacen problem gledas, resuje se problem kopicenja nepremicnin (in posledicno zvisevanje cene na trgu), ne davcne blagajne.

Tukaj ni nobene korelacije, samo ljudska modrost ob šanku.

Saj ta nekdo, ki ima več nepremičnin, že zdaj plačuje več davka... Novi davek bo preprosto prenesel na najemnike...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

OK thx. No kakorkoli, vem da so levičarji zdaj triggered, ampak vseeno so VSE (pa je lahko obrnjena kamorkoli želiš) vlade so nagnjene k vedno večjim ali dodatnim obdavčitvam. Žal bo treba prebivalstvo vedno bolj stiskat, da se nahrani ta prevelik neučinkoviti državni aparat, ki umetno niža stopnjo brezposelnosti. In to moje mnenje ni ne levo in ne desno usmerjeno, če me kdo hoče kam predalčkat.

Če maš staro nevzdrževano garo v garaži, na katero je vedno priklopljena polna prikolica drv... bo pač tak avto več bencina pokuril. Žal. Jaz čakam vlado, ki bo končno na taki gari naredila servis in odklopila prikolico. Sadly nothing like that in sight.

Unchancy ::

lessie_slo je izjavil:

A se res pogovarjamo o pravi zadevi?

Gleda, na uvajanje nepremičninskega davka izključno kot na način države, da se poveča prihodke. Zdaj kakršnakoli je že implementacija - to so detajli, ki bodo eno ali drugo skupino bolj obremenili. Generalno pa je to NAPAKA.

Naj napišem samo nekaj vidikov:
1) kdor je prišel do nepremičnine, je davke že plačal (pri izgradnji - materiali, izvajalci..., pri nakupu davek...). Če je prišel do nepremičnine na nedovoljen način - zato obstajajo druge institucije, ne davki
2) to pomeni spremembo davčne politike, kar samo znižuje pripravljenost resnih investitorjev za resen, sistemski pristop (ne govorim o priložnostnih investitorjih, ker ti ne bodo rešili sistemskih težav).
3) NUZS sploh ni slab sistem, saj predstavlja sistemski vir za investicije v infrastrukturo (lokalno, ne s strani države!!!) in porazdeljuje obremenitev med lastnike
4) Dvojna obdavčitev ni dopustna (glej točko 1)

In zdaj glavna zadeva, kje vidim NAPAKO - slovensko gospodarstvo (ki bi plačevalo davek na dobiček pravnih oseb, sistemski vir) in prebivalstvo (ki plačuje dohodnino in DDV, sistemski vir) si ne more privoščiti države, kot je Slovenija postala in/ali kamor gre:
- 10+% rast letnih stroškov?
- 200.000 zaposlenih v JU??
- JU dviguje povprečja plač???

Zato smatram, da si ne smemo dopustiti, da nas speljejo v reševanje implementacije nepremičninskega davka - ampak da tega davka NE SME biti ker ni rešitev problema. Reševati je treba problem kako si bomo slovenci Slovenijo še lahko privoščili... jutri, čez 10 let in v naslednjih generacijah. Zame je odgovor kaj je treba narediti in kje narediti reze, jasen. Ne bo pa prijetno in treba bo porušiti kopico zidov.

Hear hear! Medtem ko privatna podjetja cel čas racionalizirajo poslovanje, slovenska JU zgolj raste in se redi. V nebo vpijoče je povečanje števila ministrstev hunte, “ko jebe državljane, naši rabijo službe, usluge”. Da ne omenjam nepotističnih imenovanj sorodnikov na misnistrstvih v stilu Donalda Trumpa. Pri tem ravno tako na denar državljanov požrešna RTV ne kaže kakšne posebne volje po javni obravnavi tega norega početja njej naklonjene oblasti.

Ampak rešitev majstri ne vidijo v nekih ukrepih, ki bi zmanjšali ekscese, oni bi ljudem preko davkov počasi nacionalizirali nepremičnine in zalili svoje klientelistične pajdaše s še več denarja.
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Unchancy ()

njyngs je izjavil:

OK thx. No kakorkoli, vem da so levičarji zdaj triggered, ampak vseeno so VSE (pa je lahko obrnjena kamorkoli želiš) vlade so nagnjene k vedno večjim ali dodatnim obdavčitvam. Žal bo treba prebivalstvo vedno bolj stiskat, da se nahrani ta prevelik neučinkoviti državni aparat, ki umetno niža stopnjo brezposelnosti. In to moje mnenje ni ne levo in ne desno usmerjeno, če me kdo hoče kam predalčkat.

Ne, stiskali bojo vsi, prebivalce, mali podjetniki in drzava, ker se skupaj grizejo in bojujejo v majhni luzi, ki zaradi mogotcev postaja vedno manjsa, kapitalizem pa zaradi njih ne deluje vec. Hkrati te iste osebe delajo vse, da te tri entitete sprejo med sabo in nihce ne zacne kazati v pravo smer problema - v njih.

In potem dobimo situacijo, kjer mali podjetniki kazejo na drzavo, da je kriva za majhne dobicke zaradi davkov, prebivalci/delavci na podjetja in zraven se na drzavo, hkrati pa drzava slabi, je pa edina, ki bi lahko mogotce zajezila.

Pravzaprav genialno. In pokvarjeno do obisti. In zabito od ljudi do konca, da tega ne dojamejo in raje ne kazejo na pravi problem - deloma tudi zato, ker so dovolj zabiti, da mislijo, da bojo nekoc sami mogotci - v vedno manjsi luzi.

Tule je cela tema o tem, kako zascititi mogotce in oslabiti drzavo se bolj.

Zgodovina sprememb…

Jaja, način je pa ropanje "mogotcev" z dvema stanovanjema v Prekmurju in odpustek revčkom z milijonskimi stanovanji v Ljubljani.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

Unchancy je izjavil:

Jaja, način je pa ropanje "mogotcev" z dvema stanovanjema v Prekmurju in odpustek revčkom z milijonskimi stanovanji v Ljubljani.

Ne, to je resevanje tezave, dokler se ne pokaze na pravi problem in se ga ne zacne resevati. Ampak dokler pa taksni kot si ti mislijo, da so mogotci in scitili svojo rit (dejansko pa rit pravih mogotcev) pac ne bo slo.

(mimogrede, davek se bo placal od vrednosti nepremicnine, tako, da se za stanovanja v vukojebini ne rabis kaj dosti obremenjevati, niso ic vredna)

Zgodovina sprememb…

132932 je izjavil:

Unchancy je izjavil:

Ne, to je resevanje tezave, dokler se ne pokaze na pravi problem in se ga ne zacne resevati. Ampak dokler pa taksni kot si ti mislijo, da so mogotci, pac ne bo slo.

(mimogrede, davek se bo placal od vrednosti nepremicnine, tako, da se za stanovanja v vukojebini ne rabis kaj dosti obremenjevati)

Davek na “prvo nepremičnino” bo nizek ali ga ne bo. Davek bo na “drugo”. Je kristalno jasno, komu je pisan na kožo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

Unchancy je izjavil:

132932 je izjavil:

Unchancy je izjavil:

Ne, to je resevanje tezave, dokler se ne pokaze na pravi problem in se ga ne zacne resevati. Ampak dokler pa taksni kot si ti mislijo, da so mogotci, pac ne bo slo.

(mimogrede, davek se bo placal od vrednosti nepremicnine, tako, da se za stanovanja v vukojebini ne rabis kaj dosti obremenjevati)

Davek na “prvo nepremičnino” bo nizek ali ga ne bo. Davek bo na “drugo”. Je kristalno jasno, komu je pisan na kožo.

Komu?

Revčkom s stanovanjem za milijon. Enim samim. Davek bo nula. Medtem bo "mogotec" iz kot si se izrazil "vukojebine", ki ima dve nepremičnini, na drugo moral plačati ekscesni davek (poleg tega, da revčku iz milijonskega stanovanja v Ljubljani subvencionira še opero itd.).
Ja, res ste creme de la creme borci za kaviar in šampanjec.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

Zgodovina sprememb…

Ta davek vprašanje če bo kaj rešil, ker bodo (ali pa so že) razni Golobi, Janše, Mesci, Fajoni svoje nepremičnine prepisali na druge družinske člane ali pa na podjetja. Bo pa kak 60 letnik, ki si je končno uspel vikend v Murski Soboti kupit, tole plačal. Slab pristop vglavnem.

Pač vsi ti predlogi zakonov se zdijo, kot da se dobijo popoldne na kavi, pa rečejo: "Ej, nek predlog moramo dat, ker nam visijo za vratom. Dajmo nekaj na hitro, ker moram čez pol ure do frizerja."

njyngs je izjavil:

Ta davek vprašanje če bo kaj rešil, ker bodo (ali pa so že) razni Golobi, Janše, Mesci, Fajoni svoje nepremičnine prepisali na druge družinske člane ali pa na podjetja. Bo pa kak 60 letnik, ki si je končno uspel vikend v Murski Soboti kupit, tole plačal. Slab pristop vglavnem.

Pač vsi ti predlogi zakonov se zdijo, kot da se dobijo popoldne na kavi, pa rečejo: "Ej, nek predlog moramo dat, ker nam visijo za vratom. Dajmo nekaj na hitro, ker moram čez pol ure do frizerja."

Tudi njihovi druzinski clani imajo pravico do stanovanja. Ce imas boljso resitev, na dan z njo, samo ne pozabi, da resujemo tezavo hoardanja stanovanj in preko njih vpliv na nepremicninski trg.

Zal si tega ne moremo privoscit: https://apnews.com/article/europe-busin...

Zgodovina sprememb…

Jaz sem že v načrtu prodati 4 garsonjere in kupiti eno vilo na obali. Samo etažne delitve ne smem narediti ;)

132932 je izjavil:

njyngs je izjavil:

Tudi njihovi druzinski clani imajo pravico do stanovanja. Ce imas boljso resitev, na dan z njo, samo ne pozabi, da resujemo tezavo hoardanja stanovanj in preko njih vpliv na nepremicninski trg.

Zal si tega ne moremo privoscit: https://apnews.com/article/europe-busin...

Jap, mladoletni otroci imajo pravico do lastnega stanovanja. Kere tipično prevarantske levajzarske nebuloze.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

Zgodovina sprememb…

132932 je izjavil:

njyngs je izjavil:

Druga in naprej bojo dodatno obdavcene. To je vse kar vemo, ker vec ni bilo povedanega, ostalo kar beres tukaj pa je sloganje desnice, ki bi rada ocrnila vlado se preden se dejansko kaj zgodi.

In to kljub izjavi Goloba, da tisti z eno nepremicnino ne bojo placevali nic vec.

Odebeljeno drži samo za urbana središča, za vasi praviloma ne drži. Trenutni je postavljena meja na 160m2. "Revni" milijonarji v centru Lj ne bodo plačevali davka, "bogati" reveži na vasi pa bodo plačali davek, ker so stare hiše skoraj vse nad 160m2.

delavec44 je izjavil:

Jaz sem že v načrtu prodati 4 garsonjere in kupiti eno vilo na obali. Samo etažne delitve ne smem narediti ;)

Ja, no taksni so problem, zaradi katerih mladi ne morejo do stanovanj.

Ampak ni panike, najprej resimo stanovanjski problem in skoncentriramo lastnino (kot si sam povedal), potem pa dodamo se klavzulo o kvadraturi in vrednosti nepremicnine. Bo bolj preprosto za FURS.

darksamurai je izjavil:

132932 je izjavil:

njyngs je izjavil:

Odebeljeno drži samo za urbana središča, za vasi praviloma ne drži. Trenutni je postavljena meja na 160m2. "Revni" milijonarji v centru Lj ne bodo plačevali davka, "bogati" reveži na vasi pa bodo plačali davek, ker so stare hiše skoraj vse nad 160m2.

Mi lahko pokazes uradni vir za 160m2? Sorry, na tem forumu je tezko ljudem verjeti na lepo besedo.

Zgodovina sprememb…

132932 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Ampak ni panike, najprej resimo stanovanjski problem in skoncentriramo lastnino (kot si sam povedal), potem pa dodamo se klavzulo o kvadraturi in vrednosti nepremicnine. Bo bolj preprosto za FURS.

darksamurai je izjavil:

132932 je izjavil:

njyngs je izjavil:

Mi lahko pokazes uradni vir za 160m2? Sorry, na tem forumu je tezko ljudem verjeti na lepo besedo.

Zakaj je to problem. Saj so lahko najemniki.

132932 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Problem so levajzarji, ki hočejo, da lastniki stanovanj igramo vlogo socialne države. Če bo lastnik zaščiten pred tem, da ga lahko najemnik odira z neplačevanjem najemnine, bo takoj ogromno stnovanj na najemniškem trgu. Itak je levajzarska mantra, da preveč ljudi ima stanovanja v lasti.
Itak vemo, kaj je cilj - kontrola nad nepremičninami v rokah levajzarskega establishmenta, s čimer dobijo kontrolo nad tem, kdo lahko živi na kateri lokaciji. Ni prvič.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

Zgodovina sprememb…

bbbbbb2015 ::

darksamurai je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Se strinjam. To lahko nadaljujemo.
Če ukradeš sendvič ali kaj drugega - odrežemo prst.

Če imaš otroke, ter si ločen in ne plačuješ preživnine, odrežemo pimpeka. Tvojega.

Če si javnosektorec, kak občinarček, doktor ali kak profesorček, če se v nulo ne štempljaš, sekamo roko.

Če slučajno goljufaš na potnih stroških ali na stroških prihoda na delo - sekamo prste na nogi. En prst na vsakih 100 prigoljufanih evrov.

Če si nezaposlen ali na bolniški za brezveze - odvzem ledvice v dobre namene (aka: ledvica bo podarjena čakajočim na organe).

Če pijan sedeš za krmilo, režemo jetra. Podarimo za dober namen, da ne bodo šla jetra v nič.

Če si direktor elektro firme in pošiljaš albanske doktorje dvigovat gotovino v tujino v vukojebino preko hčerinske firme. Režemo pimpeka, dve roki in eno nogo.

Pa še bi se našlo. Bom kar jaz preplonkal šeriatsko pravo v naš kazenski zakonik. To boen moderen zakonik,ne nekaj zakotnega iz 12. stoletja. Obravnavali bomo tudi direktorčke elektrofirm, ki ne znajo povedati G.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Ni napisal, da ne bo, ampak da je ZDAJ neobdavčeno do 160. Kar sicer ni čisto res, plačuje se NUSZ. Golob je pa reku, da ne bo nihče, ki ima eno stanovanje, plačeval po novem več. Kar sicer je samo njegovo fantaziranje, ampak več od tega od te vlade po pol leta nimamo.

Utk je izjavil:

Ni napisal, da ne bo, ampak da je ZDAJ neobdavčeno do 160. Kar sicer ni čisto res, plačuje se NUSZ. Golob je pa reku, da ne bo nihče, ki ima eno stanovanje, plačeval po novem več. Kar sicer je samo njegovo fantaziranje, ampak več od tega od te vlade po pol leta nimamo.

No saj to sem ti rekel, da si vzel stari zakon, vzel edino kar vemo (da bo obdavcitev druge in nadaljnih nepremicnin visja) in naredil iz tega strasilo, ki se ga zdaj bojis oz. z njim strasis druge.

132932 je izjavil:

Utk je izjavil:

No saj to sem ti rekel, da si vzel stari zakon, vzel edino kar vemo (da bo obdavcitev druge in nadaljnih nepremicnin visja) in naredil iz tega strasilo, ki se ga zdaj bojis oz. z njim strasis druge.

NE, Golob je IZJAVIL JAVNO da nihče do 160m2 z 1 nepremičnino NE BO PLAČEVAL VEČ kot zdaj... to pomeni da 160m2 ne sme bit obdavčeno več kot trenutno NUSZ...

132932 je izjavil:

Utk je izjavil:

Ne, jaz se Golobovega zakona čist nič ne bojim, ker vem, da ne bo nič iz tega. Se mi pa smilite vi, ki mislite, da bo potem ne vem kaj drugače. Ne bo. Samo največji naivnež misli, da bo 95% ljudi plačevalo enako (vsi z eno nepremičnino in bogati), ostalih 5% pa financiralo blodnje o 3000 novih stanovanjih letno in ne vem kaj vse.

Utk je izjavil:

132932 je izjavil:

Utk je izjavil:

Ne, jaz se Golobovega zakona čist nič ne bojim, ker vem, da ne bo nič iz tega. Se mi pa smilite vi, ki mislite, da bo potem ne vem kaj drugače. Ne bo. Samo največji naivnež misli, da bo 95% ljudi plačevalo enako (vsi z eno nepremičnino in bogati), ostalih 5% pa financiralo blodnje o 3000 novih stanovanjih letno in ne vem kaj vse.

Bomo pa naslednjic volili tistega, ki bo to zares uredil. Bo pac Golob samo pripravil teren, tudi to je cisto ok.

simonchelo ::

In na kakšen način katerikoli predlog omeji zgoraj naštete lastnike velike luže. Vse je usmerjeno v zmanjševanje že tako male luže. Ta velike luže se ne loti nihče.

L. P.
ciao

simonchelo je izjavil:

In na kakšen način katerikoli predlog omeji zgoraj naštete lastnike velike luže. Vse je usmerjeno v zmanjševanje že tako male luže. Ta velike luže se ne loti nihče.

Mhm, bogati ne bi nikoli imeli v lasti vecje zaloge nepremicnin in z njimi manipulirali trga. Vse samo to ne.

In dokler se mali grizejo med sabo je prevec dela z njimi, da bi lahko reseval karkoli. Recimo, ce pogledamo umetno ustvarjen "prepir" med kmeti in mescani. Eni ene, drugi druge, veliko besed in blabla, trgovci pa na debelo sluzijo.

Zgodovina sprememb…

Mhm, bogati ne bi nikoli imeli v lasti vecje zaloge nepremicnin in z njimi manipulirali trga. Vse samo to ne.

Ti ne razumeš, da zares bogati bojo še zmeraj imeli v lasti večje zaloge nepremičnin. Najebal bo srednji razred, kot zmeraj, z vikendico, kakšnim podedovanim stanovanjem, čeprav si je ta čas že kupil svoje, in ga oddaja, staro hišo na dvorišču nove, itd.

132932 je izjavil:

simonchelo je izjavil:

In dokler se mali grizejo med sabo je prevec dela z njimi, da bi lahko reseval karkoli. Recimo, ce pogledamo umetno ustvarjen "prepir" med kmeti in mescani. Eni ene, drugi druge, veliko besed in blabla, trgovci pa na debelo sluzijo.

Brez komentarja.. Sarkazem do konca. Ampak kako boš obdavčili batagela, Anderliča, Rastoderja... To so te o katerih ti govoriš. Če ima nekdo 2 stanovanja je danes res največja baraba. Med tem ko so te proti katerim bi se morali boriti celo v raznih javnih funkcijah in prepleteni z vezani in poznanstvi tako z Golobovimi, kot z Jankovićevimi in tudi z jansisticno sodrgo.

A smo res tok naivni, da mislite boste njim na prste stopili?
ciao

Utk je izjavil:

Ti ne razumeš, da zares bogati bojo še zmeraj imeli v lasti večje zaloge nepremičnin.

In bojo placali vec davka. Ne vidim nobenega problema.

Utk je izjavil:

Najebal bo srednji razred, kot zmeraj, z vikendico, kakšnim podedovanim stanovanjem, čeprav si je ta čas že kupil svoje, in ga oddaja, staro hišo na dvorišču nove, itd.

Noben ne bo "najebal". Pac bojo stanovanje oddali, hiso podrli itd.

Zgodovina sprememb…

In bojo placali vec davka. Ne vidim nobenega problema.

Ne, ne bojo. Ker bo njihova ruska dača vredna tolk kot ena zidanica na dolenjskem.

Noben ne bo "najebal". Pac bojo stanovanje oddali, hiso podrli itd.

Predvsem bojo pa videli, da se v resnici ne splača delat, ker ti itak država tričetrt pobere. Če se revežom ne splača delat, niti srednjem sloju, kdo bo pol delal? Bogati že bojo, ja, ampak od njih ne boš dobil davka. Se je lepo videlo ko je nek pametnjakovič obdavčil drage avte...

A ni point tega zakona da se sprosti trg in se prodajo stanovanja?

Ooo pa ste se ujeli na limanice. V bistvu vam je vseeno za mlade pa za stanovanja. Država rabi več denarja.
ciao

simonchelo je izjavil:

132932 je izjavil:

simonchelo je izjavil:

Brez komentarja.. Sarkazem do konca. Ampak kako boš obdavčili batagela, Anderliča, Rastoderja... To so te o katerih ti govoriš. Če ima nekdo 2 stanovanja je danes res največja baraba. Med tem ko so te proti katerim bi se morali boriti celo v raznih javnih funkcijah in prepleteni z vezani in poznanstvi tako z Golobovimi, kot z Jankovićevimi in tudi z jansisticno sodrgo.

A smo res tok naivni, da mislite boste njim na prste stopili?

Kjer je volja, tam je pot, problem je samo, da jih del drzavljanov aktivno brani preko lastnih interesov in ne pogledajo sirse slike.

Preprican sem, da je npr. v Ljubljani precejsnje stevilo veleposestnikov, ki manipulirajo trg nepremicnin in ceno najemnin, enako kot v Berlinu.

In veselo se sirijo tudi v ostala slovenska mesta in delajo stalo tudi tam, kar potegne za sabo znizano nataliteto, mlade brez perspektive, potencialne selitve v tujino itd.

Skratka aktivno delajo skodo v drzavi. In to je bolj pomembno od tistega drobiza o katerem govoris. In tudi izgubljas zaradi tega vec kot so vredne tvoje "skrbi".

Lahko pa spremenimo ustavo, da bogati niso enakopravni navadnim drzavljanom in jih obdavcimo loceno, ceprav se da enako storiti z logaritemsko lestvico davka na nepremicnine.

Zgodovina sprememb…

Bučke... Zame je čisto vseeno ali so levi ali desni, dokler ne bo kdo udaril po mizi in naredil red v zvezi s korupcijo, nepotizmom in javnim sektorjem je vse ostalo brez veze. Razni razpisi ko pride par metrov 2. Tira dražje kot avtocesta do ploč.

Pač pri nas je JS hobotnica tok velika da bo požrla karkoli ji vržeš in postajala samo večja in večja.
ciao

simonchelo je izjavil:

Bučke... Zame je čisto vseeno ali so levi ali desni, dokler ne bo kdo udaril po mizi in naredil red v zvezi s korupcijo, nepotizmom in javnim sektorjem je vse ostalo brez veze. Razni razpisi ko pride par metrov 2. Tira dražje kot avtocesta do ploč.

Pač pri nas je JS hobotnica tok velika da bo požrla karkoli ji vržeš in postajala samo večja in večja.

Po zadnjih, mislim, da lanskih podatkih izgubi drzava na letni ravni 3.5 miljarde evrov, kar je vec kot celotni letni proracun za prosveto. In jasno je kam ponikne ta denar, v privatne zepe velecenjenih kapitalistov.

Zgodovina sprememb…

LOL, zdej bo pa še nižjo nataliteto iz nekod potegnil. Kot da se na "levici" sekirajo za to. Fajonova ima otroke? Mesec?
Adijo mod Rdeči Kmeri.

WizzardOfOZ ::

Mato989 je izjavil:

Pri mojem predlogu davka bi se zgodilo sledeče:

1. zaposleni bi dobil pri 2,2k bruto in najemu vsak mesec na TRR 200EUR višjo neto plačo
2. zaposleni bi dobil pri 2,2k bruto 200EUR neto višjo plačo in od vrednosti 100k bi plačal letno 1% davka torej 1k
3. zaposleni bi pri 2,2k bruto dobil 200EUR neto višjo plačo in od vrednosti 350k bi plačal 3,5k davka
4. brezposelni ki krade socialno bi za 3 stanovanja plačal za vsako 1,5k davka

Torej v teoriji največ profitira 1. in 2... seveda prvemu lahko dvignejo najemnino lahko pa odjebe in gre živet drugam.

1.) dobi sicer 200€ večjo plačo na mesec, ampak 400€ več najemnine plača, ker davek najemodajalec prenese nanj. :))
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

user4683 ::

132932 je izjavil:

simonchelo je izjavil:

Po zadnjih, mislim, da lanskih podatkih izgubi drzava na letni ravni 3.5 miljarde evrov, kar je vec kot celotni letni proracun za prosveto. In jasno je kam ponikne ta denar, v privatne zepe velecenjenih kapitalistov.

Sedaj pa ugani, kdo to omogoča. Nesposoben javni sektor, ki namesto, da bi temu naredil konec, bo rajši pogledal stran in dvignil budget.

Torej je treba tle rešiti stvari. Pa nas pustiti pri miru ko komaj v lajfu napraskamo za eno Bogo hiško ki bognedaj da ma več kot 160m2 in po možnosti še za vikend na morju.

OKi če bom plačal davek na nepremičnino želim da se mi vrne ves plačan davek za nakup gradbenega materiala. Imam vse račune in sem ogromno delal v lastni režiji. Ali pa da vsi ki nosite obleke srednjega Oz. Višjega cenovnega ranga plačate dodaten davek na visok standard tudi na to.
ciao
««
9 / 37
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Davek na nepremičnine (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Problemi človeštva
1114199628 (26773) MrStein
»

Boscarol, obdavčitev bogatih in Levica (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Problemi človeštva
72888912 (42838) user4683
»

Kdaj se bo spet splačalo kupit nepremičnino? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17442204 (18891) kriptobog
»

Ameriški tehnološki magnati skoraj ne plačujejo davkov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostalo
19830010 (24072) gruntfürmich

Več podobnih tem