Forum » Loža » Nepremičninski davek
Nepremičninski davek
Temo vidijo: vsi
Mato989 ::
DaLemuroso je izjavil:
Dogovor se izvaja na referendumu... :) Me zanima katerih je več lastnikov ali iskalcev
Zakaj bi lastniki bili slozno proti? Glede na predloge ne vidim razloga.
Odvisno... saj vprašanje je načeloma enostavno.
Ali ste zato da LETNO dodatno obdavčimo nekaj za kar ste plačali davek načeloma 2x (v večini primerov) ali ste proti temu...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
DaLemuroso ::
Ali ste zato da LETNO dodatno obdavčimo nekaj za kar ste plačali davek načeloma 2x (v večini primerov) ali ste proti temu...
In po katerem kljucu je takih vecina? Sprasujem, ker je bil referendum tvoj zadnji akt.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DaLemuroso ()
DaLemuroso je izjavil:
In po katerem kljucu je takih vecina?
V Sloveniji je lastnikov ali solastnikov 86%... ostalih ki si pa nič ne lastijo pa 14%... verjetno jih polovica od teh 14% nima državljanstva in volilne pravice.
Now you do the math
V Sloveniji je lastnikov ali solastnikov 86%... ostalih ki si pa nič ne lastijo pa 14%... verjetno jih polovica od teh 14% nima državljanstva in volilne pravice.
Now you do the math
Ti trdis koliko je lastnikov ali koliko ljudi bo zajel po novem davek? Slednje je verjetno referendumsko relevantno, prvo niti ne.
Kaj naj racunam? Dal si samo razmerje.
Zgodovina sprememb…
matobeli ::
Ne rabiš referenduma če koalicija zgolj uveljavlja svoj program.
Sicer nenavadno, ampak vseeno dobrodošlo.
Sicer nenavadno, ampak vseeno dobrodošlo.
DaLemuroso je izjavil:
Now you do the math
Ti trdis koliko je lastnikov ali koliko ljudi bo zajel po novem davek? Slednje je verjetno referendumsko relevantno, prvo niti ne.
Kaj naj racunam? Dal si samo razmerje.
Vsak davek bo zajel več ljudi kot prejšnji to je dejstvo, in marsikdo kogar ne bo zajel davek kot bom/bi verjetno sam bom glasoval proti in se boril proti
Redkokdo če sploh kdo bo pa glasoval da plača več.
delavec44 ::
Vsak davek bo zajel več ljudi kot prejšnji to je dejstvo, in marsikdo kogar ne bo zajel davek kot bom/bi verjetno sam bom glasoval proti in se boril proti
Bom bolj natancen. Predvidevas referendumsko zmago, ker je vecina lastnikov. Tu ti bom verjel in ne bom preverjal podatka. Mene zanima koliksen odstotek teh lastnikov placuje davek oziroma bodo placali vec? Brez da ves ta podatek tezko trdis, da bos zmagal na referendumu. Se ti zna hitro zgoditi, da bo cenzus tako visoko, da bo izvzeta vecina lastnikov, ki v svoji nepremicnini zivijo, kar pa je verjetno vecina teh tvojih 86%.
Ali se motim? Tisto samoumevno kar si dodal ni relevantno pri vprasanju, je zgolj nekaj samoumevnega.
DaLemuroso je izjavil:
Bom bolj natancen. Predvidevas referendumsko zmago, ker je vecina lastnikov. Tu ti bom verjel in ne bom preverjal podatka. Mene zanima koliksen odstotek teh lastnikov placuje davek oziroma bodo placali vec? Brez da ves ta podatek tezko trdis, da bos zmagal na referendumu. Se ti zna hitro zgoditi, da bo cenzus tako visoko, da bo izvzeta vecina lastnikov, ki v svoji nepremicnini zivijo, kar pa je verjetno vecina teh tvojih 86%.
Ali se motim? Tisto samoumevno kar si dodal ni relevantno pri vprasanju, je zgolj nekaj samoumevnega.
Če bo izvzel večino lastnikov davek potem bo pač nekoristen. Od koga pa mislite da se bodo stekali sto milijonski davki letno potem? Od tistih 19 bogatašev in 50 sleparjev ki imajo 20-40 nepremičnin?
Če bo izvzel večino lastnikov davek potem bo pač nekoristen. Od koga pa mislite da se bodo stekali sto milijonski davki letno potem? Od tistih 19 bogatašev in 50 sleparjev ki imajo 20-40 nepremičnin?
Ce? Kaj si nisi nic prebral? Jaz sem mislil, da mi bos povedal vsaj kaj o tem kaksen naj bi bil cenzus? Bi prej povedal, da je vse na pamet, pa te ne bi nic spraseval.
Kar sem zasledil jaz, pa bom sigurno placal vec, je da ne bo odbavcena do 160m2 kjer zivi lastnik in se dosti nekih izjem. Ne vem, ce je to staro ali novo, samo ti menda ja ves, ce nekaj trdis?
Unchancy ::
Kaj pa ti bo prazna nepremičnina če bi lahko kadarkoli dobil parcelo in postavil novo? Na konc bi sam ostajale prazne propadajoče bajture, dones se jih vsaj prodat da.
Kaj te briga. Moja je, brigaj se zase. Vedno se najde kdo, ki se mu ne da gradit in mu bolj odgovarja kupiti gotovo.
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Sicer je tale naslednji link dvomljive narave, pa vseeno je zanimivo videti kolio so ocenjene vrednosti nepremičnine bivše Šarčeve vlade.
Ubistvu je tole vse skupaj silno ubogo.
Pikalo živi v bloku v Fužinah? Večina ostalih pa v nekih starih bajtah v okolici Ljubljane ali pa v rovtah. Klampfer celo v bloku v Slovenskih Konjicah.
Pravzaprav smešno. Večino tehle politikov poseka malo bolj podjeten obrtnik.
Po svoje narobe svet.
Dvojna kilometrina kruhoborstvo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
AtaŠtumf ::
DaLemuroso je izjavil:
Težko odgovoriti na splošno kdo bi zmagal tak referendum.
Zakaj?
1. ker ne vemo, kakšen bo zakon
2. ker so ljudje nasplošno dokaj butasti
3. ker refernduma verjetno sploh ne bi bilo, ker se ukvarja z davki
Ampak samo v pomislek, če bo kaka ideja z do 50 m2 na osebo ni obdavčeno, čeprav morda danes ne pridete skupaj s 4 člani družine v ta primer, ko bodo šli otroci od doma, boš morda prišel v poštev, resno verjameš, da boš takrat pripravljen prodajati svojo nepremičnino in se selil nekam v manjše prostore, ali pa verjameš, da boš imel dovolj, da boš tak davek brez problema plačeval?
ps: Glede teh verednosti nepremičnin in ubogega premoženja kariernih politikov pa samo tole, dajemo več milijardno premoženje v roke, nekoga, ki v celem življenju nič pametnega ni naredil in nič pametnega nima, čeprav ima nek lokalni podjetnež več, najbolj smešno pa je, ko ljudje, ki so že leta in leta v Bruslju na visoki plački, potem pa pravijo, da imajo pol neke stare bajture, vreden par 10k eur in kredit za 100k, ter nekega starega Cliota, mi debili jim pa še naprej zaupamo!
#SlovenijaPrva #SLOVEenianLivesMatter #SlavaGasilcem
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AtaŠtumf ()
Utk ::
Za vsako izjemo v zakonu bom vrgu eno kocko v parlament. Naj bo kar bo, ampak naj bo za vse enako. Dovolj je progresije. Nekje mora bit meja.
AtaŠtumf ::
Za vsako izjemo v zakonu bom vrgu eno kocko v parlament. Naj bo kar bo, ampak naj bo za vse enako. Dovolj je progresije. Nekje mora bit meja.
Če bo davek 1% na gursovo oceno, bo kock prej zmanjkal, predenj jo boš ti vrgel!
#SlovenijaPrva #SLOVEenianLivesMatter #SlavaGasilcem
Socrates ::
Če bo davek 1% na gursovo oceno, bo kock prej zmanjkal, predenj jo boš ti vrgel!
Če bo davek 1 % na vrednost nepremičnine, se preselim v Haloze. Bodo davek v Ljubljani plačevali tisti, ki si niti najemnine ne morejo privoščit
Tisti trenutek, ko ugotoviš, da je davek na nepremičnine palica z dvema koncema. Zahteva ga Ljubljanski hipsteraj - populacija, ki jo bo davek na koncu najbolj bolel.
Za vse, ki planirate izvzeme, utopično je pričakovati, da bi kdorkoli plačal manj kot plača sedaj nusz. Izvzemi pomenijo le nižji odmerni odstotek.
Ne bodo torej stare ženičke v prevelikih bajtah na ptujskem polju prave žrtve?
Od kdaj si pa ljubljanski hipsteraj z dvema levima sploh lahko privošči stanovanje v ljubljani?
In od kdaj vam mar?
Dejte mal uskladit zgodbice no...
Točno to je rekel Golob, za prvo nepremičnino ne bomo plačevali nič več davka kot do sedaj.
Kar pomeni da ga nekaj bo tudi za prvo.
Od kdaj si pa ljubljanski hipsteraj z dvema levima sploh lahko privošči stanovanje v ljubljani?
In od kdaj vam mar?
Dejte mal uskladit zgodbice no...
, utopično je pričakovati, da bi kdorkoli plačal manj kot plača sedaj nusz.
Točno to je rekel Golob, za prvo nepremičnino ne bomo plačevali nič več davka kot do sedaj.
Kar pomeni da ga nekaj bo tudi za prvo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Težko odgovoriti na splošno kdo bi zmagal tak referendum.
Zakaj?
1. ker ne vemo, kakšen bo zakon
2. ker so ljudje nasplošno dokaj butasti
3. ker refernduma verjetno sploh ne bi bilo, ker se ukvarja z davki
Pa nisem jaz trdil kdo bo zmagal tak referendum. V bistvu na lep nacin poizkusam povedati, da tezko odgovoris, sem pa od Matota pricakoval izdelano pozicijo, ker referendumska trditev je bila nek njegov zakljucni argument.
Jaz sem nekje zasledil, menda na TV, da bodo m2 in cena hise. V tem primeru ne bodo, potem bodo prej profitirale, ker penzinisti so eden glavnih stroskov blagajne.
Zgodovina sprememb…
WizzardOfOZ ::
bbbbbb2015 je izjavil:
Obstaja lokalni davek na nepremičnine, s katerim se financira infrastruktura lokalne skupnosti. Pri nas je to nadomestilo stavbnega zemljišča. To že obstaja. In se ve, za kaj se to plačuje in občine bi (v teoriji) morale s tem denarjem skrbeti za ceste ipd.
A ni bilo v planu, da se nadomestilo stavbnega zemljišča neha plačevat in se namesto tega naredi davek na nepremičnine?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Socrates ::
In od kdaj vam mar?
Ti si malo logiko naštelaj. Tisti, ki hoče na vsak način živeti v Ljubljani, bo moral tale davek požret tako ali drugače. Ali pri najemnini, ali pri nakupu.
Davek bo najbolj upalil Ljubljančane, ker je v Lj., vrednost ekvivalentne nepremičnine 3x višja kot v Pivki.
Če bo pa davek progresiven, bodo pa Ljubljančani sploh v riti. Se zna zgoditi, da bi za 75 m2 stanovanja Ljubljančan na koncu plačal 4-5x davka kot nekdo v Pivki v primerljivem fletu.
Ravno zaradi tega, bo imel ta davek polno izjem. In bo na koncu tak clusterfuck od zakona, da bo padla vlada. Primer:
1. Če bo obdavčen progresivno na vrednost nepremičnine, bodo Ljubljančani plačali ko žuti.
2. Če pa prvo stanovanje ne bo obdavčeno, boš imel primer, ko nekdo ki živi v meščanski vili v centru Lj. ne bo plačal nič. Nekdo, ki živi v bloku v Slovenskih Konjicah, ima pa vikendico v Halozah pa bo. Pa čeprav je vrednost nepremičnin prvega 700.000, drugega pa 200.000.
Na tem si bo vlada polomila zobe. Garantirano.
Kdorkoli bo obljubil odpravo tega davka bo zmagal naslednje volitve.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Socrates ()
Spura ::
bbbbbb2015 ::
WizzardOfOZ je izjavil:
bbbbbb2015 je izjavil:
Obstaja lokalni davek na nepremičnine, s katerim se financira infrastruktura lokalne skupnosti. Pri nas je to nadomestilo stavbnega zemljišča. To že obstaja. In se ve, za kaj se to plačuje in občine bi (v teoriji) morale s tem denarjem skrbeti za ceste ipd.
A ni bilo v planu, da se nadomestilo stavbnega zemljišča neha plačevat in se namesto tega naredi davek na nepremičnine?
Ahahah, lepa. Pa saj veš, da ta denar gre potem občinam? Ne državi? Kako bodo potem levakarji prekanalizirali v skupni.. ehm.. svoj žep?
Kako pa se bodo potem pisarile študije kako zgraditi stanovanja?
sivistol ::
z vsako izjemo bom vsakega ki bo glasoval za da na tole skopucalo , dvakrat na glavo z granitno
binance referal ( 10% off ) https://www.binance.com/en/futures/ref/38134864
jernejl ::
Ne drži, cestnini se ne reče davek. Cestnina je cestnina, davek pa davek.Namenski davki v Sloveniji ne obstajajo. Od bencinskega evra za infrastrukturo gre menda v infrastrukturo toliko kot od vseh ostalih davkov, od davka na posledice tobaka pa gre pa celo tretja ali četrta decimalka v ta namen.Cestnina je popolnoma namenski davek
Ali pa, tisti ki hočejo nepremičnino naj zberejo dovolj keša da jo kupijo... ne vidim problemaAli pa tisti, ki imajo nepremičnino, zberejo dovolj keša še za varovanje. Če ne morejo, zmeraj lahko prodajo in jim tega ne bo treba plačevati.
Dogovor se izvaja na referendumu... :) Me zanima katerih je več lastnikov ali iskalcevČe bo davek tak, da ga bodo plačevali tisti, ki imajo več kot eno nepremičnino... takih je precej manj kot večina prebivalstva. Čemu večina ne bi bila za to, da se nadpovprečno premožni manjšini pobere več denarja?
bbbbbb2015 je izjavil:
Vidim, da si se razpisal. V EU-27, Evropi, ZDA, Avstraliji - za ostale države nimam vpogleda, da bi lahko suvereno karkoli trdil...Nepremičninski davek je vrsta davka na premoženje, in poznajo ga skorajda vse razvite države - in ne samo to, tudi poberejo ga bistveno več kot se ga pobere pri nas.
NE OBSTAJA DAVEK NA PREMOŽENJE.
Sploh.
Obstaja lokalni davek na nepremičnine
Nenazadnje, ko nepremičnino kupiš, plačaš 2% davek. Davek je torej že plačan.Ne vem kaj želiš s tem povedati. Jaz sem zadnjič kupil kilogram banan in pri tem plačal davek. In ker je davek torej že plačan, potem kaj... mi v življenju nikdar ni treba več plačati nobenega davka, ker sem ga enkrat že plačal?
Za vsako izjemo v zakonu bom vrgu eno kocko v parlament. Naj bo kar bo, ampak naj bo za vse enako.A si že šel vreči kamen za izjemo, ki jo imajo pri davkih tisti, ki oddajajo nepremičnine v najem glede na ostale, ki se ukvarjajo s kakšno drugo dejavnostjo, in zakaj nisi?
49106 ::
Nenazadnje, ko nepremičnino kupiš, plačaš 2% davek. Davek je torej že plačan.Ne vem kaj želiš s tem povedati. Jaz sem zadnjič kupil kilogram banan in pri tem plačal davek. In ker je davek torej že plačan, potem kaj... mi v življenju nikdar ni treba več plačati nobenega davka, ker sem ga enkrat že plačal?
Ne, plačeval boš davek na premoženje teh banan!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
49106 ::
Ne, ni potreben še en način kaznovanja varčevalcev, razen če tiste, ki so zaslužili in porabili, bolj obdavčimo.
Ne, ni potreben še en način kaznovanja varčevalcev, razen če tiste, ki so zaslužili in porabili, bolj obdavčimo.
Ravno današnja situacija je taka, da se kaznuje tiste, ki delajo, zato, da se nagrajuje one, ki imajo. To kaznovanje je treba ukiniti in lastnikom zaračunati pošten davek za koristi, ki jih njihove nepremičnine imajo od obstoja države. Gre torej za odpravo kaznovanja, ne za uvajanje novih kazni.
coffeetime12 ::
Ravno današnja situacija je taka, da se kaznuje tiste, ki delajo, zato, da se nagrajuje one, ki imajo. To kaznovanje je treba ukiniti in lastnikom zaračunati pošten davek za koristi, ki jih njihove nepremičnine imajo od obstoja države. Gre torej za odpravo kaznovanja, ne za uvajanje novih kazni.
Popolna zmeda, nametano vse vsepoprek. To, kar si natrosil je pomilovanja vredno . Lahko opišeš za začetek 'pošten davek'?
A si že šel vreči kamen za izjemo, ki jo imajo pri davkih tisti, ki oddajajo nepremičnine v najem glede na ostale, ki se ukvarjajo s kakšno drugo dejavnostjo, in zakaj nisi?
Ker ni tu nobene izjeme.
WizzardOfOZ ::
Današnja situacija je taka, da se kaznuje nas, ki delamo in se daje tistim, ki ne delajo.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
user4683 ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Današnja situacija je taka, da se kaznuje nas, ki delamo in se daje tistim, ki ne delajo.
Glede na videno, pa je cilj kaznovati tiste, ki delajo in tiste, ki so že nekaj ustvarili in dati tistim, ki ne delajo
Lonsarg ::
Realno gledano večina prebivalstva spada pod "ima" ali pa pod "dela" oziroma kombinacijo tega dvojega, "ne dela" aka brezposelnih je manj od teh dveh skupin. Poleg tega ko se pogovarjamo o davkih itak od brezposelnega nikoli ne boš nič dobil, tak da je edina relavantna debata "dela" vs "ima".
In to razmerje je zelo slabo za tistega ki dela in je res bizarno da ni več upora, nasploh po svetu, proti temu.
In to razmerje je zelo slabo za tistega ki dela in je res bizarno da ni več upora, nasploh po svetu, proti temu.
Realno gledano večina prebivalstva spada pod "ima" ali pa pod "dela" oziroma kombinacijo tega dvojega, "ne dela" aka brezposelnih je manj od teh dveh skupin. Poleg tega ko se pogovarjamo o davkih itak od brezposelnega nikoli ne boš nič dobil, tak da je edina relavantna debata "dela" vs "ima".
Problem je v tem, ker je zgodovina... in tega ti ne všteješ v obzir...
Pomisli tako: Nekdo je plačeval visoke davke od DELA in končno z odrekanjem kupil ali postavil bajto... nato ti kot dedič to veš da dobiš, ampak zdaj bi pa tebi nabili za to za kar se je nekdo v tvoji rodbini odrekal leta, dodaten davek... zakaj bi to kdorkoli želel?
ZELO MALO je takih ki samo "imajo" in nič ne delajo, teh je verjetno še manj kot brezposelnih...
Glavni problem za odpor proti temu je to da bo nastradala velika večina onih ki "ima" IN "dela" in se jim to upira...
Če bi nekdo rekel da bo nepremičninski davek samo od 1 mil vrednosti navzgor ne bo imel noben proti sploh če se NUSZ ukine, samo problem je da se to ne bo zgodilo kajne? =)
Lonsarg ::
Ja zgodovina je problem se strinjam, rešitev je da se uredi postopoma, da se pač za začetek uvede nekaj minimalnega.
"zgodovina" ne sme biti izgovor da se še dalje vzdržuje slabo stanje.
Prav tako ne sme biti izgovor "v praksi bo država to uvedla na slab način in ne bo hkrati zmanjšala plače kot bi bilo prav". Če bo uvedla na slab način se pač poskrbi z naslednjimi volitvami da naslednja popravi.
Prav tako ne sme biti izgovor "v praksi bo država to uvedla na slab način in ne bo hkrati zmanjšala plače kot bi bilo prav". Če bo uvedla na slab način se pač poskrbi z naslednjimi volitvami da naslednja popravi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
NUSZ je točno temu namenjen in je dokaj pošten. Če je prenizek, se naj dvigne. To se lahko jutri naredi. V bistvu ga najbrž že sama občina lahko dvigne, še zakona ni treba spreminjat.
Obstoječa NUSZ (dobi občina) in davek na premoženje (dobi proračun) naj bi oba zamenjal nov nepremičninski davek. Kdo ga dobi? Dvomim, da se bo v nekem pametnem razmerju delil.
Po moje je cilj, da vse dobi država zato pa so tudi taki pritiski na uvedbo. Pozabimo potem na namensko porabo kot je pri NUSZ.
Po moje je cilj, da vse dobi država zato pa so tudi taki pritiski na uvedbo. Pozabimo potem na namensko porabo kot je pri NUSZ.
CrniPanter ::
Bolj nam bodo te nove davke forsirali, bolj bo trpel srednji sloj in vec bo revnih oz. pripadnikov nizjega sloja.
Prislo bo do še vecje koncentracije kapitala v še manjsem stevilu ljudi. Tista mantra "vsi enaki - vsi revni" bo postala resnicnost, oz. vsak korak blizje resnicnosti.
Kaj se bo pa naredilo z novo pobranimi davki? Dobri stari pristop - ker ne znam s trenutno kolicino denarja upravljat, bo moj problem resilo da bom upravljal s še vec denarja. Bravo. In to mantro podpira vecina sodrzavljanov in zato se voli golobnjake s takim zanosom.
Osebno pa v takem sistemu zelim sodelovati v najmanjsi mozni meri in se res trudim in se bom v prihodnje še bolj trudil placati cim manj davkov in dal vse od sebe v iskanju vseh moznih obvodov.
Prislo bo do še vecje koncentracije kapitala v še manjsem stevilu ljudi. Tista mantra "vsi enaki - vsi revni" bo postala resnicnost, oz. vsak korak blizje resnicnosti.
Kaj se bo pa naredilo z novo pobranimi davki? Dobri stari pristop - ker ne znam s trenutno kolicino denarja upravljat, bo moj problem resilo da bom upravljal s še vec denarja. Bravo. In to mantro podpira vecina sodrzavljanov in zato se voli golobnjake s takim zanosom.
Osebno pa v takem sistemu zelim sodelovati v najmanjsi mozni meri in se res trudim in se bom v prihodnje še bolj trudil placati cim manj davkov in dal vse od sebe v iskanju vseh moznih obvodov.
Utajevalci davkov to počnete ne glede na politično izbiro in smiselnost davkov.
Lahko bi bili druga švica pa bi še vedno hvatali krivine.
user4683 ::
Glede na skupno kolicino pobranih davkov bi ze zdavnaj morali biti druga svica. Mogoce pa ni problem visina davkov ampak kaj se z njimi naredi.
nekikr ::
To je laž.
Companies brought back $85.9 billion in the fourth quarter and $664.9 billion for the full year 2018, according to quarterly data released by the Commerce Department on Wednesday.
In 2017, companies brought back a total of $155.1 billion in offshore cash, the Commerce Department said.
The tax cuts on corporate profits earned offshore — from 35 percent to a one-time rate of 15.5 percent on cash and 8 percent on other assets — encouraged companies to bring it home.
Roglič bi z veseljem tu plačal 10%, če bi imel možnost. Ampak ste ga levičarji odgnali in sedaj dobite točno 0€ od njega, kar vam je povsem sprejemljivo. Celo do te mere, da zanj navijate in se vam fino zdi, ko zmaga in zasluži in vam da - 0€.
ripmork ::
Glede na skupno kolicino pobranih davkov bi ze zdavnaj morali biti druga svica. Mogoce pa ni problem visina davkov ampak kaj se z njimi naredi.
Exactly.
Te dni poslušam, kako je v Planici malo gledalcev, ker so pretirano navili vse cene (od vstopnic, do hrane in vsega možnega)...
Logika slovenske politike bi bila: ker je zaradi podražitev manj gledalcev (manj denarja) je treba še povišat ceno vstopnic, da bomo več noter prinesli. Adijo pamet.
Ja zgodovina je problem se strinjam, rešitev je da se uredi postopoma, da se pač za začetek uvede nekaj minimalnega.
Fora je v tem da minimalni davek je že uveden imenuje se NUSZ... jaz ne razumem kako ne razumete tega... ta davek gre OBČINI da ga porabi za namen lokalne skupnosti torej tistih ki živijo v občini in plačajo NUSZ...
Ja se poskrbi da bo NA NASLEDNJIH volitvah bolje, seveda, medtem pa je 4 leta ljudem spet slabše... meni to pač ni sprejemljivo... uvedba davka ki MENI in drugim državljanom poslabša življenje in potem terja od nas da na naslednjih volitvah skrbimo da vzpostavimo vsaj enako ok kot je bilo pred poslabšanjem pač ni sprejemljivo in smiselno pričakovat.
Senior Dev ::
Mato989, pač boš plačal tistih 2500€ letno. Lahko si ponosen, da si lastiš oz. solastiš nepremičnino. To še ne pomeni, da boš živel slabše in ne boš volil Goloba na naslednjih volitvah. Potrebujemo dva mandata in leta 2030 potem vsi plešemo.
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin
Dokler imamo na oblasti dreke, ki ne plačujejo davkov in goljufajo na vsakem možnem koraku, se lahko nehaš z glavo zaletavat v srednji sloj in njihove vikende in kakšno prigarano dodatno nepremičnino. Ker drugače se zna tem gnojem in njihovim podpornikom takšen zakon grdo zatakniti v grlu.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Unchancy ()
Razen vrtca. Višino plačila oskrbe v vrtcu se izračuna glede na znamko in modelno leto avtomobila.
Ali pa bi se vsaj moralo.
Ali pa bi se vsaj moralo.
CrniPanter ::
Ne to nikoli ni vprasanje, rešitev je vedno v še več pobranega.
Težava pa je ravno v militantnem spodnjem srednjem sloju ki računa, da mu bo to koristilo na koncu pa bogati še vedno najdejo nacin kako “optimizirati” zadeve, medtem ko ravno njih najbolj udari in potisne nazaj v spodnji sloj, in še bolj otezi zivljenje preostanku srednjega sloja. Ampak vse v imenu razredne borbe.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Davek na nepremičnine (strani: 1 2 3 4 … 20 21 22 23 )Oddelek: Problemi človeštva | 199277 (26422) | MrStein |
» | Boscarol, obdavčitev bogatih in Levica (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Problemi človeštva | 88695 (42621) | user4683 |
» | Kdaj se bo spet splačalo kupit nepremičnino? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 42091 (18778) | kriptobog |
» | Ameriški tehnološki magnati skoraj ne plačujejo davkov (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ostalo | 29876 (23938) | gruntfürmich |