» »

Nepremičninski davek

Nepremičninski davek

Temo vidijo: vsi
««
106 / 110
»»

TorrentXL ::

delavec44 je izjavil:

Če se ga vsi otepamo, potem pa že ne more biti ok.

Ravno obratno. Če se ga otepate taki, ki imate več nepremičnin in/ali navijate za višje cene, potem je to dokaz, da je davek prava smer.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TorrentXL ()

delavec44 ::

TorrentXL je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Če se ga vsi otepamo, potem pa že ne more biti ok.

Ravno obratno. Če se ga otepate taki, ki imate več nepremičnin in/ali navijate za višje cene, potem je to dokaz, da je davek prava smer.

Ja, tudi taki spadajo v množico vseh ljudi. Logično gledano.

link_up ::

ma dej, to je bullshit ... slovenija je skoraj v celoti neposeljena ... ampak treba je pa v lj bit ja...

pac nisi, who cares?
In and Out

Sej ni drago samo v Ljubljani. To smo že razložili. Vidim, da moremo tebi še enkrat. Drago je povsod, kjer je dobra povezava z LJ (AC) in lokalna infrastruktura (trgovina, vrtec, šola...).

D3m ::

MojsterX je izjavil:

pozabljate na še novi DODATNI davek, ki bo EU davek glede na vaš ogljčni odtis hiše. Torej še dodatno 200 - 1000€ na leto novega davka.

What?
|HP EliteBook|R7 8840U|

trancer01 ::

Bo treba iz EU.

LeQuack ::

Državni svet kot vedno, je spet v napoto. Podprejo zakon, ki je v škodo delavcev (dodatni davek), zavrnejo pa zakon ki je v dobro prebivalcev.

Državni svet proti zakonskima predlogoma glede kratkoročnega oddajanja in KGZS-ja
https://www.rtvslo.si/slovenija/drzavni...
Quack !

Si pričakoval kaj drugega? Še dobro, da ga ne morejo preprečit.

Kanban ::

No, pa so spacali nekaj takšnega, kar smo nekateri tukaj predlagali že cel čas. Z dokaj enostavno spremembo obstoječega Zakona o urejanju prostora, so določili, da občine morajo pobirati takso na neizkoriščena stavbna zemljišča (0.30eur/m2). So pa za prijatelje seveda dodali luknjo - občina z odlokom določi katera so ta območja. Tako da bo obvezno, ampak nič bolj, kot sedaj, ko občine določalajo višino takse (in so skoraj vse izbrale 0eur/m2).

https://www.finance.si/pozor-prihaja-no...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kanban ()

Utk ::

za gradnjo javnih stanovanj komunalnih prispevkov ne bo več.

Super. Če jih ne bo, pomeni da bo to plačal nekdo drug. In definitivno ne tist, ki bo dobil to javno stanovanje. Se pravi bojo občine še manj zainteresirane za tako gradnjo, tam kjer bojo vseeno za, bo pa gradnja dražja za vse ostale. Genialnost na kubik.
Ravno zadnjič je nekdo sem dal posnetek nekoga iz javnega stanovanja...hint, na preprodajo droge ni davka.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Se bodo lahko hvalili, da so pocenili gradnjo :) Za občutek, komunalnega prispevka je bilo v Soseski Novo Brdo cca 150eur/m2 uporabnih stanovanjskih površin (le-teh je bilo cca 28.000m2). 4 milijone za gradnjo komunalne infrastrukture bi po novem padlo iz lufta.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kanban ()

Matematika je enostavna, v neki občini v nekem letu zgradijo 50 javnih stanovanj, če zgradijo še 50 hiš, še to je najbrž nerealno, mora teh 50 hiš plačat praktično 2x več komunalnega.

Lol, kaka neumnost. Prvič je problem to, da bo začelo veljat komaj leta 2027. Zakaj že? Zakaj ne naslednjo leto? Višina je pa še večja neumnost. Nekdo bo imel v LJ 1000m2 vrednih vsaj 500k in bo plačal 300EUR, nekdo bo pa mel 1000m2 v Pernici in bo plačal isto?

Zgodovina sprememb…

Zdaj te pa ne razumem. Dobil si nekaj od tega kar si hotel pa ti spet ni prav.

Utk je izjavil:

To nisem hotel. To je kr nekaj. Še vedno boljše nekaj kot nič, ampak to ni to. Jaz sem hotel da to naredijo glede na vrednost in nek procent.

Zgodovina sprememb…

Aha. Potem zdaj razumeš da ni vsako sranje z "davek na nepremičnine" v naslovu vredno papirja na katerem je napisano?

Utk je izjavil:

Aha. Potem zdaj razumeš da ni vsako sranje z "davek na nepremičnine" v naslovu vredno papirja na katerem je napisano?

Sej nikoli nisem rekel, da je.

johnnyyy ::

Višina takse na neizkoriščeno stavbno zemljišče je določena v zakonu. Znaša 0,3 eura na kvadratni
meter neizkoriščenega stavbnega zemljišča. Občina v odloku določi samo območje za odmero takse,
višine takse pa ne more določati samostojno.
Taksa na neizkoriščeno stavbno zemljišče se plačuje letno do 31. marca za preteklo leto. To pomeni, da
mora občina odločbe o plačilu takse lastnikom nepremičnin oziroma imetnikom stavbnih pravic na
neizkoriščenih stavbnih zemljiščih, ki se nahajajo znotraj območja plačevanja takse, poslati odločbo o
odmeri takse najkasneje do 31. 3. tekočega leta za plačilo takse za preteklo leto.

Tole na podeželju po mojem pade kar v vodo.

TorrentXL je izjavil:

Utk je izjavil:

To nisem hotel. To je kr nekaj. Še vedno boljše nekaj kot nič, ampak to ni to. Jaz sem hotel da to naredijo glede na vrednost in nek procent.

Pri Hrvatih si onaniral na njihove dokaj fiksne eure/m2.

Kanban je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Utk je izjavil:

To si pa nekaj zamešal. To kaj so Hrvati nardili je konkretno premalo. Je pa boljše nekaj kot nič. Pa ni davek ravno fiksen. V Zagrebu je recimo samo 5€, čeprav bi lahko dali 8€.

Zgodovina sprememb…

kamiKaZaA ::

TorrentXL je izjavil:

Kanban je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Utk je izjavil:

To si pa nekaj zamešal. To kaj so Hrvati nardili je konkretno premalo. Je pa boljše nekaj kot nič. Pa ni davek ravno fiksen.

To kar imajo Hrvati sedaj imamo mi že več kot 30 let. Imenuje se NUSZ. Hrvati pa niso imeli NUSZ in so sedaj uvedli podoben davek temu. Naši pa razmišljajo, da NUSZ obdržijo in uvedejo še zraven nepremičninski davek.

NUSZ za 50m2 je 250EUR ali pa celo 400EUR? Kje? Pa Hrvati še vedno nimajo NUSZ, ker davek ne plačajo, če živijo v nepremičnini ali jo oddajajo.

Zgodovina sprememb…

TorrentXL je izjavil:

Kanban je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Utk je izjavil:

Pa ni davek ravno fiksen.

Kaj pa je? Odvisen od vrednosti nepremičnine?

TorrentXL je izjavil:

NUSZ za 50m2 je 250€ ali pa celo 400€? Kje?

Nikjer. Naši bi pa z novim davkom radi imeli 100€ NUSZ + vsaj 1250€ nepremičniskega davka oz. v LJ kar 2500€ - 3750€. A Hrvati pobirajo med 250-400€. To je za tebe isto?

Tudi pri njih je samo za druga stanovanja. Mi imamo za druga davek na premoženje. Ki je tudi vsaj tako visok kot ta njihov. Plus NUSZ.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Ko vam politika razlaga, da je potrebno obdavčiti premoženje. Sliši se dobro. Ampak vprašajte se, kaj bodo na koncu obdavčili? Vaše nepremičnine! To je zares edino resno bogastvo, ki ga Slovenci imamo. Ne nasedajte: davek na premoženje=davek na vašo nepremičnino!

https://x.com/Matej_R81/status/19325108...

kamiKaZaA je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

NUSZ za 50m2 je 250EUR ali pa celo 400EUR? Kje?

Nikjer. Naši bi pa z novim davkom radi imeli 100EUR NUSZ + vsaj 1250EUR nepremičniskega davka oz. v LJ kar 2500EUR - 3750EUR. A Hrvati pobirajo med 250-400EUR. To je za tebe isto?

Ne, to ja za mene naš predlog boljši, seveda z ustreznimi popravki. Ta bi dejansko naredil spremembo.

Utk je izjavil:

Tudi pri njih je samo za druga stanovanja. Mi imamo za druga davek na premoženje. Ki je tudi vsaj tako visok kot ta njihov. Plus NUSZ.

Pri nas je trenuten davek na premoženje popolnoma neefektiven.

Kanban je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Kanban je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Utk je izjavil:

Ne, odvisen od odlocitve občine. Če se občina nič ne odloči, je pa default 0,60EUR na m2 se mi zdi.

kamiKaZaA je izjavil:

Ko vam politika razlaga, da je potrebno obdavčiti premoženje. Sliši se dobro. Ampak vprašajte se, kaj bodo na koncu obdavčili? Vaše nepremičnine! To je zares edino resno bogastvo, ki ga Slovenci imamo. Ne nasedajte: davek na premoženje=davek na vašo nepremičnino!

https://x.com/Matej_R81/status/19325108...

A da je nepremičninar proti davku? Šok, šok... Lahko pa vsi prodajo nepremičnine, za katere bi morali plačat davek in ga dajo v banke, če ga to muči. :))

Zgodovina sprememb…

TorrentXL je izjavil:

Kanban je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Kanban je izjavil:

Ne, odvisen od odlocitve občine. Če se občina nič ne odloči, je pa default 0,60EUR na m2 se mi zdi.

Torej... "dokaj fiksno", kot sem rekel.

ginekk ::

TorrentXL je izjavil:

Natolcuješ kot vedno.
Ti mirne volje predam letos svojo položnico za plačat, pa boš sigurno občutil efekt. A bi?

Kanban je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Kanban je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Kanban je izjavil:

Torej... "dokaj fiksno", kot sem rekel.

Sej lahko bi v LJ naredili enako, samo da bo max davek na m2 30EUR. Recimo za LJ. To je samo cca. 0,6% povprečne cene m2 v LJ. :))

ginekk je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Natolcuješ kot vedno.
Ti mirne volje predam letos svojo položnico za plačat, pa boš sigurno občutil efekt. A bi?

Verjetno da bi. Neefektivnost je v tem, da ga mnogi ne plačajo. Recimo podjetja na prvo žogo. Mnogo posameznikov pa se "znajde".

Zgodovina sprememb…

TorrentXL je izjavil:

A da je nepremičninar proti davku? Šok, šok... Lahko pa vsi prodajo nepremičnine, za katere bi morali plačat davek in ga dajo v banke, če ga to muči. :))

Prodam naj nepremičnino, da bom potem plačeval najemnino + vse davke od najema + ROI + davek na nepremičnine najemodajalcu. Bravo brihta. Pa zdaj to gre. Ko pa bom v penziji pa lahko grem pod most živet, ker s penzijo ne bo dovolj za najem in obratovalne stroške, kje še je potem dovolj denarja za hrano, če vse zapraviš za najem?

Zato pa eni študiramo kaj bo na stara leta, ter si kupimo nepremičnino, katera bo do penzije odplačana. In smo proti vsem novim davkom, kateri te kaznujejo, ker skrbiš za svojo prihodnost (si boš na stara leta lastil nepremičnino in boš z nizko penzijo prišel skozi, ker več ne bo obroka za kredit, hkrati pa tudi ne boš plačeval najemnine, ker si si priskrbel nepremičnino za stara leta). A, če bo nepremičninski davek boš pa zato kaznovan. Ne, hvala, nočem tega.

kamiKaZaA je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Prodam naj nepremičnino, da bom potem plačeval najemnino + vse davke od najema + ROI + davek na nepremičnine najemodajalcu. Bravo brihta. Pa zdaj to gre. Ko pa bom v penziji pa lahko grem pod most živet, ker s penzijo ne bo dovolj za najem in obratovalne stroške, kje še je potem dovolj denarja za hrano, če vse zapraviš za najem?

Zato pa eni študiramo kaj bo na stara leta, ter si kupimo nepremičnino, katera bo do penzije odplačana. In smo proti vsem novim davkom, kateri te kaznujejo, ker skrbiš za svojo prihodnost (si boš na stara leta lastil nepremičnino in boš z nizko penzijo prišel skozi, ker več ne bo obroka za kredit, hkrati pa tudi ne boš plačeval najemnine, ker si si priskrbel nepremičnino za stara leta). A, če bo nepremičninski davek boš pa zato kaznovan. Ne, hvala, nočem tega.

Bumbar. Celi čas je govora, da primarna nepremičnina ne bo obdavčena. Kam si ti spet zataval? Menda ne rabimo v vsakem komentarju ponavljat, da je cilj obdavčit prazne nepremičnine.

Zgodovina sprememb…

TorrentXL je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Bumbar. Celi čas je govora, da primarna nepremični a ne bo obdavčena. Kam si ti spet regresiral?

Bo. Bo. In še enkrat bo. Ne prvo leto. Ne drugo leto. Ampak od 5. leta od uvedbe davka na nepremičnine za vsako drugo nepremičnino še pride davek na nepremičnine za vsako nepremičnino. In točno tako bo! Prvo je treba stisnit v kot 5% ljudi (kateri imajo 2+ nepremičnine), da ne pride do masovnega upora. Potem pa stisnit ostalih 75%, ker ko bo enkrat davek sprejet se bodo samo nianse spreminjale, dodajale, širile...

Ne bluzi. 75% ljudi se bo še vedno uprlo tud čez 5 let.

Vlada bi morala pripravit korenček in palico. Visok davek na prazne nepremičnine, ki se mu bodo podjetja in posamezniki zelo težko izognili in recimo znižat davek na oddajanje na 15% ali celo 10%. Tisti predlog, ki so ga pripravili je bil na dobri poti. Samo formulo bi malo spremenili in poskrbeli za kake manjše izjeme. Npr. da sta mama in sin solastnika in mama živi v tem stanovanju in podobne zadeve.

Zgodovina sprememb…

Aja, pa kr dodat v formulo, da če si tujec, se davek množi z 2. :))

Denar pa lepo občinam. Občinam ustrezno znižat povprečnino in ta denar v razbremenitev plač. Problem rešen na tej strani.

Zraven pa še druge ukrepe, ki jih tud vi izpostavljate. Gradnja, sprostitev zemljišč, manjša birokracija...

Zgodovina sprememb…

ginekk je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Natolcuješ kot vedno.

Seveda je efektiven. Evidence sproti izboljšujejo in vsako leto vključijo več dolžnikov. So kar naprej članki kako so ljudje presenečeni, ko dobijo odločbo. Tudi taki s primarno nepremičnino nad 160m2, ki po novem predlogu ne bi plačali nič (razen NUSZ).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Če ti tak praviš, pol pa more bit res. :))

Kar je še bolj zanimivo je, da se bodo novemu davku vsi izognili, obstoječemu pa se kao ne morejo. Tvoje izjave so prava komedija. :))

No in kolk podjetij plača davek na premoženje? :O

Kje sem jaz pisal, da se bodo novemu davku vsi izognili? Spet provociraš.

Ne vem, ampak to je nek splošen sentiment tvojega klana ali kulta, kakor ti je ljubše. Pa to sploh ni bistvo. Bistvo je, da se zdaj marsikdo izogne temu davku. Kako pa je s podjetji? Boš raje provociral, al odgovoril na vprašanje?

Zgodovina sprememb…

Nikjer nisem govoril o podjetjih, ti si to ven privlekel. Ne vem kako je, niti me ne zanima, ker nimam podjetja. Provociraš ti, ker iščeš neke protiargumente, ki to niso.

Seveda sem jaz omenil podjetja in to že komentar nazaj, kot podkrepitev argumenta, da je davek neučinkovit. A ne smemo omenjat stvari, ki jih ti nisi omenil? :)) Koga briga kaj tebe zanima? Itak nimaš pojma o ničemer. Si samo navadni trol, pa še to slab.

Zgodovina sprememb…

Ti imaš morda nekaj pojma o nečemu, ampak tega še nihče ni odkril kaj bi to bilo, ker davki in nepremičnine to definitivno niso.

Še preveč za vas tukaj. Ne pravim, da vse vem, ampak za vas sem doktor davkov in nepremičnin.

TorrentXL je izjavil:

Seveda sem jaz omenil podjetja in to že komentar nazaj, kot podkrepitev argumenta, da je davek neučinkovit. A ne smemo omenjat stvari, ki jih ti nisi omenil? :)) Koga briga kaj tebe zanima? Itak nimaš pojma o ničemer. Si samo navadni trol, pa še to slab.

Hehe, trolček druge obtožuje, da so troli. Kateri račun po vrsti je že to sedaj tvoj?

socialec ::

O kakšni davčni academii se tukaj pogovarjate? O predvidevanjih glede davkov, razlaganju davkov, plačevanju davkov ali optimiziranju davkov?

ZveeZ ::

socialec je izjavil:

O kakšni davčni academii se tukaj pogovarjate? O predvidevanjih glede davkov, razlaganju davkov, plačevanju davkov ali optimiziranju davkov?

O davcni obdavcitvi davkov.

Buggy ::

Sem danes vprasal mojo dolgoletno gostiteljico na Rab-u. Davek za hiso cca 150m2 na Rab-u (druga nepremicnina), prijavljena sta pa oba v Zagrebu, znasa 800EUR na leto (lokacija ni glih premium turisticna), vse skupaj fiksnih stroskov na leto, ce nic ne oddajata pa je 3KEUR (neke takse turisticne, strom, internet, voda, komunala...).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

delavec44 je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Hehe, trolček druge obtožuje, da so troli. Kateri račun po vrsti je že to sedaj tvoj?

To je moj prvi račun. Ne vem o čem govoriš. V vsakem primeru pa število računov ni noben dokaz, da je nekdo trol. No, jaz vsaj upam, da si trol, ker nasprotno bi pomenilo, da si samo zelo "omejen", če se lepo izrazim.

Buggy je izjavil:

Sem danes vprasal mojo dolgoletno gostiteljico na Rab-u. Davek za hiso cca 150m2 na Rab-u (druga nepremicnina), prijavljena sta pa oba v Zagrebu, znasa 800EUR na leto (lokacija ni glih premium turisticna), vse skupaj fiksnih stroskov na leto, ce nic ne oddajata pa je 3KEUR (neke takse turisticne, strom, internet, voda, komunala...).

Sej. Davek bi moral bit vsaj 3k, tako kot ostali stroški.

Zgodovina sprememb…

TorrentXL je izjavil:

delavec44 je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

To je moj prvi račun. Ne vem o čem govoriš. V vsakem primeru pa število računov ni noben dokaz, da je nekdo trol. No, jaz vsaj upam, da si trol, ker nasprotno bi pomenilo, da si samo zelo "omejen", če se lepo izrazim.

Lažeš.

Trol seveda nisem. Omejeni so pa tisti, ki me ne razumejo. Se najdeš?

Zgodovina sprememb…

Buggy je izjavil:

Pa tako ste hvalili Hrvate kakšen dober davek so uvedli in kako se bodo nepremičnine pocenile pri njih. Dejansko pa plačujejo sedaj isto ali še malo manj kot mi že dolgo (nusz + davek na premoženje). Kot smo nekateri, ki znamo računati, opozarjali že cel čas.

Zgodovina sprememb…

««
106 / 110
»»