Forum » Kaj kupiti » Kateri zunanji disk kupiti
Kateri zunanji disk kupiti

SlyCrespo ::
Pozdravljeni!
Potrebujem zunanji disk, ki bom ga imel za shrambo svojih slik in videov. Velikost naj bi bila tam okoli 1TB, pomembno pa je, da bo zdržal čim dlje. Hitrost ni tako pomembna. Fajn bi bilo tudi, da nima posebej napajanja, torej da se napaja preko USB. Najraje bi ga pa kupil na Mimovrste. Prosim za priporočila. Hvala in LP vsem!
Potrebujem zunanji disk, ki bom ga imel za shrambo svojih slik in videov. Velikost naj bi bila tam okoli 1TB, pomembno pa je, da bo zdržal čim dlje. Hitrost ni tako pomembna. Fajn bi bilo tudi, da nima posebej napajanja, torej da se napaja preko USB. Najraje bi ga pa kupil na Mimovrste. Prosim za priporočila. Hvala in LP vsem!

45cal ::
Če želiš 1TB potem bo najceneje HDD zunanji disk. Mimovrste -> Zunanji diski -> 2,5" diski -> Najcenejši naprej. Izbira proizvajalcev ni velika ampak je več ali manj vse v redu, če že pa WD še najboljše. Vsaj moje mnenje.

harvey ::
Verbatim 1Tb v Sparu, ko je akcija pride še najbolši price/performance.

Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------

twom ::
Zunanji USB disk... Kaj je kvalitetno v letu 2024? Za odlaganje slik s telefona tamale. HDD ali SSD? Recimo 2+ TB.

Invictus ::
Kupi poceni NAS z dvemi diski, pa bo najbolje. Boš imel še za filme.
Plus backup na zunanji disk...
Plus backup na zunanji disk...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()

twom ::
Kupi poceni NAS z dvemi diski, pa bo najbolje. Boš imel še za filme.Ga že imam, samo ga je malo težje naokol prenašat. Plus, kot sem napisal, rabi ga tamala za svoje slike, in da jih lahko okol nosi.
Plus backup na zunanji disk...In smo spet na začetku... kater zunanji USB disk...

RutS ::
Iščem zunanji disk za shrambo slik, torej da je zanesljivo na dolgi rok.
Priklapljalo bi se ga po potrebi, me zanima ali pride v upoštev npr 2,5'' WD elements ali bolje My Book? Ali pa kaj tretjega...
hitrost ni pomembna, saj gre za shrambo.
Hvala lp
Priklapljalo bi se ga po potrebi, me zanima ali pride v upoštev npr 2,5'' WD elements ali bolje My Book? Ali pa kaj tretjega...
hitrost ni pomembna, saj gre za shrambo.
Hvala lp

Karen ::
Nobena blagovna znamka ni 100%. Tveganje je praktično identično ne glede na nalepko gor kar se mene tiče. Za backup se uporablja metoda 3 kopije istih podatkov na dveh različnih medijih (torej recimo disk in dvd plošček...) ter eni oddaljeni lokaciji. Vse ostalo je približek oz. kompromis. Disk je vrteča zadeva, lahko ti bo delal 10 let ali pa crknil jutri. Koliko boš vložil je odvisno od tega koliko so ti vredni podatki. Recimo da imaš podatke na mašini, pa da vsake toliko narediš kopijo na zunanji disk, pa da imaš še nekje na drugi lokaciji NAS kjer imaš iste podatke, je relativno ok vse skupaj recimo. Ali pa da vsaj kupiš dva zunanja diska in ju rotiraš, enega imaš doma, enega pa v službo nosiš ko doma narediš backup, ali pa k punci/staršem/poljubno vnesi...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čuden zvok trdega diska (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 9359 (7916) | ngc2392 |
» | Shramba podatkov za malo podjetje, kaksen disk? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 12199 (10767) | krneki0001 |
» | Arhiviranje podatkov (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9406 (8428) | joker16_7 |
» | Še letos 600 GB SSD iz Intela (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 14191 (12552) | Dr_M |