» »

Kaj moram storiti za dostop do zamika po 30.5?

Kaj moram storiti za dostop do zamika po 30.5?

k4vz0024 ::

Google je opozarja, da po 30. maju ne bo več mogoč dostop do aplikacij drugih ponudnikov. Kaj je potrebno storiti oz. nastaviti na Android napravi, da bom po 30.5 še lahko uporabljal gmail na Androidu in kaj nastaviti v Windowsih, kjer uporabljam Thunderbird?

mtosev ::

Daj napiši kaj več. Ne vem kdo razume kaj hočeš brez, da napišeš kaj ti točno piše in kje. Prilepi sem.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Google
30. maja morda ne boste imeli več dostopa do aplikacij, ki uporabljajo manj varno tehnologijo prijave
račun@gmail.com@gmail.com
Google zaradi zaščite računa ne bo več podpiral uporabe aplikacij ali naprav drugih ponudnikov, ki za prijavo v račun Google zahtevajo samo uporabniško ime in geslo. Prijaviti se boste morali s funkcijo Prijavite se z Googlom ali drugimi varnejšimi tehnologijami, kot je OAuth 2.0. Preberite več o tem
Kaj morate storiti?
Programska oprema za e-pošto, kot je Outlook 2016 ali starejši, ima manj varen dostop do Gmaila. Preklopite na Office 365, Outlook 2019 ali novejšo različico ali katero koli drugo programsko opremo za e-pošto, v kateri se lahko prijavite s funkcijo Prijavite se z Googlom.

Več o tem
S tem e-poštnim sporočilom vas obveščamo o pomembnih spremembah računa Google in storitev.
(C) 2022 Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland

sbawe64 ::

Android
Če uporabljaš gmail app (by google), potem bo delal naprej ?

Windows
Thunderbird, če uporabljaš IMAP protokol za dostop do gmail računa, potem vklopi OAuth2 za 'Authentication method'.
Isto za SMTP strežnik.

Bojda velja enako za pop račun
https://support.mozilla.org/en-US/quest...

Tools/Account Settings, set the authentication method on the incoming and outgoing servers to OAuth2, then restart TB and enter the account password in the OAuth window to allow TB access.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Še pred zgoraj opisnimi koraki je potrebno v Google računu po Varnost, vklopiti dvojo avtentifikacijo.

Bolt ::

FAK
Kakšen naslov teme!
Sedaj pa vedi zakaj se gre!
Tu gor imamo pa res samo prilagojen program, ki ne zna niti naslova teme skupaj skobacat!
In sedaj bo ta tema delala sranje na forumu, ne da bi jo kdo od modov popravil!
Ne misli, da si dober, če si najboljši med najslabšimi.

Se opravičujem. Avto korekcija je spremenila moj prvotni naslov in jaz nisem bil pozoren na napako.

Prosim, da moderator spremeni naslov V "Kaj moram storiti, da bom imel dostop do Gmaila s Thunderbirdom po 30.5.2022"

Menim, da bi to zanimalo širši krog uporabnikov Slo-techa.

Hvala.

Sedaj sem nastavil vse parametre V Thunderbirdom, pa ta zahteva znova in znova avtentikacijo,kljub temu, da sem odkljukal možnost Zapomni se na tem računalniku. Kaj storiti, da se bo Thunderbird zapomnil nastavitve?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: k4vz0024 ()

sbawe64 ::

k4vz0024 je izjavil:

Še pred zgoraj opisnimi koraki je potrebno v Google računu po Varnost, vklopiti dvojo avtentifikacijo.

2 factor authentication misliš ?
Sam tega nisem vklopil in dela (thunderbird 91 x64).

Ko sem spreminjal nastavitev (Authentication method) na oauth2, me je TB po login podatkih za gmail račun vprašal po ponovnem zagonu TB.
Nato sem ga še 1x zaprl in ponovno zagnal (TB).
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri poštni odjemalec z dvojno avtentikacijo?

Oddelek: Omrežja in internet
91177 (846) Furbo
»

Ponovno vdrli v Gab

Oddelek: Novice / Varnost
53996 (3294) freetard
»

Avtentikacija - najboljsa praksa?

Oddelek: Izdelava spletišč
212305 (1670) techfreak :)
»

Starševski nadzor - android internet