Forum » Izdelava spletišč » Prikazovanje Sms Na web strani
Prikazovanje Sms Na web strani
hanspizdn ::
Zanima me kako bi naredil povezavo gsm modema in web strani, na kateri bi se pol prikazovali smsi poslani na ta modem?
Any idea?
Any idea?
Seadoo ::
Hmm... A maš kak software poleg tega gsm modema? Če maš in ti recimo piše na disk, pol z enim drugim programom filaš bazo in z Phpjem ali čem podobnim prikazuješ na straneh.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Seadoo ()
sash ::
GSM modem je napravica ki omogoča praktično vse funkcije kot običajni GSM aparati (le da nima displeja) in se priklopi na serijski port in se z njo komunicira preko AT Command - zadeve se običajno uporabljajo v profesionalnih aplikacijah - meritve na daljavo, krmiljenja na daljavo, alarmi, ... . Pa še primer modema:
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Gandalfar ()
Sash: točno tako.
Zraven pa sm dobil samo nek brezvezn Program v katerga pišeš AT komande.
Mislim da si z njim ne bom nič pomagal.
Zraven pa sm dobil samo nek brezvezn Program v katerga pišeš AT komande.
Mislim da si z njim ne bom nič pomagal.
se pravi: moral bi narditi program ki v zanki preverja nova sporočila, jih parsa ven in fila v neko bazo. Vse preko AT komand. To je zajebancija.
Packač ::
Hmm sporočila ni težko spravt v bazo, amapak modemu ukaz da pošlje sporočilo. Ti to hočeš use nrdit prek spletne strani?
Jst nimam pojma .
Jst nimam pojma .
Ne prek spletne strani nikakor ne, ker nimaš dostopa , pa niti metod za dostop do portov ni (v tem primeru com port). To bi bilo treba narediti v enem od programskih jezikov verjetno. Če ima kdo boljšo idejo , bring it on.
[Ska] : nisem ziher, na firmi so rekli da je njih stal 2000 evrov . Kdaj je to bilo pa ne vem. Link Proizvajalca
[Ska] : nisem ziher, na firmi so rekli da je njih stal 2000 evrov . Kdaj je to bilo pa ne vem. Link Proizvajalca
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hanspizdn ()
Siemensova zadeva MC35T tudi z možnostjo GPRS-a košta cca 50k sit (230€) tisti brez GPRS-a so krneke cenejši, cena pa je aktualna ker smo jih na firmi ravno v sredo nabavli eno 20 komadov - je pa to samo modem brez napajalnika, antene in kakršnekoli programske opreme. Sicer pa za pisanje AT komand ne rabiš nobenega posebnega programa, ampak samo v winsih zaženeš HyperTerminal nastaviš ključne parametre in že pišeš nekaj v stilu AT+
Kar se pa tiče prikazovanja pa kot je že nekdo napisal, spravi SMS-e v neko bazo in jih nato beri iz baze in jih na tak način vključi na web.
Kar se pa tiče prikazovanja pa kot je že nekdo napisal, spravi SMS-e v neko bazo in jih nato beri iz baze in jih na tak način vključi na web.
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Seadoo ::
Ja to idejo sem jaz gor povedal. No če maš AT ukaze, pol lahko iz recimo C#.net upravljaš modem in se hkrati povezuješ na mysql bazo. Malo po helpu pogledat pa bo...
AT ukaze boš našel na netu brez težav, sicer pa mi polji mail pa ti jih jaz pošljem - sicer so siemensovi ampak itak so standardizirani razen par izjem ki pa so posebnost določenih modemov in so vedno individualni
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Smsapi.si - pošiljanje SMS-ov je otročje lahko (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 17252 (5902) | Invictus |
» | SIM800L modul in Arduino NanoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2932 (1745) | domenc |
» | Siemens m35 - rs232 - AT commandsOddelek: Mobilne tehnologije | 3163 (2349) | JanezovJanez |
» | pošiljanje SMS C#Oddelek: Programiranje | 3149 (2642) | Neon87 |
» | Komunikacija z računalnikom prek SMS sporočilOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2648 (2350) | mHook |