» »

Covid sezona 2022-2023

Covid sezona 2022-2023

nirburu ::

(Tema je namenjena tistim, ki niste še toliko utrujeni od covidovanja. Ostali vzemite pavzo do konca poletja, takrat se spet začne. Velike zahvale modom za strpnost, četudi ni ravno pravi čas. Pustite jo prosim aktivno, vsaj za nas par entuzijastov. Jeseni bo uporabna. Ta ali podobna.)
Začenjam pa zato, ker MSM ravnokar omenjajo

https://n1info.si/novice/svet/bruselj-p...

Evropska komisija je države članice EU pozvala, naj okrepijo priprave na naslednjo fazo pandemije covida-19. Med drugim poziva k okrepitvi cepljenja proti covidu in nadzora na širjenjem koronavirusa ter vlaganje v zdravstvene sisteme.


Par vprašanj.

1. Kaj pomeni naslednja faza?
2. Kako vedo, da je naslednja faza?
3. Okrepitev cepljenja?
Kolikor vem, za recimo gripo se dela kompleksne modele, ki napovedujejo prevladujočo različico, pa še to se naredi zadnji moment, ko je jasno kakšno "seme je sejano".
Pri covidu pa naj se cepimo kar s čimerkoli, staro, novo, prilagojeno, neprilagojeno, nima veze!? Tudi po tem ko smo se že vsi dodobra prekužili?
4. Nadzor okužb? A nismo se ravno naučili, da omikrona nimaš kaj omejevat, ker ga ni mogoče omejevat, nekaj kar je naša stroka tudi govorila predkratkim?

Skratka, deluje mi, da nas bodo ponovno na suho v rito, ker nič kar piše gor, izven povečanja kapacitet, nima smisla/logike. Vsaj ne na tak način.
Še eno moje osebno vprašanje, kdo od vas misli spet it v NPC-mode to jesen? Ali boste morda malo bolj preudarni in trezni?
  • zaklenilo: zee ()

Dimnik ::

3,2,1 zaklep


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Molnupiravir v kliničnih testih za polovico znižal smrti in hospitalizacije zaradi co (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
11019887 (12472) Invictus
»

Nemčija bo pri sledenju COVID-19 opustila standard PEPP-PT (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
10716607 (13302) drysmoke

Več podobnih tem