» »

vsi brskalniki celo "programi" mi "crashajo"

vsi brskalniki celo "programi" mi "crashajo"

turist1 ::

laptop, vse posodobljeno, driverji, win10, 64bit, 8gb, avast, (virusov trojancev ni) itd...
chrome, firefox, brawe, itd.... mi nakljucno napol crashajo.... Zelo redko 1x na 4mesece. ...zgornjo vrstico mi zabriše,(kot da bi mi zgornji del ekrana zakril z belim listom) oz. 2cm od zgoraj navzdol je popolnoma bele barve, da ne vidim kje je rob okna...vidim le spodnji del roba, toliko da še lahko razberem URL.....ker vidim spodnjo polovico črk.... tudi če zaprem brskalnik in ponovno odprem se ponovi, restart resi problem...včasih se zgdi da videji blinkajo, če obiščem kakšno spletno stran, ki ima videje....na nobenem drugem prenosniku ni bilo teh težav, ki jih tudi uporabljam...( youtube dela brez težav.).

sedaj ko sem poskusi uporabiti izrezovalnik aplikacijo od win10.... da naredim print screen... je podobno tudi z njim...0,5cm je bela črta (kot bi bil rob okna).... nato pa vidim ozadje, na katerega lahko klikam, kliknem na ikono na namizju...to je 2cm debel pas.... nato spodaj je pa nadaljevanje od win10 izrezovalnik za print screen....

Vem da je to misija nemogoče, a če ima kdo predlog. oz. niti ne vem kako bi iskal kaj takega na googlu.......je pa sveža instalacija...

turist1 ::

imam še en monitor gor priklopljen, extended monitor, na drugem je vse ok...

če izštekam dodatni monitor, se vse vrne na enkran od laptopa in vse je v najlepšem redu.... če ga priklopim nazaj, je vse OK. HDMI priklop...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: turist1 ()

DamijanD ::

poskusi samo grafiko reštartat: shift ctrl windows + B je kombinacija tipk, če se ne motim

Han ::

Kateri prenosnik, katera grafika...? Testiraj z Windows 11 in Linuxom. Pa Memtest86 poženi za dve uri.

sbawe64 ::

HDD je v redu ?
Bios nastavitve daj na privzete ?
2020 is new 1984
Corona World order

birtija ::

turist1 je izjavil:

če izštekam dodatni monitor, se vse vrne na enkran od laptopa in vse je v najlepšem redu.... če ga priklopim nazaj, je vse OK. HDMI priklop...

Tudi pri meni se je pojavil podoben problem po instalaciji dodatnega monitorja. Včasih je pomagalo, da sem parkrat kliknil F11 (celozaslonski način). Problem (bel rob višine cca. 3-4cm) je bil viden vsak dan po večkrat, različni programi, ne samo brskalniki. Če sem resetiral PC, je pomagalo za nekaj časa.

Po zadnjem updatu je čudežno izginilo (upam, da se ne povrne). Je pa služben računalnik in sam ne morem nič popravljat.
W10 Enterprise, I5-9500.

Rias Gremory ::

Bog se te usmili. Raje 2 piki manj, kot 10 preveč.

5. člen

(berljivost prispevkov)

Prispevki morajo biti pravopisno pravilni, kar vključuje tudi rabo velikih začetnic in ločil.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

birtija ::

turist1 je izjavil:

Možne rešitve?

denisek123 ::

Podobno težavo sem imel tudi jaz in sicer se je stvar dogajala v Raziskovalcu, spletnih brskalnikih in pa v Adobe Acrobat Reader-ju, drugje ne. Začasna rešitev je sprememba resolucije na neko drugo vrednost in potem takoj nastavitev resolucije kot je bila. Drugače pa je trajna rešitev v nadzorni plošči za Intel grafiko in sicer vem, da moraš pri nastavitvah zaslona izbrati opcijo Scale Full Screen in obkljukati Override Application Settings. To je meni rešilo problem.
Intel Core i3 3217u/GeForce 720M/WIN 10

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Skylake grafa in nvidia hkrati

Oddelek: Pomoč in nasveti
302789 (2173) Lonsarg
»

Počasen internet na 1 monitorju (extended monitors)

132113 (1736) Betelgeuse
»

Nova anketa: ali uporabljate več monitorjev hkrati (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
6710098 (8037) kuglvinkl
»

Štekanje pri igranju igrc

6754 (592) aljo558
»

Nova anketa: število monitorjev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ankete
10311635 (8503) Matevžk

Več podobnih tem