» »

Davek na dohodek v tujini

Davek na dohodek v tujini

normiranc ::

Potencialno se mi obeta zaposlitev na Irskem, pa si želim izračunat kolk lahko realno na leto prišparam kot samski moški v Dublinu.
Pri plači cca 100k € letno, po davkih to znese 5100 na mesec, stroški skup z najemnino cca 3000 na mesec. Tako da prišparam okol 2k na mesec, zdaj me pa zanima koliko sem potem še dolžan plačat v Sloveniji, oz. kako je z EU/Slo davki in kje se mi v tem primeru splača urejat prebivališče? Sprašujem bolj informativno, ker se mi ne mudi in rajši ostanem v Sloveniji, kjer imam zaenkrat tudi redno zaposlitev.

OrkAA ::

Ce bos zivel v Dublinu, bos tako ali tako moral prestavit prebivalisce (in posledicno tudi davcno rezidenstvo), tako da ne bos imel nobenih davcnih obveznosti do Slovenije.

normiranc ::

Hvala, kako je pa v primeru da delam na daljavo? Se plača dvojne davke oz. je kakšna razlika če me zaposlijo ali pa sem preko s.p.?

OrkAA ::

Glede s.p. je tako, da se zate nic ne spremeni. Ti pac ostanes v Sloveniji, izdajas racune v tujino in placujes izkljucno slovenske davke.

Ce bos pa redno zaposlen v tujini in hkrati ostal rezident Slovenije, potem bos pa del davkov placeval v tujini, razliko pa v Sloveniji. V nobenem primeru ne bos imel dvojne obdavcitve.

Poenostavljeno - ce bo Irska od tebe hotela 1000 evrov davka, Slovenija bi ga pa za enak dohodek hotela 2000, potem bos Irski placal 1000, Sloveniji pa preostanek do 2000, torej spet 1000.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Davčno svetovanje - delo/selitev v tujino (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12137757 (22393) SmeskoSnezak
»

Obdavčitev dela v Avstriji (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

978245888 (116447) PersonaRuda
»

Delo v Avstriji (Graz) (strani: 1 2 )

6229743 (20694) sampi
»

Delo v tujini nasveti (strani: 1 2 3 4 )

18754319 (24455) DOOM_er
»

Selitev na Irsko. (strani: 1 2 )

5615489 (9821) Red_Mamba

Več podobnih tem