» »

Kakšne opcije ima Rusija da nam zagreni življenje?

Kakšne opcije ima Rusija da nam zagreni življenje?

««
30 / 50
»»

D3m ::

Strike On Moskva Missile Cruiser Is Only Precursor To Change In Military Situation In Region

https://southfront.org/strike-on-moskva...

Malo več infota.

NATO je pomagal.
|HP EliteBook|R5 6650U|

blay44 ::

:D
Kle pa so nakladači.
Obe strani imajo po dva awacsa v zraku.
Tko da.....
Ampak očala so ji pa nataknili.
Zdej, tretje razredni operaterji in oprema....

fikus_ ::

D3m je izjavil:

Na russiadefence.net pravijo, da je bila od Odesse oddaljena 90km.

Nekje sem zasledil, da je bila oddaljena 60-65 navtičnih milj od obale UA.
1 Nm = približno 1800 in se nekaj m.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

m0LN4r je izjavil:

Vceraj menjavam zimske gume, na gumah mi pise "Made in Russia" - what to do?

V znak protesta gume zažgi z avtom vred! Pa ne oziraj se na ekologijo. Vse skupaj posnemi in objavi na YouTubu, Twitterju, toktoku, . . .

fikus_ je izjavil:

D3m je izjavil:

Na russiadefence.net pravijo, da je bila od Odesse oddaljena 90km.

Nekje sem zasledil, da je bila oddaljena 60-65 navtičnih milj od obale UA.
1 Nm = približno 1800 in se nekaj m.

Ja, 60 navtičnih milj je 111 km.
|HP EliteBook|R5 6650U|

MrB, samo za tebe:

Recimo, da je bila razdalja med izstreliščem Neptuna in Moskve 110 km, Neptun leti z 800 km/h, to pomeni okrog 8 minut. Če so ga na Moskvi zaznali na polovici poti, to pomeni okrog 4 min časa za reakcijo.
Recimo, da so morali še kapitana prebuditi, to traja 2 min, da se prebudi, za dobro mero odštejemo še minuto, torej ostane minuta za odziv.

A radarjev niso imeli vključenih?

Sistem je avtomatski in bi jih moral zaznati.

Če so pa imeli izklopljene pol pa imaš probleme.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Sem bral da Moskva ni bila zadnji hit tehnologije, je primanjkovalo denarja za obnovo.
Na krovu so bile protiladijske rakete in S300 protizračna obramba vprašljive zmožnosti obrambe pred Neptuni.

Saj ni važno.

Tudi F-117 so sklatili z S-125 Neva.

P.S.

Evo pa so končno začeli uporabljati Tu-22M3 bombnike.

fikus_ je izjavil:

Sem bral da Moskva ni bila zadnji hit tehnologije, je primanjkovalo denarja za obnovo.
Na krovu so bile protiladijske rakete in S300 protizračna obramba vprašljive zmožnosti obrambe pred Neptuni.

Za Neptun rabiš CIWS ali mornariški TOR sistem.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

sbawe64 ::

fikus_ je izjavil:

MrB, samo za tebe:

Recimo, da je bila razdalja med izstreliščem Neptuna in Moskve 110 km, Neptun leti z 800 km/h, to pomeni okrog 8 minut. Če so ga na Moskvi zaznali na polovici poti, to pomeni okrog 4 min časa za reakcijo.
Recimo, da so morali še kapitana prebuditi, to traja 2 min, da se prebudi, za dobro mero odštejemo še minuto, torej ostane minuta za odziv.

Zakaj buditi kapitana ?
Ni prvi častnik (xo) na dolžnosti dovolj za ukrepanje ?
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Mr.B ::

fikus_ je izjavil:

MrB, samo za tebe:

LAdja je bila pri tistem zanimivem otoku, ko so Ukrajinci kazali Fakiča in te zgodbe.. Oddaljenost od obale je med 30-40km. Sdaj praviš da je bila od oddese odaljena 110km. Sedaj pa vzemi šestilo in boš dobil dve točki preseke. izberi eno :))
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

poweroff ::

Beli_Zajcek je izjavil:

Ah daj no... ne bit tak, proooooosim! :)) Daj raje piši na temo feminizma, ki ti je tak trn v peti. Grde grde feministke, ki nagajajo mačo Mateju. Al pa daj raje spet tisto tvojo genialno lajnaj: Vsak si mora postaviti svoj VPM, mailserver, NAS in varno mrežo. 8-)

Ahaha, ti je zmanjkalo argumentov?

No, če boš rabil VPN, ko boš prebegnil v Rusijo, se pa kar oglasi... bomo skušali pomagat. :))
sudo poweroff

#MARIUPOL

Footage shows airstrikes from Tu-22M3 long range strategic bomber targeting the Azovstal factory in which the last remains of Azov are holding themselves up.

FAB3000 v akciji.

https://t.me/mapsukraine/240
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m je izjavil:

Strike On Moskva Missile Cruiser Is Only Precursor To Change In Military Situation In Region

https://southfront.org/strike-on-moskva...

Malo več infota.

NATO je pomagal.

Ne, ne. Požar je bil, en pijan vojak je kadil v skladišču streliva, pa je prišlo do požara.
Posadka je bila pravočasno evakuirana, potem je pa ladja v Sevastopol sama priplula - brez posadke. :)):)):))

Kakšen NATO no, to so nesposobni imperialisti.
sudo poweroff

P.S.

Dajte se malo umirit vidva.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Tebi tudi zmanjkalo argumentov?

Ne boš priznal, da si nasedel ruski propagandi? :D
sudo poweroff

Kaj točno bi rad Kovačič?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Mr.B je izjavil:

fikus_ je izjavil:

MrB, samo za tebe:

LAdja je bila pri tistem zanimivem otoku, ko so Ukrajinci kazali Fakiča in te zgodbe.. Oddaljenost od obale je med 30-40km. Sdaj praviš da je bila od oddese odaljena 110km. Sedaj pa vzemi šestilo in boš dobil dve točki preseke. izberi eno :))

Povej tocno koliko km je letel Neptun!

Lonsarg ::

Glede na situacijo v katero smer gre vojna (beri dokaj bogo za ruse), se mi zdi da se verjetnosti za uporabo kakih taktičnih jedrskih precej povečujejo, sploh tam na fronti okoli donbasa kjer ni veliko večjih civilnih mest in bi bilo to lažje upravičiti.

Ne znam pa napovedati odziva sosednih držav na tako dejanje. Ok zahod bo pač sankcije še malo povečal, ampak kako bi se na to odzvale razne Kitajska in podobne, ki si gotovo ne želijo da njihova soseda uporablja jedrsko orožje tko lahkotno.

Pomoje bodo Donbas sicer še probali zavzeti konvencionalno, če jim slučajno ne rata pa se zna zaplesti...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Uuu, D3m, ti pa res ne preneseš kritike. Ali smo igraš užaljeno snežinko? :))
sudo poweroff

Beli_Zajcek ::

D3m je izjavil:

Kaj točno bi rad Kovačič?

Pusti trolčka. Matejček gre po podobni poti kot jype. Woke as fuck, pa težak za popizdit. :))
Sanja o nekih argumentih, ki naj bi jih dajali na njegove nebuloze...

fikus_ je izjavil:

Mr.B je izjavil:

fikus_ je izjavil:

MrB, samo za tebe:

Povej tocno koliko km je letel Neptun!

Ti si napsial...
Recimo, da je bila razdalja med izstreliščem Neptuna in Moskve 110 km,

Znaš potegniti črto kje je 100km od ukrajinske obale ?

Haha, težki argumenti... dejstva so pa preprosta: trdili ste, da naj bi Moskva bila že v Sevastopolu... in potem vse tiho je bilo. Ampak ja, trol sem pa jaz. :))
sudo poweroff

Russia is preparing to formally declare war on Ukraine in response to the sinking of "Moskva", reports say.

Wait... whaaaat? :))
sudo poweroff

tikitoki ::

A ni nek morna sel pohat in je poncesreci zanetil pozar v vkladiscu streliva?

https://twitter.com/sentdefender/status...

https://twitter.com/EuromaidanPR/status...

Čaki mal... neki druzga to more bit, saj je bil vendar požar na ladji, potem pa je v Sevastopol priplula... :))
sudo poweroff

Beli_Zajcek ::

poweroff je izjavil:

Haha, težki argumenti... dejstva so pa preprosta: trdili ste, da naj bi Moskva bila že v Sevastopolu... in potem vse tiho je bilo. Ampak ja, trol sem pa jaz. :))

Oh, trolček. Bogi bogi bogi. Imaš že privide? Kje točno sem jaz trdil te tvoje gornje nebuloze?

Za detajle vojne mi je malo mar. Ne bom napovedoval kam točno se bodo premaknile ruske sile in kaj je njihov naslednji cilj. Nisem vojak, predvsem pa ne znam brat misli Putina in njegovih generalov. Vse kar vem je, da bo Ukrajina izgubila. V bistvu je že. Če se vojna konča ta trenutek imamo Ukrajino z milijoni beguncev in zelo poškodovano infrastrukturo. Ekonomsko uro so zavrteli nazaj za nebroj let. In pri tem imamo opravka z državo, ki je bila pojem korupcije - se pravi niti ko je bila v ne-vojnem stanju, ni bila pretirano uspešna pri ekonomskem razvoju.

Je pa res, da vas woke snežinkice spravi v bes že moja izjava, da bo Ukrajina izgubila. 8-)
Vseeno pa, da ti olajšam trpljenje woke snežinkice, ti ponujam naslednje hashtage:
#ukraineonline #ivanofrankivsk #украина #ternopil #kiev #lviv #odessagram #kharkiv #odessa #snakeislandheroes #zelensky

:))

Oberyn ::

poweroff je izjavil:

Tebi tudi zmanjkalo argumentov?
Ne boš priznal, da si nasedel ruski propagandi? :D

Ajde Matthai, daj no.
V tej vojni vsi vsak dan nasedamo propagandi. Večina vsega, kar pride s fronte, je propaganda. Vtis je, da na področju propagande in ponarejenih novic Ukrajina suvereno vodi, Rusija je pa izgubljena v temni noči. Veliko komentarjev v tem smislu zasledim po tujih forumih. V evropskih medijih ni praktično nobenih verodostojnih novic o spopadu, samo prazne floskule. Kar pride od ukrajinske vlade, je praktično sigurno ponaredek, bolj ali manj nesramen. Cirkus z vojnimi zločini je farsa. 6500 vojnih zločinov v manj kot 2 mesecih? In to izključno na eni strani, na drugi niti enega samega? Prosim lepo. Zdaj se pa znajdi. Ja, nasedamo. Lahko nam tudi pomagaš s kakšno konstruktivno analizo, bomo veseli.

stroj66684 ::

Najbolj zanimivo je, da baje tuji obveščevalci v Mariupol bodo postali talci, da zbežijo v koridor, ki bo predlagal Macron, ki je poklical Putina, ker je Macroni v zagati. Komik Zelenski nima nadzora nad nacisti: V Mariupolu v obroču tuji obveščevalci, ki so nenadoma postali - talci

endelin ::

stroj66684 je izjavil:

Najbolj zanimivo je, da baje tuji obveščevalci v Mariupol bodo postali talci, da zbežijo v koridor, ki bo predlagal Macron, ki je poklical Putina, ker je Macroni v zagati. Komik Zelenski nima nadzora nad nacisti: V Mariupolu v obroču tuji obveščevalci, ki so nenadoma postali - talci

Sem zadnjič pošnofal ta blog. insajder je ruso-naci propaganda in bi morala biti omejena. Bogi Mekina kam je padel. Dno dna

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

stroj66684 ::

endelin je izjavil:

stroj66684 je izjavil:

Sem zadnjič pošnofal ta blog. insajder je ruso-naci propaganda in bi morala biti omejena. Bogi Mekina kam je padel. Dno dna

Čaki malo naci propaganda? Kaj so Azov bataljon že komunisti? :D
Drugače jaz redko kdaj grem na insajder, vendar glede zahodne cenzure grem malo pogledat tudi drugo stran med drugimi tudi insajder.
Mimogrede ni samo ruska propaganda na insajder: https://insajder.com/svet/nato-past-raz...
Ni samo črno belo je več odtenkov.

Zgodovina sprememb…

poweroff je izjavil:

Uuu, D3m, ti pa res ne preneseš kritike. Ali smo igraš užaljeno snežinko? :))

Bom potegnil Pac-man karto on this one. :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

P.S.

Saelitski posnetek Moskve in kraj.

https://t.me/new_militarycolumnist/80416
|HP EliteBook|R5 6650U|

m0LN4r ::

fikus_ je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Vceraj menjavam zimske gume, na gumah mi pise "Made in Russia" - what to do?

V znak protesta gume zažgi z avtom vred! Pa ne oziraj se na ekologijo. Vse skupaj posnemi in objavi na YouTubu, Twitterju, toktoku, . . .

Za 1. maj bomo vse zazgal. Pol bo konec vojne.
Pa plin bi ze morali zdavni zapret, koji kurac. Ce se ze vrta v koleno, se naj konkretno.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

WizzardOfOZ ::

m0LN4r je izjavil:

Pa plin bi ze morali zdavni zapret, koji kurac. Ce se ze vrta v koleno, se naj konkretno.

Zakaj? Brezjajčna evropa, da bi to naredila? Ne se smešit. Prej začnejo še nemci streljat na ukrajino, kot da se odklopijo od plina.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Ja to itak, ce pa je cela evropska industrija odvisna od plina. Evropa kot taka bi to lahko naredila, ampak potem se industrija ustavi takoj in se pahnemo nazaj v 1980 dokler ne uspemo presaltati na alternativo.
Metalurgija, plasticna industrija, steklena, kmetijska prakticno se vse ustavi. To ne bo "lockdown" to bo shutdown europe.

Po mojem bo to last move Putina iz obupanja, ko bo vse izgubljeno, nam bo ON zaprl pipco, vmes pa bo ze nekak uredil zadeve s kitajske strani. Ko izgubis vse je ze vseeno, pol je samo vazno da nasprotnike zajebes do konca.
Trade Republic 38MVDVXM

Lonsarg ::

Putin bo prej uporabil jedrsko orožje kot bo zapiral plin. Zapiranje plina je v njegovih očeh bolj nuklearna opcija kot nuklearno orožje.

Lonsarg je izjavil:

Putin bo prej uporabil jedrsko orožje kot bo zapiral plin. Zapiranje plina je v njegovih očeh bolj nuklearna opcija kot nuklearno orožje.

Bs.

endelin ::

Še med WW3 bo tekel plin:))

endelin je izjavil:

Še med WW3 bo tekel plin:))

da da. Üe en kio sanja o resetu. Verjetno je to edini naöin da ustavimo Azijo:)):)):))

m0LN4r je izjavil:

Ja to itak, ce pa je cela evropska industrija odvisna od plina. Evropa kot taka bi to lahko naredila, ampak potem se industrija ustavi takoj in se pahnemo nazaj v 1980 dokler ne uspemo presaltati na alternativo.
Metalurgija, plasticna industrija, steklena, kmetijska prakticno se vse ustavi. To ne bo "lockdown" to bo shutdown europe.

Po mojem bo to last move Putina iz obupanja, ko bo vse izgubljeno, nam bo ON zaprl pipco, vmes pa bo ze nekak uredil zadeve s kitajske strani. Ko izgubis vse je ze vseeno, pol je samo vazno da nasprotnike zajebes do konca.

Pa ti spremljaš vrle objave rusofilov in rusofobov na tem forumu? Naj stane kolikor hoče, samo da se plin ustavi in da rusi naje*ejo. To je v glavah večine in na nasprotni strani obratno, ker se ne znajo postavit dovolj stran in si pogledat še z drugega zornega kota, koliko bodo sankcije stale.
Jaz pravim, dajmo jim to veselje. Dejmo odklopit plin, pa še premog. In poglejmo kako uspešni so rusofobi v svojih napovedih, da se bo rusija zaradi tega sesula in bo evropa vstala iz pepela ko feniks zaradi tega. Pa da jim ni problem kak evro več plačat za to.
Res, da bo veselje samo začasno, ampak bo pa neprecenljivo znanje, ki ga bodo s tem pridobili.

Pa zelenih se bomo s tem enkrat za vselej znebili. (ker zeleni lajajo o zeleni energiji samo ko imajo v roki iphona, elektriko za napajat in toplo stanovanje. Pol pa postanejo tiho ko riti, ko začne zmanjkovat ogrevanja in napajanja)

Zgodovina sprememb…

Seveda je jasno, da je propaganda huda iz vseh strani. Tudi ukrajinska propaganda je zelo močna. Recimo če gledate posnetke ukrajinske strani se praktično ne vidi trupel ruskih vojakov.

Ampak dejstvo je, da so (ja, smo) vsi pričakovali, da bo vojne konec v par dneh. Pa je ni bilo, še več, Ukrajini sploh ne kaže tako slabo napram "mogočni ruski vojski". In to je prava zmaga Ukrajine. To, da so jim razsuli toliko tankov, potopili ogromno ladjo, itd. je bilo nekaj, kar večina ni pričakovala.

Tudi odločen odziv Zahoda je nekaj, kar večina ni pričakovala (seveda, ker je Rusija širila propagando o nemočnem, nesposobnem in mencavem Zahodu).

Pač, to so dejstva. Verjame pa, da koga bolijo.
sudo poweroff

Recimo če gledate posnetke ukrajinske strani se praktično ne vidi trupel ruskih vojakov.
Ce so jih pa lepo pospravili in pokopali. Dooh.

poweroff je izjavil:

Seveda je jasno, da je propaganda huda iz vseh strani. Tudi ukrajinska propaganda je zelo močna. Recimo če gledate posnetke ukrajinske strani se praktično ne vidi trupel ruskih vojakov.

Ampak dejstvo je, da so (ja, smo) vsi pričakovali, da bo vojne konec v par dneh. Pa je ni bilo, še več, Ukrajini sploh ne kaže tako slabo napram "mogočni ruski vojski". In to je prava zmaga Ukrajine. To, da so jim razsuli toliko tankov, potopili ogromno ladjo, itd. je bilo nekaj, kar večina ni pričakovala.

Tudi odločen odziv Zahoda je nekaj, kar večina ni pričakovala (seveda, ker je Rusija širila propagando o nemočnem, nesposobnem in mencavem Zahodu).

Pač, to so dejstva. Verjame pa, da koga bolijo.
Evropa lahko se par let posilja orozje v ukrajino, ce je to v interesu.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

tikitoki ::

Aso ze kej znjukal? Oz. zbudite me, k bodo.

poweroff je izjavil:

Seveda je jasno, da je propaganda huda iz vseh strani. Tudi ukrajinska propaganda je zelo močna.

Sej bazira na reality showih njihovega največjega skorumpiranca. Tip ma več offshore podjetij kot vsi slovenski tajkuni skupaj, snema pa filmčke.

poweroff je izjavil:

Odločen odziv zahoda!!! :)) :)) :)) :)) :))

A zato USA še kar kupuje nafto od rusov, vsaj do konca aprila 2022, VB vsaj še do konca leta 2022 in EU še vedno plin dobiva po ceveh skozi ukrajino brez omejitev do nadaljnega.

izklop iz swifta? Rusija ima 250 bank. 4 od 250 bank so izklopili iz swifta. Kdaj bodo še ostalih 246?????

Zaplemba nepremičnin ruskim bogatašem? Kakor pridobljeno, tako izgubljeno. Ne sekirajo se prav dosti, ker vedo, da po mednarodnem pravu bodo z obrestmi dobili vse vrnjeno. V bistvu so jim naredili strošek manj, ker jim ta čas ne bo treba vzdrževat super jaht. Jih bodo morale kr države, ki so jih zaplenile, ker za vsako poškodbo bodo še odškodninske tožbe.

To je odločen odziv? Sorry, ampak to zame ni odločen odziv. Je ravno toliko da noben ne more reči, da čisto nič se pa le ni naredilo.

Daj mi povej, kaj so krivi rusi, ki že več kot 20 let živijo tukaj, pri nas v sloveniji. Ki so si kupili tukaj nepremičnino, otroci hodijo v naše šole, starši imajo tukaj firme, ki zaposlujejo kar nekaj slovencev. Zakaj je bilo treba njim recimo blokirat račune?

Veš kaj bi bil zame odziv? Sesutje cevi za plin, popolna blokada rusije, ukinitev komplet izvoza uvoza v rusijo, vse ruske banke ven iz swifta, vse njihove zaveznice obrnit tran od rusije, ...

Zgodovina sprememb…

Mike_Rotch ::

Zakaj bi pljuvali v lastno skledo in bojkotirali plin ter nafto? Trenutne sankcije so za Rusijo ogromen problem, za Evropo pa zaenkrat relativno majhna nevšečnost.

Majhna nevšečnost?

Danes sem v trgovini dal 65 eur za eno škatlo dobrin.

Fuck you.
|HP EliteBook|R5 6650U|

FrRoSt ::

Mike_Rotch je izjavil:

Zakaj bi pljuvali v lastno skledo in bojkotirali plin ter nafto? Trenutne sankcije so za Rusijo ogromen problem, za Evropo pa zaenkrat relativno majhna nevšečnost.

Plin naj kar pošiljajo!! :)

Saj plačali jim ga pa ne bomo!? :)):)):))
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

Mike_Rotch ::

D3m je izjavil:

Majhna nevšečnost?

Danes sem v trgovini dal 65 eur za eno škatlo dobrin.

Fuck you.

Kaj ima to veze s temo? Če se Putin ne bi šel velikega osvajalca bi dal pa koliko, 64€?

Majhna nevšečnost my ass.
|HP EliteBook|R5 6650U|
««
30 / 50
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rusija čedalje bolj izolirana od interneta in elektronskih plačilnih storitev (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
27149843 (17601) Mr.B

Več podobnih tem