» »

Izogibanje vsega, kar je iz Rusije

Izogibanje vsega, kar je iz Rusije

Temo vidijo: vsi
««
38 / 114
»»

Unchancy ::

murrieta je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

murrieta je izjavil:

D3m je izjavil:

Torej si Rus ?


Ne. Slovenec.


Ne sekiraj se, l0g1t3ch je samo psihopat, ki se za povrh zlaze v vsakem momentu, karkoli rece, je bolj verjetno laz kot resnica. Moja prizadevanja proti vojni ves cas oznacuje za zagovarjanje Putina, ni pa sposoben navesti enega citata (pa se tisto s cimer se trudi potvarja). Pac kopriva.


Če si zares proti vojni bi najprej zahteval ruski umik iz ukrajine, vse ostalo vodi k nadaljevanju vojne. Drugače si samo ruski apologet.


Seveda klorofilcek, "zahteval" bom nekaj, kar se ne bo zgodilo. Ne, taki, da ne recem osli ste klorofili. Jaz sem realen, pa tudi Zelenskya pocasi pamet srecuje. Rusi se ne bodo umaknili, se pravi je edina resitev, da se preneha pomagati v ubijanju. Ergo, dostavljati orozje in financirati spopad, ter povrocati financno skodo lastnim drzavam. Te vojna bi bila brez tega ze davno koncana, z manj mrtvimi, z manjso gmotno skodo.

Sicer, tudi, ce se rusi danes umaknejo, ste taksni navijaci kot si ti naredili nepopravljivo skodo Ukrajini in nekaj generacij bo trajalo, da si bojo opomogli, ce jih ne bojo vmes pokupili. Sicer bojo pac ostali suznji zahoda, ki tako kot ti, uporablja njihova trupla za samopromocijo in zasluzek.


Pa kakšne kretenizme ti vališ naokrog, to je neverjetno. “Ni čudno, da ji je razbil zobe in polomil roke, zakaj se je pa upirala posilstvu.” To je v bistvu tvoj "argument".
Ukrajina ima vso pravico do obrambe pred naci invazijo Rusije.
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Unchancy ()

Vanich ::

V Kazahtanu v vesoljskem centru Baikonur aretirali Bold and Bankrupt - veliko youtub zvezdo - in njegovo zvesto fuckbuddy spremljevalko Alemko iz Belorusije.

dronyx ::

Vanich je izjavil:

V Kazahtanu v vesoljskem centru Baikonur aretirali Bold and Bankrupt - veliko youtub zvezdo - in njegovo zvesto fuckbuddy spremljevalko Alemko iz Belorusije.

V Čečenije je imel tudi že težave. Se je moral javno opravičiti, ne vem pa točno kaj je naredil narobe.

Vanich ::

dronyx je izjavil:

Vanich je izjavil:

V Kazahtanu v vesoljskem centru Baikonur aretirali Bold and Bankrupt - veliko youtub zvezdo - in njegovo zvesto fuckbuddy spremljevalko Alemko iz Belorusije.

V Čečenije je imel tudi že težave. Se je moral javno opravičiti, ne vem pa točno kaj je naredil narobe.


Baje je v javnosti pil pivo z Čečenko. Dvojni faul. Moral se je opravičiti in verjetno še kaj drugega. Ne pove on vsega, jaz tudi ne bi.
Nekaj se pa šušlja, da je MI6 agent.
Ne bi me čudilo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vanich ()

Scaramouche3 ::



Pa kakšne kretenizme ti vališ naokrog, to je neverjetno. “Ni čudno, da ji je razbil zobe in polomil roke, zakaj se je pa upirala posilstvu.” To je v bistvu tvoj "argument".
Ukrajina ima vso pravico do obrambe pred naci invazijo Rusije.


V redu samo potem sprejmi ceno in ta je visoka!
Če bi se takoj predali bi najebal cel visoki vrh politike! Ostalo bi priključili Rusiji!
Zelensky je hotel NATO v državi ki je začetek Rusije!

Če se borijo bo to par letna vojna in kolateralna škoda ki bo koristila Ameriki in EU, za to da se vsaj malo dvignejo bodo morali razprodati večino dobre zemlje in mineralov!

Pravice so bolj nekaj kar je abstraktnega, realnost je to kar lahko ali ne moreš narediti!

Amerika in EU pomagajo samo toliko da se agonija podaljšuje, tako bodo zadovoljili dva cilja; Rusija se bo dokončno inkriminirala in postala beznica iz katere bo vsak, ki ima iq na 100 pobegnil na zahod in dobili bodo minerale ter zemljo ki jim bo koristila!

TezkoDihanje ::

fur80 je izjavil:

Rusi govorijo, da so jim uničili letala, sedaj Ukrajinci pošljejo ta posnetek ven!

https://twitter.com/UAWeapons/status/15...

Saj sploh ne veš več kaj je res in kaj ne!


Oh, čisto enostavno. Rusi konstantno lažejo brez dokazov.


tole je vsaj en mesec staro:





Ko bo nova pošiljka iz Zahoda, jo bodo naslednji dan zagotovo uničili. :))

napad je bil današnji in na delu otoka je še vedno požar

https://twitter.com/kosmi64833127/statu...
Today's view of #SnakeIsland - bright spot in the eastern tip is a fire, probably result of Ukrainian strike.
SWIR image taken by #Sentinel2 satellite at 09:07 UTC.

TezkoDihanje ::

https://twitter.com/bradyafr/status/152...
The buildings towards the center of Snake Island appear to be damaged in recent satellite imagery.

TezkoDihanje ::

Mr.B je izjavil:

Da območje z 80% rusko govorečo populacijo, ok.


Jaz znam angleško, pa to ne pomeni, da sem Anglež. Pizda, kere imate.

D3m je izjavil:

Russian Forces Take Control Of Key Stronghold Of Popasnaya. Strikes Eliminate Dozens Of Foreign Equipment Pieces In Kharkov


Savjetnik Zelenskog: Ovo je već 17. put da to tvrde

Iz Ukrajine nije bilo trenutnog odgovora, no u subotu navečer savjetnik predsjednika Volodymyra Zelenskog Aleksij Arestovič rekao je da se nastavljaju teške borbe za grad.

"Bitka za Popasnu je u tijeku. Ruski propagandisti radosno su izvijestili da su je već zauzeli, ali nije baš tako. Ovo je, samo ovog tjedna, njihova 117. tvrdnja o 'hvatanju Popasne'", rekao je Arestovič.

Zgodovina sprememb…

gozdar1 ::

To da vsakokrat omenijo, da so uničili zahodno orožje samo govori, kako jih pošiljanje le tega boli. Nič čudnega, da so svoje propagandiste na zahodu naredili za mirovnike, ki nasprotujejo pošiljanju.

TezkoDihanje ::

D3m je izjavil:

10 tankov in 300 vojakov dnevno


Isto na kontra strani....vprašanje koliko česa še imajo.


V bistvu ne, ker je napadat absolutno težje, kot se pa branit (vsaj 3x toliko žrtev v primerjavi z branilci glede na statistiko). sploh pa, ker gre za utrjene položaje.

Kakšnega časa naj bi kdo imel? Ukrajinci imajo neomejeno linijo dobav tejnike iz tujine.
120 tisoč folka že 2 meseca na treningu (za več nimajo enostavno inštruktorjev ter opreme).
Rusi pa vlečejo enote iz Sirije, ker so na psu s tehniko in z ljudstvom.



Pac-Man je izjavil:

video s podnapisi

https://twitter.com/Biz_Ukraine_Mag/sta...
Senior military expert on Russian state TV argued that mobilization wouldn't accomplish a whole lot, since outdated weaponry can't easily compete with NATO-supplied weapons and equipment in Ukraine's hands and replenishing Russia's military arsenal will be neither fast nor easy.


Analitičar: Putin bi uskoro mogao napraviti ozbiljnu grešku i izazvati revoluciju

"Sudeći po Putinovoj prirodi i navikama, procijenio bih da je vjerojatnost da objavi masovnu mobilizaciju 9. svibnja nekih 20 posto. On može povisiti uloge, uglavnom zbog PR efekta i jačanja legitimiteta, no to će vjerojatno biti velika pogreška", rekao je Galeev, a prenosi Sky News.

"Putin može proglasiti masovnu mobilizaciju, ali će ona onda biti provedena u situaciji gdje gotovo nema infrastrukture, nikakvih organizacijskih kapaciteta za takvu mobilizaciju i unutar vojne doktrine koja zapravo isključuje mogućnost takve vrste mobilizacije", dodao je.

"Smatram da je trenutna vjerojatnost uspješne masovne pobune u Rusiji blizu nule. Međutim, u slučaju masovne mobilizacije, ta će vjerojatnost skočiti u nebesa. Imat ćete tone naoružanih ljudi s neposrednim vlastitim interesom za svrgavanje režima", dodao je.

Zgodovina sprememb…

m0LN4r ::

Kdaj pa bo po vasem mnenju vsega tega konec?

Jaz upam da pred zimo, ker ce se lockdown pride zraven.... Meni se ne da kupovati bunde in pulovre jeseni, bo se to razprodano.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Poldi112 ::

Unchancy je izjavil:

Če jim Rusi ne bi držali vreče pri Poljski, nihče ne ve, kako bi se vse skupaj odvilo. Možno, da si Nemci ne bi niti upali začeti sranja.


In če zahod ne bi samo gledal še prej ...

Vsaka država sledi svojim interesom. Interes Stalina je bil preprečiti, da ga kapitalisti zradirajo. Podobno kot je bil plan francozov, da naredijo tako močno obrambo, da bo Hitler izbral ruse namesto njih.

Unchancy je izjavil:

Ti ne razumeš! Rusi so morali napast Ukrajino, “ker je bila pomankljivo oblečena”


To je jasno in tega nihče ne zagovarja.

Problem je zgolj v tem, da zagovarjaš dnevno pošiljanje Ukrajine k posiljevalcu, ker ga je treba izčrpati, da ne bo posiljeval ostalih.

In ker si dobričina, ji daš še pendrek. Oziroma zdaj si bo počasi zaslužila še solzilec, ampak samo, če ga bo odplačala.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

Poldi112 ::

l0g1t3ch je izjavil:

Le zakaj so jim vse države prebegnile v nato takoj ko so lahko?

So rusi tako lepo ravnali z njimi?

Naj se malo zamislijo Rusi nad sabo, zakaj nočejo ostali biti z njimi.


Relevanca? Praktično nobena država tretjega sveta ni želela pod ameriški škorenj. Svet pač ne deluje na podlagi propagandnih puhlic in to, da ovce verjamete, da ste svobodne ne pomeni, da dejansko ste - pomeni zgolj in samo, da imamo odlično propagando.

In 3/4 sveta je po pol tisočletja zahodne nadvlade še kar vukojebina. Kaj se zgodi, ko želijo k rusom, smo pa jasno videli v Kubanski krizi. Par tednov nazaj pa ob grožnjah suverenim Salomonovim otokom, da naj ne razmišljajo o povezavi s kitajci, ker je to za nas, "svobodni svet", rdeča črta.

Tako da lahko nehaš s pravljicami o grobem ravnanju. Večina bede na svetu izhaja iz nabijanja sankcij suverenim državam, ker ne želijo "svobode".

Unchancy je izjavil:

D3m je izjavil:

Imamo drugačen teren od Rusov, ne rabimo.

Buffer je bil Varšavski pakt.

Rusom. Nam bi bil pa Ural.


Ja, res nas mora biti strah pred rusi, ki so jih države NATO pakta že 3x porušile do tal, in so potem odplačevali drugim silam NATO pakta še pol stoletja za "pomoč" med vojno.

Že tekom hladne vojne je bilo razmerje moči na strani zahoda. Zdaj, ko je še večina držav šla v NATO in so rusi še bolj ekonomsko zadaj (super izkušnje z demokracijo po hladni vojni, mimgrede), bi jih pa silil za Ural? Ker nas ogrožajo?

Bodi mož beseda in se pojdi borit za našo svobodo v Ukrajino. Ti bomo hvaležni podobno, kot smo našim tabornikom, ki so v Afganistanu in Iraku branili našo svobodo.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

TezkoDihanje ::

Poldi112 je izjavil:

Relevanca?

100% relevanca za folk, ki tam živi.

Praktično nobena država tretjega sveta ni želela pod ameriški škorenj.

Obratno, praktično za nobeno afriško državo Američani niso izkazali interesa.

Svet pač ne deluje na podlagi propagandnih puhlic in to, da ovce verjamete, da ste svobodne ne pomeni, da dejansko ste - pomeni zgolj in samo, da imamo odlično propagando.

Dragi puhličar in pravljičar, tvojih bebavih laži imamo res dovolj. Čisto vse kar pišeš, je ravno obratno.

In 3/4 sveta je po pol tisočletja zahodne nadvlade še kar vukojebina.

Kam bežijo ljudje iz teh držav? A v Rusijo al na Zahod?

Poldi112 je izjavil:

Bodi mož beseda in se pojdi borit za našo svobodo v Ukrajino. Ti bomo hvaležni podobno, kot smo našim tabornikom, ki so v Afganistanu in Iraku branili našo svobodo.


Čemu? Živim v državi, ki podpira Ukrajino. Ti pač ne. Ti moraš spizdit v Rusijo. Saj veš, kako gre. Plačuješ davke in s tem posredno podpiraš Ukrajino.

Zgodovina sprememb…

TezkoDihanje ::

Comandante je izjavil:


https://twitter.com/UAWeapons/status/15...
Saj sploh ne veš več kaj je res in kaj ne!
Dejansko so Rusi pospravilk svoje ladje tako dalec stran od otoka, da tile Sukhoji niso bili v dosegu SAMov? Vse namrec kaze na to. Izgleda, da se bojijo Neptunov.

Drugace pa ja, otok zradiran.


Snemano z Bayraktarjom:
https://twitter.com/buch10_04/status/15...

Ti Rusi prav tekmujejo, ker je bolj zabit. Ko Lessy, vedno se vračajo.
Na letališču zraven Khersona so jih Ukrajinci že ne 20x nabil. Vedno pridejo nazaj z novo tehniko.

tikitoki ::

TezkoDihanje je izjavil:

Comandante je izjavil:


https://twitter.com/UAWeapons/status/15...
Saj sploh ne veš več kaj je res in kaj ne!
Dejansko so Rusi pospravilk svoje ladje tako dalec stran od otoka, da tile Sukhoji niso bili v dosegu SAMov? Vse namrec kaze na to. Izgleda, da se bojijo Neptunov.

Drugace pa ja, otok zradiran.


Snemano z Bayraktarjom:
https://twitter.com/buch10_04/status/15...

Ti Rusi prav tekmujejo, ker je bolj zabit. Ko Lessy, vedno se vračajo.
Na letališču zraven Khersona so jih Ukrajinci že ne 20x nabil. Vedno pridejo nazaj z novo tehniko.


Zabiti ste tisti, ki se naslajate nad tem. Ocitno je bilo ubitih pol ducata ljudi, nic veselja vrednega. Hvalabogu, da se Ukrajinci branijo bolj uspesno, kot je kdorkoli predvidel. Se vedno pa je zalostno, da bo umrlo toliko ljudi zaradi nekaj kretenov na oblasti.

Comandante ::

Ocitno je bilo ubitih pol ducata ljudi, nic veselja vrednega.

Ubijanje Rusov je ok, ker je v samoobrambi. Vec kot jih umre, bolje je za Ukrajince. Seveda bi vsi raje videli ce bi sedli v Kamaze in se odpeljali domov, tudi packarija bi bila manjsa, ampak je kar je. Njihova odlocitev, bodo pac postali gnojilo.

TezkoDihanje ::

tikitoki je izjavil:

TezkoDihanje je izjavil:

Comandante je izjavil:


https://twitter.com/UAWeapons/status/15...
Saj sploh ne veš več kaj je res in kaj ne!
Dejansko so Rusi pospravilk svoje ladje tako dalec stran od otoka, da tile Sukhoji niso bili v dosegu SAMov? Vse namrec kaze na to. Izgleda, da se bojijo Neptunov.

Drugace pa ja, otok zradiran.


Snemano z Bayraktarjom:
https://twitter.com/buch10_04/status/15...

Ti Rusi prav tekmujejo, ker je bolj zabit. Ko Lessy, vedno se vračajo.
Na letališču zraven Khersona so jih Ukrajinci že ne 20x nabil. Vedno pridejo nazaj z novo tehniko.


Zabiti ste tisti, ki se naslajate nad tem. Ocitno je bilo ubitih pol ducata ljudi, nic veselja vrednega. Hvalabogu, da se Ukrajinci branijo bolj uspesno, kot je kdorkoli predvidel. Se vedno pa je zalostno, da bo umrlo toliko ljudi zaradi nekaj kretenov na oblasti.


Gre za izpostavljanje zabitosti ruske komande, ki na majhen otok (cca 660m x 440m) vedno znova in znova pošilja svoje enote brez AA obrambe. Če se pa to komu zdi, da gre za naslajanje, pa tudi prav.

Mr.B ::

TezkoDihanje je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Da območje z 80% rusko govorečo populacijo, ok.


Jaz znam angleško, pa to ne pomeni, da sem Anglež. Pizda, kere imate.

D3m je izjavil:

Russian Forces Take Control Of Key Stronghold Of Popasnaya. Strikes Eliminate Dozens Of Foreign Equipment Pieces In Kharkov


Savjetnik Zelenskog: Ovo je već 17. put da to tvrde

Iz Ukrajine nije bilo trenutnog odgovora, no u subotu navečer savjetnik predsjednika Volodymyra Zelenskog Aleksij Arestovič rekao je da se nastavljaju teške borbe za grad.

"Bitka za Popasnu je u tijeku. Ruski propagandisti radosno su izvijestili da su je već zauzeli, ali nije baš tako. Ovo je, samo ovog tjedna, njihova 117. tvrdnja o 'hvatanju Popasne'", rekao je Arestovič.

Sej bi ti linkal nataliteto ukrajine, aAmpak pizde kot ti nimate niti tega znanja.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

TezkoDihanje ::

Mr.B je izjavil:

Sej bi ti linkal nataliteto ukrajine, aAmpak pizde kot ti nimate niti tega znanja.


Ne jaz ne nihče drug ne potrebuje tukaj tvojih pametnevanj. Donbas je imel leta 2001 okoli 40% rusko populacijo, pa nekdo v Rusiji misli, da si jo lahko kar vzame.

D3m ::

l0g1t3ch je izjavil:

Čeprav po twiterju in Telegramu je skoz več govora o mobilizaciji in nekateri, naj bi že dobili papirje, da naj se zglasijo v nabornem centru.

Kjer je dim je tudi ogenj.
Dvomim da bo 9ti maj brez presenečenj.


Možno.

Moraš pa tudi upoštevati, da imajo še vedno obvezno vojsko in, da ni nujno, da je mobilizacija.

Jutri bo več znanega.

P.S.

UKRAINE/RUSSIA--(ENG)
Losses of Ukrainian army, as of May 8, 2022, according to Rybar, based on conservative internal estimates of UA General Staff:
Tanks--625
IFVs--1,977
Artillery & Mortars--1,163
MLRS--272
SAM--286
UAV/Drones: 493
Aircraft--151
Helicopters--104
Personnel: 31,793 KIA 18,220 WIA
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()

Mr.B ::

TezkoDihanje je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Sej bi ti linkal nataliteto ukrajine, aAmpak pizde kot ti nimate niti tega znanja.


Ne jaz ne nihče drug ne potrebuje tukaj tvojih pametnevanj. Donbas je imel leta 2001 okoli 40% rusko populacijo, pa nekdo v Rusiji misli, da si jo lahko kar vzame.

Da glede na to da sem podajalč vire Evropskega razopdiša, da sem dal sliko narodnosti v ukrajine... Pa če nimaš želje brati....
Da z nerazgledanimi teleti, ki mislijo da so se problemi v ukrajini začeli na način kot je Ruska vojska leta 45 vstopila v Berlin :|
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

TezkoDihanje ::

Saj je vsem jasno, da Rusi rabijo bistveno več vojakov v Ukrajini (pa ne cannon futr, ampak takega, ki se zna borit). Praktično nimajo rezerv. Folk se pa tud ne more nonstop borit mesece in mesece. Enostavno so izmozgani.

Eden izmed pripadnikov enote Wagner (ruski naciji, če ne veste kdo so to), je jasno povedal, da rabijo med 600 in 800 tisoč vojakov, če hočejo vojno zmagat.

The RSOTM Telegram channel run by Wagner private military contractors currently in Ukraine said that either "there will be a mobilization or we will lose the war." They think they need 600-800k people to defeat Ukraine.

Zgodovina sprememb…

D3m ::

Med tem pa NATO štab pravi, da vseh enot niso poslali v UA.

Kaj sedaj?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Mr.B ::

D3m je izjavil:

l0g1t3ch je izjavil:

Čeprav po twiterju in Telegramu je skoz več govora o mobilizaciji in nekateri, naj bi že dobili papirje, da naj se zglasijo v nabornem centru.

Kjer je dim je tudi ogenj.
Dvomim da bo 9ti maj brez presenečenj.


Možno.

Moraš pa tudi upoštevati, da imajo še vedno obvezno vojsko in, da ni nujno, da je mobilizacija.

Jutri bo več znanega.

P.S.

UKRAINE/RUSSIA--(ENG)
Losses of Ukrainian army, as of May 8, 2022, according to Rybar, based on conservative internal estimates of UA General Staff:
Tanks--625
IFVs--1,977
Artillery & Mortars--1,163
MLRS--272
SAM--286
UAV/Drones: 493
Aircraft--151
Helicopters--104
Personnel: 31,793 KIA 18,220 WIA


Rusi samo počasi izčrpavajo živo silo Ukrajinsko vojsko, potem pa z mijardo pomoči lahko dobiš kar nekaj plačane vojske kot so 60k strong CIA Vojska. ... Samo sem prepričan da letos, ko bo žetev, ne bo kaj veliko žita iz Ukrajine, kot da bi to plačalo stroške vseh teh naprezanj.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Comandante ::

ponoci je bila spet akcija na kacjem otoku
Eksplodiral (transportni) helikopter in par Rusov. Bayraktar?

PrimoZ_ ::

Dihajte ruskoti, dihajte...

Mr.B ::

PrimoZ_ je izjavil:

Dihajte ruskoti, dihajte...


Dihamo
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

TezkoDihanje ::

D3m je izjavil:

Med tem pa NATO štab pravi, da vseh enot niso poslali v UA.

Kaj sedaj?


Kaj točno pravi NATO štab? In kdaj je to pravil?

gozdar1 ::

Rusi vseh enot nikoli ne bodo mogli poslat v ukrajino. Ker jih rbijo tudi drugod, recimo na meji s kitajsko,..

PrimoZ_ ::



Pa ne pozabit na parado.
Tudi tam rabiš enote :)

dronyx ::

D3m je izjavil:

Personnel: 31,793 KIA 18,220 WIA

Sem šteješ tudi ubite civiliste? V tem so rusi zares dobri. Tudi uničevanje zgradb in civilne infrastrukture jim gre bistveno bolje od rok, kot pa uničevanje vojaške opreme nasprotnika. Zanimivo so tudi posnetki na internetu. Ukrajinci ponavadi prikazujejo posnetke iz drona raznih oklepnih vozil in potem to razstrelijo. Ruski posnetki so narejeni v slogu Zastava filma in propagande JLA.

Comandante ::

gozdar1 je izjavil:

Rusi vseh enot nikoli ne bodo mogli poslat v ukrajino. Ker jih rbijo tudi drugod, recimo na meji s kitajsko,..

Pa ker se za trenutne enote logistika hudo skripa. Ljudje brez hrane sicer zdrzijo par dni (oziroma oropajo supermarkete, kot smo videli), ampak hardware pa neizogibno potrebuje gorivo. Brez prevlade v zraku ne mores imeti zanesljivih dobavnih verig.

TezkoDihanje ::

Another TB2 UCAV video posted by the Ukrainian Navy that appears to show strikes on two more Russian Raptor fast-attack craft.
https://twitter.com/RALee85/status/1523...

zgleda, da sta druga dva, kot pa tista iz 2. maja

Pac-Man ::

Meghan McCain in Steve Schmidt, ki je imel vodilno vlogo na kampanji McCain/Palin 2008, sta se počila, Steve je šel pa delat tell-all na twitterju.

https://twitter.com/SteveSchmidtSES

Morda zanimivo za to temo - po njegovih besedah so se ruski interesi začeli vpletat v ameriško republikansko politiko že takrat, večinoma preko tega, meni do sedaj neznanega, tipa, ki je del Manafortovega omrežja

Rick Davis (political consultant) @ Wikipedia

in bomba - kampanjo za neodvisnost Črne Gore je organiziral Manafort, s financiranjem Deripaske, ki je bila takrat eden največjih delodajalcev v republiki. Ta tega absolutno ne bi počel brez blagoslova Kremlja.
Verjetno je ruska elita želela svoje malo igrišče na Jadranu, a jih je Đukanović nategnil.

Dodatno branje:
https://www.politicususa.com/2022/05/08...
https://connections-qj.org/article/russ...
https://www.washingtonpost.com/wp-dyn/c...
https://time.com/5401645/putins-oligarc...
https://balkaninsight.com/2017/04/12/tr...
https://www.telegraf.rs/vesti/politika/...
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

D3m ::

TezkoDihanje je izjavil:

Another TB2 UCAV video posted by the Ukrainian Navy that appears to show strikes on two more Russian Raptor fast-attack craft.
https://twitter.com/RALee85/status/1523...

zgleda, da sta druga dva, kot pa tista iz 2. maja


Ista sta.
|HP EliteBook|R5 6650U|

TezkoDihanje ::

dronyx je izjavil:

D3m je izjavil:

Personnel: 31,793 KIA 18,220 WIA

Sem šteješ tudi ubite civiliste? V tem so rusi zares dobri. Tudi uničevanje zgradb in civilne infrastrukture jim gre bistveno bolje od rok, kot pa uničevanje vojaške opreme nasprotnika. Zanimivo so tudi posnetki na internetu. Ukrajinci ponavadi prikazujejo posnetke iz drona raznih oklepnih vozil in potem to razstrelijo. Ruski posnetki so narejeni v slogu Zastava filma in propagande JLA.


On navaja statistiko ruskih pravljičarjev, ki so do sedaj uničili že 200% ukrajinskih helikopterjev.

D3m je izjavil:

TezkoDihanje je izjavil:

Another TB2 UCAV video posted by the Ukrainian Navy that appears to show strikes on two more Russian Raptor fast-attack craft.
https://twitter.com/RALee85/status/1523...

zgleda, da sta druga dva, kot pa tista iz 2. maja


Ista sta.


Kako sta ista, če je pa ta današnji, ki je bolj pri miru, zadet podnevi, on iz 2. maja pa ponoči.

Zgodovina sprememb…

D3m ::

On navaja statistiko ruskih pravljičarjev, ki so do sedaj uničili že 200% ukrajinskih helikopterjev.


Kaj sedaj? A dobivajo zunanjo pomoč ali ne?
|HP EliteBook|R5 6650U|

TezkoDihanje ::

D3m je izjavil:

On navaja statistiko ruskih pravljičarjev, ki so do sedaj uničili že 200% ukrajinskih helikopterjev.


Kaj sedaj? A dobivajo zunanjo pomoč ali ne?


A kje piše, da so dobili helikopterje ali dele za njih?

D3m ::

A mora pisat? :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

PrimoZ_ ::

D3m je izjavil:


UKRAINE/RUSSIA--(ENG)
Losses of Ukrainian army, as of May 8, 2022, according to Rybar, based on conservative internal estimates of UA General Staff:
Tanks--625
IFVs--1,977
Artillery & Mortars--1,163
MLRS--272
SAM--286
UAV/Drones: 493
Aircraft--151
Helicopters--104
Personnel: 31,793 KIA 18,220 WIA


Statistika pravi, da iajo napadalci 3x več žrtev kot branitelji. Torej 90k mrtvih rusov ?

Ali pa Ruska propaganda laže o mrtvih ukrajincih ?

TezkoDihanje ::

D3m je izjavil:

A mora pisat? :)


V glavnem, glede na to, da Oryx spremlja tudi ruske telegram/twitter kanale, tukaj so dejansko potrjene izgube tehnike Ukrajincev (točno 1000) :

https://www.oryxspioenkop.com/2022/02/a...

Ukraine - 1000, of which: destroyed: 465, damaged: 24, abandoned: 35, captured: 476
Tanks (153, of which destroyed: 66, damaged: 3, abandoned: 8, captured: 76)

djabi ::

Ta tema se je od izvirnega vprašanja že dolgo oddaljila in prešla na primerjavo kdo ima daljšega. Škoda ...
Jaz sem prenehal igrati Tetris.

Lahko samo dodam, da ZDA (in VB s kompanijo) igrajo po Poncij Pilatovskem sistemu in jim zaenkrat kar dobro uspeva. Vsekakor gre voda na njihov mlin.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: djabi ()

PrimoZ_ ::

Jaz se predvsem izgogibam Ruski propagandi.

scythe ::

PrimoZ_ je izjavil:

Jaz se predvsem izgogibam Ruski propagandi.



Saj je zanimivo brati Rusko propagando :D Poročajo kolk opreme so uničili Ukrajincem, a slik imajo za 20-30% da lahko potrdiš, za dosti slik se je ugotovilo da so fake oz. spremenjene.

So pa Rusi alergični, če jih dobiš na laži :D
X670F | 7700X | 2x16Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: scythe ()

TezkoDihanje ::

scythe je izjavil:

Saj je zanimivo brati Rusko propagando :D Poročajo kolk opreme so uničili Ukrajincem, a slik imajo za 20-30% da lahko potrdiš, za dosti slik se je ugotovilo da so fake oz. spremenjene.


Če gledaš vse skupaj niti 15%.
V bistvu je na voljo slik samo za 5 ukrajinskih helikopterjev (zajeti/uničeni), Rusi pa trdijo, da so jih preko 100.

PrimoZ_ ::

Russia - 3474, of which: destroyed: 1908, damaged: 67, abandoned: 262, captured: 1238


Tanks (625, of which destroyed: 331, damaged: 19, abandoned: 45, captured: 228)


9ti maj bi si zaslužil neko lepo okroglo številko.


D3m ::

Russian Ministry of Defence reports destroying a Ukrainian military corvette of the Project 1241 "Molniya" line, NATO classification Tarantul, near Odessa.

Hmmmm.
|HP EliteBook|R5 6650U|

pangro ::

Zanima me kaj mislite o Madžarski, po moje dost očiten ruski trojanski konj. Ali jo bo eu+usa kaznovala ali pustila pri miru?

D3m ::

Saj jih je že kaznovala EU.

Ne morejo koristiti covid paketa.

By @rybar: The battle for Zmeiny island continues.

The Armed Forces of the Russian Federation have chosen an extremely correct tactic in such circumstances: unlike the Armed Forces of Ukraine, sponsors and "partners" who need to detonate an information bomb, the Russian command does not put pressure on Russian troops.

And now this pressure is playing into the hands of the RF Armed Forces.

While the Armed Forces of Ukraine are unsuccessfully trying to destroy the Russian Navy grouping near the island, Russian troops are working on air targets. Another confirmation of this is the downed Su-24 and Mi-24. The Ukrainians are trying to clear the way for landing on Zmeiny, throwing military equipment into a suicidal attack.

At the same time, the RF Armed Forces continue to disable critical facilities: a communication center at the Chervonoglinskoye military airfield was destroyed at night, and in the morning air defense batteries were hit east of Odessa.

Taking into account the fact that American M777 howitzers equipped with Excaliburs are deployed in Zatoka (Odessa region), the Armed Forces of Ukraine can operate on the territory of the island from a maximum distance. At this stage, the RF Armed Forces do not need a physical presence on the island. But for Ukraine, control over the island is critical.

For some reason, other analysts completely misinterpret the current situation. Zmeiny turned into one big trap. Russian troops quickly learned from their mistakes, and now they are squeezing out the maximum benefit for themselves by working on Ukrainian targets from a safe distance.

@rybar
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()
««
38 / 114
»»