» »

Realnost cyber vojne?

Realnost cyber vojne?

s0nce ::

Vsi vemo kaj se dogaja v Ukrajini.
kakšna pa so dejanske možnosto za cyberwar? Mislim kaj lahko Rusi naredijo EU in slovenski IT infrastrukturi? Kaj bi lahko bil najbolj črn scenarij? In kako to preprečimo? In kakšne so možnosti za povračilne ukrepe?

feryz ::

Ostal boš brez fejsbuka in v mukah umrl.

D3m ::

Vse lohk zaprejo.

Sam S-T naj pustijo ;)
|HP EliteBook|R5 6650U|

s0nce ::

Kakšen strokovnjak na to temo kaj pove?
Oziroma da nis(m)o samo trolli?

anglez ::

Ce prav razumem eni nasi ze blokirajo rt.

D3m ::

Zakaj?
|HP EliteBook|R5 6650U|

En tu je pisal da na telekomu ne dela rt.

enemon ::

Včeraj so na TV Slovenija 2 prenašali BBC World News. Za Janeza resnica prihaja z zahoda in to je to.

poweroff ::

Ja, lahko pride do kibernetskih napadov. Sicer mi tukaj nismo ravno neka velika tarča, vseeno pa je to mogoče. Saj varnostni incidenti se že dogajajo, zadeve, ki so se zgodile Lekarni Ljubljana in POP TV se lahko ponovijo.

Bo pač treba več vlagati v varnost. Problem je samo, da se nekaj na hitro težko naredi - vlagati bi morali več že leta nazaj.

Je pa res, da imamo Upravo za informacijsko varnost, ki se precej trudi na tem področju, tudi fantje iz SI-CERTa so zagnani in sposobni in kakor so pred časom že pokazali, določene napade (recimo DDoS) znajo kar dobro odbiti.

Povračilni ukrepi pa v zakonodaji niso ravno predvideni. Mislim, so, ampak to potem pomeni direktno vojaško akcijo. Trenutno si ne predstavljam, da bi Slovenija sprožila direktno vojaško akcijo proti katerikoli drugi državi.

Plus, pri kibernetskih napadih je težko dokazati kdo je napadalec, zato je tudi težje izvesti "uradni" odgovor. Se pa zato dogaja toliko več neuradno... poglejte si recimo politično-vojaške akcije Russian Business Networka (sicer je to ena najbolj notoričnih kiberkriminalnih organizacij).
sudo poweroff

ytodf ::

ja, mene je donvitoc napadel, je kar en hdd odletel, saj ni bilo neke sile, kar šest sem porabil, da sem stvari normaliziral, k sreči ni edini računalnik, delovni proces je bil nekako moten, rezultati sicer niso bistveno izostali...

samo gledam, mladi idealistični woke (plus klasične kratice) novinarji zdaj pišejo veliko manj člankov, tu in tam kakšnega...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ytodf ()

ytodf je izjavil:

ja, mene je donvitoc napadel, ke kar en hdd odletel, saj ni bilo neke sile, kar šest sem porabil, da sem stvari normaliziral, k sreči ni edini računalnik...

samo gledam, mladi idealistični woke (plus klasične kratice) novinarji zdaj pišejo veliko manj člankov, tu in tam kakšnega...

Kako hudica si me pa nasel ko sem imel v chromu private tab?

ytodf ::

ja, glej, lahko se skrivaš nekaj ljudem nekaj časa, ne moreš pa se vsem ljudem ves čas :-)

DeeJay ::

Cyberwar se dogaja že od samega začetka interneta.
Don't f with me.

IL_DIAVOLO ::

Slovenija je politicno top 5 najmanj zanimiva drzava.

Kar bo banano, bo banano prej vsepovsod drugje.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

uvodV?? ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Banana? Kdo bo banano?

Juplter ::

Kaj pa bi nabolj črn scenarij cyber vojne?

kloko ::

Najbolj črn scenarij? Kakor za koga, Ibro iz Fužin ima drugačne strahove kot ustanove in korporacije.

Juplter ::

Pač poskušam si predstavljat kako bi naj zledala totalna cyber vojna. Kaj to pomeni za jožeta in Rovt. Če pade raketa si vsi to znamo predstavljati.

pi pawr ::

uvodV?? je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Banana? Kdo bo banano?

https://sl.pons.com/prevod/angle%C5%A1%...

Posiljevanje Slovenščine ;(

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kibernetski napadi: kaj je hibridno vojskovanje in ali je to že grozljiva realnost?

Oddelek: Informacijska varnost
171722 (1293) Poldi112
»

Več kot tretjina Zemljanov še ni bila na internetu

Oddelek: Novice / NWO
356284 (3381) gruntfürmich
»

Palačinke - Kje

Oddelek: Loža
175834 (5139) harvey
»

Kraja in neplačilo računa pravne osebe