Forum » Loža » Dohodnina - Levica umaknila zahtevo za referendum!
Dohodnina - Levica umaknila zahtevo za referendum!

Mato989 ::
Ta bullshit prodaja tudi zdravniska zbornica vsakic ko pripravljajo teren za visje place. In pa trdijo da mladi zdravniki odhajajo v tujino.
To je vse skupi en velik bullshit, ker niso zdravniki edini poklic za katerega se lahko dobi sluzbo v tujini za vec place, ampak zgleda vseeno folk ne odhaja. Recimo IT, Slovenija je polna IT kadra, kljub temu da lahko vsak dobi v tujini sluzbo in to za vsaj dvakratnik place. Nekaj jih gre ampak ne prav veliko, ker vseeno si vecina ljudi ne zeli ziveti v tuji drzavi, pa tut ce je placa dobra. Isto je z zdravniki. Ubistvu zdravniku je tezje, meni ni treba znati jezika drzave, ker se na firmi pogovarjamo v anglescini, zdravnik pa dela s pacienti.
To kar pravis so prazne groznje, da se pripravi teren za visanje plac, to da pa civili kot si ti kupijo to idejo in jo sirijo je pa itak zmaga za njih.
Delam v podjetju, katero je tik ob meji. Za delo je praktično nemogoče dobiti SLo delavca, saj se jih ogromno vozi dnevno preko meje oz. (po tvoje) v bulšit. Dobijo se lahko le delavci iz bivših republik skupne države. Ti pa ostanejo pri nas tam leto dni oz. tako dolgo, da dobijo stalno vizo za EU. Pol pa gredo v bulšit. Je pa v bulšit splošna olajšava za dohodnino 12 jurjev. Torej, če dobi v bulšit enak bruto kot pri nas mu ostane 8000*0,27=2160 € letno ali 180 €/mesec več. Pol so pa tu še višji otroški dodatki, 13 in 14 plača...
Tudi pri nas bi morali dvigniti splošno olajšavo na nivo Avstrije in tako večina ljudi z majhno plačo sploh ne bi plačevala dohodnine. Sedaj se jim pobere 16% denarja, kateri gre direktno nekam v proračun. Z višjo olajšavo in s tem večjo neto plačo pa bi ta denar po svoji presoji namenili za zadovoljevanje svojih potreb. Na to pa se itak plača 22% DDV. Ker gre denar preko storitev in proizvodnje zopet v proračun. Tako dobijo proračunski porabniki enako denarja, poleg pa so še malo manj zagrenjeni tisti z slabšimi plačami in bolj zadovoljni zaposleni v realnem sektorju, saj večje povpraševanje pomeni višjo proizvodnjo, višjo plačo in, kar je za levake nemogoče razumeti- višje prihodke v proračun.
Je pa pri dohodkih z dohodnino višjo od DDV ta izračun malce drugačen a še vedno to pomeni več denarja v proračunu.
Torej če povzamem... kakšna je razlika če date delavcu 50k letnega bruto tu in v Avstriji? koliko točno je razlike, mi lahko izračunaš? Za 50k bruto seveda, da vidiva, ker to je komaj res dobra plača... če ne nudite plač letno 50k bruto ali vsaj 40k bruto potem itak laufate podjetje na poceni delovni sili gledano bulšit države... in na teh zneskih dajmo tudi primerjat razlike v davkih in odtegljajih in neto ostankih... razlike so res majhne procentualno gledano.
To da pa primerjaš plačo 1.300 bruto v SLO in 1.300 bruto v Avstriji je pač zavajajoče... v Avstriji si z 1.300 smatran kot revež praktično, v Sloveniji pa skoraj kot srednji sloj... ampak to jek rivda delodajalcev ki nudite takšne nizke plače... v Avstriji praktično za polni delovni ačs ne morš dobit 1.300€ bruto... v Sloveniji pa lahko dobiš 1.100 bruto...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Utk ::
Sej, oni bi tu plačevali bruto v znesku avstrijske socialne podpore, potem pa naj država, Slovenija seveda, plačuje avstrijske otroške dodatke in ne vem kaj vse, ker ljudje z njihovo revščino še v Sloveniji ne morejo preživet, kaj šele v Avstriji. I tata bi sine...

IL_DIAVOLO ::
Penzici in socialna bo očitno reševala Zlovenijo.
Kul
Kul
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

telexdell ::
Torej, če dobi v bulšit enak bruto kot pri nas
Mislim da je bolj problem v vaši bulšit firmi, kjer bruto pač ni enak kot v Avstriji. Če bi bil, bi imeli ljudi kolk bi hoteli. Verjetno pa celo delate kaj za Avstrijce...
Tudi v Avstriji so plače marsikje tam 1500 € bruto, kot je pri nas minimalna neto plača z obema bruto zneskoma. In ob enakem bruto znesku za delodajalca dobi v Avstriji delavec za tam 180 € več neto prejemka. Če pa bi naš delavec z najnižjo plačo dobil vsak mesec v žep 910€ namesto 730€ bi se mu pa to krepko poznalo.
Seveda pa je osnovni moto levakov, povzročati revščino in trpljenje ljudi, da bodo potem oni videti kot rešitelji, z deljenjem socialnih transferjev. Narod pa, glup kot je (po besedah poslanca Jelinčiča) ne vidi, da jim levaki dejansko delijo njihov denar po principu € Janezu, € levaku, € Petru, € levaku, € Lojzu, € levaku...
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Torej, če dobi v bulšit enak bruto kot pri nas
Mislim da je bolj problem v vaši bulšit firmi, kjer bruto pač ni enak kot v Avstriji. Če bi bil, bi imeli ljudi kolk bi hoteli. Verjetno pa celo delate kaj za Avstrijce...
Tudi v Avstriji so plače marsikje tam 1500 EUR bruto, kot je pri nas minimalna neto plača z obema bruto zneskoma. In ob enakem bruto znesku za delodajalca dobi v Avstriji delavec za tam 180 EUR več neto prejemka. Če pa bi naš delavec z najnižjo plačo dobil vsak mesec v žep 910EUR namesto 730EUR bi se mu pa to krepko poznalo.
Seveda pa je osnovni moto levakov, povzročati revščino in trpljenje ljudi, da bodo potem oni videti kot rešitelji, z deljenjem socialnih transferjev. Narod pa, glup kot je (po besedah poslanca Jelinčiča) ne vidi, da jim levaki dejansko delijo njihov denar po principu EUR Janezu, EUR levaku, EUR Petru, EUR levaku, EUR Lojzu, EUR levaku...
Nehaj primerjat relativno ampak začni primerjat BRUTO VS BRUTO...
Ti primerjaj letni strošek delodajalca za delavca 30k vs 30k pa 40k vs 40k pa 50k vs 50k... in mi povej koliko več dobi delavec v Avstriji od Slovenca...
Glede osnovnega mota levakov se pa strinjam... ampak to bluženje o delavcih je brezveze... vsak ki jamra da mu SLO delavci bežijo v Avstrijo oz. tujino in se izgovarja na to da imajo tam boljšo plačo KER davki nižji, naj prvo izenačin BRUTO LETNE DOHODKE delavca kot jih on dobi v tujini... ko to storiš in ti delavec še zmeraj odide, se pa lahko pizdiš ja...
Ne pa mi govorit da ima v SLO delavec 1.100 bruto, v Avstriji pa 1.600 bruto in da je krivda v davkih... NE KRIVDA JE V TEM KER ČE BI MU VI DALI TUDI 1.600 BRUTO ne bi šel v Avstrijo v 95%! Tudi če dobi v SLoveniji 7% manj neto (izmišljujem si procent)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()

Ghost7 ::
Če nam zdravniki odhajajo v tujino, in je to resen problem, je pač treba iz tega naredit biznis. Povečamo vpis na MF za 3x, zaračunamo šolnino, ki jo v Sloveniji naknadno povrnejo zavodi, v katerih se zaposliš, potem pa naj gre kdor hoče kamor hoče. Ampak oni nočejo povečat vpisa. Hočejo samo denar. In denar. Pa še malo denarja. In še malo več denarja. In seveda da ne pozabimo, hočejo tudi denar.
Vsem zdravnikom, ki bodo pri nas brezplačno zaključili študij, specializacijo je potrebno ob vpisu na faks dati v podpis pogodbo: Vse bo zastonj kot je bilo, ampak boš zato 20 let delal v Sloveniji.
Lahko naredimo tudi za ostale fakse, da ne bo kdo u luft skočil.
Če se s tem ne strinjaš, izvoli in si plačaj šolanje, oziroma,če boš predčasno spizd*l, plačaj sorazmerni delež. Lahko na obroke ali z odloženim plačilom za eno leto, da se v tujini "postaviš na noge".
Namreč kot davkoplačevalec plačujem študij kadru, od katerega pričakujem, da mi je na razpolago, ko ga potrebujem.
V tujini v veliko dražavah ne poznajo "rednega" vpisa, ampak samo "izrednega".
Tudi sam sem za redni vpis, ampak pod zgornjimi pogoji.
https://www.bitstamp.net/ref/OM6lA9mwoeRO5Rba/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ghost7 ()

Fritz ::
Se strinjam s pomisleki, ampak edini način da bi končno začeli zmanjševat porabo je tak, da se ne smeš zadolžit in imaš manj prihodka... tako kot družinski proračun...
Za začetek je potrebno centralizirat nabavo vseh medicinskih zadev v eni nabavni službi ministrstva za zdravje, ker tako dobiš tabate na količino in imaš pogajalsko moč...
Nato je potrebno ukinit vso financiranje NVO razen gasilcev... vse te NVOje naj plačujejo preko članstva uporabniki NVOjev ne pa vsi državljani.
Verjamem da bi s tema dvema potezama prihranli letno najmanj toliko kot bi s to dohodnino "izgubili" če ne še kakšnih 50% več...
Državni proračun ni družinski proračun in ga ne moreš kar tako primerjati ter prenašati logiko iz enega v drugega.
Z vsem ostalim pa se (čeprav nisem verjel, da bom to kdaj napisal za Matotov komentar) v celoti strinjam.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
A. Einstein

Ti primerjaj letni strošek delodajalca za delavca 30k vs 30k pa 40k vs 40k pa 50k vs 50k... in mi povej koliko več dobi delavec v Avstriji od Slovenca...
Glede osnovnega mota levakov se pa strinjam... ampak to bluženje o delavcih je brezveze... vsak ki jamra da mu SLO delavci bežijo v Avstrijo oz. tujino in se izgovarja na to da imajo tam boljšo plačo KER davki nižji, naj prvo izenačin BRUTO LETNE DOHODKE delavca kot jih on dobi v tujini... ko to storiš in ti delavec še zmeraj odide, se pa lahko pizdiš ja...
Ne pa mi govorit da ima v SLO delavec 1.100 bruto, v Avstriji pa 1.600 bruto in da je krivda v davkih... NE KRIVDA JE V TEM KER ČE BI MU VI DALI TUDI 1.600 BRUTO ne bi šel v Avstrijo v 95%! Tudi če dobi v SLoveniji 7% manj neto (izmišljujem si procent)
Saj- ko gledaš iz LJ je vse enostavno, saj tja ljudje vsak dan prihajajo in nimajo kam odhajati. Pri nas pa ima delavec izbiro- ali dela v lokalni firmi- ali gre v LJ ali gre v Avstrijo.
Če je razlika med splošno olajšavo 8000 € potem je vseeno ali gledaš bruto 30 k ali 40 k ali 20 k ali... razlika v absolutnem znesku je vedno enaka. Relativno pa se tistemu z 50 k to manj pozna kot tistemu z 20 k.
Mi pa npr. sin dela v Avstriji. Kljub temu, da imam skoraj 50% višji bruto od njega imam mogoče 20% višji neto- preden ga še dodatno udari naš FURS.

Unchancy ::
Torej ker nisem našel teme o zelo pomembnem vprašanju.
https://www.rtvslo.si/slovenija/levica-...
Prvi zakon kjer bi od njega nekaj imel zaposlen, ne pa študent/upokojenec/socialkar in je Levica proti in sindikati ki se borijo za plače delavcev... Nihče se ni boril proti bonom za upokojence čeprav se jim v času Covida ni pokojnina znižala tako kot delavcem na čakanju, nihče ni imel nič proti zadolževanju za bone za študente ki so živeli doma na stroških delavke ki je bila na čakanju... ampak ko bi pa končno delavci brez spremembe BRUTO 2 pridobili več na račun, manj pa Vlada za neumno zapravljanje, pa velik jok in stok...
Ali lahko smatramo da Lukec meni da ve bolje kako zapravit moje pridelanih XY€ (ali od kogarkoli) kot oseba sama?
Normalno. A zdej si pa že Janšist?

Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

Kljub temu, da imam skoraj 50% višji bruto od njega imam mogoče 20% višji neto
Ob meji ljudje zmeraj delajo v eni ali drugi državi, s tem ni nič narobe. Tudi Hrvati se vozijo k nam dnevno. Nihče se pa ne bo selil zarad 180 evrov iz Postojne v Salzburg. Kot se ne niti iz Brežic v Ljubljano. Se enostavno ne splača.

Saj- ko gledaš iz LJ je vse enostavno, saj tja ljudje vsak dan prihajajo in nimajo kam odhajati. Pri nas pa ima delavec izbiro- ali dela v lokalni firmi- ali gre v LJ ali gre v Avstrijo.
Če je razlika med splošno olajšavo 8000 € potem je vseeno ali gledaš bruto 30 k ali 40 k ali 20 k ali... razlika v absolutnem znesku je vedno enaka. Relativno pa se tistemu z 50 k to manj pozna kot tistemu z 20 k.
Mi pa npr. sin dela v Avstriji. Kljub temu, da imam skoraj 50% višji bruto od njega imam mogoče 20% višji neto- preden ga še dodatno udari naš FURS.
Seveda je vseeno, ampak razlogi za uhajanje kadra niso v 8.000 več olajšave ampak v višjem skupnem letnem brutu v 95%!!!!! O tem jaz govorim... lahko me pa demantiraš.
Poglej če nekomu ponudiš 1.100 bruto mesečne plače je to 13.200 LETNO... + regres 1.100 rečva pa smo na 14.300€ letno... no in jaz ti garantiram da noben ki ti da pri taki plači ODPOVED, ti je ne da zato da bi šel delat v AVSTRIJO za 14.300€ LETNO se strinjaš? In tu je težava pomanjkanja delovne sile... ker če ta vaš delavec dobi v Avstriji pa 1.800e mesečno in 14 plač je to 25.200€ LETNO... in jaz ti garantiram da bi tak delavec nikoli vam ne odšel če mu tudi v Sloveniji ponudite 25.200€ letne bruto plače (regres notri) ne glede na to da bi v Avstriji dobil recimo 20% več (na pamet pišem procent!!!)
Ni težava torej 8.000 olajšave, težava je vaš prenizki letni bruto...

scipascapa ::
On ima 14 plač gor, mi pa 12 + regres...kako ni razlike?

Če nam zdravniki odhajajo v tujino, in je to resen problem, je pač treba iz tega naredit biznis. Povečamo vpis na MF za 3x, zaračunamo šolnino, ki jo v Sloveniji naknadno povrnejo zavodi, v katerih se zaposliš, potem pa naj gre kdor hoče kamor hoče. Ampak oni nočejo povečat vpisa. Hočejo samo denar. In denar. Pa še malo denarja. In še malo več denarja. In seveda da ne pozabimo, hočejo tudi denar.
Točno to. Kdor se po končanem študiju medicine zaposli v Sloveniji za določeno obdobje, mu študij plača država, ostali na se skeširajo in potem lahko grejo kamor hočejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

scipascapa je izjavil:
On ima 14 plač gor, mi pa 12 + regres...kako ni razlike?
Odvisno kje delaš. Nekateri pri nas tudi dobijo 14 plač.

nekikr ::
Točno to. Kdor se po končanem študiju medicine zaposli v Sloveniji za določeno obdobje, mu študij plača država, ostali na se skeširajo in potem lahko grejo kamor hočejo.
A pa to velja tudi za študenta primerjalne književnosti, ki nikdar v življenju ne bo dobil službe na hobi-področju, ki smo mu ga financirali?

Seveda je vseeno, ampak razlogi za uhajanje kadra niso v 8.000 več olajšave ampak v višjem skupnem letnem brutu v 95%!!!!! O tem jaz govorim... lahko me pa demantiraš.
Poglej če nekomu ponudiš 1.100 bruto mesečne plače je to 13.200 LETNO... + regres 1.100 rečva pa smo na 14.300€ letno... no in jaz ti garantiram da noben ki ti da pri taki plači ODPOVED, ti je ne da zato da bi šel delat v AVSTRIJO za 14.300€ LETNO se strinjaš? In tu je težava pomanjkanja delovne sile... ker če ta vaš delavec dobi v Avstriji pa 1.800e mesečno in 14 plač je to 25.200€ LETNO... in jaz ti garantiram da bi tak delavec nikoli vam ne odšel če mu tudi v Sloveniji ponudite 25.200€ letne bruto plače (regres notri) ne glede na to da bi v Avstriji dobil recimo 20% več (na pamet pišem procent!!!)
V osnovi misliva enako a kot je povedal Golob- on dela za neto plačo in ga ne briga bruto.
Delodajalca pa seveda zanima bruto plača. Pa zanimajo ga tudi drugi stroški- od malice, prevoza do osebne zaščitne opreme... Ko pa vse to daš skupaj, pa je ob enakem strošku delodajalca za delavca pri nas in v Avstriji neto plača pri nas precej nižja. Razlika pri slabših plačah je v splošnih olajšavah in pri višjih plačah v socialni kapici.
Če torej sedaj povečamo splošno olajšavo bodo največ občutili tisti s slabšimi plačami, ko pa bomo naredili še socialno kapico pa bomo drastično zmanjšali odhod zdravnikov, inženirjev... v tujino.

A pa to velja tudi za študenta primerjalne književnosti, ki nikdar v življenju ne bo dobil službe na hobi-področju, ki smo mu ga financirali?
Meni se to ne zdi tako nujno, ker ne vidim nekega pomanjkanja diplomantov primerjqlne književnosti, da bi bil vsak tako dragocen kot v primeru zdravnikov. Je pa to stvar države - koliko mest za študij je pripravljena letno financirat in jih razpiše.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

Ne. Kot tudi ne bi veljalo za zdravnika, ki ga nihče pri nas ne bi hotel zaposlit.

Poglej če nekomu ponudiš 1.100 bruto mesečne plače je to 13.200 LETNO... + regres 1.100 rečva pa smo na 14.300EUR letno... no in jaz ti garantiram da noben ki ti da pri taki plači ODPOVED, ti je ne da zato da bi šel delat v AVSTRIJO za 14.300EUR LETNO se strinjaš? In tu je težava pomanjkanja delovne sile... ker če ta vaš delavec dobi v Avstriji pa 1.800e mesečno in 14 plač je to 25.200EUR LETNO... in jaz ti garantiram da bi tak delavec nikoli vam ne odšel če mu tudi v Sloveniji ponudite 25.200EUR letne bruto plače (regres notri) ne glede na to da bi v Avstriji dobil recimo 20% več (na pamet pišem procent!!!)
V osnovi misliva enako a kot je povedal Golob- on dela za neto plačo in ga ne briga bruto.
Delodajalca pa seveda zanima bruto plača. Pa zanimajo ga tudi drugi stroški- od malice, prevoza do osebne zaščitne opreme... Ko pa vse to daš skupaj, pa je ob enakem strošku delodajalca za delavca pri nas in v Avstriji neto plača pri nas precej nižja. Razlika pri slabših plačah je v splošnih olajšavah in pri višjih plačah v socialni kapici.
Če torej sedaj povečamo splošno olajšavo bodo največ občutili tisti s slabšimi plačami, ko pa bomo naredili še socialno kapico pa bomo drastično zmanjšali odhod zdravnikov, inženirjev... v tujino.
Seveda delodajalca zanimajo drugi stroški samo ne tu mešat... strošek nabave zaščitne opreme je praktično identičen na enakih delovnih mestih... ok strošek malice, to lahko prištejemo v BRUTO, ampak razlike to ne pokrije, prevoz je tako, jaz bi ga že davno ukinil pa četudi gap rištejemo v bruto spet, redkokdo ima prevoza in malice na letni ravni za 10.000EUR se strinjaš?
Še vedno imava enako težavo ki je morda 10% nižja.
Težava je v letni bruto plači in to je to...
Če ti iščeš delavca za 1.200 bruto v SLO in mu daš 100EUR malice in 1.200 regresa(100 na mesec), in 100e potnih je to 1.500 na mesec...(tvoj strošek) + pač prispevki na tole. torej prideva na 18.000EUR na leto!
Če ga nekdo pokliče z Graza da mu da 2.200 na mesec in gre, ni odšel zato ker ima tam 8.000 več olajšave ampak ker ima tam bruto za 1.000EUR višji +13 in 14 plača...
Se pravi govoriva o 18.000EUR letno prihodka za delavca PROTI 30.800EUR LETNO(14 plač vs 12 plač in regres)... in zato ti je delavec odšel! Zaradi te razlike 12.800EUR ne zaradi tega ker ima pri nas 3.500 olajšave, v Avstriji pa 12.000...
Bottom line je da če boš ti kot delodajalec IZENAČIL LETNI STROŠEK DELAVCA Z LETNIM STROŠKOM DELAVCA V AVSTRIJI ti VEČINA LJUDI NE BO ŠLA DELAT V AVSTRIJO... pa lahko obračava gor dol levo in desno... razen če bodo pogoji dela polom...
Zgodovina sprememb…

ginekk ::
Pa saj lahko že šteje, če dela in plačuje davke tu. Kajti nekateri niti faksa ne končajo oz. kolobarijo malo tam, malo tu, tisti denar gre čist v prazno. Saj za začetek bi bilo dovolj da kakšnih 10-15% vrnejo, zgolj zaradi občutka odgovornosti.

aken ::
za študenta primerjalne književnosti, ki nikdar v življenju ne bo dobil službe na hobi-področju, ki smo mu ga financirali?
Res smo mu ga financirali, ampak zato pa imamo v druzbi enega fachidiota manj, ker se pocuti pametnega in pametuje. Za razliko od diplomiranca primerjalne knjizevnosti, ki pa dejansko je pameten (sicer ne pride skozi) in hudo razgledan.
Za razliko od raznih studentov FRIja ipd.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: aken ()

Ghost7 ::
A to tudi obstaja? Mogoče bi se lahko tak študij prevetril in bi se predmete priključilo kakšnemu uporabnemu študiju. Ali pa ga prevetriš, da postane specializacija, oziroma pridodan kot veja magistrskem študiju.
Za tiste 5 delovnih mest, bomo že dobili 5 magistrov, ostali pa bodo imeli če bodo želeli tudi magisterij iz tega, v osnovi pa narejen zaposljiv "faks" in jim je to lahko plus, oziroma papir za višjo plačo v JU.
Bistvo je, da ostane pri nas in odda nazaj šolnino v obliki davkov, četudi potem dela v skladišču. 20 let ne sme ven (beri moj prejšnji post).
Jebentiš da res obstaja:
https://primerjalna-knjizevnost.ff.uni-...
https://www.bitstamp.net/ref/OM6lA9mwoeRO5Rba/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ghost7 ()

Seveda delodajalca zanimajo drugi stroški samo ne tu mešat... strošek nabave zaščitne opreme je praktično identičen na enakih delovnih mestih... ok strošek malice, to lahko prištejemo v BRUTO, ampak razlike to ne pokrije, prevoz je tako, jaz bi ga že davno ukinil pa četudi gap rištejemo v bruto spet, redkokdo ima prevoza in malice na letni ravni za 10.000EUR se strinjaš?
Če ti iščeš delavca za 1.200 bruto v SLO in mu daš 100EUR malice in 1.200 regresa(100 na mesec), in 100e potnih je to 1.500 na mesec...(tvoj strošek) + pač prispevki na tole. torej prideva na 18.000EUR na leto!
Če ga nekdo pokliče z Graza da mu da 2.200 na mesec in gre, ni odšel zato ker ima tam 8.000 več olajšave ampak ker ima tam bruto za 1.000EUR višji +13 in 14 plača...
Se pravi govoriva o 18.000EUR letno prihodka za delavca PROTI 30.800EUR LETNO(14 plač vs 12 plač in regres)... in zato ti je delavec odšel! Zaradi te razlike 12.800EUR ne zaradi tega ker ima pri nas 3.500 olajšave, v Avstriji pa 12.000...
Bottom line je da če boš ti kot delodajalec IZENAČIL LETNI STROŠEK DELAVCA Z LETNIM STROŠKOM DELAVCA V AVSTRIJI ti VEČINA LJUDI NE BO ŠLA DELAT V AVSTRIJO... pa lahko obračava gor dol levo in desno... razen če bodo pogoji dela polom...
Nekvalificirana delovna sila tudi v Avstriji lahko v glavnem le sanja o 2200 € bruto. So bolj na 1500 €. Pol pa poleg prištej še potne stroške, malico, delo 8,5 ur, 2 uri vožnje... si pa že na slabšam. Problem pa je pri kvalificirani delovni sili- medicinskih sestrah, varilcih, kuharjih... Zaradi našega plačnega sistem, ko so že praktično vsi do tam nekje 5 stopnje izobrazbe na minimalni plači je pa ta razlika takšna (ali še večja) kot si opisal. In tega kadra tudi najbolj primanjkuje.
Da bi pri nas takšnega delavca lahko približno primerljivo plačal in ohranil neka razmerja med poklici bi bila večina delavcev kateri imajo vsaj srednješolsko izobrazbo že v dohodninskem razredu 33% namesto sedaj 16%, inženirji pa že kar kmalu na 50%. Ob takšni obdavčitvi visoko strokovnega kadra pa bomo obsojeni, da bomo doma opravljali dela primerna za nekvalificirano delovno silo, drugo pa plačevali v tujino.
Da temu ne bo tako, je nujno potrebno dvigniti splošno olajšavo in uvesti socialno kapico.
PS Večina večjih podjetij v moji bližini izplačujejo regrese v bližini max. dela in konec leta izplačajo 14. plačo v obliki božičnice.

Wrop ::
Še en razlog več, da še kak dodaten več pobegne v tujino. Sicer pa itak to ne bo šlo skozi. Enaki pogoji za vse.

Še en razlog več, da še kak dodaten več pobegne v tujino. Sicer pa itak to ne bo šlo skozi. Enaki pogoji za vse.
Saj kar je povedal je tocno to, enaki pogoji za vse.

Magic1 ::
Bodimo pošteni. Po končanem medicinskem faksu nisi baš nešto, je treba specializacijo naredit, da si normalen zdravnik (za 1800 neto). Kot vem je pri speializaciji omejitev, da rabiš nato delat, kjer si jo opravil. Ne vem koliko časa in če jih kdo lovi za denar, če gredo v tujino.
Res jaka jahta za ta denar. Večina normalno uspešnih inženirjev, privatnikov in poslovežev ima danes večjo plačo.
Res jaka jahta za ta denar. Večina normalno uspešnih inženirjev, privatnikov in poslovežev ima danes večjo plačo.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

tilen03 ::
Bodimo pošteni. Po končanem medicinskem faksu nisi baš nešto, je treba specializacijo naredit, da si normalen zdravnik (za 1800 neto). Kot vem je pri speializaciji omejitev, da rabiš nato delat, kjer si jo opravil. Ne vem koliko časa in če jih kdo lovi za denar, če gredo v tujino.
Nekateri bi šli v tujino tudi, če bi bile podobne plače. Sploh zdaj, ko je tako enostavno zapustiti svojo državo in najti zaposlitev v drugi. Sploh mladim, ki jih nič ne drži v Sloveniji. Greš zaradi boljšega oddelka. Zaradi narave. Državne ureditve. Zabav. Da poskusiš nekaj novega. Fetiša na določene rase. Ni nujno sama plača glavni kriterij... Nekateri doktorji gredo po faksu pomagat v Afriko.

kljukusa ::
Vsi, ki tako radi primerjate plače s tujino, dajte prosim upoštevat, da imamo v Sloveniji ločeno od plače tudi plačilo prevoza na delo in prehrane na delu. V Avstriji (oziroma kolikor je meni znano kjer koli drugje v zahodni Evropi) tega ni. No te zneske za prevoz in prehrano prosim realno obrutite in jih prištejte k slovenski bruto plači, pa potem primerjajte. Pa tudi, tam se izplačujejo 13. in 14. plača, pri nas pa regres in božičnica. Ista stvar, drug naziv. Se strinjam, v Avstriji je bruto malenkost višji kot pri nas, ne govorimo pa o tako enormnih razlikah, kot želijo nekateri prikazati. So pa razlike v neto izplačilih precej višje pri enakem brutu, in sicer v Avstriji prejmeš višji neto, ker imajo med drugim višjo splošno oljašavo. Jaz osebno ne razumem, kako je lahko nekdo, ki se izdaja za levičarja in mu je mar za delavca, proti temu, da bi tudi v Sloveniji dvignili splošno oljašavo. Kot je bilo že napisano, bogati ne prejmejo večine svojih prihodkov v obliki plače, kot to dobimo v nižjem in srednjem sloju.

darksamurai ::
Malo zavajaš. Inženir začetnik ima mnogo nižjo plačo kot zdravnik začetnik. Starejši zdravniki imajo veliko več kot 1800 neto. Povprečna plača inženirjev strojništva je 1500€ neto, kar je mnogo manj od zdravnikov. Podobno je pri inž. gradbeništva in elektro.

Nekvalificirana delovna sila tudi v Avstriji lahko v glavnem le sanja o 2200 EUR bruto. So bolj na 1500 EUR. Pol pa poleg prištej še potne stroške, malico, delo 8,5 ur, 2 uri vožnje... si pa že na slabšam. Problem pa je pri kvalificirani delovni sili- medicinskih sestrah, varilcih, kuharjih... Zaradi našega plačnega sistem, ko so že praktično vsi do tam nekje 5 stopnje izobrazbe na minimalni plači je pa ta razlika takšna (ali še večja) kot si opisal. In tega kadra tudi najbolj primanjkuje.
Da bi pri nas takšnega delavca lahko približno primerljivo plačal in ohranil neka razmerja med poklici bi bila večina delavcev kateri imajo vsaj srednješolsko izobrazbo že v dohodninskem razredu 33% namesto sedaj 16%, inženirji pa že kar kmalu na 50%. Ob takšni obdavčitvi visoko strokovnega kadra pa bomo obsojeni, da bomo doma opravljali dela primerna za nekvalificirano delovno silo, drugo pa plačevali v tujino.
Da temu ne bo tako, je nujno potrebno dvigniti splošno olajšavo in uvesti socialno kapico.
PS Večina večjih podjetij v moji bližini izplačujejo regrese v bližini max. dela in konec leta izplačajo 14. plačo v obliki božičnice.
Seveda... saj nima veze o kateri delovni sili je govora, težava je enaka... če ti električarju v SLO nudiš 1.400 bruto, v Gracu 50km severneje pa dobi 2.700 bruto ti ni odšel zaradi olajšave, odšel je zato ker dobi zgoraj dosti višji bruto... Prvo ti izenači letni bruto šele potem je govora lahko o olajšavi... Kaj ma to veze če je on obdavčen 33%, še vedno bo dobil višjo plačo!
Ti govoriš tako....
Ker Električarju ali CNC Operaterju daš 30.000€ letno kot v Avstriji in ker v SLO dobi ven (izmišljujem si) 16.900€ v Avstriji pa 19.900€ mu boš raje dal letno 14.200€ in bo dobil ven 10.100€...
Številke so izmišljene... Vi prvo izenačite letne bruto in kader vam več ne bo uhajal, tudi če bo v 33% dohodninskem razredu!
Vsi, ki tako radi primerjate plače s tujino, dajte prosim upoštevat, da imamo v Sloveniji ločeno od plače tudi plačilo prevoza na delo in prehrane na delu. V Avstriji (oziroma kolikor je meni znano kjer koli drugje v zahodni Evropi) tega ni. No te zneske za prevoz in prehrano prosim realno obrutite in jih prištejte k slovenski bruto plači, pa potem primerjajte. Pa tudi, tam se izplačujejo 13. in 14. plača, pri nas pa regres in božičnica. Ista stvar, drug naziv. Se strinjam, v Avstriji je bruto malenkost višji kot pri nas, ne govorimo pa o tako enormnih razlikah, kot želijo nekateri prikazati. So pa razlike v neto izplačilih precej višje pri enakem brutu, in sicer v Avstriji prejmeš višji neto, ker imajo med drugim višjo splošno oljašavo. Jaz osebno ne razumem, kako je lahko nekdo, ki se izdaja za levičarja in mu je mar za delavca, proti temu, da bi tudi v Sloveniji dvignili splošno oljašavo. Kot je bilo že napisano, bogati ne prejmejo večine svojih prihodkov v obliki plače, kot to dobimo v nižjem in srednjem sloju.
V Avstriji je tudi prevoz na delo plačan je pa sicer malo drugače, plačan je kot davčna olajšava oz. povračilo da država ali nekaj takega, nisem strokovnjak.
Evo ti link
https://www.smart-rechner.de/pendlerpau...
Malice pa res ni, to pa imaš prav.
Naprej če gremo na regres in božičnico vs 13 in 14 plača... res je da je naziv drugi in načeloma pomeni enako, je pa velika razlika... namreč ti imaš lahko v SLO recimo plačo 1.500 bruto pa dobiš regres 1.024 bruto (zdaj pač 1.074) božičnica ni obvezna lahko je tudi samo 500EUR... kolikor sem izkušnje imel z Avstrijci je 13 in 14 plača VEDNO enaka bruto plači (naj me kdo popravi če ni res) torej če imam 2.000 bruto v avstriji dobim tudi 4.000 bruto 13. in 14. plače skupja... v Sloveniji pa je to lahko eno leto 1.074EUR in 0EUR božičnice, drugič 1.100 in 500, naslednjič pa 2 kili salam...
Zgodovina sprememb…

darksamurai je izjavil:
Malo zavajaš. Inženir začetnik ima mnogo nižjo plačo kot zdravnik začetnik. Starejši zdravniki imajo veliko več kot 1800 neto. Povprečna plača inženirjev strojništva je 1500EUR neto, kar je mnogo manj od zdravnikov. Podobno je pri inž. gradbeništva in elektro.
In? So tudi precej vec vredni od ostalih ker jih je manj. Si fovs? Pojdi studirat medicino, bi te rad videl.
Zgodovina sprememb…

Ne more, ker zdravniški ceh onemogoča dovoljšno število prijav. Da lahko jamrajo kako so iztrošeni in v pomanjkanju osebja, za kar je rešitev višja plača in dodatno vikend dežurstvo (od doma).

Ne more, ker zdravniški ceh onemogoča dovoljšno število prijav. Da lahko jamrajo kako so iztrošeni in v pomanjkanju osebja, za kar je rešitev višja plača in dodatno vikend dežurstvo (od doma).
Vseeno je. Meni osebno je cisto vseeno za strojnicarje ali elektricarje (ker sem iz foha, ceprav delam nekaj drugega). Nekje na nivoju primerjalne knjizevnosti s tem, da se s takimi vsaj raje pogovarjam, do zdaj so bili se vsi izredno inteligentni. Za strojnicarje / elektricarje bi se dalo govorit... fachidioti. Dolgocasni, se na podrocju foha, ker postanejo z leti hojladrijoti iz vaskih gostilen.
Zdravnika pa vem, da bom slej ko prej rabil. Razen tega tipicno niso fachidioti pa tudi, ce govorijo o svojem delu, je praviloma zanimivo.
Sicer, da "ceh" onemogoca stevilo prijav je po mojem se ena iz dolge vrste hojladrijevskih izjav v tej temi. Pac medicinska izobrazba je draga za drzavo in ne more sprejeti cisto vsakega povprecnega slovenceljna (ki mu je mamica povedala da je pameten srcek) na studij.
Zgodovina sprememb…

Aja btw, zgornje govorim striktno za drzavo idiotov, sloveniastan. Drugje je drugace, ampak se pac ne pogovarjamo o "drugje".

Fritz ::
Saj desničarji se radi trkajo po prsih kako zavedni da so, ne bi pa plačevali za slovensko kulturo, književnost, jezik in neke čudne študije, ki so povezani s tem.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
A. Einstein
A. Einstein

Aja btw, zgornje govorim striktno za drzavo idiotov, sloveniastan. Drugje je drugace, ampak se pac ne pogovarjamo o "drugje".
Seveda je drugje drugače, samo med in mleko se cedita, pa tudi ljudje imajo 6 rok in 8 ušes. Pa sosedi, oježešna, kako prijazni so.
Potuj malo.
Sicer, da "ceh" onemogoca stevilo prijav je po mojem se ena iz dolge vrste hojladrijevskih izjav v tej temi. Pac medicinska izobrazba je draga za drzavo in ne more sprejeti cisto vsakega povprecnega slovenceljna (ki mu je mamica povedala da je pameten srcek) na studij.
Ravno iz tega sem izhajal. Če imamo dovolj denarja za preveč študentov primerjalne književnosti, preveč študentov sociologije, preveč študentov 101 smeri, ki je samemu sebi namen (in zaposlovanju učiteljskega kadra), potem imamo dovolj tudi za tistih nekaj več zdravnikov, ki bi razbremenili, od vikend dežurstev, kronično iztrošenih in predvsem in še posebej in najhudejše - podplačanih zdravnikov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nekikr ()

Seveda je drugje drugače, samo med in mleko se cedita, pa tudi ljudje imajo 6 rok in 8 ušes. Pa sosedi, oježešna, kako prijazni so.
Potuj malo.
Ne ves komu to govoris

Ti bom drugace povedal, namesto potovanja pojdi enkrat na slovenceljso vasko veselico ali pa v kaksen slovenceljski bar z okovanim sankom in malo vleci na usesa. Sem tudi jaz dolgo zivel v baloncku, kjer se mi je zdelo, da so slovenceljni ful prijazni in gostoljubni in sposobni in inteligentni in ... Pa ugotovis, da ne, da imas samo ti tako druzbo. Ostali pa so v vecini navadnji zagovedni kreteni.
Ampak tvoje napacno mnenje je, da so se kje drugje ljudje tako zagamano idiotski kot v Sloveniji. Niti americani niso tako zabiti kot slovenceljsko americani (ki so zamenjali geografijo za hollywoodske filme in mislijo, da je sloveniastan ekstoritorjalna zvezdica na ameriski zastavi.
Zgodovina sprememb…

Furbo ::
Saj desničarji se radi trkajo po prsih kako zavedni da so, ne bi pa plačevali za slovensko kulturo, književnost, jezik in neke čudne študije, ki so povezani s tem.
A kulturo se kar kupi na kile?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Ja, desnicarji v to verjamejo, zato jim pa nic v zvezi s kulturo ni jasno. Ker ne morejo kupit na kile in ostajajo nekulturni kreteni, ne glede na denar.

hator ::
Za vsako leto trajanja specializacije je treba eno leto delat v izbrani regiji.
Če odideš prej je treba denar vrniti. Konkretno za specializacijo iz družinske medicine, ki traja 4 leta je treba vrniti 26.000 eur.
Zdravnik pripravnik je v 31. plačnem razredu, neto 970 eur.To gre. Težava nastane, da je sekundarij v istem plačilnem razredu. To je zdravnik z opravljenim strokovnim izpitom. Torej ima profesionalno kartico, ki omogoča pisanje receptov in napotnic. Ministrstvo za zdravje je s spremembo zakona o zdravniški službi naredilo dodatno zbrko. Vsem zdravnikom s strokovnim izpitom je podelilo osnovno licenco. Ta je zelo ohlapno opredeljena, kaj obsega. Vsakem primeru pa urgenco. Se pa zadnji čas dogaja, da nadzorni specialisti niso več skozi na voljo. Ergo se na IPP marsikaj naredi mimo njih. Z osnovno licenco verjetno celo vodo pije.
Potem obstaja še sobni zdravnik. Ta ima 35 plačni razred.
Specializanti imajo 38 plačni razred brez posebnih pogojev dela. Npr kirurgi, psihiatri. Seveda pa tekom specializacije napredujejo. S strokovnim izpitom pa postaneš specialist. Takrat se zbrišejo vsa napredovanja in štartas s 45 plačnim razredom brez posebnih pogojev.
Se pa konstantno krši evropska direktiva o 48 urnem delavniku. Zato se poda soglasje za nadurno delo. Zaradi tega tudi ne velja konkurenčna klavzula.

Furbo ::
Ja, desnicarji v to verjamejo, zato jim pa nic v zvezi s kulturo ni jasno. Ker ne morejo kupit na kile in ostajajo nekulturni kreteni, ne glede na denar.
Povej mi za ene par primerov, ki so nam dvignili kulturo in bili sponzorirani z davkoplačevalskim denarjem.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,

Ravno iz tega sem izhajal. Če imamo dovolj denarja za preveč študentov primerjalne književnosti, preveč študentov sociologije, preveč študentov 101 smeri, ki je samemu sebi namen (in zaposlovanju učiteljskega kadra), potem imamo dovolj tudi za tistih nekaj več zdravnikov, ki bi razbremenili, od vikend dežurstev, kronično iztrošenih in predvsem in še posebej in najhudejše - podplačanih zdravnikov.
Imamo pa premalo dovolj, na pravilen nacin, inteligentnih ljudi, da bi jih nadomestili. Pac nega strojnika/frijevca(boh ne daj)/stromarja/... ne bi niti v sanjah spustil na medicinski faks, kaj sele, da mi sraufa po telesu. Je celotna tema dokaz, da ni vsak idiot primeren za to.
Povej mi za ene par primerov, ki so nam dvignili kulturo in bili sponzorirani z davkoplačevalskim denarjem.
Se vsaj trudimo. Garbage in, garbage out. Ne vem kako si predstavljas, da bi iz populacije zabitih kmetavzov dobil kaj vec, zato je nujno, da vsaj tisto malo kar imamo sponzoriramo na vse pretege. Damage control. Da imamo vsaj nekaj, po tvoji logiki, bi imeli himno v nemscini. Slovenia, slovenia uber alles, uber alles in der welt...
Zgodovina sprememb…

Imamo pa premalo dovolj, na pravilen nacin, inteligentnih ljudi, da bi jih nadomestili. Pac nega strojnika/frijevca(boh ne daj)/stromarja/... ne bi niti v sanjah spustil na medicinski faks, kaj sele, da mi sraufa po telesu. Je celotna tema dokaz, da ni vsak idiot primeren za to.
Se vsaj trudimo. Garbage in, garbage out. Ne vem kako si predstavljas, da bi iz populacije zabitih kmetavzov dobil kaj vec, zato je nujno, da vsaj tisto malo kar imamo sponzoriramo na vse pretege. Damage control. Da imamo vsaj nekaj, po tvoji logiki, bi imeli himno v nemscini. Slovenia, slovenia uber alles, uber alles in der welt...
Bi rad videl zdravnika, ki bi bil sposoben narediti strojni faks. Bolj malo bi jih bilo. To je popolnoma neprimerljivo področje. Drugače pa s svojim pisanjem lepo izkazuješ kdo je idiot. Če bi videl kakšno operacijo od blizu bi videl kako zaostali so zdravniki, ker ne poznajo ali pa iz lenobe ne naročajo vijakov različnih velikosti, ne poznajo kako se pravilno naredi vijačna zveza, nimajo znanja da bi si pred operacijo izdelali kakšno šablono ali pripomoček, da bi bila operacija boljša. No, ravno idijoti strojniki (1. Stopnja MIT) in nadaljevanje študija na Harward medical school so najboljši ortopedski kirurgi na svetu. Ravno fachidioti so izdelali vse naprave, brez katerih bi bili zdravniki v kameni dobi. Bolj kot zdravnika rabiš kakšno psihoterapijo.

Ko boš rabil zdravnika bodi konsistenten in mu reci, da te naj zdravi brez fachidiotovskih naprav. In veliko sreče pri tem.
Če si mlad zdravnik in zafrustriran, ker imajo tvoji stari cehovski kolegi 3x višje plače, gredo vse zasluge in krivda za veliko razliko v plačah ravno na račun cehovskih starešin. Za relativno nizke plače mladih zdravnikiv ni kriva vlada ali minister ampak je 100% krivda na strani zdravniške zbornice. Izjave in jamranje mladih zdravnikov mi ne dajejo ravno zaupanja v njihovo znanje, ker niso sposobni doumeti kdo je kriv za takšno stanje.
Če si mlad zdravnik in zafrustriran, ker imajo tvoji stari cehovski kolegi 3x višje plače, gredo vse zasluge in krivda za veliko razliko v plačah ravno na račun cehovskih starešin. Za relativno nizke plače mladih zdravnikiv ni kriva vlada ali minister ampak je 100% krivda na strani zdravniške zbornice. Izjave in jamranje mladih zdravnikov mi ne dajejo ravno zaupanja v njihovo znanje, ker niso sposobni doumeti kdo je kriv za takšno stanje.

darksamurai je izjavil:
Bi rad videl zdravnika, ki bi bil sposoben narediti strojni faks. Bolj malo bi jih bilo. To je popolnoma neprimerljivo področje. Drugače pa s svojim pisanjem lepo izkazuješ kdo je idiot. Če bi videl kakšno operacijo od blizu bi videl kako zaostali so zdravniki, ker ne poznajo ali pa iz lenobe ne naročajo vijakov različnih velikosti, ne poznajo kako se pravilno naredi vijačna zveza, nimajo znanja da bi si pred operacijo izdelali kakšno šablono ali pripomoček, da bi bila operacija boljša. No, ravno idijoti strojniki (1. Stopnja MIT) in nadaljevanje študija na Harward medical school so najboljši ortopedski kirurgi na svetu. Ravno fachidioti so izdelali vse naprave, brez katerih bi bili zdravniki v kameni dobi. Bolj kot zdravnika rabiš kakšno psihoterapijo.
Videl sem operacijo bolj od blizu kot jo bos ti kadarkoli. Sem pa tudi videl trume strojniskih, elektronskih, elektricarskih in racunalniskih narcisoidnih idiotov, ki mislijo, da so carji, ceprav ne znajo nicesar drugega od svoje stroke, hkrati pa mislijo, da so bolj pametni od vsega sveta. Proticepilski idiotizem je bil samo eden od dokazov. Tako, da mi je cisto vseeno o kaksnem levelu MITja sanjas, pac ne maram okrog sebe imeti idiotov in teh je med zgoraj nastetimi kadri hudo veliko.
darksamurai je izjavil:
Ko boš rabil zdravnika bodi konsistenten in mu reci, da te naj zdravi brez fachidiotovskih naprav. In veliko sreče pri tem.
No pa smo prisli do bistva, ki ga bi rade razne zagovedne pizde tukaj povedale in sem vas drazil cez pol teme, da bo nekdo dovolj neumen, da jo izusti. Rabis vse plati! In rabis tudi kulturnike, rabis filozofe, rabis antropologe, tehnikalce in vse ostale. Vendar obstajajo nemarni idioti iz naravoslovnih smeri, ki pa mislijo, da so sami sebi zadostni. Ne niso. In niso cisto nic vec vredni kot ostali kadri, razlika je samo, da drugi priznavajo njihovo potrebo, sami pa so prezabiti, da bi razumeli, da smo pac druzba prepletenosti (zaradi cesar smo kot civilizacija tudi uspesni), kjer enosmerni fachidiotizem ni dovolj. Kar jim bo druzboslovec v prvem letniku razlozil. Ocitno je bolj inteligenten od njih (po tvojem omejenem nacinu razmisljanja). Ali tebe. Jeba. Mogoce bi pa raje sel se malo druzboslovje na FDV studirat, ker si ocitno samo na pol pecen in ti zelo ocitno manjka cel spekter skillov, ki so kaj vec kot iz rok v usta.
Zgodovina sprememb…

matobeli ::
Ne samo to, še brez govednih kmetavzerjev in scum of humanity smetarjev ne mormo.
Na koncu še brez uradnika na UE ne mormo, ker moraš bit posebne sorte človek da vsak dan dopoveduješ ljudem da niso sami na svetu.
Balance.
Na koncu še brez uradnika na UE ne mormo, ker moraš bit posebne sorte človek da vsak dan dopoveduješ ljudem da niso sami na svetu.
Balance.

Ne samo to, še brez govednih kmetavzerjev in scum of humanity smetarjev ne mormo.
Balance.
Tocno to. Ravnovesje. In zato me vsakic in vedno znova presenetijo razni kretenski fasisti, ki si na slo-techu izberejo eno skupino ljudi, hkrati proglasijo sebe za neko drugo skupino in si pumpajo svoj kurac na racun prvih. Pa ko bi vsaj imeli prav. Pa drkajo razne butaste dogme, ki jih niti ne razumejo.
Pac bebci, pa ne glede kateri stroki pripadajo.
Je postalo pa ze prav patolosko, da debili iz raznih strok, ki so bolj zazeljene in zato sluzijo vec denarja (recimo programerji), nakladajo kako so najbolj pametni v vseh strokah (se enkrat - tipicen primer je bilo proticepilstvo, kjer so se usule trume tehnicnega "osebja", ki so bili prepricani, da vedo vec od vseh ostalih), brez da bi nastudirali vsaj osnove. Na bruhanje mi gre pri takih primerkih in ta tema jih je polna.
In proticepilske tudi.
Fejstbukov academy narcisoidnih idiotov, ki enacijo denar z znanjem in razgledanostjo.
(zdaj je cas za ad-homineme, recimo, kdaj sem bil registriran - to je zelo priljubljena tema - ali pa, da sem zaposlen na drzavni upravi, tudi popularno

Zgodovina sprememb…

No pa smo prisli do bistva, ki ga bi rade razne zagovedne pizde tukaj povedale in sem vas drazil cez pol teme, da bo nekdo dovolj neumen, da jo izusti. Rabis vse plati! In rabis tudi kulturnike, rabis filozofe, rabis antropologe, tehnikalce in vse ostale. Vendar obstajajo nemarni idioti iz naravoslovnih smeri, ki pa mislijo, da so sami sebi zadostni. Ne niso. In niso cisto nic vec vredni kot ostali kadri, razlika je samo, da drugi priznavajo njihovo potrebo, sami pa so prezabiti, da bi razumeli, da smo pac druzba prepletenosti (zaradi cesar smo kot civilizacija tudi uspesni), kjer enosmerni fachidiotizem ni dovolj. Kar jim bo druzboslovec v prvem letniku razlozil. Ocitno je bolj inteligenten od njih (po tvojem omejenem nacinu razmisljanja). Ali tebe. Jeba. Mogoce bi pa raje sel se malo druzboslovje na FDV studirat, ker si ocitno samo na pol pecen in ti zelo ocitno manjka cel spekter skillov, ki so kaj vec kot iz rok v usta.
Še enkrat preberi kar sem napisal, ker očitno nisi razumel. Ali pa ti zdravniški večvtednostni kompleks to ne pusti. Pojdi jamrat svojim cehovskim kolegom.
Videl sem operacijo bolj od blizu kot jo bos ti kadarkoli.
Ja, na vajah na faksu. Nisi pa še videl rekonstrukcijske operacije pri kateri je zdravnik krvavo potreboval znanje strojnega “fachidiota”, ki mu je zmodeliral in izdelal del lobanje (implantat), ki jo je zdravnik vstavil med operacijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darksamurai ()

Proticepilski idiotizem je bil samo eden od dokazov. Tako, da mi je cisto vseeno o kaksnem levelu MITja sanjas, pac ne maram okrog sebe imeti idiotov in teh je med zgoraj nastetimi kadri hudo veliko.
1. Idiotov med tvojimi cehovskimi kolegi zdravniki ni nič manj kot med ostalimi poklici. To se je lepo videlo med korono. Na UKC so zdravniki pritiskali na varnostnika da jih je štempljal ti pošteni in super zdravniki pa so za ne-delo in ne-prisotnost vlekli 10x višje plače kot varnostnik in povrhu vsega so še delali v privat ambulanti. Na koncu pa so odpustili varnostnika na minimalcu.
2. Med proticepilci so tudi tvoji ne-idiotski večvredni cehovski kolegi. Med tem ko nas je veliko inženirjev cepljenih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darksamurai ()

darksamurai je izjavil:
Ali pa ti zdravniški večvtednostni kompleks to ne pusti. Pojdi jamrat svojim cehovskim kolegom.
Aha, pa se je intelektualno nicvreden stvor odlocil za ad-hominem. Ni bilo pricakovati kaj drugega. Sem te v narcisoidnost dregnil, a?

Do takrat se pa le tolazi. Sieg heil.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Obdavčitev dela v Avstriji (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Loža | 243723 (114282) | PersonaRuda |
⊘ | Sava Kranj ponuja za delavce 800 evrov bruto (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 26498 (23225) | BigWhale |
» | DOHODNINA 2017, inženirji potegnili kratko... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 32771 (26752) | St235 |