Forum » Pomoč in nasveti » SSD
SSD
strom_15 ::
Pozdravljeni
Doma imam dva SSD diska (stara 8 mesecev) prvi je navaden WD 1 TB SSD Blue, drugi je pa Intel m.2 SSD 512GB.
Opazil sem, da je pri prvem SSD napaka ID A6 in pri zdravju piše da je 99%, pri Intelevemu pa je napaka pri A05.
Sedaj me zanima ali moram biti kaj bolj pozoren, da nebi disk takoj crnil ali je pa pri SSD to običajno, saj je zdravje še vedno modro, le pri prvem je na 99% in pri drugem je 98%.
Hvala.
Doma imam dva SSD diska (stara 8 mesecev) prvi je navaden WD 1 TB SSD Blue, drugi je pa Intel m.2 SSD 512GB.
Opazil sem, da je pri prvem SSD napaka ID A6 in pri zdravju piše da je 99%, pri Intelevemu pa je napaka pri A05.
Sedaj me zanima ali moram biti kaj bolj pozoren, da nebi disk takoj crnil ali je pa pri SSD to običajno, saj je zdravje še vedno modro, le pri prvem je na 99% in pri drugem je 98%.
Hvala.
marjan_h ::
Jaz imam eno vprašanje, ker očitno nekaj ne razumem:
Ali ne pomeni NVMe konektor za povezavo z matično ploščo, medtem ko M.2 je form factor (oblika)? Zakaj potem na uradni strani Gigabyte za matično ploščo piše M.2 Connector?
Hvala.
Ali ne pomeni NVMe konektor za povezavo z matično ploščo, medtem ko M.2 je form factor (oblika)? Zakaj potem na uradni strani Gigabyte za matično ploščo piše M.2 Connector?
Hvala.
Han ::
NVMe je protokol za prenos podatkov, M.2 pa oblika konektorja, ki je za NVMe drugačen kot za SATA M.2 SSD.
Dobro :)
Še eno vprašanje, kako se imenuje distančnik/vložek za matično ploščo, ki drži SSD NVMe? Googlam pa nič pametnega ne najdem.
Še eno vprašanje, kako se imenuje distančnik/vložek za matično ploščo, ki drži SSD NVMe? Googlam pa nič pametnega ne najdem.
Našel sem tudi: SSD NVMe standoff.
Ampak, kako se temu reče v slovenščini? Lahko kar link do tega na kakšno slovensko trgovino.
Hvala.
Ampak, kako se temu reče v slovenščini? Lahko kar link do tega na kakšno slovensko trgovino.
Hvala.
Videl sem tudi nekatere plastične distančnike (standoff), ki se zapnejo. Pozna kdo to? Mislim, da so novejši. Tega nimajo slovenske trgovine, očitno.
m3k ::
Videl sem tudi nekatere plastične distančnike (standoff), ki se zapnejo...
https://www.theverge.com/2021/2/10/2227...
https://www.ipc-computer.de/notebook-er...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Konektorji M.2 na novih matičnih ploščahOddelek: Strojna oprema | 658 (541) | hojnikb |
» | M2 SSDOddelek: Pomoč in nasveti | 3469 (1845) | orreel |
» | Matična plošča in M.2 ssd kompatibilnostOddelek: Pomoč in nasveti | 3854 (2073) | Fsegula62 |
» | X58 PCI-e bootOddelek: Strojna oprema | 3309 (2780) | Ahim |
» | m.2 Adapter 2x SSD Samsung 950 v RAID 0Oddelek: Strojna oprema | 8622 (7815) | klinker |