Forum » Loža » Samski do lastnega stanovanja
Samski do lastnega stanovanja
CiClon ::
Eni od staršev podedujejo IQ 150+ in da so lepi kot Adonis, eni so pa kriplji, ki majo problem končat OŠ. Samo to ni problem, problem je pa če financirajo otroka lol
matic492 ::
Eni od staršev podedujejo IQ 150+ in da so lepi kot Adonis, eni so pa kriplji, ki majo problem končat OŠ. Samo to ni problem, problem je pa če financirajo otroka lol
Zakaj je to problem? Poslušam sodelavce z malimi otroki, kako nekaj na stran dajejo, pa planirajo kaj bojo za svoej otroke zapustili, a potem čez XY let bo pa to problem, because logic? Moja sestra je mislim da kupila po jurja bitcoina vsakemu izmed otrok, pa so še v plenicah.
Problem rata ko je to pogoj da sploh lahko normalno preživiš.
Ni pogoj, je pa ena pot, za tiste, ki pač imajo srečo.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
OneYellow ::
Jaz sicer ne vidim problema, če starši dajejo na stran, da npr. otroku po študiju pomagajo pri nakupu nepremičnine oz. osamosvojitvi. Je pa popolnoma drugače, če se otroka veže na dom, se ga finančno podpira do 30. leta ali v nedogled itd.
Jaz sicer ne vidim problema, če starši dajejo na stran, da npr. otroku po študiju pomagajo pri nakupu nepremičnine oz. osamosvojitvi. Je pa popolnoma drugače, če se otroka veže na dom, se ga finančno podpira do 30. leta ali v nedogled itd.
Ok, naj nekaj razjasnimo, jaz govorim o matematičnem/finančem aspektu.
To da so takšne osebe ponavadi, "razvajene" in nesposobne živet same za sebe (poznam primer, kjer je mama kupila sinu stanovanje, on pa na socialki in ne zdrži na šihtu več kot 1 mesec), ampak to pač nima veze z temo, še vedno je njen denar in če mu hoče kupit stanovanje in ga podpirat do konca življenja je to njuna stvar.
matobeli ::
m0LN4r ::
In kar bo v tem času našparal ne bo zadostovalo niti za razliko v dvigu cen nepremičnin v tem času. Ali pač, morda smo pa že dosegli vrh. :)kaj da ne, nepremicnina okoli murske stane, kot avto
Sicer pa je že nekdo zgoraj ugotovil, da ima tujina mnogo boljše razmerje med plačo in ceno kvadratnega metra. Tole zgoraj se pa bere kot da bi poslal nekoga v Sloveniji na minimalcu živet s cimri, da bo imel čez 3 leta našparanih 5 jurjev in bo ugotovil, da ni kreditno sposoben niti za cliota vrednosti 2 jurja, s 5 jurji si bo lahko pa samo zadnjico obrisal.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
m0LN4r ::
In kar bo v tem času našparal ne bo zadostovalo niti za razliko v dvigu cen nepremičnin v tem času. Ali pač, morda smo pa že dosegli vrh. :)PRISPARAS VSAJ 10K NA LETO Z NAJSLABSO PLACO.
Sicer pa je že nekdo zgoraj ugotovil, da ima tujina mnogo boljše razmerje med plačo in ceno kvadratnega metra. Tole zgoraj se pa bere kot da bi poslal nekoga v Sloveniji na minimalcu živet s cimri, da bo imel čez 3 leta našparanih 5 jurjev in bo ugotovil, da ni kreditno sposoben niti za cliota vrednosti 2 jurja, s 5 jurji si bo lahko pa samo zadnjico obrisal.
veliko jih gor dela in poslje domov druzini po jurja na mesec... lepo prosim, drugace v Pomurju nihce ne bi zidal nicesar, ce ni v JU
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...
tole je 15 min iz maribora, rabiš 12k za 20% pologa + 250€ na mesec na 20 let. Ali pa vzameš 68k kredita za 350€ obroka in imaš še 20k za takojšnjo obnovo, če ne pa si urediš z rabljenim pohištvom pritličje, potem pa počasi urediš še vse ostalo, čez 2 leti lahko menjaš okna itd.
Aja ne, to pa je preveč, tako pa mi ne bomo živeli, hočem 1.5k minimalca in pa duplex stanovanje z smart wifi RGB LED 3D IMAX featuri, jaz ne bi dejansko delal za svojo hišo.
tole je 15 min iz maribora, rabiš 12k za 20% pologa + 250€ na mesec na 20 let. Ali pa vzameš 68k kredita za 350€ obroka in imaš še 20k za takojšnjo obnovo, če ne pa si urediš z rabljenim pohištvom pritličje, potem pa počasi urediš še vse ostalo, čez 2 leti lahko menjaš okna itd.
Aja ne, to pa je preveč, tako pa mi ne bomo živeli, hočem 1.5k minimalca in pa duplex stanovanje z smart wifi RGB LED 3D IMAX featuri, jaz ne bi dejansko delal za svojo hišo.
20k za dokončat bajto ki je že 20+ let v 3. podaljšani fazi, streha je tudi verjetno z zamenjat.
Težka bo, težka.
Sej, lahko pa kar šotor kupiš, za 12k imaš dober šotor.
Težka bo, težka.
Mato989 ::
Pol pa še remote jobek za 1.3k v IT in to je to! Čudno da več ljudem ne potegne.
Saj je to res čudno da jim ne... siljenje v mesto ki ima zelo drage nepremičnine brez podpore je neumnost... no razen če si iskan poklic in imaš plačo tam ene 50% nad povprečno...
Glede samskih do lastnega stanovanja je vedno potrebno gledat z dveh perspektiv:
1. Ali zaslužim dovolj da lahko živim tam kjer hočem
2. Ali pa bom raje pogojeval iskanje službe z lokacijo kjer si lahko privoščim živet
Veliko preveč ljudi pa sanja v smislu, jaz hočem živet v LJ, ker sem tam živel prej in če pač nisem dovolj usposobljen da bi si izpogajal boljšo plačo so krivi vsi drugi (država, občina, bogataši ki kupijo nepremičnino) kot pa dejstvo da pač ne zaslužim dovolj da bi tam živel...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
20k za dokončat bajto ki je že 20+ let v 3. podaljšani fazi, streha je tudi verjetno z zamenjat.
Težka bo, težka.
Ja, ni treba vse iz danes na jutri, lahko delaš tudi 5 let, ali pa 10 če prej ne gre.
Moji starši so postavli prvo nadstropje, potem je pa denarja zmanjkalo in je stalo par mescev, predn so začeli naslednje gradit. A niste vsi glasni kako lepo je bilo včasih, ko so vse z pomočjo sosedov zgradili? Vsak nad 80 IQja lahko sam naredi ogromno, tudi elektriko lahko položiš v cevi sam, električarja samo plačaš da ti v štekdozah vse zveže da je certificirano, ni ga treba pa plačevat za nič drugega.
85dunja ::
Nevem, ce je matobeli tebi pisal, ker ti nisi delovno aktivna. Niti nisi 30+ ampak 40 minus.
Od kje pa zdaj to da jaz nisem delovno aktivna? Jaz sem delovno aktivna cel cas.
Osnovna tezava ne to da si stara 36 pa nimas prihranjeno verjetno niti 15k evrov ali vec...
Ce jih imas pac razmisli o nakupu vikenda 100km od lj za kakih 40k... Ampak prej dobi hitro siht za nedolocen cas
Od kje to da nimam prihranjeno niti 15k? Prihranjeno imam vec kot 50k
O fak kaka sklepanja
jaz sem sluzbo ki je bila 24/7 in mi prinasala lep dohodek pustila zaradi zdravja. Sedaj imam sluzbo ki mi prinasa pol manj, ampak traje 8 ur in zdrvstvene tezave so izginile.
Ni vsaka sluzba ki prinese denar tudi dobra sluzba.
Delam pa v tej smeri v kateri zelim delati in upam da z leti pridem na boljse v panogi v kateri zelim bit.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: 85dunja ()
@85dunja, ne razumem kaj potem sploh hočeš povedati, 50k je več kot dovolj za nakup lepega stanovanja ali celo hiše, tudi na 1130EUR plače, ker nimaš otrok.
Lahko si pač anti-kredit in čakaš še 10 let da bo vse še dražje.
Z 1130EUR na mesec neto + 800EUR regresa + brez otrok, dobiš max obrok 418EUR oz. najvišji znesek stanovanjskega kredita (doba odplačila 30 let)114.699,79 EUR, oziroma skupaj 160k, seveda je boljše vzet manj, ampak tudi 50 + 70k je 120k dovolj za stanovanje izven LJ.
Lahko si pač anti-kredit in čakaš še 10 let da bo vse še dražje.
Z 1130EUR na mesec neto + 800EUR regresa + brez otrok, dobiš max obrok 418EUR oz. najvišji znesek stanovanjskega kredita (doba odplačila 30 let)114.699,79 EUR, oziroma skupaj 160k, seveda je boljše vzet manj, ampak tudi 50 + 70k je 120k dovolj za stanovanje izven LJ.
Zgodovina sprememb…
jaz sem sluzbo ki je bila 24/7 in mi prinasala lep dohodek pustila zaradi zdravja. Sedaj imam sluzbo ki mi prinasa pol manj, ampak traje 8 ur in zdravstvene tezave so izginile.
Delam pa v tej smeri v kateri zelim delati in upam da z leti pridem na boljse v panogi v kateri zelim bit.
Brat je sel v tujino. Tujina je super ce nameravas ostat sam, ne pa za imet druzino. Mogoce nisem tega upanja se opustila, ceprav je tudi res, da v SLO ni izbire... ker je majhna populacija, zensk vec kot moskih..
Kredita ne dobim nobenega ker nimam pogodbe za ndc. Zdaj ce zamenjam sluzbo dobim za 1 leto.
Sem anti- kredit. Ne vem kje bom cez 1 leto.
Tudi teh ljubljanskih stanovanj ne mislim preplacevat. Pa saj realno ne dobis stanovanja... so prodana v 5ih minutah.
Zdaj zivim v enem bloku v lj, starem 60 let... vsi odtoki se stalno masijo...
Brat je sel v tujino. Tujina je super ce nameravas ostat sam, ne pa za imet druzino. Mogoce nisem tega upanja se opustila, ceprav je tudi res, da v SLO ni izbire... ker je majhna populacija, zensk vec kot moskih..
Kredita ne dobim nobenega ker nimam pogodbe za ndc. Zdaj ce zamenjam sluzbo dobim za 1 leto.
Tudi teh ljubljanskih stanovanj ne mislim preplacevat. Pa saj realno ne dobis stanovanja... so prodana v 5ih minutah.
Zgodovina sprememb…
jabe ::
Kranj je cenejši. z malo krede dobiš fajn enosobno stanovanje, ki ga prodaš, če boš rabila več prostora za več ljudi. greš v službo z vlakom, ki je precej neodvisen od prometnih konic in si v LJ v pol ure in potem, če morebiti še potrebuješ trolo. Vozila se boš v službo s kar nekaj ministri in dohtarji, da ne rečem bančniki, pa lahko kako rečete (evo ti veze). Iz enakega razloga ti ni treba skrbeti za izgubo življenja na cesti ali kako izpade, če se z vlakom v službo voziš...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: jabe ()
Invictus ::
Kranj je pri manjših stanovanjih tam 10-15% cenejši od Ljubljane, nič več. Če sploh toliko.
Moje 2 sobno stanovanje (55m2 skupaj s kletjo), je trenutno vredno 160k+...
Moje 2 sobno stanovanje (55m2 skupaj s kletjo), je trenutno vredno 160k+...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Potem pa ne jamraj, ne vem no kaj hočeš, z 50k lahko greš 3-4 leta sedet pred TV v najemu pa ti ni treba niti 1 uro na dan delat.
Jazsem pravi cas za kupit stanovanje v lj zamudila... leta 2014..takrat sem imela ndc. Nizke cene.
Zdaj je lj nedosegljiva.
Zal prepozno.
Takrat sem hotela se pocakat, ce mogoce dobim kakega tipa pa da skupaj kupiva al pa nisem bila sigurna kaj bo...
Bo pac kar je namenjeno
Zdaj je lj nedosegljiva.
Zal prepozno.
Takrat sem hotela se pocakat, ce mogoce dobim kakega tipa pa da skupaj kupiva al pa nisem bila sigurna kaj bo...
Bo pac kar je namenjeno
Saj ne rabi dvosobnega. Enosobnega ali pa tudi garsonjera, saj ne želi več prostora, ampak več miru.
Jazsem pravi cas za kupit stanovanje v lj zamudila... leta 2014..takrat sem imela ndc. Nizke cene.
Zdaj je lj nedosegljiva.
Zal prepozno.
Bo pac kar je namenjeno
Ker si kompliciraš vse za brezeveze, vzameš kredit s pologom, če gre kaj narobe pa stanovanje prodaš. Mislim, tvoj ptoblem je več kot očitno samo mentaliteta in neodločenost, oprosti ker sem se spustil na osebni nivo, ampak po vsem napisanem je očitno tako. Jaz sem z manj kot 50k mojega pologa (skupaj) na dveh stanovanjih (ja - Maribor), ostalo je pa kredit, ker smo pač v kapitalizmu in se ne grem nekega ziheraškega "morm našparat" mišljenja.
Zgodovina sprememb…
Pat_MaGroin ::
ti je napisala, da ima pogodbo za dolocen cas, taki nimajo na banki kej delat nazalost.
Pat_MaGroin je izjavil:
ti je napisala, da ima pogodbo za dolocen cas, taki nimajo na banki kej delat nazalost.
Ni res, sicer ne bom garantiral 100%, ampak če se prikaže tam z 50k na računu in lepo pokaže da je službe menjala in ni bila dolgo časa brezposelna ji bojo dali. Sem linkal zgoraj NLB stran, kjer piše da nedoločen čas ni pogoj.
Sem bla lih danes. Pa ne za kredit za flet ampak za par jurjev kredita. Ne da ga rabim, ampak da probam. Ne dajo brez pogodbe za ndc. Pa lahko imas kar ces. Govorim o intesi san paolo.
Jaz bi rekel da ti prej dajo stanovanjski kredit kot pa potrošniškega, ker imajo varovalko hipoteke + tvoj polog.
https://www.nlb.si/mladi
Zaposlitev za določen čas ni ovira
V NLB si prizadevamo, da lahko vsakdo pride do svojega doma - tudi zaposleni za določen čas. Zato boste pri nas lahko dobili stanovanjski ali hipotekarni kredit tudi tisti s pogodbo za določen čas, saj za obvezno dodatno zavarovanje kredita zadošča že sklenitev začasnega poroštva za 24 mesecev in ne za celotno obdobje odplačevanja kredita.
https://www.nlb.si/mladi
Zaposlitev za določen čas ni ovira
V NLB si prizadevamo, da lahko vsakdo pride do svojega doma - tudi zaposleni za določen čas. Zato boste pri nas lahko dobili stanovanjski ali hipotekarni kredit tudi tisti s pogodbo za določen čas, saj za obvezno dodatno zavarovanje kredita zadošča že sklenitev začasnega poroštva za 24 mesecev in ne za celotno obdobje odplačevanja kredita.
Alayne ::
Jaz sem bila glede tega na NLB. Kredit bi mi dali na pogodbo za določen čas, sem zaposlena že eno leto na tej plači. Mož ima sp. Vendar v najinem primeru potrebujeva poroka. Sedaj odlašava, ker so starši tik pred penzijo in jima ne želiva nižati kreditne sposobnosti. Vsi bi neke vikende in hiše gradili.
Tako da tudi z veliko lepšimi plačami (več kot 4k skupaj) ne gre. Se pa viša cena nepremičnin bolj, kot uspeva midva prihranit :)
Tako da tudi z veliko lepšimi plačami (več kot 4k skupaj) ne gre. Se pa viša cena nepremičnin bolj, kot uspeva midva prihranit :)
willowman ::
Intesa da hipotekarnega brez pogodbe za nedoločen čas. Je pa res, da te ne bo noben resno jemal, če greš samo probat. Trenutno imam predodobren kredit za 100k+, na meni pa je če se odločim za njih ali ne. Pa sploh niso edina banka, še izbiraš lahko. Je pa res, da brez 20-30% samoudeležbe ne gre tako enostavno.
Men so čisto na vseh bankah dali izračun in že kar tudi povedali kolko grejo lahko dol z obrestno in kakšni so pogoji, pa sem prišel prvič v poslovalnico.
Pa smo nardili tako izračun za željeno vsoto kot tudi maksimalni izračun.
Najbolj ugodni so bili pri Delavski hranilnici. In moram rečt da tudi najbolj pripravljeni sodelovati.
Sabo maš vse prihodke, razen socialnih transferjev za zadnjih 12 mesecev, pa ti hitro naračunajo.
Pa smo nardili tako izračun za željeno vsoto kot tudi maksimalni izračun.
Najbolj ugodni so bili pri Delavski hranilnici. In moram rečt da tudi najbolj pripravljeni sodelovati.
Sabo maš vse prihodke, razen socialnih transferjev za zadnjih 12 mesecev, pa ti hitro naračunajo.
Sicer lahko da se je spremenilo, ampak službe so bile leta 2013 se bolj problem, kot danes. In sva dobila kredo na 20 let - jaz določen čas se pol leta, on določen čas slabi dve leti. On je bil edini kreditojemalec, sem mogla biti pa jaz porok za ta kredit. Vrednost pufa ocenjena na manj kot 50% končne vrednosti nepremičnine.
2020 sva vzela na drugi banki in sva poplačala tega. Zdaj ima pa on službo za nedoločen čas in jaz sem sp. Ni mi treba biti več porok za kredo, samo pač z nepremičnino, ker je polovica pisana name.
Banke imajo določene stvari v kamen zapisane (mora ostati minimalna plača npr), ostalo so pa notranja pravila banke, ki jih povsem individualno kršijo ali pa ne. Ocenijo rizik in se odločijo. V glavi imajo pa samo, da hočejo, da človek kredo poplača, ne želijo pa si nepremičnine. In potem gledajo dohodke in odhodke. Kam gre denar in zakaj in kake so tvoje navade. Ti bo tale kreda kje visoko na prioritetni lestvici ali bodo non-stop neke sitnosti, ker so potovanja pa avti pa vsakodnevne malice v restavracijah na dohodkih, ki tega niti ne omogočajo varno početi...
Res pa je, da se v te zadeve poglabljajo sele, ko gre zares. Če malo firbcas, se pač ustavi pri prvih kuclih kot je služba na ndc, pa relacija višina dohodka napram višini želenega kredita. Tole so kar procedure in če že vnaprej ve, da iz njih ne bi nič, ne vem... Če prideš z resno neko namero - gledam to pa to stanovanje imam toliko in toliko in imam plače toliko in toliko, krede rabim pa toliko in toliko, a se da kaj narediti. No, takrat se pa po mojih izkušnjah dol usedejo zares in pogledajo, kaj se da narediti. Postavljajo konkretna vprašanja in če so konkretni odgovori, pol je vse drugače.
2020 sva vzela na drugi banki in sva poplačala tega. Zdaj ima pa on službo za nedoločen čas in jaz sem sp. Ni mi treba biti več porok za kredo, samo pač z nepremičnino, ker je polovica pisana name.
Banke imajo določene stvari v kamen zapisane (mora ostati minimalna plača npr), ostalo so pa notranja pravila banke, ki jih povsem individualno kršijo ali pa ne. Ocenijo rizik in se odločijo. V glavi imajo pa samo, da hočejo, da človek kredo poplača, ne želijo pa si nepremičnine. In potem gledajo dohodke in odhodke. Kam gre denar in zakaj in kake so tvoje navade. Ti bo tale kreda kje visoko na prioritetni lestvici ali bodo non-stop neke sitnosti, ker so potovanja pa avti pa vsakodnevne malice v restavracijah na dohodkih, ki tega niti ne omogočajo varno početi...
Res pa je, da se v te zadeve poglabljajo sele, ko gre zares. Če malo firbcas, se pač ustavi pri prvih kuclih kot je služba na ndc, pa relacija višina dohodka napram višini želenega kredita. Tole so kar procedure in če že vnaprej ve, da iz njih ne bi nič, ne vem... Če prideš z resno neko namero - gledam to pa to stanovanje imam toliko in toliko in imam plače toliko in toliko, krede rabim pa toliko in toliko, a se da kaj narediti. No, takrat se pa po mojih izkušnjah dol usedejo zares in pogledajo, kaj se da narediti. Postavljajo konkretna vprašanja in če so konkretni odgovori, pol je vse drugače.
Alayne ::
Sicer lahko da se je spremenilo, ampak službe so bile leta 2013 se bolj problem, kot danes. In sva dobila kredo na 20 let - jaz določen čas se pol leta, on določen čas slabi dve leti. On je bil edini kreditojemalec, sem mogla biti pa jaz porok za ta kredit. Vrednost pufa ocenjena na manj kot 50% končne vrednosti nepremičnine.
Imaš popolnoma prav. Meni so tudi rekli to pač okvirno.
Ko sem omenila, da imava prišparano več kot 30% pologa in določene rezerve v skladih/etfih, ki jih pač ne želiva uporabiti za nakup hiše, vendar obstajajo, so rekli, da naj prideva na posvet in se bo mogoče dalo kaj individualno zmenit. Zaenkrat sva ostala pri iskanju primerne nepremičnine. Bo že. Problem je, da danes potekajo zadeve precej hitro. Oni ne rečejo nič konkretno, dokler ni določena nepremičnina v igri, lastnik pa bi rad prodaj včeraj. Za res dobre zadeve hitrostno zmagajo tisti z denarjem na računu.
Na prvo žogo pa ja, so za pogodbo za določen čas zahtevali poroka.
Ko sem omenila, da imava prišparano več kot 30% pologa in določene rezerve v skladih/etfih, ki jih pač ne želiva uporabiti za nakup hiše, vendar obstajajo, so rekli, da naj prideva na posvet in se bo mogoče dalo kaj individualno zmenit. Zaenkrat sva ostala pri iskanju primerne nepremičnine. Bo že. Problem je, da danes potekajo zadeve precej hitro. Oni ne rečejo nič konkretno, dokler ni določena nepremičnina v igri, lastnik pa bi rad prodaj včeraj. Za res dobre zadeve hitrostno zmagajo tisti z denarjem na računu.
Na prvo žogo pa ja, so za pogodbo za določen čas zahtevali poroka.
Ti samo lastniku povej da je vseeno. Jaz sem čakal na odobritev kredita ~1 mesec, na odlok od finančne uprave za tiste 2% davka smo čakali pa še 1 mesec dlje, torej skupaj 2 mesca, skoraj smo si prekratek rok napisali v pogodbo, zaradi FURSA (sem sicer lani med korono kupoval, tako da ne vem, mogoče zaradi tega)
To da nekdo pride z gotovino in kupi takoj že zaradi davčnega odmerka ne gre.
EDIT: Sem šel gledat, 23.7 podpisa pogodbe, 24.8 odobren kredit, 23.9 smo pa primopredajo naredili. Praktično točno 2 mesca od podpisa pogodbe do primopredaje. Pa sem 10% are takoj nakazal.
Zgodovina sprememb…
MasterTade ::
A se kdo vpraša kako bo to izgledalo za naslednje generacije? Ko niti te fore s 30 let kredita ne bodo dovolj ampak bodo prisiljeni ali živet doma in šparat, podedovat, ali pa večno v najemu. Plače ne sledijo cenam in eni se kar delate da nimamo problema
Mors omnia aequat
Jaz spet ne vem a ste vsi nepismeni ali kaj.
Danes sem sla vprasat za 3.000 eur kredita. Ze moje stanje na racunu je vecje od tega. Sem ji rekla naj pogleda. Je 10krat rekla da ne dobim nic brez pogodbe za ndc.
A zdaj pa ce bi naletela na drugo zaposleno in rekla da nimam ndc in da rabim 100.000 eur kredita za 2/3 nepremicnine, bi mi ga pa kar dali?
Danes sem sla vprasat za 3.000 eur kredita. Ze moje stanje na racunu je vecje od tega. Sem ji rekla naj pogleda. Je 10krat rekla da ne dobim nic brez pogodbe za ndc.
A zdaj pa ce bi naletela na drugo zaposleno in rekla da nimam ndc in da rabim 100.000 eur kredita za 2/3 nepremicnine, bi mi ga pa kar dali?
MasterTade je izjavil:
A se kdo vpraša kako bo to izgledalo za naslednje generacije? Ko niti te fore s 30 let kredita ne bodo dovolj ampak bodo prisiljeni ali živet doma in šparat, podedovat, ali pa večno v najemu. Plače ne sledijo cenam in eni se kar delate da nimamo problema
Tocno to. Ne pa: kaj jamras,vzemi ze ta faking kredit do smrti in ce ne mores najt bolj placane sluzbe, si nesposobna
Jaz spet ne vem a ste vsi nepismeni ali kaj.
Preprosto ne verjamem, ti lahko dobiš 3 jurje na 12 mescev za ~300 obroka, razen če imaš pogodbo za zaposlitev samo za 3 mesce. Kredit ti normalno dajo znotraj časovnega obdobja pogodbe, če imaš za 6 mescev, dobiš kredit na 6 mescev.
Zgodovina sprememb…
Tako sem tudi mislila. Bom jutri klicala v klicni center, ampak mislim, da ocitno res ni mozno niti to.
Kje je Mato danes? Jaz za tisto njegovo stanovanje v fukovcih za katerega je rabil kredit , lahko jutri skesiram. Plus nov avto imam oz. Letnik 2020.
Kje je Mato danes? Jaz za tisto njegovo stanovanje v fukovcih za katerega je rabil kredit , lahko jutri skesiram. Plus nov avto imam oz. Letnik 2020.
Zgodovina sprememb…
MasterTade je izjavil:
Ja, je treba iskat rešitve. Ampak jamranje ni rešitev. Jaz ne mislim čakat, da se bo nek politik sprdnil nekaj spremenit, ali pa nekaj regulirat, za sebe sem že poskrbel oziroma bom.
Eno je moraliziranje, če je to narobe ali ne, drugo je pa praktična realnost, da moraš bit sebičen in poskrbet za sebe (in svoje). That's all I'm gonna say.
Zgodovina sprememb…
Tako sem tudi mislila. Bom jutri klicala v klicni center, ampak mislim, da ocitno res ni mozno niti to.
Zakaj ga ne skesiras.... Raje jamras kako ne mors nic kupit
Klasika jamracev, eni se prilagodimo in si uredimo zadeve drugi pa imate prpbleme 24/7
Vsi, ki ste poskrbeli zase... Bi enako lahko storili danes? Namreč nepremičnine so šle od 2015 do 2021 v Ljubljani gor za 60%. Samo v razmislek za vse tiste, ki tako z lahkoto odpravite trenutno situacijo, češ da če lahko vi, lahko vsi. Minimalna plača se viša, Banka Slovenije zateguje kreditiranje, kar pomeni manjšo kreditno sposobnost. Dejstvo je, da isti osebek, ki je "poskrbel zase" 10, 15 ali več let nazaj, tega ne bi nujno mogel storiti tudi v trenutni situaciji, ker časi niso enaki. Lahko pa preprosto nabijemo davek na nepremičnine pa je. Boste poskrbeli pa še za to.
Utk ::
Dejstvo je, da isti osebek, ki je "poskrbel zase" 10, 15 ali več let nazaj, tega ne bi nujno mogel storiti tudi v trenutni situaciji, ker časi niso enaki.
Časi so drugi, zato je tudi rešitev lahko malo drugačna. Kar pa ne pomeni, da ne obstaja. Ne vem zakaj silit z glavo skozi zid. Če ne moreš kupit stanovanja v Ljubljani, ga kupi pa v Celju, Murski Soboti, kjerkoli dobiš službo. In danes se dobi služba skoraj kjerkoli, ne glede na jamranje.
Jaz oz. midva z mojo bova že poskrbela zase, naju Ljubljana niti ne mika. Mi pa ni vseeno kdo bo zame plačeval penzijo čez 40 let - ker trenutna situacija izpade kot da se načrtno dela na tem, da čim manj mladih ostane v Sloveniji. In če jaz lahko kupim nepremičnino ne vem zakaj bi drugim želel, da jo težje kupijo? Jaz ne bom imel zaradi tega nič manj svoje nepremičnine.
Pat_MaGroin ::
Mislim da tako hudo ne bo.
Bolj kot ne se pri nas proda nekaj in doplača za nekaj.
Torej ce je zdaj zemlja vredna 3x vec, prodas kupis stanovanje, ki je drazje za 2x.
In ker je bajt/stanovanj/zemlje ogromno, bo ta sistem "prodam x in vzamem kredit za y" funkcioniral dalje.
Edini, ki so ga najebal, so tisti, ki ne bodo nic podedovali. Tako da odliv v tujino je in bo, ampak preprodajanje in doplacevanje bo pa lepo ostalo.
Iz zgornje analize so izvzeti slo-tech kripto /stocks guruji ter folk na normiranih s.p. z urno postavko 200 eur. Ti pa kupujejo tudi na zalogo iz nule :).
Bolj kot ne se pri nas proda nekaj in doplača za nekaj.
Torej ce je zdaj zemlja vredna 3x vec, prodas kupis stanovanje, ki je drazje za 2x.
In ker je bajt/stanovanj/zemlje ogromno, bo ta sistem "prodam x in vzamem kredit za y" funkcioniral dalje.
Edini, ki so ga najebal, so tisti, ki ne bodo nic podedovali. Tako da odliv v tujino je in bo, ampak preprodajanje in doplacevanje bo pa lepo ostalo.
Iz zgornje analize so izvzeti slo-tech kripto /stocks guruji ter folk na normiranih s.p. z urno postavko 200 eur. Ti pa kupujejo tudi na zalogo iz nule :).
Utk ::
ker trenutna situacija izpade kot da se načrtno dela na tem, da čim manj mladih ostane v Sloveniji.
Ja, to delajo banke, ki ne dajajo kreditov, ker jim Banka Slovenije ne dovoli. Ampak če bi bilo kreditov še več, bi bile cene samo še višje. Mladi se odseljujejo in priseljujejo. Hvala bogu.
Jaz oz. midva z mojo bova že poskrbela zase
Sej vsak mora samo zase poskrbet.
In če jaz lahko kupim nepremičnino ne vem zakaj bi drugim želel, da jo težje kupijo?
Sej ti ni treba. Nepremičnine se bo lažje kupilo, če se bo več gradilo. Se pa gradi tudi že zdaj na polno, kar poskusi dobit kakšnega mojstra, tako da ne vem če se bo v kratkem kaj dost lahko izboljšalo. Če smo se kaj naučili v zadnjih 30 letih, je to to, da najboljši čas za kupit je bil včeraj, drugi najboljši je pa danes.
Ljudje sicer res dedujejo in s tem pokrijejo večji del nakupa. Ampak, če gledam s svojega stališča, ali pa pogledam po okolici med prijatelji, niti eden ni dedoval oz. bodo dedovali takrat, ko bodo kredit za svojo nepremičnino že odplačali in bodo že blizu penzije. Oziroma, ko jim to ne bo nič več pomagalo. :) Ajde, bo pa vsaj za naše otroke morda.
Ljudje sicer res dedujejo in s tem pokrijejo večji del nakupa. Ampak, če gledam s svojega stališča, ali pa pogledam po okolici med prijatelji, niti eden ni dedoval oz. bodo dedovali takrat, ko bodo kredit za svojo nepremičnino že odplačali in bodo že blizu penzije. Oziroma, ko jim to ne bo nič več pomagalo. :) Ajde, bo pa vsaj za naše otroke morda.
Ja zaradi podaljševanja življenjske dobe se to dogaja... da dedovanje praktično začenja preskakovat generacijo...
Moji stari starši so še živi stari 89 let... moja starca sta v penziji stara 64 let... imata 0 kreditov in 2 nepremičnini, pa še dedki in babice imajo vsak po 1-2 nepremičnini
In kaj se bo zgodilo ko umrejo, ja moji stari več ne rabijo torej bom dobil direkt jaz, oz. moj brat... preskok dedovanje
Ja, to delajo banke, ki ne dajajo kreditov, ker jim Banka Slovenije ne dovoli. Ampak če bi bilo kreditov še več, bi bile cene samo še višje. Mladi se odseljujejo in priseljujejo. Hvala bogu.
Banka čist dovoljuje dajat kredite, samo ne dovoljuje da kredit vzame nekdo za katerega je utemeljen sum, da bo zaradi kredita slabše in manj jedel ali se odrekal drugim pomembnim dobrinam... Sicer sem načelno proti temu dao dločamo kaj in kako ljudje lahko, ampak če za popolnoma neumne stvari posegamo v odločitev posameznika pa pač naj še posežemo do kam se lahko zakreditira.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
Jaz pac ne morem delat remotly v fukovcih
Ce se pa preselim v druge fukovce, lahko traja vec let, da glede na bogo ponudbo ulovim kako sluzbo.
Zal mi je,da bi lahko leta 2014 kupila garsonjero v lj, in da je sedaj postalo to prakticno nedosegljivo. V par letih.
In da bi se zdaj mogla usmerjat v neke fukovce.
Ce se pa preselim v druge fukovce, lahko traja vec let, da glede na bogo ponudbo ulovim kako sluzbo.
Zal mi je,da bi lahko leta 2014 kupila garsonjero v lj, in da je sedaj postalo to prakticno nedosegljivo. V par letih.
In da bi se zdaj mogla usmerjat v neke fukovce.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup stanovanja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 71941 (53182) | Okapi |