Forum » Problemi človeštva » Svetu oz. ljudem se je zmesalo
Svetu oz. ljudem se je zmesalo
GenZNPC ::
Kaj pa si ti primerjal? Graz, ki so ga "nasi" unicili pa se kak kraj gori z nevem novim nakupovalnim centrom v kranju?
Nakupovalni centri, ki jih omenjas so bili narejeni za Gastarbarterje.
Tak se to ne dela. Ce je kaj gori v kurcu se to ujema z gostoto balkanske naseljenosti.
Sem bil tudi jaz na kratko pri kolegu pred kratkim, cela ulica samo cevapcici pa bureki pa delavci iz Slo, Srb, itn. na ulici in bliznjem mini parkecu, prakticno vse drugo samo nemscine ne slisis.
Pejt v kako sosesko kjer tega ni oz. so stanovanja mal drazja.
V Münchnu je isto, Dunaj isto, to so miljonska mesta, jaz sem videl cist drugacen Minhen, ko smo sli naokoli s arhitekturno smetano, ali pa pred 6 leti, ko nas je vodil naokoli kolega iz Slovenije, ki je delal tam za trakom in zivel v stanovanju preko firme v naselju, kjer so vsi samo taksni.
Augsburg je recimo spalno mesto nizjega sloja Minhna vecinoma itn.
Kaksna manjsa mesta kot recimo Nandlstadt, Landshut so pa cudovita in povezave do vasi.
Nakupovalni centri, ki jih omenjas so bili narejeni za Gastarbarterje.
Tak se to ne dela. Ce je kaj gori v kurcu se to ujema z gostoto balkanske naseljenosti.
Sem bil tudi jaz na kratko pri kolegu pred kratkim, cela ulica samo cevapcici pa bureki pa delavci iz Slo, Srb, itn. na ulici in bliznjem mini parkecu, prakticno vse drugo samo nemscine ne slisis.
Pejt v kako sosesko kjer tega ni oz. so stanovanja mal drazja.
V Münchnu je isto, Dunaj isto, to so miljonska mesta, jaz sem videl cist drugacen Minhen, ko smo sli naokoli s arhitekturno smetano, ali pa pred 6 leti, ko nas je vodil naokoli kolega iz Slovenije, ki je delal tam za trakom in zivel v stanovanju preko firme v naselju, kjer so vsi samo taksni.
Augsburg je recimo spalno mesto nizjega sloja Minhna vecinoma itn.
Kaksna manjsa mesta kot recimo Nandlstadt, Landshut so pa cudovita in povezave do vasi.
skibidi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GenZNPC ()
dexterboy ::
Nič posebnega.. Ljudje so od nekdaj blesavi, ampak to ni prišlo do izraza, ker so bili prisiljeni biti skromni.. Danes skromnost ni več pogoj za življenje.. Hrane in dobrin je na pretek, ljudje pa maksimalno razvajeni. Samo poglej, kaj se dogaja v Ameriki.. Trumpoti si ustvarjajo svoje lastno vesolje s svoji alternativnimi dejstvi, lastno alternativno znanostjo, fake news mediji in družbenimi omrežji. Napredek in tehnološki preboji vedno prinašajo tako dobre kot slabe stvari.. Slabe je treba kasneje potem poflikat.. Glede naraščanje cen je pa povsem jasno.. Pandemijo bomo odplačali tako ali drugače v naslednjih nekaj letih. To je bilo povsem pričakovano in ne moreš naredit nič.
Sej je čisto off od te teme, ampak s P(L)andemijo ima levica veliko bolj krvave roke kot desnica.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
WhiteAngel ::
OP: Drži, malo zaudarja po tem, kar si napisal. Jaz v prvi vrsti krivim tiskanje denarja in reševanje socialnega miru za vsako ceno. Tako imaš negativno selekcijo, kjer goapodarske krize sploh ni, zaposlenim se fržmaga, manj sposobni so preveč slišani. Posledično pada produktivnost, motivacija, entuziazem, cilji in tudi kakovost življenja. Nihilizem temu pravijo filozofi.
DarwiN ::
dexterboy ::
Se je kar za bati, kolega profesor Idiotizma. Takoj sem spil šilce ricinusovega olja, da sem si iz glave izbil neumne misli.
O sebi si pa ti povedal že dovolj v covid temah. Ki je pa OP tukaj ne omenja, je pa seveda postala sestavni del današnjega vsakdanjika.
( sok pa sendvič ste že dobili danes? )
O sebi si pa ti povedal že dovolj v covid temah. Ki je pa OP tukaj ne omenja, je pa seveda postala sestavni del današnjega vsakdanjika.
( sok pa sendvič ste že dobili danes? )
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
FTad ::
Ne vem s skom naš primerjaš, verjetno ne potuješ velik, kdaj si bil na zadnje v Avstriji. Njihove ceste so za odtenek boljše k bosanske, njihovi shopping centri so totalno v kurcu, razpadajo, roba za samo reveže. Mi smo mala amerika prot avstriji in večino sosednjih držav. Imamo mal nepoštimano administracijo in politiko, ostalo je neprimerljivo boljše na vseh področjih...
Kje tocno si se pa to vozil in v kateri trgovini si to bil? Jaz tega namrec ne vidim....
feryz ::
Če tega v Avstriji ne vidiš, potem to pomeni, da se giblješ po slovenskem delu Avstrije. Ki je za par razredov boljši od ostalega.
Res pa je, da je tale norija zdaj marsikaj skrila in prikrila s svojim zapiranjem in teroriziranjem folka.
Res pa je, da je tale norija zdaj marsikaj skrila in prikrila s svojim zapiranjem in teroriziranjem folka.

WizzardOfOZ ::
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
otago ::
@Molnar
Sam sem bil nekaj let na relaciji Slovenija-Nemčija. Ko sem se vračal na 2-3 tedna, so bile manjše razlike, kot kadar sem hodil na 2 meseca. Kakor je pač prišlo z nemškimi prazniki. Tako, da verjamem so razlike bolj drastične na pol leta. Še bolj ob zaostreni družbeni klimi, političnem stanju.
Če hodiš v Lidl, Aldi, Kaufland, potem dobiš to kar si plačal. En Rewe, Edeka je na nivoju Spara.
Morda se res dela, da se dela. Primer je, da se neko cesto razkopava 3x v roku enega leta. In vsakič ko greš po njej, so zapore. Saj si ne moreš misliti nič dobrega. Nekvalitetno se gradi pri nas in v Nemčiji, saj v 90% Albanci in balkanci. Na severu še Poljaki.
Landshut, a ni znan po igralništvu in kurbah? Sicer pa odvisno v kakšnih družbenih in dohodkovnih krogih se giblješ.
Rekel bi, da politiki delajo netransparentno, če je možno koruptivno, krši se zasebnost, osebno svobodo... odgovornost pa se prelaga na posameznika. En občutek nemoči. Ne glede, kje se nahajaš.
Sam sem bil nekaj let na relaciji Slovenija-Nemčija. Ko sem se vračal na 2-3 tedna, so bile manjše razlike, kot kadar sem hodil na 2 meseca. Kakor je pač prišlo z nemškimi prazniki. Tako, da verjamem so razlike bolj drastične na pol leta. Še bolj ob zaostreni družbeni klimi, političnem stanju.
Če hodiš v Lidl, Aldi, Kaufland, potem dobiš to kar si plačal. En Rewe, Edeka je na nivoju Spara.
Morda se res dela, da se dela. Primer je, da se neko cesto razkopava 3x v roku enega leta. In vsakič ko greš po njej, so zapore. Saj si ne moreš misliti nič dobrega. Nekvalitetno se gradi pri nas in v Nemčiji, saj v 90% Albanci in balkanci. Na severu še Poljaki.
Landshut, a ni znan po igralništvu in kurbah? Sicer pa odvisno v kakšnih družbenih in dohodkovnih krogih se giblješ.
Rekel bi, da politiki delajo netransparentno, če je možno koruptivno, krši se zasebnost, osebno svobodo... odgovornost pa se prelaga na posameznika. En občutek nemoči. Ne glede, kje se nahajaš.
Ijus ::
današnji svet je samo lelpše izražen drek kot je bil v srednjem veku.
isto sranje drugo pakovanje.
vse smrdi. kamor koli greš vse smrdi.
ko pa odpreš okno te pa ven fuknejo čez njega.
in pol se vprašaš kaj je narobe. in ugotoviš da njim drek diši.
problem prvega kova je: demokracija - ko lahko vsak dela in govori kar hoče. seveda pod pretvezo da nobenemu ne škodi. itak ga vsi smradoljubi branijo in mažejo resnico z še večjim drekom. tako da je že vse usrano do obisti. greznica.
ljudje in človeki in živali in rastline: problem so škodljivi mikroorganizmi.
jaz osebno ne vem zakaj svet ne gre v čiščenje tega planeta. neeee... oni bodo delal še večji drek kot je to sploh še možno. hočejo narediti nad-drek. ki bo še bolj drekast od samega dreka. torej ne "divine" ampak "drekine".
jao bože kam ta svet gre... v pro-past
isto sranje drugo pakovanje.
vse smrdi. kamor koli greš vse smrdi.
ko pa odpreš okno te pa ven fuknejo čez njega.
in pol se vprašaš kaj je narobe. in ugotoviš da njim drek diši.
problem prvega kova je: demokracija - ko lahko vsak dela in govori kar hoče. seveda pod pretvezo da nobenemu ne škodi. itak ga vsi smradoljubi branijo in mažejo resnico z še večjim drekom. tako da je že vse usrano do obisti. greznica.
ljudje in človeki in živali in rastline: problem so škodljivi mikroorganizmi.
jaz osebno ne vem zakaj svet ne gre v čiščenje tega planeta. neeee... oni bodo delal še večji drek kot je to sploh še možno. hočejo narediti nad-drek. ki bo še bolj drekast od samega dreka. torej ne "divine" ampak "drekine".
jao bože kam ta svet gre... v pro-past
soundcloud.com/rising-night-wave ... moja elektronska glasba
deviantart.com/ijus-666 ... moje AI generirane slike
marjan-kaj-delas.blogspot.com ... zgodbice o Marjanu, ki ne ve kaj dela
deviantart.com/ijus-666 ... moje AI generirane slike
marjan-kaj-delas.blogspot.com ... zgodbice o Marjanu, ki ne ve kaj dela

Adder ::
Problem je demokracija in neke brezvezne konvencije.
In aktivisticna golazen ki bi jo bilo treba odstraniti.
Beli_Zajcek ::

Adder ::
Beli_Zajcek je izjavil:
Problem je demokracija in neke brezvezne konvencije.
To ste že probal, pa se vam ni izšlo. Zdaj pa 70 let kasneje jokate, ko so vaše fašiste "spucal" s sveta na isti način na katerega namiguješ zgoraj.
Jaz še nisem nič probal.

Gagatronix ::
m0ln4r, ti se obnasas, kot da si prvic iz stanovanja pokukal na plano. Tako sranje je vedno bilo in vedno bo. Edina razlika je internet, ki omogoca tem idiotom platformo in istocasno onemogoca vecini folka da bi te idiotizme ignorirali.
Popravek. Edina razlika je internet, ki tudi navadnim smrtnikom omogoča vpogled v svinjarije, ki se jih oblastniki in prikoritniki grejo.
Zato izgleda vse črno.
Zato izgleda vse črno.
MorsUltima ::
Pozdravljeni,
se se komu zdi oz. ima obcutek, da se je clovestvu zmesalo?
Pac vsi bi radi vse, na vsakem vogalu neki bojevniki za svoje pravice, po drugi strani spet bojevniki proti njihovim pravicam.
Cene grejo v luft brez postanka, place pa ne glih.
Migracije gor dol, vojne se kr, da zapiranje mej sploh ne omenim.
Na meji jih vec sploh ne zanima ali svercas cel prtlaznik drog ali orozja, samo z fejk covid papirji pomahas in lahko gres.
Svercanje se nikoli ni bilo lazje.
Pol na internetu en kup mumbojumbo vernikov, ki drugim ljudem perejo mozgane in obljubljajo vse zivo. Primer sodelavke, ki jo je en influencer tako opral, da je iz danes na jutri v 4-5 tednih konvergirala v muslimo, dala odpoved in siba na daljni vzhod v obljubljeno dezelo. Od koder zenske naceloma bezijo oz. bi bezale, ce bi lahko.
Potem ekonaciji, ki serjejo denar, zaradi tega pa raja, ki bedi od povprecne mediane plac navzdol naj trpi in zateguje pas vedno bolj iz mesca v mesec. In te ekonacije to sploh ne zanima, kako bo mati na minimalki, najemu in vozi nekam delat, natankala za 2eura/liter.
- Leben um zu Arbeiten praviji, zivi zato, da lahko hodis delat.
Kam vse to vodi?
Ljudje so vedno bolj nori, ambicij ni ali pa ce so, so birokratske ovire vedno hujse.
Danes pridem v Slovenijo po pol leta, se vedno mizerija. Odpira se pofl trgovske centre, po cesti kjer se peljem se gradijo tu pa tam kaksne hise, nekatere pa ze 15 let stojijo nedokoncane, nic se ne spreminja, propadajoce stvari pa se bolj propadajo.
Hitrost zidanja, grajenja pa je tudi grozno pocasen. Stvari hitreje propadajo, kot se zidajo, asfaltirajo itn.
Ima se podoben obcutek, ko pride iz severa? Avto brez evropskih tablic prakticno nisem videl nikjer, danes v SLO jih vidim, vsak tretji.
Povprecna hitrost na cestah 50 namesto 90.
Studenstki domovi, kamor sem hodil pred leti so razbiti, zarnice ne menjavaji, stikala pokvarjena itn. - ja kam za boga gre denar?
Dudes resno, ampak Romuni, Srbi nas prehitevajo v vzdrzevanju, gradnji, razvoju pocasi, ampak sigurno.
Vsepovsod vidim ze, kar sem prej videl po drzavi, mentaliteta "its good enough, dont fix it dokler ne razpade ali vec z avtom ne uspes prevozit"
Al pa poglejte Brezice, relativno lepo mesto, ampak, ko se sprehodis cez glavno cesto v center, vse propada, niti trava ni pokosena, uniceni plocniki iiin od reklamnih tabel sploh ne vidis mesta.
Če Prekmurje primerjaš si gotovo res presenečen ampak ne vem če si obiskal kaj vzhodno Nemčijo. Berlin neukolln pa to. Ponekod kot v tretjem svetu
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Turizem za rajo ali prestižne goste ali oboje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 22604 (19693) | Utk |
| » | Inštitut Ifo: električni avtomobili za okolje slabši od konvencionalnih (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 58399 (51251) | J.McLane |