Forum » Izdelava spletišč » Delo kot web dizajner pri 53 letih
Delo kot web dizajner pri 53 letih

ucenje ::
Zaklučujem prvi del izobraževanja za web dizajn. Ucil sem se photoshop, ilustrator, html5,css3,xd, j.s... zanima me kao sedaj to pripeljat na višji nivo da bi lahko dobil delo v tem sektorju. Nadaljujem z solanjem programiranja PHP, payton...Predvsem ko čitam oglase za delo starost ...Ali je res 53 let prestar za takšno delo ,kljub temu da ima za dizajn dobre predispozicije tudi v glavi..LP

bobby ::
Ah nehi no,, spet en tapameten, cas vclanitve danes malo pred 15uro. Morons,.. Ah, dejte narest ze enkat omejitve pisanja novih spermijev, ups,.. Spammerjev,.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bobby ()

Ah nehi no,, spet en tapameten, cas vclanitve danes malo pred 15uro. Morons,.. Ah, dejte narest ze enkat omejitve pisanja novih spermijev, ups,.. Spammerjev,.
Spam če je in nisem tapameten, če pa si ti tapameten, ne morm pomagat. sprašujem in iščem informacije tudi tukaj. Če vas moti ni potrebno odgovorit. Za pauhe pa ni rečeno da morš met pri 53 letih, hvala vsem za odgovore. Če pa ima kdo kašen link ali informacijo o tem kam naj povprašam za svoj razvoj pri tem delu se v naprej zahvaljujem.
LP.

bobby ::
Prevec vas je z istimi vprasanji, krivi slo-tech admine.
Ce si pa pri 53 se odlocil pa vzami v obzir, da bos potabil dvakrat vec casa kot 16letn mladicek za isto zadevo pa ne bos na podobnem nivoju.
Sprijazni se,, old for this shit razen ce ne bos izvajal s.p. pa ce zw v startu ta trenutek ne znas uporavljat bljiznic na tipkovnici, si obsolete.
Vse je na tebi, definitivno si se pa napotil na tezko pot.
Ce si pa pri 53 se odlocil pa vzami v obzir, da bos potabil dvakrat vec casa kot 16letn mladicek za isto zadevo pa ne bos na podobnem nivoju.
Sprijazni se,, old for this shit razen ce ne bos izvajal s.p. pa ce zw v startu ta trenutek ne znas uporavljat bljiznic na tipkovnici, si obsolete.
Vse je na tebi, definitivno si se pa napotil na tezko pot.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

OracleDev ::
Tezka pot misli verjetno predvsem zarad starosti. In ja pri teh letih je zaposljivost tezka, neglede na poklic in znanje. Ce mas znanje se sicer veca moznost ampak govorimo o zacetniku...

Ales ::
Zaklučujem prvi del izobraževanja za web dizajn. Ucil sem se photoshop, ilustrator, html5,css3,xd, j.s... zanima me kao sedaj to pripeljat na višji nivo da bi lahko dobil delo v tem sektorju. Nadaljujem z solanjem programiranja PHP, payton...
Ne, ne nadaljuješ, ker spletno in drugo programiranje nima blage veze s tem, kar si se učil. Mislim, ima veze, ampak ne pri eni in isti osebi, razen če želiš biti one man band.
Si se dejansko učil kaj o dizajnu, ali samo uporabo programov?
V glavnem, obvladovanje orodij je ena stvar, globlje razumevanje dizajna pa druga. Če želiš uspešno uporabljati prvo, moraš imeti tudi to drugo, sicer si še daleč od cilja.
Spravi se na tipografije, če se še nisi.
Predvsem ko čitam oglase za delo starost ...Ali je res 53 let prestar za takšno delo ,kljub temu da ima za dizajn dobre predispozicije tudi v glavi..LP
Itak da ne. Prej kot leta, ki so lahko tudi prednost, so pomembne izkušnje in znanje. Izkušnje boš na začetku moral kompenzirati prav s tem, kar si napisal - predispozicije v glavi. Sicer pa boš, kakor boš pridobival znanje, pridobival tudi izkušnje.

kuall ::
če mene vprašate so najslabši programerji mladi do 30 leta. edina prednost je, da so kao delavni, pa še to niso, mladi so ponavadi leni. najboljši so nad 30.

Netrunner ::
Starost je samo številka. Pomembno je znanje. Če se boš izkazal boš tudi zaposlitev dobil.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

TheBlueOne ::
Zaklučujem prvi del izobraževanja za web dizajn. Ucil sem se photoshop, ilustrator, html5,css3,xd, j.s... zanima me kao sedaj to pripeljat na višji nivo da bi lahko dobil delo v tem sektorju. Nadaljujem z solanjem programiranja PHP, payton...Predvsem ko čitam oglase za delo starost ...Ali je res 53 let prestar za takšno delo ,kljub temu da ima za dizajn dobre predispozicije tudi v glavi..LP
Pac prijavljaj se na delovna mesta. Drugace ja sam design spletnih strani prakticno samo se pri tavelikih, ker vecina manjsih uporablja predpripravljene zadeve, ki jih razvija vec ljudi in imajo vse novodobne bonboncke.
Jaz poznam vse kar nastevas iz casa studija, ker sem s tem sluzil denar, pa sem za zadnji dve strani, ki sem jih delal zase uporabil prakticno nic tega znanja. Kupil template, dodal fotke in imel izdelek katerega bi sam delal morda vec let v enem vikendu.

LukiYo ::

Invictus ::
Zgubit nimaš kaj...
Mularij se določene zadeve res nauči hitreje, vendar pa dela več napak, ker hitro in brez načrta dela.
Delo se da vedno dobiti.
Mularij se določene zadeve res nauči hitreje, vendar pa dela več napak, ker hitro in brez načrta dela.
Delo se da vedno dobiti.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x

fikus_ ::
Pri teh letih je že pomembna kilometrina in če te nimaš v fohu, se boš težko prodal za dobro plačo.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()

Problem je bolj v mentaliteti delodajalca, ker misli, da mora biti junior zaposleni tudi junior po letih...
Zadnjič je nekdo na Slo Developers omenil, da ne zaposluje folka nad 40, niti seniorjev ne, pa jih je hitro dobil po prstih...
Zadnjič je nekdo na Slo Developers omenil, da ne zaposluje folka nad 40, niti seniorjev ne, pa jih je hitro dobil po prstih...

Hvala vsem za odgovore, sem dobil neke informacije, in sem našel tudi nekaj starih postov na to temo. Kaj se tiči bližnjic na tipkovnici jih znam uporabljat, programi pa brez idej so tudi neuporabni, razen pri photoschopu ce kaj obstoječega predelaš. Da je lažje vzet že narejene templejte kot spisat na novo vse se strinjam. Dizajn sem se učil to kar pač ti dajo da se učiš, drugače pa mi risanje in izdelava logotipov ni bilo pretesko, vendar to je bil hobi...ZA programiranje JS in PHP pa sem se odločil iz razloga da lahko razumem tudi sam dinamiko in ostale zadeve ki se pojavljajo .. ker mislim da je tudi kot dizajneru treba razumeti kaj se počne, kako pripravit rensposive web, itd...
Se enkrat hvala za info vidim da bom verjetno zelo tezka menjava zaposlitve.Morda pa lp
Se enkrat hvala za info vidim da bom verjetno zelo tezka menjava zaposlitve.Morda pa lp

widj3098dj32 ::
Hvala vsem za odgovore, sem dobil neke informacije, in sem našel tudi nekaj starih postov na to temo. Kaj se tiči bližnjic na tipkovnici jih znam uporabljat, programi pa brez idej so tudi neuporabni, razen pri photoschopu ce kaj obstoječega predelaš. Da je lažje vzet že narejene templejte kot spisat na novo vse se strinjam. Dizajn sem se učil to kar pač ti dajo da se učiš, drugače pa mi risanje in izdelava logotipov ni bilo pretesko, vendar to je bil hobi...ZA programiranje JS in PHP pa sem se odločil iz razloga da lahko razumem tudi sam dinamiko in ostale zadeve ki se pojavljajo .. ker mislim da je tudi kot dizajneru treba razumeti kaj se počne, kako pripravit rensposive web, itd...
Ce pocnes to zaradi tega ker si slisal da so dobre sluzbe, potem je tezko. To delo te enostavno mora zanimat, pri designu pa se moras imeti tudi zilico. Leta in pomanjkanje izkusenj niso vazna ce si nekomu zanimiv, delaj na tem, da nekdo vidi tvoje delo. To zdaj ne rabi bit koncna stranka ampak tvoja ustvarjanja predstavi na internetu. Tako bos poleg CVja in spremnega pisma imel tudi kaj pokazat. Ko bos pa imel enkrat neke reference je pa lazje.
IT veja je kaj se tice predstavitve nekega znanja, zanimanja oz. sirine brez dejanske prakse v prednosti. Vsak lahko naredi github racun ter gor uploada na cem je delal, oz. si postavi doma lab itd.

Ales ::
.... drugače pa mi risanje in izdelava logotipov ni bilo pretesko, vendar to je bil hobi...
"Ni mi bilo pretežko" je popolnoma napačen odgovor tu. Oblikovalcu nima to kaj bit samo hobi, prej strast.
ZA programiranje JS in PHP pa sem se odločil iz razloga da lahko razumem tudi sam dinamiko in ostale zadeve ki se pojavljajo .. ker mislim da je tudi kot dizajneru treba razumeti kaj se počne, kako pripravit rensposive web, itd...
Razumet ja, ne pa se dejansko ukvarjat s tem. Obstaja velika razlika med enim in drugim.
Zdaj se morda malo zavedaš, koliko časa dejansko vzame poglobljeno učenje novih stvari.
Če boš dejansko vztrajal in dejansko vložil potreben čas in trud, in če si sploh nadarjen za oblikovanje, bos morda uspel. Ampak s tavanjem na učenje nekaj spet novega, pač ne moreš. Ali pa pač odmisli, da si se učil eno, in preidi na drugo. Samo ne prevečkrat ponavljat to vajo...

Go-ahead ::
Imam glupo idejo.
Kaj jo bi začel oblikovat spletne strani za upokojence? Kmalu se boš zlahka vživel v njihova pričakovamja.
Začneš lahko z večjimi ikonami in fonti.
Kaj jo bi začel oblikovat spletne strani za upokojence? Kmalu se boš zlahka vživel v njihova pričakovamja.
Začneš lahko z večjimi ikonami in fonti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Go-ahead ()

mr_chai ::
Problem je bolj v mentaliteti delodajalca, ker misli, da mora biti junior zaposleni tudi junior po letih...
Ageism v Sillicon Valley službah je resen problem, ker imaš dosti smrkavcev, ki se špilajo COO-je in CTO-je...
@ucenje, obvezno je znanje angleščine, da se boš lahko učil iz raznih virov, ki so vsi v angleščini. Če hočeš, ti na zs pošljem kak link..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mr_chai ()

6bt9hmDwY ::
Ageism v Sillicon Valley službah je resen problem, ker imaš dosti smrkavcev, ki se špilajo COO-je in CTO-je...
Služba je ena stvar, output je druga, zagotovo tastar službene zadeve drugače dojema in verjetno daje prednost čemu drugemu (družini, hobijem) pred '24/7 bivanjem v službi in za službo'. Kot je bilo rečeno enkrat na tem forumu, marsikdo rahe izpusti odličnega kandidata kot da kakšnega slabega zaposli/najame. Kar sicer pomeni, da je proces selekcije napačno zastavljen ali ni dovolj rigorozen.
@ucenje, obvezno je znanje angleščine, da se boš lahko učil iz raznih virov, ki so vsi v angleščini. Če hočeš, ti na zs pošljem kak link..
Če delaš z Američani, se sicer res morda potrudijo, da malenkost počasneje govorijo in z manj 'amerikanizmov', ampak če ne moreš sodelovati na sestankih, vprašanje, koliko boš doprinesel v njihovem razvojnem procesu, če boš liability in ne asset.
Sem v sosednji temi bral, da nekateri domnevajo, da si suženj in nimaš časa ali sredstev za dopuste in bolniške, če delaš za ameriške firme; sam avtor navedbe priznava, da ne govori iz izkušenj in da gre za pisanje nekaterih imputiranih značilnih stereotipov. Mislim, če pa se domneva, da boš (redno) zaposlen zaslužil enako kot najet zunanji izvajalec, pa gre za račun brez krčmarja, tako ali drugače.
PS: Tako mi je bilo razloženo, če je bilo lagano meni, je bilo lagano tudi vam.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 6bt9hmDwY ()

[
Služba je ena stvar, output je druga, zagotovo tastar službene zadeve drugače dojema in verjetno daje prednost čemu drugemu (družini, hobijem) pred '24/7 bivanjem v službi in za službo'. Kot je bilo rečeno enkrat na tem forumu, marsikdo rahe izpusti odličnega kandidata kot da kakšnega slabega zaposli/najame. Kar sicer pomeni, da je proces selekcije napačno zastavljen ali ni dovolj rigorozen.
Služba je služba, družba je družba...
Ja, starejši dajemo prednost družini, ne nekim butastim aktivnostim v podjetju v prostem času. Delovnik je 8 ur, in če delo ne more bniti opravljeno v tem času, potem v firmi nekaj škriplje. Ponavadi v vodstvu...

mr_chai ::
@neMeDelat
Dopusti so vsi navedeni v pogodbi, kokr se zmeniš, tako pa je. Če si pa contractor, si pa itak sam dopust vzameš.
Dopusti so vsi navedeni v pogodbi, kokr se zmeniš, tako pa je. Če si pa contractor, si pa itak sam dopust vzameš.

6bt9hmDwY ::
Če si pa contractor, si pa itak sam dopust vzameš.
Sicer v 'koledar' napišeš svojo '(ne)razpoložljivost' ampak čisto prosto po Prešernu (ali ekvivalentu), kot odgovoren profesionalec, verjetno ne delaš, če so kakšni rukerji ali postavitve v produkciji ali kaj podobnega. Če pa je 'business as usual' pa verjetno ni nobene 'zamere'. Baje, ne bi vedel iz prve roke.
PS: Znanec mi je svetoval, da naj NE pišem v 'Plače v IT industriji', ker se baje nekateri kripto forumaši začnejo vžigati, stalkati in doxati in preganjati, ker od udeležencev pričakujejo vedno super IT komentarje na vsako stvar na forumu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 6bt9hmDwY ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Od dizajna do programiranja spletne straniOddelek: Programiranje | 7372 (4796) | Arey |
» | Učenje programiranja (Front-end) (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 14522 (11618) | matjash |
» | Želim se naučiti programiranja - najbrž mi to manjka (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programiranje | 35972 (19828) | Strato5 |
» | Potrebe po izdelovalcih oz. oblikovalcih internetnih straniOddelek: Izdelava spletišč | 3535 (2610) | Hair |