» »

Privat šolstvo in "kvaliteta" programa

Privat šolstvo in "kvaliteta" programa

FireSnake ::

Zdaj, da je privat šolam v prvem planu interes pokasirati, šele nato kaj naučiti je (upam) jasno.

Mi je pa zanimivo, da sodelavec, ki se je odločil, da bo študiral na Alma Mater še vedno niti urnika ni dobil.
Danes je 25.10. Na faksih bodo oddelali prvi mesec prvega semestra. Oni še pa niti štartali niso.
Ali ni to svojevrstna predrznost?
Ali niso po zakonu dolžni izvajati programa?

Ali je to res čisto za sebe republika?

Kdo se spozna na to?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
  • spremenilo: FireSnake ()

RedDrake ::

95% teh "visokošolskih" privat zadev je porez na budale, ki mislijo, da bo papir neke random firme kaj pomenil (izven okvira JU, kjer je papir pač kralj, pa če si najbolj nesposobna oseba na svetu).

TESKAn ::

To je papir za šefovega sinčka, da upravičijo nepotizem, ko ga dajo direkt za šefa.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

dild0idis ::

Bodimo odkriti ali sploh kak papir kaj konkretnega pomeni v današnjem času?

Za katero šolo v Sloveniji pa sploh lahko rečemo, da s te šole pa res ne pride nikoli noben bumbar in vsi iz te šole so asi.

Enako pa ne moremo reči za nobeno šolo, da so samo bumbarji na tej šoli in niti en, ki je prišel iz te šole, ni nikoli nič naredil.
Ni važno na koga mečeš jedrske, važno je, da ti Lady Gaga poje!

Jaz lahko rečem, da sem ponosen, sem naredil 2 diplomi na računalniški fakulteti.

Znano pri tej fakulteti je, da ko prideš na firmo lahko začneš delat konkretne stvari.

Od teh "večernih šol" smo pa že imeli praktikanjte. Bom rekel mlačna voda.
Ne samo, da nič ne znajo, ker to še ni takšna težava: največja težava je, da nimajo interesa, da bi se naučili.
In to zadnje je zaskrbljujoče.

Zgodovina sprememb…

No, Alma Mater se je odločila, da je prvi šolski dan za študente... 9 november :))

Lepo, ne? :))

Mene samo zanima, če je kje kakšna inštitucija, kamor lahko prijaviš tako početje (ali ti ljudje vlečejo kaj iz državnega proračuna?).

Zgodovina sprememb…

TheBlueOne ::

Se mi zdi, da sta dve vrsti privat sol. Tapoceni, kjer lahko prakticno kupis diplomo ali drugace povedano gimnazija deluje proti njim hudo tezka. Seveda niso dovolj poceni za vecino raje, jih pa b.p. placa vsak ki sluzi 2kEUR+.

In pa tadruge, ki so drage in so namenjene bolj locevanju otrok. Na takih solah jim je bolj vazno, da otroci razmisljajo kot njihovi starsi. Pomeni, da niso hlapci v stilu "delo je glavna vrlina" ampak "vsako delo in cas morata biti kar se da pametno vlozena.".

Bogati kvaliteto smatrajo drugace kot revezi.

Zgodovina sprememb…

To, o čemer jaz govorim je letnik 3000EUR.
Če je tadraga varianta ne vem.
Videti pa je, da bo to ena megla. Vseeno pa na koncu dobiš 7. stopnjo izobrazbe.
Kar se mi zdi malo smešno.

Bo tako, kot si rekel: dejansko kupiš diplomo.

Zgodovina sprememb…

fikus_ ::

Bistven je interes študenta, ali želi znanje ali papir.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Zimonem ::

Niti privatne niti javne visokošolske ustanove ne kotirajo prav visoko na katerem koli indeksu.

jukoz ::

FireSnake je izjavil:

No, Alma Mater se je odločila, da je prvi šolski dan za študente... 9 november :))

Mene samo zanima, če je kje kakšna inštitucija, kamor lahko prijaviš tako početje (ali ti ljudje vlečejo kaj iz državnega proračuna?).

Seveda vlečejo denar iz proračuna, kaj pa misliš. To je SDS faks (Jambrek), tako kot FUDŠ v Novi Gorici, tisti drek od faksa v Novem Mestu itd.

Pogledaš če so kje tipi Rončevič, Makarovič, Tomšič in Jambrek + kaki Rupel pa veš kam spada.

In ja, vsaj delno so financirani iz proračuna. Kadarkoli je Twito na oblasti si Rončevič (SDS) in Makarovič (častni predsednik podmladka SDS) zrihta financiranje za svoje fakse.

Scaramouche ::

FireSnake je izjavil:

Zdaj, da je privat šolam v prvem planu interes pokasirati, šele nato kaj naučiti je (upam) jasno.

Mi je pa zanimivo, da sodelavec, ki se je odločil, da bo študiral na Alma Mater še vedno niti urnika ni dobil.
Danes je 25.10. Na faksih bodo oddelali prvi mesec prvega semestra. Oni še pa niti štartali niso.

Kdo se spozna na to?

Sej to je isto v privat gradnji!
Mislili smo da bo konkurenca prinesla manjše cene/m2 pa se samo dvigujejo!
Uničiti hočejo tudi javno zdravstvo, s tem da zdravniki delajo pol/pol.

Ko bo privat boš plačeval za isto uslugo veliko več na mesec preko zavarovalnic...

FireSnake je izjavil:

To, o čemer jaz govorim je letnik 3000EUR.
Če je tadraga varianta ne vem.
Videti pa je, da bo to ena megla. Vseeno pa na koncu dobiš 7. stopnjo izobrazbe.
Kar se mi zdi malo smešno.

To je tapoceni. Nekaj takega sem jaz skoraj dodal dekorativno k svojim izobrazbam, ker za Slovenijo tako ali tako nihce ne ve kaj je koliko vredno. Ko so mi prodajali izobrazbo je bilo receno, da jo b.p. lahko polozim iz tujine. :D

tikitoki ::

FireSnake je izjavil:

Dej ne bluzi. Mislis, da se na drugih fakulteta vse zacne 1.10.? Si videl faks od blizu?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

jukoz ::

tikitoki je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Dej ne bluzi. Mislis, da se na drugih fakulteta vse zacne 1.10.? Si videl faks od blizu?

Predavanja se na resnih faksih začnejo 01.10. oz s prvim delovnim dnem oktobra. S 01.10. se začne akademsko leto, konča se pa 30.09.

Na kere fakse si pa ti hodil? Je normalno da na random dan v novembru Jambrekovi faksi začnejo s predavanji?

koyotee ::

Erudio:
Lanski letnik vsi izpiti online, komot imaš fascikel plonkov zraven računalnika.
Toliko o teh visokošolskih zavodih...
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

feryz ::

Jaz imam oba privat.
Mulc je na edini plačljivi srednji šoli pri nas, tamala pa na privat faksu.
Tamauga gonijo kot psa in se gredo neko kvaliteto. Tako da, kao, plačaš dodano vrednost. Ki naj bi se opazila.
Tamali, na faksu, pa je dovolj, da se prikaže tam. Ponavadi mora najprej v štacuno, da sploh lahko kaj delajo na faksu. Ker tudi papirja nimajo, kaj šele kaj drugega. Začeli so tudi par dni kasneje. Karkoli so že začeli.

Mi pa odneseta za en soliden rabljen avto letno s to veselico. Upam, da bo kaj od tega.

Invictus ::

koyotee je izjavil:

Erudio:
Lanski letnik vsi izpiti online, komot imaš fascikel plonkov zraven računalnika.

Na FRI (in večini tehničnih faksov), si imel lahko zraven vse knjige in zapiske, pa je marsikdo cepnil izpit. Večkrat.

Edino pri matematikah in fizikah je bil dovoljen samo en A4 list... In seveda famozna Ekonomika poslovanja...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Groot ::

FireSnake je izjavil:

Nacionala agencija za kakovost v visokem šolstvu. Če se prav spomnim, je možna tudi anonimna prijava. Oni imajo edini pooblastila da v primeru kršitev sprožijo t.i. izredno evalvacijo zavoda oziroma programa in lahko na tej podlagi v skrajnem primeru tudi odvzamejo akreditacijo (dovoljenje za izvajanje izobraževanja) zavodu.

Zimonem ::

Invictus je izjavil:

koyotee je izjavil:

Erudio:

Na FRI (in večini tehničnih faksov), si imel lahko zraven vse knjige in zapiske, pa je marsikdo cepnil izpit. Večkrat.

Edino pri matematikah in fizikah je bil dovoljen samo en A4 list... In seveda famozna Ekonomika poslovanja...

Pri Neži si imel lahko bronštajna. Ampak ko je delal kolokvije Bernik je bilo podobno porazno kot na fiziki, 20% nas je naredilo oz natančno 18%.

tikitoki ::

jukoz je izjavil:

tikitoki je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Predavanja se na resnih faksih začnejo 01.10. oz s prvim delovnim dnem oktobra. S 01.10. se začne akademsko leto, konča se pa 30.09.

Na kere fakse si pa ti hodil? Je normalno da na random dan v novembru Jambrekovi faksi začnejo s predavanji?

Naravoslovna smer v okviru UN. Na zacetku oktobra niso imeli niti dokoncnega urnika. Verjamem, da je veliko zasebnih solskih programov slabih. Druga stvar pa je, da jim mecete naprej stvari, ki jih student dozivi v okviru studija na clanici Univerze v Ljubljani.

MasterTade ::

Precej jih je namenjenih tistim, ki že delajo in rabijo le papir, oziroma šefovim sinkom in hčerkicam ki potem delajo firmi :P
Mors omnia aequat

luli ::

To so fakultete samo po nazivu. Nisem proti financiranju zasebnih fakultet, da ne ne bo kdo narobe razumel, vendar je financiranje tega stanja enako financiranju raznih NVOjev. Pa tudi o financiranju FDVjev in podobnega stanja bi bilo potrebno razmisliti.

Groot je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Nacionala agencija za kakovost v visokem šolstvu. Če se prav spomnim, je možna tudi anonimna prijava. Oni imajo edini pooblastila da v primeru kršitev sprožijo t.i. izredno evalvacijo zavoda oziroma programa in lahko na tej podlagi v skrajnem primeru tudi odvzamejo akreditacijo (dovoljenje za izvajanje izobraževanja) zavodu.

Najlepša hvala za napisano.
Bom razmislil.

c3p0 ::

Dokler bo lastnik tega faksa en "naših", ni skrbi da bo zadeva ostala v predalu. Za te fakse je jasno: "plačaš in dobiš papir", ostalo so nepomembnosti.

Služba nekje v državnem aparatu te "študente" že tako čaka in ugled faksa je nepomemben.

Invictus ::

Ti "privat" faksi so lahko fajn filter, ko se odpušča :D.

Se ni treba preveč truditi, sam pogledaš, kjee je kdo diplomiral.

Tako ali tako je za večino del dovolj srednja šola...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Najbolj zaskrbljujoče je še to, da na teh "fakultetah" lahko pridrajsaš celo do doktorata :))

Še ena stvar: na normalnih fakultetah (FERI, FRI) je diploma javna.
Pred časom je bivša sodelavka diplomirala na Dobi.
Ker ni preveč brihtna sem želel pogledati njeno diplomsko delo.
A glej ga hudiča: to sploh ni dosegljivo.

Diplomsko delo je znanstveno delo, ki mora biti dostopno, ker lahko informacija še komu pomaga.

Kako je mogoče, da ti levi faksi ne objavljajo svojih del svojih diplomantov?

Pac

"placana" diploma na hobi faksu + veze = absolutna zmaga z malo ali nic dela
pridelana diploma + veze = zmaga z vec dela
pridelana diploma - veze + sposobnosti = zmaga z ogromno dela
"placana" diploma - veze - sposobnosti = sramota in kaksen € za hobi univerzo

Praviloma pa ima tisti, ki ima veze tudi neke manire in znanje, ker mu ze od malega vbijajo v glavo naj ne bo budalo.

fikus_ ::

FireSnake je izjavil:

Najbolj zaskrbljujoče je še to, da na teh "fakultetah" lahko pridrajsaš celo do doktorata :))

Še ena stvar: na normalnih fakultetah (FERI, FRI) je diploma javna.
Pred časom je bivša sodelavka diplomirala na Dobi.
Ker ni preveč brihtna sem želel pogledati njeno diplomsko delo.
A glej ga hudiča: to sploh ni dosegljivo.

Diplomsko delo je znanstveno delo, ki mora biti dostopno, ker lahko informacija še komu pomaga.

Kako je mogoče, da ti desni faksi ne objavljajo svojih del svojih diplomantov?

Sem ti popravil zadnji stavek.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

dild0idis ::

Ni morda lahko diplomo dobil v njihovi knjižnjici?

Drugače pa diploma + delovne izkušnje = zmaga
Ni važno na koga mečeš jedrske, važno je, da ti Lady Gaga poje!

dild0idis je izjavil:

Ni nujno. Bi dodal se en parameter.

diploma + delovne izkušnje + pripravljenost na spremembe = zmaga z zamikom
diploma + delovne izkušnje - pripravljenost na spremembe = izkoriscanje

deleted ::

Tako nekako gre na teh privat fakultetah:

Ideja teh faksov je dobra - da bi za dodatno plačilo dobil višjo kvaliteto. Izvedba pa je seveda po balkansko.

V gospodarstvu pa se ve, da je diploma s teh fakultet že postala nekaj sramotnega.

dild0idis je izjavil:

To pa ne bi vedel.
Pri nas je bil pogoj, da se odda tudi v digitalni verziji.
In ta verzija se je objavila v sistemu COBISS.

deleted je izjavil:

V gospodarstvu pa se ve, da je diploma s teh fakultet že postala nekaj sramotnega.

:))

Zgodovina sprememb…

Smrekar1 ::

FireSnake je izjavil:

Kdo se spozna na to?

Praktično povsod po Evropi je tako, da javne univerze nudijo kakovost, medtem ko privatne šole poberejo tisto kar odpade iz javnih univerz in jim nudi nekakšno "izobrazbo", ki ni povsem nekoristna - toda ravno daleč od tega vseeno ni.

Tako da on ne bo študiral na Alma Mater, temveč 'študiral' na Alma Mater. Kaj pa je izbral? Dodiplomski študij Plesa in koreografije? Arhivistiko? Gerontologijo?

c3p0 ::

Mislim, da je smer: How to be a lazy stupid bum your whole life but still look like a busy and successful manager.

Smrekar1 je izjavil:

Tako da on ne bo študiral na Alma Mater, temveč 'študiral' na Alma Mater. Kaj pa je izbral? Dodiplomski študij Plesa in koreografije? Arhivistiko? Gerontologijo?

Najprej sem mislil, da se norca delaš, potem pa vidim, da si res kopiral od tam :))

Mislim, da tole:
https://almamater.si/management-poslovn...

feryz ::

c3p0 je izjavil:

Mislim, da je smer: How to be a lazy stupid bum your whole life but still look like a busy and successful manager.
Smisel življenja je ležanje na ...

Oz, kot so nas učili v vojski.
Što je cilj teme?
Da prođe vreme.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

BadgerSkin ::

FireSnake je izjavil:

Kako je mogoče, da ti levi faksi ne objavljajo svojih del svojih diplomantov?

Na čisto vsaki fakulteti AFAIK (naj si bo javna ali zasebna) lahko avtor ne da dovoljenja za javno objavo zaključnega dela.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Preveč izobraževalnih programov?

Oddelek: Loža
272531 (1609) Mike_Rotch
»

Priznavanje podiplomskega študija iz zsebnih fakultet

Oddelek: Šola
94414 (3839) FireSnake
»

Fakulteta za organizacijske vede / Alma Mater Europaea

156780 (6359) otago
»

Diplomska na FDV... (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22584060 (76731) Matako
»

Študentski domovi (strani: 1 2 )

6818268 (15746) tattoo

Več podobnih tem