Forum » Loža » Levo zavijaš in te prehitevajo
Levo zavijaš in te prehitevajo
simnov ::
Sem na skuterju zavijam levo lepo žmigavc čakam , da gre nasprotno vozilo mimo med tem časom me prehiti avto po levi. en stari pomoje 80not
Goody ::
Ne, ustavil bi se ali ga obvozil po desni. Če se pa ustaviš s skuterjem na desni pri zavijanju v levo, te bodo pa redno prehitevali. Imata vidva sploh kakšen izpit, sta kdaj na cesti?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Goody ()
Kako bi ga pa prehitel po levi, če se ne bi, če pravi, da je čakal vozilo iz nasprotne smeri?
Koraaz ::
Še boljša: Voziš 50ccm skuter, ki ima največjo hitrost 45km/h in te prehitevajo na cesti z omejitvijo 50km/h.
Ful proftiraš, če prehitiš nekoga, ki gre 5km/h počasneje od tebe
flipflop ::
Bil sem na sredini ceste nasproti vozečče vozilo je šlo mimo, potem bi moral jaz zaviti levo a me je budalo za mano šlo prehitevat. Ima pa goody tudi prav sam če pa gre nasproti potem bus kamion ni glih fajn.
Silici ::
Prživel si. Naseldnjič si uzemi tisti meter ki ti pripada preden daš žmigovc oz kadar veš da cesta ni primerna za prehitavanje. Z miganjem (beri nakazovanjem) boš bolje opazen.
Ja ja, navadno so predvsem 80 letniki zelo arogantni in namerno vozijo v škarje...spregledal je žmigovc, je mislil da se je ustavil. Seveda je možno da se motim, just my 2 cents...
Sam poznam enega 85 letnika, ki še vedno vozi, pa je po moje praktično slep...
Sam poznam enega 85 letnika, ki še vedno vozi, pa je po moje praktično slep...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Goody ()
flipflop ::
Vse sorte jih je. Starejši niso arogantni in razen tega da je kdo kdaj malo nepazljiv ali neroden ni nekih problemov z njimi. Bolj so mladi kriza, pa razni 50 letniki ki mislijo da je cela cesta njihova ker majo malo boljši avto.
IL_DIAVOLO ::
Classic.
OP je vedno tisti, ki je bedak. Te 80- letne cicote je treba po hitrem postopku odstranit s cest, ker ne poznajo osnovnih predpisov!
OP je vedno tisti, ki je bedak. Te 80- letne cicote je treba po hitrem postopku odstranit s cest, ker ne poznajo osnovnih predpisov!
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Zimonem ::
Sploh ne starejše, večji del ljudje srednjih let. Pa ne zgolj skuterje, tudi traktorje in tovornjake. Makar pri polni črti.
Predvsem bodi pozoren. Če ga dobiš ga pa razcotaj.
Predvsem bodi pozoren. Če ga dobiš ga pa razcotaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()
jkosen ::
Ni imel sploh cestni psihopat kaj tam prehitevat. 100% je šel čez polno črto. Pa v križiščih se itak ne menja pasu. Podobno dnevno doživljam na relaciji Jeprca-Reteče. Zavijam desno proti Jeprci. Sedaj, ko je koruza je potrebno zapeljati iz stranske ceste na glavno proti Jeprci, da se kaj vidi. Samo upam, da ne naletim v tistem trenutku na psihopata, ki gre prehitevat čez polno črto v smeri Reteč. Čez dobrih 500 m pa nov primer. Iz smeri Zbilj na cesto Jeprca proti Retečam oz. za Kranj en kup novih psihopatov. Imajo stop znak, pa nobeden ne počaka. Da o hitrosti, ki je 90 ne govorim. Prav tako o hitrostih Jeprca-Kranj.
Rock N Roll
Saj to je to. Enkrat je nek znanec videl iz Petrola ko je tankal. Pravi svaka čast. Ampak ti se pa treseš. Ker si ustavil na par cm tistih 20ton.
jabe ::
Ne rabi biti skuter pa ne rabi biti 80letnik pa ne rabi nihče nasproti prihajati. Ko zavijam z avto levo na dovoz k bajti, pač dam zmigavec in upočasnim in te gredo predvsem arogantni kreteni prehitevati takrat po levi...
Najraje še če so trije pred njim za tabo.
Pa nihče ne ustavi ko potrobiš.
Pa nihče ne ustavi ko potrobiš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()
GupeM ::
1. Nikjer ne piše, da je bil 80 letnik. Piše en stari, ki je imel 80 km/h not. Kaj pomeni stari, je lahko za nekoga 50 let, za drugega 80 let, za tretjega pa 3 mesece mlajši kolega.
2. Če te je prehitel, si bil premalo na levi strani ceste, ali pa si mečkal in tisti avto ki je prihajal nasproti, ni bil tako blizu. Če je lahko tip prehitel, bi lahko tudi ti odpeljal, se mi zdi.
2. Če te je prehitel, si bil premalo na levi strani ceste, ali pa si mečkal in tisti avto ki je prihajal nasproti, ni bil tako blizu. Če je lahko tip prehitel, bi lahko tudi ti odpeljal, se mi zdi.
Utk ::
Kako zaboga te je uspel prehitet hitreje kot bi ti prečkal 3 metre ceste s skuterjem??? Če je šel zate nekdo nasproti, je šel tudi zanj, ne? Očitno si mečkal in očitno imaš ti 80 let...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Vetrpiha ::
Ni imel sploh cestni psihopat kaj tam prehitevat. 100% je šel čez polno črto. Pa v križiščih se itak ne menja pasu. Podobno dnevno doživljam na relaciji Jeprca-Reteče. Zavijam desno proti Jeprci. Sedaj, ko je koruza je potrebno zapeljati iz stranske ceste na glavno proti Jeprci, da se kaj vidi. Samo upam, da ne naletim v tistem trenutku na psihopata, ki gre prehitevat čez polno črto v smeri Reteč. Čez dobrih 500 m pa nov primer. Iz smeri Zbilj na cesto Jeprca proti Retečam oz. za Kranj en kup novih psihopatov. Imajo stop znak, pa nobeden ne počaka. Da o hitrosti, ki je 90 ne govorim. Prav tako o hitrostih Jeprca-Kranj.
Je bil primer na sodišču. V kolikor prehitevanje začneš pred križiščem, lahko. (Bilo je pa glede tistega, da je oni iz stranske ceste šel na glavno in je trčil v tistega, ki je na glavni preko križišča prehiteval)
c3p0 ::
Kako zaboga te je uspel prehitet hitreje kot bi ti prečkal 3 metre ceste s skuterjem??? Če je šel zate nekdo nasproti, je šel tudi zanj, ne? Očitno si mečkal in očitno imaš ti 80 let...
True, on je nekaj čakal, kaj, še sam ne ve. Hkrati pa je bilo dovolj prostora, da ga je nekdo prehitel z 80km/h.
chucki ::
Sem na skuterju zavijam levo lepo žmigavc čakam , da gre nasprotno vozilo mimo med tem časom me prehiti avto po levi. en stari pomoje 80not
To sem jaz leta nazaj dozivel. S tem, da je mimo mene peljal balkanc z bwmjem ene 80kmh, ce ne vec. Sreca sem pogledal ogledalo prede sem zavil, drugace me ze 20 let ne bi bilo vec.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
jabe ::
True, on je nekaj čakal, kaj, še sam ne ve. Hkrati pa je bilo dovolj prostora, da ga je nekdo prehitel z 80km/h.
Pojdita npr enkrat po zgoraj omenjeni cesti kranj-jeprca, pa poskusita na eno pot levo zaviti, pa boš potem videl, kako to izgleda. Dobro zdaj je itak gradbišče, se ni tu za vozit če obstaja druga možnost, je pa ta cesta nudila jasen odgovor na vajino vprašanje. Takih cest je nebroj najbrž, kranjčani smo pač seznanjeni s to...
Sem se večkrat peljal tam. Ampak če ga je nekdo lahko prehitel po levi, potem bi tudi on lahko zavil levo. Razen, če je čakal povsem na desnem robu ceste in so bili pri prehitevanju trije vštric. Nasproti vozeč, tisti ki je prehiteval in OP s skuterjem. Če bi se ustavil na sredini pasu oz. celo nekoliko bolj levo, ga ne bi mogel prehiteti. Razen če je mečkal in ni zavil ko bi lahko.
mallard ::
Ali pa, če je tisti v avtu visel na telefonu, spregledal skuterista in mu pač ni ostalo drugega, kot da ga obvozi?
Horas ::
Še boljša: Voziš 50ccm skuter, ki ima največjo hitrost 45km/h in te prehitevajo na cesti z omejitvijo 50km/h.
seveda profitiraš, kmalu je potem omejitev 70 ali 90. tk cijazit se pa res ne mislim, sploh pa ko se skuteristi furajo sred ceste?!? na skrajni desni rob vi skuteristi!!!
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
Utk ::
Ali pa, če je tisti v avtu visel na telefonu, spregledal skuterista in mu pač ni ostalo drugega, kot da ga obvozi?
Kot da ga ne bi mogel obvozit po desni, če bi stal na sred ceste.
Ok, sej lahko je bilo 5 avto za njim, pa je šel 6. na blef prehitevat, lahko je bilo marsikaj v tem primeru. Ampak če se nekomu to redno dogaja, se je pa za vprašat kaj dela narobe.
Koraaz ::
seveda profitiraš, kmalu je potem omejitev 70 ali 90. tk cijazit se pa res ne mislim, sploh pa ko se skuteristi furajo sred ceste?!? na skrajni desni rob vi skuteristi!!!
Omejitev 70 je redkokdaj kje v mestih, medtem ko za omejitev 90 moraš biti že konkretno izven naselja. Tako, da ne, ne profitiraš, če je omejitev 50.
In ja se bom še naprej po sredini peljal, ker sem enakovreden ostalim udeležencem v prometu. Na skrajni rob gredo lahko samo skuteristi z rdečimi tablicami, ki ne gredo več kot 25km/h.
Za cijazenje skuteristov se raje pritoži na državo, namreč ta je določila, da z 50ccm ne moreš iti več kot 45km/h in ustvarja tako gnečo, medtem pa noče dovoliti vožnje 125ccm skuterjev z B kategorijo kot imajo to dovoljeno v večini držav EU.
1. Nikjer ne piše, da je bil 80 letnik. Piše en stari, ki je imel 80 km/h not. Kaj pomeni stari, je lahko za nekoga 50 let, za drugega 80 let, za tretjega pa 3 mesece mlajši kolega.
če bi jaz speljal bi me ta stari 80+ let zgazu ko čik pomoje sploh nebi vedel , da me je
če bi jaz speljal bi me ta stari 80+ let zgazu ko čik pomoje sploh nebi vedel , da me je
Čakaj. V prvem postu si napisal, da si čakal nasproti vozečega. Če te je ta lahko prehitel, si imel dovolj časa, da zaviješ. Drugače bi prehitevajoči in nasproti vozeči trčila.
Zdaj spreminjaš zgodbo in praviš da si čakal, da te tisti za tabo prehiti?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
Čakaj. V prvem postu si napisal, da si čakal nasproti vozečega. Če te je ta lahko prehitel, si imel dovolj časa, da zaviješ. Drugače bi prehitevajoči in nasproti vozeči trčila.
Nasproti vozečega sem počakal okoli 3s toliko , da je šel mimo.
Nasproti vozečega sem počakal okoli 3s toliko , da je šel mimo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: simnov ()
Horas ::
Omejitev 70 je redkokdaj kje v mestih, medtem ko za omejitev 90 moraš biti že konkretno izven naselja. Tako, da ne, ne profitiraš, če je omejitev 50.
In ja se bom še naprej po sredini peljal, ker sem enakovreden ostalim udeležencem v prometu. Na skrajni rob gredo lahko samo skuteristi z rdečimi tablicami, ki ne gredo več kot 25km/h.
Za cijazenje skuteristov se raje pritoži na državo, namreč ta je določila, da z 50ccm ne moreš iti več kot 45km/h in ustvarja tako gnečo, medtem pa noče dovoliti vožnje 125ccm skuterjev z B kategorijo kot imajo to dovoljeno v večini držav EU.
v saivnski dolini je na vsakih 300-500-100m omejotev 50-70-90-50 itd.. ne se hecat. muka se je vozit včasih
z zadnjih odstavkom se pa strinjam sem ravnokar pisal v temi o tem. da bi lahko B vizniki avtomatsko meli A1
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pobuda za možnost vožnje motorjev kategorije A1 z vozniškim izpitom kategorije B (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 9133 (4943) | Twixz |