» »

Rakuten Advertising [VAT ID]

Rakuten Advertising [VAT ID]

Route66 ::

Mi lahko nekdo razloži kaj pomeni naslednja stvar oziroma kaj moram v tem primeru izbrati.

I am not registered for VAT, GST (or a tax of similar nature) in my country.
I am registered for VAT, GST (or a tax of similar nature) in my country.
I am liable for U.S. taxes. Yes/No
Tax Form:

I am exempt from backup withholding

Rakuten Advertising is legally required to collect W-8/W-9 tax information in order to process and issue your commission payments. Please click for more information . Please verify that the information is accurate. If you have questions regarding which tax form to select, please refer to a qualified tax advisor or visit the IRS website at www.irs.gov.

Torej da malce obrazložim. Želim se prijaviti v Udemy Affiliate program kjer bi promoviral njihove online course preko affiliate linkov. Da odprem račun pri Udemyu mi odpre Rakuten stran kjer moram izpolniti obrazec. Zdaj me pa zanima kaj točno moram obkljukati? Ni mi jasno kaj pomeni VAT/GST?

Mikrohard ::

https://mladipodjetnik.si/podjetniski-k...

Glede na to, da ne veš, kaj od tebe hočejo, verjetno nisi zavezanec za DDV.

Mikrohard je izjavil:

https://mladipodjetnik.si/podjetniski-k...

Glede na to, da ne veš, kaj od tebe hočejo, verjetno nisi zavezanec za DDV.

Ne razumem kakšne veze ima ta zgornji članek z Affiliate marketingom? Pa saj nisem podjetnik? Ali lahko nekdo ki se ukvarja z Affiliate marketingom dejansko odgovori kako izpolniti obrazec pri straneh kot so squarespace, NordVPN, Bluehost, tovrstne streani bi promoviral na svojem youtubu kanalu vendar moram izpolniti "Tax Form" kjer me sprašuje o stvareh ki jih ne zastopim najbolje, kot je recimo VAT ID (slika zgoraj)? Se kdo ukvarja s temi stvarmi?

Edit: Torej ali se kdo ukvarja s Affiliate Marketingom? Imam youtubu stran kjer želim promovirati strani kot so squarespace, NordVPN, Bluehost (verjetno ste o teh strah slišali že ničkolikokrat ko ste si ogledovali kakšen yt posnetek in ko je nekdo naveden recimo squarespace kot sponzor videa). Mene zanima če se kdo ukvarja s temi stvarmi in promovira izdelke na svojem kanalu oziroma ostalim družabnih omrežjih. Zanima me predvsem ker bi rad promoviral zgoraj omenjene izdelke na svojem yt kanalu preko Affiliate programa vendar moram izpolniti "tax form" pa mi ni povsem jasno kako se ga izpolni saj me sprašuje o nekem VAT ID-u in ostalih obrazcih pa me zanima če mi lahko nekdo iz izkušenj pove kako se izpolni tovrstni obrazec. In kaj to pomeni potem za davčno napoved Februarja...

bluefish ::

VAT ID je davčna številka.

Zgornji članek im vezo s tem, da po regelcih potrebuješ neko obliko dejavnosti (s.p., d.o.o., avtorska pogodba,...), če služiš cvenke.

bluefish je izjavil:

VAT ID je davčna številka.

Zgornji članek im vezo s tem, da po regelcih potrebuješ neko obliko dejavnosti (s.p., d.o.o., avtorska pogodba,...), če služiš cvenke.

Mi lahko malo bolje razložiš vse skupaj?

1. Ali to pomeni da moram jaz dejansko odpreti neko podjetje in oditi na občino z vsemi podatki?
2. Za kakšno dejavnost gre če jaz objavljam posnetke na youtubu in pod youtubom objavljam njihove linke?
3. Kako pridem do teh pogodb

Sem mislim da je vse skupaj precej bolj preprosto. Pa saj v primeru zaslužka bi moral denar nekako spraviti na svojo bančno kartico kar pomeni da bi FURS že videl da sem zaslužil in bi mi potem od dobička odtrgali davek? Zakaj je potrebno komplicirati?

Se pravi že vzamemo zgornji primer Rakutena:

Kako izpolnim tovrstni obrazec?

VAT ID
I am registered for VAT, GST (or a tax of similar nature) in my country.

Ali sem registriran za VAT oziroma GST? (kaj sta sploh VAT in GST?). Kako sploh vem če sem registriran?

Recimo ko označim "I am registered for VAT, GST (or a tax of similar nature) in my country" mi potem ponudi tole:

Če prav razumem moram potem pod "VAT Slovenia" zapisati svojo davčno?

Kako pa v tem primeru:

I am liable for U.S. taxes. Yes No
Verjetno označin "NO". Vendar mi potem spodaj ponudi naslednje možnosti:

Form: W-8BEN
Form: W-8IMY
Form: W-8ECI
Form: W-8EXP

Kakor vem zgornji obrazci veljajo zgolj za Ameriške državljane in nimajo veze z nami v Evropi, al ise motim?
Prosim za pomoč...

Bobo95 ::

Route66 je izjavil:

1. Ali to pomeni da moram jaz dejansko odpreti neko podjetje in oditi na občino z vsemi podatki?
Ja. Podjetje odpreš na AJPES-u.

Route66 je izjavil:

2. Za kakšno dejavnost gre če jaz objavljam posnetke na youtubu in pod youtubom objavljam njihove linke?
SKD 73.12 - Posredovanje oglaševalskega prostora

Route66 je izjavil:

Pa saj v primeru zaslužka bi moral denar nekako spraviti na svojo bančno kartico kar pomeni da bi FURS že videl da sem zaslužil in bi mi potem od dobička odtrgali davek?
Na posamezniku je, da prijavi svoje prihodke. A misliš da ima FURS zadosti časa, da preveri vsakega Janeza, iz kje je potegnil 100€?
S temi 300€ prihodkov (ugibam), ki jih boš mogoče imel, te FURS niti povohal ne bo.

Route66 je izjavil:

Bo kar pravilno odkljukati, da nisi registered for VAT (to je DDV)

Route66 je izjavil:

Kakor vem zgornji obrazci veljajo zgolj za Ameriške državljane in nimajo veze z nami v Evropi, al ise motim?
Ne. Predlagam, da uporabiš Google in pogledaš čemu je vsak obrazec namenjen.
Slavni obrazec W-8BEN bo najbrž kar pravi.

Moj nasvet: Dokler nimaš 1k+ mesečnih prihodkov od Youtuba Adsensa, ne se ubadat s sponzorji in affiliate marketingom. Če hočeš imet vse po reglcih, je preprosto preveč nekega dela in birokracije za nekega začetnika.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TIN number (Taxpayer Identification Number)

Oddelek: Loža
43173 (3124) Chalky
»

Sportdirect.com - nakup v UK

263805 (3142) Samael
»

30% davek na zaslušek pri Amazonu?

4310678 (6376) tikitoki
»

Remote programiranje - prejetje plačila (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
5115213 (12563) M.B.
»

Kupim v tujini, prodam v slo. Kot podjetje. Davek?

316998 (5789) darkolord

Več podobnih tem