» »

Ali Švicar v Sloveniji lahko registrira banko za kripto?

Ali Švicar v Sloveniji lahko registrira banko za kripto?

AlpineBliss ::

Za očetovega prijatelja - Švicarskega državljana, ki ima v Švici zaupniško dejavnost (trustee / fiduciaria) bi rad izvedel ali ta gospod v Sloveniji lahko registrira banko za kriptovalute oz. za trgovanje s kriptovalutami? Predno kontaktiram pristojne ustanove za pridobitev teh podatkov, sem rekel - na SloTech-u bodo zagotovo vedeli kaj o temu. Hvaležen za vsakršen podatek. Lp.

Badwolff ::

In si se odločil vprašat a slo-tech?
5 ljudi ti bo reklo, da ja
18, da ne
7 ti jih bo povedalo, da nja Švicarji ostanejo v Švici
7, da isto velj za talibane
15 se jih bo kregalo stranskih učinkih vakcin in depopulaciji
3 to bodo povedali, Švica ni v EU.
...

GrX ::

Križana gora...a ne bi očetov prijatelj v Švici najel odvetnika, ki bi mu znal svetovati?

Machete ::

LOL, ne, bo raje od prijatelja sin vprašal na forumu, kjer nihče nima pojma o tovrstnih regulativah in zakonih.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

c3p0 ::

Kaka je pa to banka za kriptovalute? Pa zakaj bi to kdo hotel ustanovit v tako hudo zbirokratizirani džavi?

Furbo ::

c3p0 je izjavil:

Kaka je pa to banka za kriptovalute? Pa zakaj bi to kdo hotel ustanovit v tako hudo zbirokratizirani džavi?

Morda zato, ker so naši birotati super za težiti pridnim, ko se bo pa nekdo s par mio privatiziranega kripta v žepu sprehodil nazaj v Švico, bodo pa zmrznili.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

TheBlueOne ::

c3p0 je izjavil:

Bogatih birokracija ponavadi ne zanima, ker je ne delajo sami. Kot drugo pa ni samo v Sloveniji, niti je ni ne vem koliko vec.

Je pa 99.999% zanesljivo trol tema, ker nek investitor ne bi niti informiral na tak nacin, kaj sele zanasal na take podatke.

BCSman ::

Jaz bi vprašal na med.over.net forumu

ginekk ::

AlpineBliss je izjavil:

Za očetovega prijatelja - Švicarskega državljana, ki ima v Švici zaupniško dejavnost (trustee / fiduciaria) bi rad izvedel ali ta gospod v Sloveniji lahko registrira banko za kriptovalute oz. za trgovanje s kriptovalutami? Predno kontaktiram pristojne ustanove za pridobitev teh podatkov, sem rekel - na SloTech-u bodo zagotovo vedeli kaj o temu. Hvaležen za vsakršen podatek. Lp.

Tujec lahko odpre firmo pri nas, to je to.

Kriptožetoni nimajo statusa valute, torej tudi kripto-banka ne obstaja kot posebna, dodatno regulirana, vrsta podjetja.
Ta "borza" bo potemtakem isto kot katerakoli import-export firma, ki se ukvarja s (pre)prodajo assetov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ginekk ()

bbbbbb2015 ::

AlpineBliss je izjavil:

Načeloma mislim sicer, da lahko. Vendar bo moral pokazati kar nekaj denarja 100+ mio €, ter zaprositi Banko Slovenije za licenco.

Glede na to, da je Švica meka za banke, me čudi, da bi se to šel v Sloveniji. Načeloma je švicarska banka v Švici bolj "varna" z švicarskim regulatorjem, kot banka v Sloveniji, z slovenskim regulatorjem. Ker Švica ima sklad za reševanje bank. Slovenija nima nič. Če je treba, izdajajo IOU (obveznice).

dečki: https://slo-tech.com/forum/c126304
Ni vodotesen dude.

Kvinta ::

Zakaj v Švici ne odpre sicer pa za mutibariče je bolj Bosna oaza miru.
A.C.A.B

Želi provat še 2. Švico. Prvo že pozna.

strawman ::

Badwolff je izjavil:

In si se odločil vprašat a slo-tech?
5 ljudi ti bo reklo, da ja
18, da ne
7 ti jih bo povedalo, da nja Švicarji ostanejo v Švici
7, da isto velj za talibane
15 se jih bo kregalo stranskih učinkih vakcin in depopulaciji
3 to bodo povedali, Švica ni v EU.
...

Če bi lahko glasovali za top komentarje, bi bil tole zagotovo eden od finalistov.

IL_DIAVOLO ::

Seniordev se spet igra miselne igrice s slotech-om :D
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

FireSnake ::

Strawman:
Res je.

Edino, tega je pa zgrešil:

c3p0 je izjavil:

Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

widj3098dj32 ::

AlpineBliss je izjavil:

V Sloveniji kar ni izrecno dovoljeno, je prepovedano.

ginekk je izjavil:

AlpineBliss je izjavil:

Tujec lahko odpre firmo pri nas, to je to.

Kriptožetoni nimajo statusa valute, torej tudi kripto-banka ne obstaja kot posebna, dodatno regulirana, vrsta podjetja.
Ta "borza" bo potemtakem isto kot katerakoli import-export firma, ki se ukvarja s (pre)prodajo assetov.

Hvala za tvoj komentar. To bi lahko izgledalo kot rešitev. Verjetno bo na koncu, če bo, res kaj takega, ker 120 mio frankov ne vem če ima...

Torej razlog zakaj ne v Švici je zato ker v Švici bi moral položiti za podjetje ki trguje z kriptovalutami isto vsoto kot je za banko. Mislim da je 120 mio frankov...

Hvala za pozornost!

Machete je izjavil:

dečki: https://slo-tech.com/forum/c126304
Ni vodotesen dude.

Tistim ki mislijo da je BS - torej zato ker sem bil v preteklosti radodaren z zdolgočasenimi objestnostmi, pa že ne morem imeti očeta ki ima prijatelja ki je trustee. WTF??? Daj linkaj raje tiste kreativne prefinjene žalitve. Na tiste sem ponosen!!!!!! Za 6 klicajev ponosen. Glej -> !!!!!!

Zgodovina sprememb…

bbbbbb2015 je izjavil:

AlpineBliss je izjavil:

Načeloma mislim sicer, da lahko. Vendar bo moral pokazati kar nekaj denarja 100+ mio €, ter zaprositi Banko Slovenije za licenco.

Glede na to, da je Švica meka za banke, me čudi, da bi se to šel v Sloveniji. Načeloma je švicarska banka v Švici bolj "varna" z švicarskim regulatorjem, kot banka v Sloveniji, z slovenskim regulatorjem. Ker Švica ima sklad za reševanje bank. Slovenija nima nič. Če je treba, izdajajo IOU (obveznice).

Hvala za komentar.
Torej ta gospod bi rad samo trgoval z kriptovalutami.

(Jutri v ponedeljek 23.8.22021 pred 16. uro bom imel končno rešitev. Bom objavil še za druge, če nebo preveč šmuglarska...)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropska komisija predlaga sledljivost kripto transakcij (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
7512635 (8296) poweroff
»

1000€+ investicija v kriptovalute (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
10039264 (27662) Vazelin
»

Facebook želi lastno kriptovaluto

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
239931 (7513) matijadmin
»

Slovenija kot Blockchain prijazna destinacija

Oddelek: Novice / Kriptovalute
4621611 (18121) Gregor P
»

Rusija namerava blokirati spletne strani za nakupe kriptovalut