Forum » Omrežja in internet » MAC addressa
MAC addressa
shock ::
Zanima me kje lahko na internetu oz kater internetna stran mi pove mojo MAC addresso in IP addresso?
DMouse ::
To ugotoviš z ukazom ipconfig /all
Description . . . . . . . . . . . : WAN (PPP/SLIP) Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-53-45-00-00-00 MAC (sicer ne vem zakaj bi to rabil, pa vseeno)
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No
IP Address. . . . . . . . . . . . : 193.77.35.81 IP (menda :)
Description . . . . . . . . . . . : WAN (PPP/SLIP) Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-53-45-00-00-00 MAC (sicer ne vem zakaj bi to rabil, pa vseeno)
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No
IP Address. . . . . . . . . . . . : 193.77.35.81 IP (menda :)
undefined ::
> sicer ne vem zakaj bi to rabil, pa vseeno
To rabi edino tvoj ISP, da te identificira na mreži.
To rabi edino tvoj ISP, da te identificira na mreži.
V bistvu to rabim, da bi ugotovil MAC addresso za moj Set Top Box. Tako da nobena od vaših ponujanih rešitev ne pride upoštev. A kdo slučajno ve kako bi dobil podatke iz STB-ja? Aja še IP addresso bi rabil od STB-ja.
krneki ::
Recimo prvo za sprobat je da greš z browserjem od STBja do http://www.whatismyipaddress.com/, tko lahko dobiš IP of STBja, razen če STBji nimajo javnega IP naslova. Za MAC addresso se pa rabiš direktno priklučiti na STB s kakšno mašino oz. routerjem, kjer lahko spremljaš kaj se dogaja na mrežnem nivoju.
Sem poskusil priključiti na hub z routerjem in potem sem napisal arp -a pa brez uspeha. Mimogrede nima javnega IP addressa, tako da bi rabil prej tisti lokalni IP address..
krneki ::
Če ni javni je pol brezveze ugotavlat, ker ga verjetno da dhcp. Kar se tiče MAC, nevem kakšen router to imaš ampak recimo na domačem SMC4004BR se recimo vidi karkoli priključiš nanj, pravtako v službi kjer imamo 3COM-ov CoreBuilder.
drugač je statičen, tako so mi povedali siolovi tehniki. Mimogrede, kako lahko preko linux routerja ugotovim ip addresso in mac addresso STB-ja
DMouse ::
ifconfig (mogoče rabiš še kak dodaten switch, nevem napamet, pomagaš si lahko z man ifconfig)
Sergio ::
Zadevo priključi na HUB, skenslaj _ves_ prenos (onemogoci ADSL povezavo), pa zazeni ethereal nad omrezjem. That should suffice.
btw, zakaj rabis IP pa MAC? Bos delal DMZ? :)
btw, zakaj rabis IP pa MAC? Bos delal DMZ? :)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.
Sergio: DMZ, ethereal? Razloži cel postopek in točni ukazi prosim. Drugače bi rad poksusil dobivat streeming direktno na PC.
Sergio ::
shock: če priključiš namesto switcha hub, boš dobival promet na VSE mašine. Ergo, bo prihajal TV paketek tudi na tvojo mašino.
Ethereal je pa network sniffer.
Ostalo ti je najbrž že jasno, ja? :)
BTW, kako pa misliš predvajat določen stream?
Ethereal je pa network sniffer.
Ostalo ti je najbrž že jasno, ja? :)
BTW, kako pa misliš predvajat določen stream?
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.
pivmik ::
Morda lahko s kakim router-jem pogledaš MAC naslov.
Seveda preko routerja slike ne boš videl a mislim da je dovolj, če je vkljopljen v elektriko in mrežo/router.
Seveda preko routerja slike ne boš videl a mislim da je dovolj, če je vkljopljen v elektriko in mrežo/router.
LP, Gregor GRE^
Sergio: bom se malo poigral in bom poskusil dobit tako mrežno kartico, ki se da spremenit MAC addresso. Drugače vidoLAN je tak luštkan program.
Aja a lahko sprejemam (TV) pakete čeprav niso namenjene meni?
Aja a lahko sprejemam (TV) pakete čeprav niso namenjene meni?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Internet deluje le preko routerjaOddelek: Omrežja in internet | 807 (721) | dope1337 |
» | ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?Oddelek: Omrežja in internet | 4876 (4395) | SasoS |
» | Kako naštimati DHCP server?Oddelek: Operacijski sistemi | 1377 (1182) | kihc |
» | Triera kabel preko routerja?Oddelek: Omrežja in internet | 2904 (2660) | boych |
» | Skeniranje portovOddelek: Programska oprema | 1199 (1002) | Djuro |