» »

Plaže v Sloveniji

Plaže v Sloveniji

Kleemen ::

Katere plaže na Slovenski obali so vam najbolj všeč?

Malo sem prebrskal in opazil bolj neznano, ampak lepo plažo Bele skale. Nikjer na netu pa ne najdem točnega opisa poti do te plaže, ki naj bi bila težje dostopna nekje iz Belvederja.

inferno666 ::

Na SLO obali ni neznane in malo obiskane plaže. To velja tudi za bele skale :), tako da ne pričakovat, da ne bo gužve.

Kleemen ::

Nevem nisem še bil ker nevem točno kje in kakšen je dostop. Kar sem gledal na netu se gre peš iz kampa Belveder? Sedaj naj bi bila na novo narejena steza in ni več tako nevarno kot pred leti? Verjetno tudi zaradi tega več ljudi..

hr_natakar ::

Najprej opozorilo. Pravijo, da je morje na belih skalah eno najbolj onesnazenih delov obale z mikroplastiko. NA delce plastike v morju se lahko vezejo tudi druge izlite snovi, ki niso zdrave. Cuvajmo naravo. Pospravimo za sabo. Kopališče se nahaja na zavarovanem območju krajinskega parka. Kopališče primerno za: sveže zaljubljene, ljubitelje narave in miru, knjižne molje, nudiste. V zalivu Belih skal se kopajo večinoma nudisti.
https://www.regionalgoriska.si/novica/t...





DOSTOP
Ciriram
"Prihod z avtomobilom ali drugim prevoznim sredstvom
Avtomobil lahko parkirate v okviru hotelskega kompleksa Belveder (GKY:393642, GKX:43874), vendar je potrebno poravnati parkirnino na hotelski recepciji.



Najbližji ekološki otok posvojenemu delu obale
Ob lokalni cesti, ki vodi skozi hotelski kompleks Belvedere. (GKY:393524, GKX:43935)

Pot do Belih skal
Na pot do Belih skal zavijemo iz lokalne ceste, ki prečka hotelski kompleks Belvedere. Naj vam bodo večji kamni, ki preprečujejo parkiranje ob lokalni cesti, opomnik, da pri njih zavijete iz lokalne ceste v gozd in poiščete gozdno pot, ki vodi do Belih skal. Po cca. 500 metrih spusta po urejeni poti in dih jemajočih razgledih, boste prispeli do Belih skal. Vendar pazljivo! Kamenje pada! Prehod in zadrževanje na lastno odgovornost!"

interaktivni zemljevid
https://kraji.eu/slovenija/bele_skale/s...



https://parkstrunjan.si/odseki-plaz/ods...
https://www.visitizola.com/map/plaza-be...

Groot ::

V zalivu belih skal se kopajo večinoma nudisti?! Ne vem iz kje si tale info kopiral, ampak tole pa že lep lep čas me velja več ;) se pa tam kopajo domačini, saj plažo načeloma najde manj turistov kot pa glavno portoroško.

IL_DIAVOLO ::

Domacini ali nudisti, podoben ucinek nezazelenosti.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

kuall ::

Kleemen je izjavil:

Malo sem prebrskal in opazil bolj neznano, ampak lepo plažo Bele skale. Nikjer na netu pa ne najdem točnega opisa poti do te plaže, ki naj bi bila težje dostopna nekje iz Belvederja.

Greš v hotel Stella Maris, kjer plačaš 85EUR za nočitev+parkirišče+zajtrk, greš do tistega križa, ki je 5 minut hoje od hotela, tam je potem polno potk, ki peljejo dol do plaže. Dost nudistov, so pa poskriti bolj tam po skalah, takoj ko prideš dol jih ni. Nasploh je precej malo ljudi. Sem se plazil nazaj iz plavanja (sem preplaval skor celo strunjansko plažo) in se mi je tam en nudist ulegel na skalo in me gledal, jaz ga sploh pogledal nisem, ampak sumim, da se mi je nastavljal en peder.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kuall ()

hr_natakar ::

Zgodovina sprememb…

hr_natakar ::




Najlepsa plaza v Sloveniji naj bi bila Mesecev Zaliv. Ampak ker je dostop tezaven pa tudi nevaren je kljub temu manj obiskovalcev. Preden zacnem hvalit Mesecev zaliv, bi rad opozoril da se krusi klif in lahko pade tudi kaksna skala tako da zelo previdno. Na lastno odgovornost! Najmanj naj bi se krusil vzhodni del.

MESEČEV ZALIV (neuradno najlepsa plaza v Sloveniji?)
Mesečev zaliv naj bi veljal za najlepšo slovensko plažo, velja pa tudi za kraj, kjer so sončni zahodi najlepši v vsej Sloveniji.
Skromne štiri kilometre dolga naravna obala je najdaljši odsek neokrnjene obale v celotnem Tržaškem zalivu. Nekateri Mesečev zaliv imenujejo tudi Zaliv svetega Križa, saj na vrhu klifov stoji velik bel križ (po mnenju mnogih je tam zelo dobra energija).
Mesečev zaliv spada pod Krajinski park Strunjan, ta pa je del Naravnega rezervata Strunjan. Zaliv svetega Križa je divja plaža, kar pomeni, da ni urejena kot večina ostalih kopališč na naši kratki obali. Prav zaradi tega velja za dokaj mirno in predvsem nedotaknjeno.








https://www.lepote-slovenije.si/mesecev...


Zgodovina sprememb…

hr_natakar ::

3 plaze, kjer ni gnece oziroma je manj obiskovalcev. Rt Seča, Mesečev zaliv, Bele skale.

1. Rt Seča (spada med top 6 slovenskih plaz)
Polotok Seča je naravna ločnica med turističnim Portorožem in krajinskim parkom Sečoveljske soline, okoli polotoka je speljana urejena sprehajalno-kolesarska pot, rt pa je tudi priljubljeno divje kopališče.
Rt Seča se nahaja levo naprej od plaže priljubljenega kampa v Luciji. Parkirate izven kampa in se odpravite na 10-minutni sprehod do kopališča na rtu Seča. Priporočljivo je, da imate kopalne čevlje.

Na robu rta Seča je divja plaža, ki je priljubljena točka za turiste in domačine. Sprehodite se lahko po travniku in uživate v razgledih na Portorož in ostalo okolico. Na hribčku nad obalo je Forma Viva, kjer lahko vidite zbirko kamnitih skulptur iz istrskega kamna. Nahaja se na prostem v lepem oljčnem parku in za ogled ni potrebno plačati vstopnine
Pešpot iz kampinga Lucija se zaključi s parkiriščem gostilne. V neposredni bližini se nahaja vrt kaktusov. V njem si lahko ogledate veliko vrst kaktusov. Lastnica je posebej ponosna na kaktus, ki izvira iz leta 1955.


Seča iz zraka, FOTO: Jure Eržen, Delo
https://www.slovenskenovice.si/stil/biv...
.....................................................................


https://kraji.eu/slovenija/rt_seca/phot...


https://www.potnik.si/7-najlepsih-slove...

 divja plaza za kampom Lucija

divja plaza za kampom Lucija



 fitnes na prostem

fitnes na prostem



 pogled na parkirisce na rtu

pogled na parkirisce na rtu



https://kraji.eu/slovenija/rt_seca/phot...


2. Mesečev zaliv (omenjen ze v prejsnjem komentarju)

3. Bele Skale (omenjeno v prejsnjih komentarjih zgoraj)

Zgodovina sprememb…

hr_natakar ::



Druga najlepsa slovenska plaza (po prenovitvi leta 2020 se lepsa kot prej!)

2. Plaža Strunjan
Leta 2020 so osvežili in prenovili priljubljeno plažo v Strunjanu, ki nudi vse za brezskrben in čudovit oddih. Med drugim so na novo uredili otroško igrišče in zasadili drevesa, ki bodo nudila senco v vročih poletnih dneh. Na plaži so obnovili tudi restavracijo, tako da bo poskrbljeno tudi za lačne želodčke. Plaža se lahko pohvali z modro zastavo, ki je mednarodni ekološki simbol kakovosti za naravna kopališča. (moje mnenje je sicer, da je vseeno potrebno biti previden glede kakovosti morja). Poleg najema plažnih ležalnikov, vam je na voljo tudi najem plažnih gazebov, ki ponujajo še več udobja in zasebnosti.



Priljubljena plaža v Strunjanu dobila novo podobo
https://siol.net/trendi/potovanja/prilj...








https://www.terme-krka.com/si/sl/navdih...




https://maribor24.si/gospodarstvo/foto-...



so na novo ozelenili več kot 4600 kvadratnih metrov površin, razširili ležalne površine za počitek in sprostitev ter zasadili nova drevesa, ki ponujajo naravno senco. Za potrebe otroškega igrišča so okrnili igrišče za odbojko na mivki, že pred časom pa so tudi ozelenili košarkaško igrišče pod hotelom. Približno 600 metrov dolga strunjanska plaža je glede na število dnevnih kopalcev poletni hit na Obali. Koliko je k množičnosti obiska pripomogla nova podoba plaže, je težko reči, saj so ležalniki praktično le 30-odstotno zasedeni.
https://www.dnevnik.si/1042933865

Zgodovina sprememb…

A110 ::

rt seča spada top 6 slovenskih plaž:)) Pomoje spada manj slovenskih plaž izven top6 kot pa v

hr_natakar ::

Ja, mogoce na prvi vtis se zdi, da je malo plaz. Ampak jih je kar nekaj, ce pogledas na zemljevid je kar dost uradnih plaz. Ce pa zraven stejes tudi divje plaze, se kar nabere.

hr_natakar ::

plaža rt seča, plaža kampa Lucija, camperport portoroz (umeten otocek), plaža Portorož, Bernardin plaža, plaža Fornače, piranska javna plaža, plaža pod piranskim obzidjem, Fiesa plaža, plaža Pacug, plaža Salinera, plaža Strunjan, pasja plaža, nudisticna strunjan plaža, Mesečev zaliv plaža, rt Ronek, plaža Dobrava, Bele Skale plaža, plaža Simonov zaliv, plaža Delfinček, plaža Izola, plaža Svetilnik, plaža Slovenska Obala, plaža avtokamp Jadranka, plaža Rex, plaža žusterna, pasja plaža Koper, mestna plaža Koper, plaža Ankaran, plaža Adria, plaža Valdoltra, plaža Študent, nudisticna plaža med ankaranom in debelim rticem, skrita skalnata plaža bliz debelega rtica, plaža Debeli rtič, plaža Lazaret.

Nisem nastel vseh. Nastel sem 36. Verjetno je tam nekje okrog 40 plaž.

hr_natakar ::

Rad bi izkoristil temo in napisal...Čista obala: Več kot čistilna akcija! Naslednja bo v soboto, 18. septembra 2021.
V letu 2019 je 240 prostovoljcev pobralo 588 kg odpadkov ali 38.150 kosov odpadkov. Od tega so samo v dveh urah zbrali 19.895 cigaretnih ogorkov, ki veljajo tudi za najštevilčnejše odpadke. Prostovoljci so glede na čas in onesnaženost očistili približno 18.200 m obale.

Namen čistilne akcije ni samo čiščenje obale, saj čiščenje ne preprečuje onesnaženja obale z odpadki, ampak je samo odstranjevanje posledic. Pomembna vloga akcije je predvsem ozaveščanje javnosti o prepotrebnem zmanjševanju onesnaženja našega morja.
https://parkstrunjan.si/posvoji-obalo/c...

hr_natakar ::

Nekatere plaže rek ali jezer naj bi bile bolj ciste kot slovensko morje? Ali je to res? Katere plaže so to? Morda reka Nadiža, kopališča Plaža, Podbela - Napoleonov most in Logje? Ali morda Bohinjsko jezero plaža Fužinarski zaliv? morda kak del reke Kolpe? Morda kje drugje? Prosim cuvajte reke, jezera in naravo. Pospravite vsaj za sabo. Ne spuscajte v vodo nicesar kar ni dobro za okolje.

Zgodovina sprememb…

Daliborg ::

hr_natakar je izjavil:

Nekatere plaže rek ali jezer naj bi bile bolj ciste kot slovensko morje? Ali je to res? Katere plaže so to? Morda reka Nadiža, kopališča Plaža, Podbela - Napoleonov most in Logje? Ali morda Bohinjsko jezero plaža Fužinarski zaliv? morda kak del reke Kolpe? Morda kje drugje? Prosim cuvajte reke, jezera in naravo. Pospravite vsaj za sabo. Ne spuscajte v vodo nicesar kar ni dobro za okolje.

Jap, gorenjska je zaenkrat še vedno, ponovno čista. Tudi reka kokra ima za mene lepe plaže :)
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Invictus ::

Slovenske reke so precej čiste, ker je večina umazane indusrije pocrkala, in so se tudi okoljski standardi zaostrili...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Daliborg ::

Invictus je izjavil:

Slovenske reke so precej čiste, ker je večina umazane indusrije pocrkala, in so se tudi okoljski standardi zaostrili...

ZAENKRAT! Ne bo pa vedno/dolgo, moraš verjeti da je trenutno gradbena industrija na vrhuncu in je uvoz delovne sile porastel. Dokler so dinarčki se lahko poskrijejo izza sten turističnih taks, ampak tudi to industrijo čaka (kmalu) en velik udarec. Kam se bodo potem zatekle onesneževati te 18članske družine?
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

hr_natakar ::

 kje je tole kopalisce?

kje je tole kopalisce?


a morda kdo ve, kje je tole kopalisce na sliki zgoraj?

mahoni ::

hr_natakar je izjavil:

plaža rt seča, plaža kampa Lucija, camperport portoroz (umeten otocek), plaža Portorož, Bernardin plaža, plaža Fornače, piranska javna plaža, plaža pod piranskim obzidjem, Fiesa plaža, plaža Pacug, plaža Salinera, plaža Strunjan, pasja plaža, nudisticna strunjan plaža, Mesečev zaliv plaža, rt Ronek, plaža Dobrava, Bele Skale plaža, plaža Simonov zaliv, plaža Delfinček, plaža Izola, plaža Svetilnik, plaža Slovenska Obala, plaža avtokamp Jadranka, plaža Rex, plaža žusterna, pasja plaža Koper, mestna plaža Koper, plaža Ankaran, plaža Adria, plaža Valdoltra, plaža Študent, nudisticna plaža med ankaranom in debelim rticem, skrita skalnata plaža bliz debelega rtica, plaža Debeli rtič, plaža Lazaret.

Nisem nastel vseh. Nastel sem 36. Verjetno je tam nekje okrog 40 plaž.

Ko bi se vedel kako prit do le teh bi blo fajn.
Tu je bil nesramen podpis, ki mi je prislužil naziv, ampak mi dol visi za tem.

mn ::

hr_natakar je izjavil:

 kje je tole kopalisce?

kje je tole kopalisce?


a morda kdo ve, kje je tole kopalisce na sliki zgoraj?


https://visitsavinjska.com/velenjsko-je...

klemenSLO ::

hr_natakar je izjavil:

 kje je tole kopalisce?

kje je tole kopalisce?


a morda kdo ve, kje je tole kopalisce na sliki zgoraj?

Pomoje bo Plaža Velenje
https://www.facebook.com/Velenjska-pla%...
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

hr_natakar ::

Uf..Velenjsko jezero? To pa verjetno ni kristalno cisto? Ce se ne motim? Drgac pa na sliki lepo zgleda.

Zgodovina sprememb…

kloko ::

Seveda ni kristalno čisto, je močno onesnaženo z divodikovim oksidom, a se o tem skoraj nič ne piše...

hr_natakar ::

Preden zacnemo pisat o kvalitetnih kopaliscih, si lahko preberete navodila za kopalce na spodnjem linku. Med preživljanjem prostega časa ob in v vodi ne pozabite na varnost - policija svetuje
https://www.policija.si/medijsko-sredis...

Drgac pa pred leti so dostkrat ocenjeval plaze rek in jezer. Veckrat je za prvo mesto izbran fuzinski zaliv na bohinjskem jezeru. Nekateri celo pisejo, da je Bohinjsko jezero med 3 najčistejšimi evropskimi kopališči od skupno 21.000 kopališč, podatek iz leta 2017 (ne vem koliko je to res)

Drgac pa od urejenih kopalisc so recimo leta 2008 in 2009 dobro ocenili tudi grajsko kopalisce na bledu. Zdej pa ne vem kako je tam trenutno.
Mnogi hvalijo tudi reko Nadiza. Naj bi bila ena najtoplejsih alpsih rek za razliko od sosednje Soce, ki je tudi poleti mrzla. Pravijo, da je tudi zdravilna in celi rane? (samo da je ne bo kdo slucajno pil lol) tok cista pa verjetno spet ni?

Pozor, nikoli se ne kopajte po vecjih padavinah, (velja za vsa kopalisca) saj je takrat menda bolj onesnazeno. Nikoli se ne kopajte sami. Kopajte se samo tam, kjer je ocenjeno, da je voda cista in primerna za kopanje.

Zgodovina sprememb…

rejven ::

Sicer redko koristim slovensko primorje v poletnem času in poznam zgornje plaže pa vseeno ena lepa pohvala za zgornje poste in trud @hr_natakar.
Kar paše kaj dobro spisanega in predstavljenega prebrat v tej greznuci od postov na forumu.

koyotee ::

Ja sej naše morje je tur greznica, lepe plaže gor al dol :))
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Miha 333 ::

kloko je izjavil:

Seveda ni kristalno čisto, je močno onesnaženo z divodikovim oksidom, a se o tem skoraj nič ne piše...

V njem so našli tudi hidroksilno kislino.

miha98 ::

Trenutno sem na slo obali v portorožu ... je sicer super vzdušje in klima... le ta hentana morska trava se vije ob stopniščih v vodo... a res ni nobemega načina kako to očistit oz. Se v obalnem pasu znebit le te.... pa toliko študentov imamo... naj pogruntajo nekaj....

hr_natakar ::

Preden omenim top 7 slovenskih plaž (od približno 36), bi rad odgovoril na vprašanje zgoraj, da se bodo verjetno že kaj spomnili. Drgač pa korona ukrepi so se izkazali kot dober način, da se narava vsaj deloma sama počisti. Primer kanali v benetkah. Vse je za nekaj dobro.

TOP 7 Slovenskih Plaž (Mesečev Zaliv, Strunjan plaža, Simonov zaliv, Centralna plaža Portorož, Ankaran plaža, Svetilnik plaža) V eni drugi objavi je omenjen tudi Rt Seča.
Dve od teh sta obnovljeni lansko leto, plaži v Strunjanu in Ankaranu. V Strunjanu in okolici so poleg tega zasadili in na novo ozelenili 4600 kvadratnih metrov povrsine. Poleg tega je na tem sirsem obmocju bila obsezna cistilna akcija leta 2019. To leto pa bo spet 18. septembra.

Če iščete plažo z veliko dogajanja, je najbolj popularna destinacija zagotovo centralna plaža v Portorožu. Če iščete mirno plažo je popularna divja plaža Mesečev Zaliv pa divja plaža Bele Skale. Ampak je manj varno in greste na lastno odgovornost. (beri prejsne komentarje). Če iščete mondeno plažo, z modro zastavo, relativno čisto okolje, z zeleno okolico potem je najbolj popularna plaža Strunjan. Ampak je kar obiskana. Temu se lahko delno izognete tako, da najamete plažni gazebo, ki nudi več zasebnosti ampak ni poceni.

Zgodovina sprememb…

hr_natakar ::



Se nekaj slik najlepse plaže na slovenski obali (najlepsa ce ne stejemo divjih plaž)

..................................
plažni gazebo
 Gazebo

Gazebo


 Gazebo

Gazebo


https://www.terme-krka.com/si/sl/navdih...

Kleemen ::

Hvala vsem za informacije. Smo dobili stezo do belih skal, zelo lepa, če ne najlepša plaža na slovenski obali. Edini problem je parking, ki je v Belveder kompleksu kar drag 3eur na uro. Ampak se dobi tudi okrog brezplačno ob cesti, nevem pa če to kaj preverjajo redarji. :)

hr_natakar ::


Pred nekaj dnevi so v Piranu opazili prve mlade delfine. Pred Piranskim zalivom so raziskovalci društva Morigenos v začetku julija opazili skupino 25 delfinov, med katerimi je bil tudi novorojeni mladiček
 null

null


Prisluhnite delfinom v slovenskem morju | Video
https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/za...

Piran je sicer po mnenju mnogih najlepse mesto na slovenski obali. Ne slovi po najlepsi plaži, je pa bliz Pirana plaža Fiesa. Sicer nisem bil tam ampak sodec po komentarjih od sloveskih plaž stevilni prisegajo tudi na plažo v Fiesi. Ima pa tudi 2 jezeri. Pa zraven kamp. Eno jezero zelo blizu morja in v tistem jezeru se mesata sladkovodna in morska voda.

 Fiesa, morje in jezero

Fiesa, morje in jezero


 kamp Fiesa

kamp Fiesa


 Pešpot Piran Fiesa

Pešpot Piran Fiesa


Od Fiese do Pirana in v obratni smeri vodi ob obali lepo urejena pešpot, ki se začne proti Piranu počasi vzpenjati. Uživamo lahko v čudovitih razgledih na zaliv in na številne jadrnice, ozadju pa se vidi tudi italijanska obala.
 Piran Fiesa pešpot

Piran Fiesa pešpot


 Fiesa

Fiesa


 jezero Fiesa

jezero Fiesa

Zgodovina sprememb…

Kleemen ::

Super ja, gremo večkrat iz Fiese peš do Pirana in nazaj, lepa potka.

FiReFTW ::

V sloveniji ni lepih plaž samo kamenje in skalovje.
Poišči rajše kako pravo lepo plažo v tujini ki je peščena in velika.
Nerabiš niti na karibe ali azijo, že italjani imajo ene dokaj solidne.

mr_chai ::

meni je najlepša plaža v Idrijski Beli

tomazic89 ::

FiReFTW je izjavil:

V sloveniji ni lepih plaž samo kamenje in skalovje.
Poišči rajše kako pravo lepo plažo v tujini ki je peščena in velika.
Nerabiš niti na karibe ali azijo, že italjani imajo ene dokaj solidne.

Ljudje smo si razlicni.. zame ni slabse plaze kot je velika pescena. Razumem pa, da je nekaterim to pac to kar iscejo.

Midva sva vceraj raziskovala kolpo med Radenci in Faro. Nekaj lustnih kotickov, ampak nenormalno veliko ljudi. Tista ograja ob meji pa je katastrofa.. res skazi celotno podobo, sploh ker ni dostopa do vode na mnogih prijetnih kotickih.

ToniT ::

Šla sta v napačno smer :)
Morala bi iti od Radencev proti Damlju. Ni ograje (razen pri Bregu) in popoln mir.
Bil sem prejšnji teden do petka tam. S kolesom sem tudi prevozil od Fare do Radencev (tja sem šel čez Hrvaško - Orlov Vidikovac - Brod Moravice - Brod na Kupi) in je res neprijetno predvsem zaradi ograje.

koli99 ::

mr_chai je izjavil:

meni je najlepša plaža v Idrijski Beli



Bili ravno včeraj tam. So pa začeli s 24.7 (torej od te sobote) zaračunavati parkirnino po 3 EUR/uro. Lahko pa greš z brezplačnim avtobusom iz Idrije, ali pa se pripelješ s kolesom/motorjem.
Nam je prijetno zaradi temperature vode ter zaradi možnosti dejanskega kurjenja v naravi, tako da si hrano spečeš direktno na plaži:)

Machete ::

ToniT je izjavil:

Šla sta v napačno smer :)
Morala bi iti od Radencev proti Damlju. Ni ograje (razen pri Bregu) in popoln mir.
Bil sem prejšnji teden do petka tam. S kolesom sem tudi prevozil od Fare do Radencev (tja sem šel čez Hrvaško - Orlov Vidikovac - Brod Moravice - Brod na Kupi) in je res neprijetno predvsem zaradi ograje.


A kdo ve kašen je plan s to ograjo, to je res obupno videt. Pomaga verjetno pa nič, ker sem videl kar precej požaganih debel vrženih na ograjo. Jaz bi znorel, da imam tam parcelo.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

hr_natakar ::

PLAŽA SVETILNIK, IZOLA

"Najbolj slikovita in ikonična plaža v Izoli, z mestnim jedrom v ozadju, košatimi krošnjami borovcev in svetilnikom, postavljenim na točki, kjer se Izola najdlje razteza v Jadransko morje. Med sončenjem lahko opazujete neverjeten razgled, vse od strunjanskega Mesečevega zaliva, Trsta, Debelega rtiča do Kopra. Varen vstop v morje, senca dreves, travnik in morski vetrovi nudijo nepozabno kopalno izkušnjo. Kopalci, ki se radi namakajo v morju v večernih urah, lahko to počnejo pod slikovitimi sončnimi zahodi. V vetrovnih dneh se kopališče prelevi v odskočno točko za wind in kite surferje, ob pravi primorski burji pa se odpre čudovit pogled na Julijske Alpe."




Najbližje parkirišče se nahaja v bližini nekdanje tovarne Delamaris in je oddaljeno 10 minut hoje. Kopališče je urejeno in primerno za vse. Na voljo so: gostinski lokal, bar s sladoledom in pijačo, izposoja senčnikov in ležalnikov, otroško igrišče itd.
 null

null




Botanični park pri svetilniku
Z različnim rastjem bogati izolski parki so v vsakem letnem času prava paša za oči.





Razgledna točka: Višta Svetilnik
Razgledna točka se vam bo zagotovo vtisnila v spomin. Ob lepem vremenu se za svetilnikom odpre pogled na zasnežene Alpe, njihova lepota pa prav na tem mestu pride še posebej do izraza. Na najbolj slikoviti izolski plaži Svetilnik doživite nepozaben razgled - vse od strunjanskega Mesečevega zaliva, Trsta, Debelega rtiča pa do Kopra.
https://www.visitizola.com/map/plaza-sv...

enemon ::

hr_natakar je izjavil:

PLAŽA SVETILNIK, IZOLA

"Najbolj slikovita in ikonična plaža v Izoli, z mestnim jedrom v ozadju, košatimi krošnjami borovcev in svetilnikom, postavljenim na točki, kjer se Izola najdlje razteza v Jadransko morje. Med sončenjem lahko opazujete neverjeten razgled, vse od strunjanskega Mesečevega zaliva, Trsta, Debelega rtiča do Kopra. Varen vstop v morje, senca dreves, travnik in morski vetrovi nudijo nepozabno kopalno izkušnjo. Kopalci, ki se radi namakajo v morju v večernih urah, lahko to počnejo pod slikovitimi sončnimi zahodi. V vetrovnih dneh se kopališče prelevi v odskočno točko za wind in kite surferje, ob pravi primorski burji pa se odpre čudovit pogled na Julijske Alpe."




Najbližje parkirišče se nahaja v bližini nekdanje tovarne Delamaris in je oddaljeno 10 minut hoje. Kopališče je urejeno in primerno za vse. Na voljo so: gostinski lokal, bar s sladoledom in pijačo, izposoja senčnikov in ležalnikov, otroško igrišče itd.
 null

null




Botanični park pri svetilniku
Z različnim rastjem bogati izolski parki so v vsakem letnem času prava paša za oči.





Razgledna točka: Višta Svetilnik
Razgledna točka se vam bo zagotovo vtisnila v spomin. Ob lepem vremenu se za svetilnikom odpre pogled na zasnežene Alpe, njihova lepota pa prav na tem mestu pride še posebej do izraza. Na najbolj slikoviti izolski plaži Svetilnik doživite nepozaben razgled - vse od strunjanskega Mesečevega zaliva, Trsta, Debelega rtiča pa do Kopra.
https://www.visitizola.com/map/plaza-sv...


Lepo, ampak a ni tam dosti džankijev?

Drugače je pa lepa plaža tudi ob Expanoju pri Murski Soboti. Nekdanja gramoznica, katere del je preurejen v peščeno plažo. Prijetno topla in čista voda, možnost srfanja, supanja, jadranja in vožnje s kajakom. Ob jezeru velik fitnes na prostem, tudi s plezalnimi stenami, restavracija s teraso in igrala za otroke. Parkiranje brezplačno na urejenem parkirišču.

hr_natakar ::

 Bohinjsko jezero

Bohinjsko jezero



"Bohinjsko jezero med najčistejšimi evropskimi kopališči". "Evropski parlament je preverjal onesnaženost 21.000 evropskih kopališč in med tri najčistejša uvrstil Bohinjsko jezero." (Podatek iz leta 2017)
https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/tu...

"Evropski parlament je v svojem videu posebej izpostavil Bohinjsko jezero."
video rtvslo fb
https://ne-np.facebook.com/rtvslo.si/vi...



Spostujmo in ohranjajmo bohinjski biser. Cuvajmo naravo. Ce se tja odpravite z avtom, ga parkirajte na parkingu, ki je oddaljen od jezera. Zupan je mnenja, da je turistov prevec. Zdej sicer ne vem kako je v casu korone.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plavanje v morju (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
919434 (6055) solatko
»

Info glede slovenske obale, izola itd

Oddelek: Loža
184010 (2898) MIHAc27
»

Najlepsi koticek na slovenski obali?

Oddelek: Pomoč in nasveti
167139 (6261) Invictus
»

Plaža v Sloveniji - katera je dobra?

Oddelek: Loža
166843 (5884) xelo
»

plaže

Oddelek: Loža
285061 (4452) Ziga Dolhar

Več podobnih tem