Forum » Loža » Visoka precepljenost in učinek zaščite
Visoka precepljenost in učinek zaščite
Temo vidijo: vsi

feryz ::
No, če ECDC pričakujejo takšno število okužb, potem je na janezu, da naredi, da bo tako. V to niti ne bomo dvomili.
Sposobna vlada bo našla okužene ali pa jih pričarala.
Tudi mrtvim se da pripisati eno ali drugo. Dnevno umira par deset ljudi v Sloveniji. Nobenih ovir ni, da jih koroni pripišemo.
Sposobna vlada bo našla okužene ali pa jih pričarala.
Tudi mrtvim se da pripisati eno ali drugo. Dnevno umira par deset ljudi v Sloveniji. Nobenih ovir ni, da jih koroni pripišemo.

Slopek ::
@zmist. Jaz posnetek seveda gledam in mi ga ni treba iskati. Ti, ki čakaš, da ga poišče nekdo drug, ali objavi msm se moraš malo potruditi, ne jaz. Je pa to seveda prepovedana propaganda, zato ti svetujem, da raje pusti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Slopek ()

zmist ::
@zmist. Jaz posnetek seveda gledam in mi ga ni treba iskati. Ti, ki čakaš, da ga poišče nekdo drug, ali objavi msm se moraš malo potruditi, ne jaz. Je pa to seveda prepovedana propaganda, zato ti svetujem, da raje pusti.
A ves kako zelo me ne zanima?

Se ti zapoj zraven:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmist ()

Slopek ::
Ti kar veselo klikaj in si poj. Res me ne zanima. Je pa lepo od tebe, da si odgovoren in si se cepil. Lepo so te naučili. Imaš pa nekaj prav. To, da si cepljen, je vse kar te mora zanimati, zato se le izobrazi kaj imaš zdaj v sebi. Verjamem, da ti osebni zdravnik tega ne bo znal povedati, zato bi mene ne samo zanimalo, ampak tudi skrbelo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Slopek ()

belimato ::
V avgustu bo Fafangel tako ali drugače pocepil še tiste med. sestre, ki jih do sedaj še ni

Boomers got the vaaaax.... la la la la... antivaxerji got the finger (in to je vse kar ima Slopek v sebi)... la la la la...
Zgodovina sprememb…

Goran's Blog ::
Število okužb sploh ne igra vloge.
Ko bodo začeli gledati število hospitalizacij potem bomo na pravi poti.
Ko bodo začeli gledati število hospitalizacij potem bomo na pravi poti.

Mato989 ::
ECDC pričakuje, da bodo v tednu, ki se bo končal 1. avgusta, odkrili po 420 okužb z novim koronavirusom na 100.000 ljudi. Prejšnji teden jih je bilo sicer 90 na 100.000 ljudi, piše v tedenskem poročilu. V tednu po 1. avgustu ECDC pričakuje po 620 okužb na 100.000 prebivalcev.
Pričakovan porast števila okužb povezujejo z zelo nalezljivo različico delta in s sproščanjem ukrepov. Poleg tega pričakujejo tudi več hospitalizacij in smrti, vendar bo to število naraščalo počasneje predvsem zaradi cepljenja, so prepričani pri ECDC-ju.
Evropski center napoveduje porast števila okužb v 20 državah in število smrti v devetih, med drugim v Grčiji, Litvi, na Nizozemskem, Portugalskem in v Sloveniji.
V večini držav so opazili največji porast števila okužb pri mlajših, starih od 15 do 24 let, pri starejših od 65 let pa je porast števila okužb majhna.
Osnovna težava v celi zgodbi je sledeča:
1. Če si OKUŽEN nisi tudi BOLAN to ni ENAKO... Se vi zavedate da je like 85% populacije OKUŽENIH s HERPESOM... Še enkrat OKUŽBA ki jo zazna PCR NI ENAKO BOLEZNI
2. PCR test je sam ustvarjalec povedal da je namenjen za znanstvene preglede virusov in da je neumnost ga uporabljat za določanje kdo je ZDRAV glede nekega virusa ali NE
3. Celoten odziv in paničarjenje ustvarja ogromno ljudi ki so apriori proti
4. Nedoslednost ljudi ki bi jim NAJ zaupali prebija vse meje normalnega (Krekova bluzenja da krivulja pada ampak oni vidijo rast je le diamant meseca debilnih izjav kvazi strokovnjakov)
5. WHO raziskave o smrtnosti so tako nizke da je resnično NERAZUMLJIVO zakaj bi se tega virusa bali tudi 50% tega kot se dela panike... gnjavljenje populacije z nečim kar jim je manj nevarno kot če grejo na kolo za lajf je pač najmanj perverzno če ne kar kontra produktivno
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Ahh, daj no nehaj zmist. Lahko nehaš foušijo zganjati. Imate par sto tisoč odmerkov šusov na lagerju.
Vem, da te resnično skrbi, ampak jeseni boš lahko dobil novo dozo, ne skrbi. Res jih je dovolj na voljo. Vseh firm, barv in oblik.
Lahko pa se takoj prijaviš, da boš bolj mirno spal.
Vem, da te resnično skrbi, ampak jeseni boš lahko dobil novo dozo, ne skrbi. Res jih je dovolj na voljo. Vseh firm, barv in oblik.

Ahh, daj no nehaj zmist. Lahko nehaš foušijo zganjati. Imate par sto tisoč odmerkov šusov na lagerju.
Bom pa se tretji shot dobil, in?

"You in the parking lot eating by the trash right
We in the booth reading menus with the flashlight"
la la la la....
Zgodovina sprememb…

energetik ::
Januarja je bila podana ocena, da je pri nas prebolelo že 600k ljudiVerjetno se je dosti od teh ~600k prebolelih tudi cepilo. Tako da obe cifri ne moreš skupaj sešteti, dejanska cifra imunih je manjša. Koliko manjša, pa verjetno noben ne ve. Mi je pa zanimivo, da je krivulja cepljenj na dan kar malce spet skočila, ko so mulci prišli iz Španije. Folk je hitro začel stiskat pred delto. Ne dvomim, da bodo ob pojavu eksponentne krivulje jeseni pred cepilnimi centri kar hitro kolone...
VErjetno jih je še kakih 300k več od takrat do sedaj. Pa če je 800k cepljenih smo že blizu.
Po tem takem res ne bo več panike.
Mislim da bi lahko pri tistem PCT pogojih v prebolevnike šteli VSE ki so kadarkoli preboleli.

Ampak veš v čem je problem? Da boste tudi s tretjo, četrto, peto ... dozo, veliko manj svobodni, kot jaz brez njih.Ahh, daj no nehaj zmist. Lahko nehaš foušijo zganjati. Imate par sto tisoč odmerkov šusov na lagerju.
la la la la....
Ko ste se vsi drli, da niti v sosednji blok ne smete, sem se jaz fijakal po celi Evropi. In danes ni popolnoma nič drugače. Tudi jutri ne bo.
Meje so namreč v glavah. In temu nobeno cepivo ne nuca.

Ampak veš v čem je problem? Da boste tudi s tretjo, četrto, peto ... dozo, veliko manj svobodni, kot jaz brez njih.Ahh, daj no nehaj zmist. Lahko nehaš foušijo zganjati. Imate par sto tisoč odmerkov šusov na lagerju.
la la la la....
Ko ste se vsi drli, da niti v sosednji blok ne smete, sem se jaz fijakal po celi Evropi. In danes ni popolnoma nič drugače. Tudi jutri ne bo.
Meje so namreč v glavah. In temu nobeno cepivo ne nuca.
Seveda seveda, karkoli ti reces... raje zapoj zraven:
Zgodovina sprememb…

Mato989 ::
Januarja je bila podana ocena, da je pri nas prebolelo že 600k ljudiVerjetno se je dosti od teh ~600k prebolelih tudi cepilo. Tako da obe cifri ne moreš skupaj sešteti, dejanska cifra imunih je manjša. Koliko manjša, pa verjetno noben ne ve. Mi je pa zanimivo, da je krivulja cepljenj na dan kar malce spet skočila, ko so mulci prišli iz Španije. Folk je hitro začel stiskat pred delto. Ne dvomim, da bodo ob pojavu eksponentne krivulje jeseni pred cepilnimi centri kar hitro kolone...
VErjetno jih je še kakih 300k več od takrat do sedaj. Pa če je 800k cepljenih smo že blizu.
Po tem takem res ne bo več panike.
Mislim da bi lahko pri tistem PCT pogojih v prebolevnike šteli VSE ki so kadarkoli preboleli.![]()
Mah dvomim... večinoma so se cepili paničarji ki niso preboleli in so bili doma zaprti...
Ampak če je do januarja bilo prebolelih 600k, in če je res da je asimptomatskih najmanj 60% po nekaterih ocenah pa kar 80% potem lahko mirno zaključimo da je od januarja do danes prebolelo še vsaj 5x toliko kot je skupna cifra okuženih od takrat...
Torej smo pri skoraj 50% prebolevnikov pa tudi če so tu not vsi cepljeni pa zdaj se folk prekožuje masovno ko sploh ne veš da je kaj s tabo, skratka... do zime bomo v tem tempu na 70%...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!

DarwiN ::
Me samo mimgrede na hitro zanima, kaj antivaxxerji porečete na vsa ta poročila, da je po novem ~99% smrti med tistimi, ki niso bili cepljeni?
Res me zanima.
1. Rečete fake news, nebom nasedel in gremo dalje.
2. Whataboutism
3. Alternativna dejstva. Imate morda kak nepotrjen primer iz vukojebine, kjer je domnevno slika ravno obratna in krepne 99% cepljenih, necepljenim pa ni nič? :D
4. Pa kaj potem. Pijem pivo, jebe mi se živo!
5. Kakšna druga teorija zarote? Ogromno trumptardov je denimo prepričanih, da bo samo zaradi cepiva v bližnji prihodnosti umrla vsaj milijarda ljudi, oz. teorije v tem smislu.
Res me zanima.
2. Whataboutism
3. Alternativna dejstva. Imate morda kak nepotrjen primer iz vukojebine, kjer je domnevno slika ravno obratna in krepne 99% cepljenih, necepljenim pa ni nič? :D
5. Kakšna druga teorija zarote? Ogromno trumptardov je denimo prepričanih, da bo samo zaradi cepiva v bližnji prihodnosti umrla vsaj milijarda ljudi, oz. teorije v tem smislu.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()

zmaugy ::
Evo, tole je precej vzpodbudno:
https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane neumnosti.
Trenutno je največji delež okuženih v starostni skupini od 15 do 24 let. V višjih starostnih skupinah, kjer je delež precepljenih največji, je število okuženih po besedah Čakš Jager zelo majhno. "Med stanovalci DSO-jev in drugimi starejšimi prebivalci se posamezni primeri okužbe pojavljajo predvsem pri tistih, ki niso cepljeni, zbolevajo pa tudi tisti, ki so imunsko oslabljeni. Vendar ti poteki bolezni v praktično vseh primerih ne predstavljajo neposrednega ogrožanja zdravja teh ljudi," je dejala.
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane neumnosti.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()

Trenutno je največji delež okuženih v starostni skupini od 15 do 24 let. V višjih starostnih skupinah, kjer je delež precepljenih največji, je število okuženih po besedah Čakš Jager zelo majhno. "Med stanovalci DSO-jev in drugimi starejšimi prebivalci se posamezni primeri okužbe pojavljajo predvsem pri tistih, ki niso cepljeni, zbolevajo pa tudi tisti, ki so imunsko oslabljeni. Vendar ti poteki bolezni v praktično vseh primerih ne predstavljajo neposrednega ogrožanja zdravja teh ljudi," je dejala.
No evo, pa bo pesmica se preroska...
la la la la.... boomers got the vax... la la la...
Zgodovina sprememb…

HappyPills ::
Razblinjanje nekaterih anticepliskih mitov. Veselim se konstruktivnih komentarjev, kajti nihče ni vseveden. Ampak se pa zavedam, da imajo takšne objave visok potencial za ustvarjanje stresa in nelagodja pri "prebujenih" posameznikih. ?
1. Razlog za hitrejše mutacije virusa niso cepiva. Virus je kar lepo in veselo mutiral že pred prihodom cepiv. Razlog za hitrejše mutacije je število obolelih v katerih se virus razmnožuje. Več kot je teh, več je mutacij. To je evolucija.
2. Da, cepljenje ustvarja t.i. selekcijski pritisk na virus. Kadar imuniziraš veliko oseb zoper eno ali več različic virusa jim otežiš razmnoževanje in s tem poskrbiš za to, da sčasoma prevzamejo nadvlado tiste različice, kjer efekt cepiva ni tako uspešen ali pa celo sploh nima več efekta (t.i. escape variante). Ampak ta efekt ni omejen na cepljenje. Zato vam dajem primer iz Manausa, kjer se je vse kar bom navedel zgodilo leta 2020 pred cepljenjem. Virus Sars-Cov2 se je brez ukrepanja tako hitro razširil, da je po prvem valu nastala začetna "čredna imunost" (na prvotne različice)z Sočasno je v celotni Braziliji nastal velikanski bazen za mutacije, kjer je virus tej čredni imunosti iz Manausa lahko pobegnil. In točno to se je zgodilo. Virus je mutiral tako hitro, da je v roku nekaj mesecev nastala različica, ki je imunosti na prejšnje različice v večji meri ušla in prišlo je do več zaporednih valov covida19, med drugim tudi v Manausu. Lokalna čredna imunost tega ni uspela ustaviti, ker ni bila dovolj dobra in ker je virus v veliki brazilski populaciji prehitro mutiral mimo njenega efekta. Dodaten razlog za slabšo imunost posameznikov pa leži v samem covidu19. Pri covidu se dokazano oslabi imunski odziv in s tem kvaliteta in število protiteles. Nekateri ljudje sploh ne proizvedejo titrov dolgotrajnih IgG protiteles temveč zgolj T celični spomin, ki pa ni vedno dolgotrajen. Zato prilagojena različica virusa sčasoma obide to imunost. Poanta je torej, da ne rabite cepiv, da ustvarite močan selekcijski pritisk s pomočjo katerega bi virus mutiral mimo obstoječe imunosti.
3. Cepljenje ima veliko prednost v tem, da poteka v neokuženem človeku. Brez okužbe, ki bi oslabila imunski odziv (kar je zlasti pomembno pri starejšem delu populacije in kroničnih bolnikih), je imunski odziv po dveh dozah dodatno okrepljen z močnim T in B celičnim odzivom in tudi visokimi titri IgG protiteles. S tem se ustvari zid preko katerega se virus dosti težje širi, kar posledično bistveno zniža število obolelih. In to zniža virusu potencial za hitre mutacije. Seveda se s tem ustvari tudi selekcijski pritisk na virus, ki ga sili v to, da bo slej kot prej mutiral v obliko, ki bo bolj uspešna tudi pri cepljenih posameznikih, ampak ker smo znižali število obolelih in prenašalcev smo bistveno znižali tempo teh mutacij in imamo zato dlje časa, da se odzovemo na te spremembe. Nenazadnje je na vidiku tudi antiviralna terapija, ki bo sčasoma nadomestila potrebo po množičnem cepljenju. Ampak nismo še tam.
4. Trditev, da je rezultat cepljenja pri mRNA cepivih kaj bistveno drugačen od vektorskih cepiv je neumnost. Na koncu vsakega cepljenja je izdelava spike proteina v sami človeški celici. Imunski sistem si ga do podrobnosti ogleda in proizvede protiukrepe. To je to. Razlika je samo v tem kako se pride do spike beljakovine. Vektorska cepiva: DNK zapis za spike gre z adenovirusom v celico, nato ob delitvi celice v jedro, kjer se prevede v mRNA in nato se iz nje v citoplazmi na ribosomih prebere in izdela se spike. mRNA cepiva: sintetična mRNA gre v nanolipidnem ovoju direktno v celico, kjer jo preberejo ribosomi in izdelajo spike. Imunski sistem pa dela enako neglede na to kje dobi ta spike. Ali preko cepiv ali pa ko ga sreča ob okužbi. In ZATO je možna primerjava cepiv.
Nenazadnje pa so nam anticeplici dolžni pojasniti zakaj naj sledimo logiki, ki bi dokazano privedla do miljonov smrti in ogromno človeškega trpljenja. Kje je tu morala? Podatki so jasni: Cepljenje je rešilo ogromno življenj. In opuščanje cepljenja bi bil zločin zoper človeštvo.
Problem tega zapisa je da gs antivexxer ne bo prebral. Prevec tehnicno in dobro razlozeno.

stara mama ::
Me samo mimgrede na hitro zanima, kaj antivaxxerji porečete na vsa ta poročila, da je po novem ~99% smrti med tistimi, ki niso bili cepljeni?
Nisem antiwaxer (pravzaprav intenzivno skušam bit neopredeljen, vidim dobro v obojem), ti pa komot odgovorim:
Če misliš enačit vse seve skupaj, lansko leto ob bolj nevarnih (in manj nalezljivih) še ni bilo cepiva. Zdaj pa je bolj nalezljiv (in priročno pozabljeno reči - manj nevaren) obstaja skupaj s cepivom.
Tak za info, največja laž na svetu je statistika. Sploh če temelji (delno ali pa celo v večini) na nezanesljivih virih.
Garbage in, garbage out, pa zvečer pred TV lepo na pladenj. Dober tek :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()

c3p0 ::

HappyPills je izjavil:
Razblinjanje nekaterih anticepliskih mitov. Veselim se konstruktivnih komentarjev, kajti nihče ni vseveden. Ampak se pa zavedam, da imajo takšne objave visok potencial za ustvarjanje stresa in nelagodja pri "prebujenih" posameznikih. ?
1. Razlog za hitrejše mutacije virusa niso cepiva. Virus je kar lepo in veselo mutiral že pred prihodom cepiv. Razlog za hitrejše mutacije je število obolelih v katerih se virus razmnožuje. Več kot je teh, več je mutacij. To je evolucija.
2. Da, cepljenje ustvarja t.i. selekcijski pritisk na virus. Kadar imuniziraš veliko oseb zoper eno ali več različic virusa jim otežiš razmnoževanje in s tem poskrbiš za to, da sčasoma prevzamejo nadvlado tiste različice, kjer efekt cepiva ni tako uspešen ali pa celo sploh nima več efekta (t.i. escape variante). Ampak ta efekt ni omejen na cepljenje. Zato vam dajem primer iz Manausa, kjer se je vse kar bom navedel zgodilo leta 2020 pred cepljenjem. Virus Sars-Cov2 se je brez ukrepanja tako hitro razširil, da je po prvem valu nastala začetna "čredna imunost" (na prvotne različice)z Sočasno je v celotni Braziliji nastal velikanski bazen za mutacije, kjer je virus tej čredni imunosti iz Manausa lahko pobegnil. In točno to se je zgodilo. Virus je mutiral tako hitro, da je v roku nekaj mesecev nastala različica, ki je imunosti na prejšnje različice v večji meri ušla in prišlo je do več zaporednih valov covida19, med drugim tudi v Manausu. Lokalna čredna imunost tega ni uspela ustaviti, ker ni bila dovolj dobra in ker je virus v veliki brazilski populaciji prehitro mutiral mimo njenega efekta. Dodaten razlog za slabšo imunost posameznikov pa leži v samem covidu19. Pri covidu se dokazano oslabi imunski odziv in s tem kvaliteta in število protiteles. Nekateri ljudje sploh ne proizvedejo titrov dolgotrajnih IgG protiteles temveč zgolj T celični spomin, ki pa ni vedno dolgotrajen. Zato prilagojena različica virusa sčasoma obide to imunost. Poanta je torej, da ne rabite cepiv, da ustvarite močan selekcijski pritisk s pomočjo katerega bi virus mutiral mimo obstoječe imunosti.
3. Cepljenje ima veliko prednost v tem, da poteka v neokuženem človeku. Brez okužbe, ki bi oslabila imunski odziv (kar je zlasti pomembno pri starejšem delu populacije in kroničnih bolnikih), je imunski odziv po dveh dozah dodatno okrepljen z močnim T in B celičnim odzivom in tudi visokimi titri IgG protiteles. S tem se ustvari zid preko katerega se virus dosti težje širi, kar posledično bistveno zniža število obolelih. In to zniža virusu potencial za hitre mutacije. Seveda se s tem ustvari tudi selekcijski pritisk na virus, ki ga sili v to, da bo slej kot prej mutiral v obliko, ki bo bolj uspešna tudi pri cepljenih posameznikih, ampak ker smo znižali število obolelih in prenašalcev smo bistveno znižali tempo teh mutacij in imamo zato dlje časa, da se odzovemo na te spremembe. Nenazadnje je na vidiku tudi antiviralna terapija, ki bo sčasoma nadomestila potrebo po množičnem cepljenju. Ampak nismo še tam.
4. Trditev, da je rezultat cepljenja pri mRNA cepivih kaj bistveno drugačen od vektorskih cepiv je neumnost. Na koncu vsakega cepljenja je izdelava spike proteina v sami človeški celici. Imunski sistem si ga do podrobnosti ogleda in proizvede protiukrepe. To je to. Razlika je samo v tem kako se pride do spike beljakovine. Vektorska cepiva: DNK zapis za spike gre z adenovirusom v celico, nato ob delitvi celice v jedro, kjer se prevede v mRNA in nato se iz nje v citoplazmi na ribosomih prebere in izdela se spike. mRNA cepiva: sintetična mRNA gre v nanolipidnem ovoju direktno v celico, kjer jo preberejo ribosomi in izdelajo spike. Imunski sistem pa dela enako neglede na to kje dobi ta spike. Ali preko cepiv ali pa ko ga sreča ob okužbi. In ZATO je možna primerjava cepiv.
Nenazadnje pa so nam anticeplici dolžni pojasniti zakaj naj sledimo logiki, ki bi dokazano privedla do miljonov smrti in ogromno človeškega trpljenja. Kje je tu morala? Podatki so jasni: Cepljenje je rešilo ogromno življenj. In opuščanje cepljenja bi bil zločin zoper človeštvo.
Problem tega zapisa je da gs antivexxer ne bo prebral. Prevec tehnicno in dobro razlozeno.
Problema tega zapisa ni. Problem so antivaxxerji, ki so preneumni, da bi ga razumeli. In potem sirijo tisto kar razumejo. Teorije zarote. In ker fasejo inferorni kompleks, ko izpadejo neumni, se teh teorij zarot se bolj oklepajo. Tako, da pravzaprav nic ne bo pomagalo, lahko se jim pa smejimo in jim mahamo pozimi skozi okna lokala kamor ne smejo.
Zgodovina sprememb…

"Med stanovalci DSO-jev in drugimi starejšimi prebivalci se posamezni primeri okužbe pojavljajo predvsem pri tistih, ki niso cepljeni, zbolevajo pa tudi tisti, ki so imunsko oslabljeni. Vendar ti poteki bolezni v praktično vseh primerih ne predstavljajo neposrednega ogrožanja zdravja teh ljudi," je dejala.Kar svoj tekst preberi, da ti ga ne bom jaz podtikal. O strašnem virusu.

"Med stanovalci DSO-jev in drugimi starejšimi prebivalci se posamezni primeri okužbe pojavljajo predvsem pri tistih, ki niso cepljeni, zbolevajo pa tudi tisti, ki so imunsko oslabljeni. Vendar ti poteki bolezni v praktično vseh primerih ne predstavljajo neposrednega ogrožanja zdravja teh ljudi," je dejala.Kar svoj tekst preberi, da ti ga ne bom jaz podtikal. O strašnem virusu.
Kaj pa tisti del, da v glavnem zbolevajo necepljeni? Ah, kaj bi to, ane? Čez dve strani boš pa ti ali pa kakšen tvoj kamerad pisal, da največ zbolevajo cepljeni.
Cel antivaxx ni vreden, da se ga posluša, zato tudi ti lahko greš na med.over.net.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.

FoxKnox ::
https://www.24ur.com/novice/slovenija/m...
A vi veste zakaj se teh 134
okuženih maturantov in njihovih 400+ rizičnih stikov lahko prosto gibljejo po območju celotne Slovenije ?
Zato ker jim je bila s strani Nijz predlagana karantena in ne odrejena !!
Zakaj ? Zato ker smo v mirnem času in ne v obdobju razglašene epidemije in se vsak lahko giblje kjer mu jeb...o paše.
Zato pa bomo vsi skupaj zaradi tega še dooooolgo nosili ta robec preko nosa kamorkoli bomo šli, eni se bodo pa še naprej antivaxersko mangupirali.
okuženih maturantov in njihovih 400+ rizičnih stikov lahko prosto gibljejo po območju celotne Slovenije ?
Zakaj ? Zato ker smo v mirnem času in ne v obdobju razglašene epidemije in se vsak lahko giblje kjer mu jeb...o paše.
Zato pa bomo vsi skupaj zaradi tega še dooooolgo nosili ta robec preko nosa kamorkoli bomo šli, eni se bodo pa še naprej antivaxersko mangupirali.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FoxKnox ()

... kar pa ni tako slabo, tisti, ki smo cepljeni se ne sekiramo prav dosti, tisti, ki pa niso se bojo morda lahko sami prepricali, da covid ni gripa. Mogoce bo se kaksen feryz lahko hropel na respiratorju, pa bo povedal kako je bilo lustno.
Sicer pa pocakaj na prihod slovenske migracije na hrvasko obalo. To bo se lustno...
Zgodovina sprememb…

dreknapalci ::

dreknapalci je izjavil:
zanimivo branje:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/lau...
Pa Lauc ni kar ena oseba ;-)
Seveda, da ne. Lani je pomagal ustvarjati utvaro, da je hrvaska varna drzava zato, da so lahko sluzili od turizma, nazaj v slovenijo pa nosili covid. Karkoli pride med turisticno sezono iz hrvaske je tipicno laz za povecanje obiska.
Zgodovina sprememb…

kotanyi ::
Problema tega zapisa ni. Problem so antivaxxerji, ki so preneumni, da bi ga razumeli. In potem sirijo tisto kar razumejo. Teorije zarote. In ker fasejo inferorni kompleks, ko izpadejo neumni, se teh teorij zarot se bolj oklepajo. Tako, da pravzaprav nic ne bo pomagalo, lahko se jim pa smejimo in jim mahamo pozimi skozi okna lokala kamor ne smejo.
Kar je seveda tudi malce neumestno. Sicer je Gambino zadevo super povzel in se z vsem zapisanim popolnoma strinjam. Sem prebolel in sem cepljen in mislim, da je cepljenje edina racionalna odločitev ki jo lahko sprejme posameznik.
AMPAK, trmarjenje z ukrepi in omejevanje pravic posameznika v nedogled po mojem mnenju dela precej večjo škodo družbi kot pa anticepilci. Cepljenje mora ostati svobodna odločitev vsakega posameznika ker gre pač za temeljno pravico posameznika da sam odloča o tem kaj bo šlo v njegovo telo. Tudi prisila z plačljivimi testi se mi v luči tega zdi povsem neumestna, saj je država tista ki pogojuje dostop do storitev s testi, zato mora zagotoviti enake možnosti dostopa vsem državljanom. Pogojevanje s finančnim stanjem posameznika temu ne ustreza in glede tega definitivno lahko pričakujemo (upravičene) tožbe ker (zopet) glavni čelavi ni dobro premislil preden je bleknil bedarijo.
Kar se mene tiče, je že par mesecev nazaj prišel čas, ko bi morali nehat srat z omejitvami ker število hospitalizacij preprosto ni dovolj visoko da bi jih opravičevalo. Obenem zaradi efekta cepiv (glede na US dato) tudi nikakor ne kaže, da bi število hospitalizacij lahko eksplodiralo tako kot lani jeseni. Možnost za zaščito ima vsak posameznik, če jih ne izkoristi je to njegov problem. Prisilno in nesposobno ujčkanje države se je vleklo dovolj časa in naredilo preveč škode da bi ga lahko opravičevali v nedogled.
Torej, ukinit PCT in večino, če ne vse omejitve ter se fokusirat samo na stanje v bolnicah. Če necepljeni umirajo, njihov problem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kotanyi ()

Kotanyi kaj pa ti ki se ne smejo cepit ter otroci? Te pac antivexxersko prekuzimo pa komur rata rata?
Jaz osebno sem za ta pristop ce ufuramo osbno odgovornost. Zakonodaja je sprejeta in je precej jasna. Ok se pac ne cepis ampak ce kdo zaradi tebe zboli in umre je to pac 8 let lockdowna. Tapravega. Drugece pa seklm ostronproti nasilnemu prekuzevanju. Ker to je isto kot nasilno cepljenje.
Jaz osebno sem za ta pristop ce ufuramo osbno odgovornost. Zakonodaja je sprejeta in je precej jasna. Ok se pac ne cepis ampak ce kdo zaradi tebe zboli in umre je to pac 8 let lockdowna. Tapravega. Drugece pa seklm ostronproti nasilnemu prekuzevanju. Ker to je isto kot nasilno cepljenje.

energetik ::
Kaj pa tisti del, da v glavnem zbolevajo necepljeni? Ah, kaj bi to, ane? Čez dve strani boš pa ti ali pa kakšen tvoj kamerad pisal, da največ zbolevajo cepljeni.Ta zadeva mi je najbolj zabavna, ko anticepilci pravijo, da je vedno večji % hospitaliziranih cepljenih. Kljub temu da jih je hosp. v absolutnem znesku N-krat manj kot bi bi jih bilo sicer. No šit, koliko bi bilo cepljenih hospitaliziranih, če bi se cepilo 100% prebivalcev, pri tem da vemo da so cepiva učinkovita < 100%? Matematika res ni močna stran takih osebkov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()

HappyPills je izjavil:
Kotanyi kaj pa ti ki se ne smejo cepit ter otroci? Te pac antivexxersko prekuzimo pa komur rata rata?
Mah 8 let lockdowna je brezveze... bomo imeli se dodatne stroske z njimi. 8 let druzbeno koristnega dela popoldne in cez vikende se precej bolje slisi. Da bojo ugotovili, da so del druzbe in da ni tako slabo narediti malenkost kot je cepljenje, da gre celotni druzbi bolje.
Zgodovina sprememb…

HappyPills je izjavil:
Kotanyi kaj pa ti ki se ne smejo cepit ter otroci?
Glede teh ki se ne smejo cepiti, veš kakšen je ta delež, sploh med ogroženejšimi skupinami (nad 50 let)? Presneto presneto majhen.
Glede otrok - po znanih podatkih iz Amerike virus njim preprosto ni dovolj nevaren da bi opravičeval ukrepe. V US je zbolelo 4 miljone otrok (14%), delež hospitalizacij pa je bil okoli 1%. Število smrti je bilo tako zelo majhno (0.01%), da je težko zagovarjat ukrepe samo zaradi tega.
Virus je pač primarno nevaren starejši populaciji, ki bi morala biti že zdavnaj precepljena. Če ni, well, that's on them (us).
[EDIT] Link
Zgodovina sprememb…

Ok torej bi zrtvoval nekje 40 otrok v Sloveniji plus se nekaj dodatnih ki se ne smejo cepit. Plus par 1000 starih. Zato da se folku ni treba cepit.

.. kar pa ni tako slabo, tisti, ki smo cepljeni se ne sekiramo prav dosti, tisti, ki pa niso se bojo morda lahko sami prepricali, da covid ni gripa. Mogoce bo se kaksen feryz lahko hropel na respiratorju, pa bo povedal kako je bilo lustno....Sanja svinja kukuruz. Fery je požrl virusa več, kot si je možno predstavljati.
Mulca sta cel teden rinila vame s povišano temperaturo, naša pa me je 14 dni tuširala z njim vse noči.
Če že zanemarim dnevne stike, ki obsegajo skupne obede, skupno ležanje na kavču, skupno učenjw za mizo in podobno, je nočne malo težje. Ko cele noči nekdo kašlja vate z razdalje par centimetrov, da se cel moker zbudiš. Korone pa vseeno od nikjer.

HappyPills je izjavil:
Ok torej bi zrtvoval nekje 40 otrok v Sloveniji plus se nekaj dodatnih ki se ne smejo cepit. Plus par 1000 starih. Zato da se folku ni treba cepit.
40? 4 bi bila visoka številka. Kar preveri SLO statistiko covid smrti po starostnih skupinah.
Cost benefit ukrepov pa je žal trebzvajat, kakor brezsrcno se to že pač sliši. Oziroma poglej drugače - tudi TEŠ 6 ne zapremo, pa prepovemo vseh cigaret ter alkohola zaradi par 1000 smrti letno. Lives be damned, pa bi bilo morda celo racionalno. Tako pač je.
Zgodovina sprememb…

multivac ::
V Angliji je že več cepljenih v bolnicah kot necepljenih, Izrael podobno, shit is going real, cepivo je neumnost ne brani proti ničemer
Prosim, ne nabijaj.
Recent data suggests that the vaccination programme has reduced hospital admissions and deaths, with a fewer than one in 1,000 infections now estimated to result in death - compared with one in 60 during last winter.Chief Medical Officer Chris Whitty has said that while current hospitalisation rates were "not trivial" and are rising, they are "way below" those of Autumn and Spring of last year and this year.
https://www.bbc.com/news/uk-51768274
Cepljeni vs necepljeni pa je verjetno zgolj še ena vaša laž. Saj je zaenkrat ugotovljeno, da cepljeni vglavnem ne potrebujejo hospitalizacije in prebolijo zadevo doma, če se že okužijo (kar pa je majhen promil zaenkrat)
Neprimerna primerjava. Se bo pozimi vidilo zares.
Pa poleg tega, še vedno lahko kuhajo številke. 28 dni po pozitivnem testu.

Ah ja the economy. No statistika pravi da je bili v 26 otrok zaradi covida sprejetih na pediatricno s kawasakijevim sindromom. Verjetni jih se ene 2x toliko lahko pricakujemo po tvojem modelu. Zacutil sem tudo da si v taboru ce ni mrtev je ziv in ni panike. Se en ki bi mu blo vseeno ce se mu odreze noge dokler ostane ziv.
Na sreco druzba ni v rokah takih kot si ti ki clovesko zivljenje gledajo zgolj skozi €. Kolko pa je vredno tvoje zivljenje?
Na sreco druzba ni v rokah takih kot si ti ki clovesko zivljenje gledajo zgolj skozi €. Kolko pa je vredno tvoje zivljenje?

1. Kako so zares definirali različice, ne vemo. Koliko odstopanja smatrajo kot "nova različica".
Kot drugo, cepljeni, ki ne sterilizirajo virusa so tovarna različic. Virus se prilagodi na družino antigenov, povzročenih od cepiv.
Necepljeni ne izvajamo evolucijskega pritiska na virus. Virus v necepljenih kvečjemu lahko najde neko povsem novo avenijo napada, ampak to lahko tudi pri cepljenih. Necepljeni ne bomo vedno "necepljeni" prvič ko dobimo virus notri in nas ne ubije, smo imuni z 40x boljšo imunostjo kot vi cepljeni. Skratka naravno prekuženi so bistveno boljši zid za razmnoževanje virusa.
Virus je endemičen in če cepimo celotno globalno populacijo istočano se ga ne bomo rešili.
2. Neko bullšit špekuliranje. Praktično vsi se počasi strinjajo, da je naravna imunost boljša imunost kot cepljena. Tudi praksa že to skoraj nedvoumno kaže.
Če pa je virus tako "napreden" da obide vse, potem tudi cepiva niso rešitev.
3. Praksa kaže, da cepiva še zdaleč niso dovolj uspešna pri zajezitvi virusa. Če je virus tako kužen potem enostavno ni pogoja, da ga boš zajezil. Nenazadnje virus mutira hitreje, kot uspemo producirati cepiva.
Kot drugo prekužba za večji del populacije ni nevarna, še posebej s temi zredčenimi oblikami, ki so evolvirale. Beri: delta
4. Vektorska in mRNA cepiva so praktično ista iz tega vidika. Obe sproducirata le košček genoma, ki ga lahko imunski sistem zazna.
Klasična IV cepiva so kvečjemu boljša, četudi morda kanček bolj rizična v teoriji. A v praksi kaže, da to proizvajanje lastnih spike proteinov je katastrofa.
Kdo govori o opuščanju cepiv??
Skratka poskusil si nek znanstveni argument, prišel pa komaj do polovice, če že.
Ne se delat preveč pametnega, pa prosim ne delat zastonj reklamo za te firme, Vsaj prosi za plačilo če že.

sbawe64 ::
Kaj pa tisti del, da v glavnem zbolevajo necepljeni? Ah, kaj bi to, ane? Čez dve strani boš pa ti ali pa kakšen tvoj kamerad pisal, da največ zbolevajo cepljeni.Ta zadeva mi je najbolj zabavna, ko anticepilci pravijo, da je vedno večji % hospitaliziranih cepljenih. Kljub temu da jih je hosp. v absolutnem znesku N-krat manj kot bi bi jih bilo sicer. No šit, koliko bi bilo cepljenih hospitaliziranih, če bi se cepilo 100% prebivalcev, pri tem da vemo da so cepiva učinkovita < 100%? Matematika res ni močna stran takih osebkov.
Unvaccinated people in the UK
17,5881 new daily symptomatic cases of COVID on average (based on PCR test data)
Last week it was 22,638 (down 22%) Suggesting that the wave in the unvaccinated population has now peaked in the UK.
Vaccinated people in the UK
15,537 new daily symptomatic cases in partly or fully vaccinated
Last week it was 11,084 (up 40%)
With cases in the vaccinated group continuing to rise, the number of new cases in the vaccinated population is set to overtake the unvaccinated in the coming days.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()

ECDC pričakuje, da bodo v tednu, ki se bo končal 1. avgusta, odkrili po 420 okužb z novim koronavirusom na 100.000 ljudi. Prejšnji teden jih je bilo sicer 90 na 100.000 ljudi, piše v tedenskem poročilu. V tednu po 1. avgustu ECDC pričakuje po 620 okužb na 100.000 prebivalcev.
Pričakovan porast števila okužb povezujejo z zelo nalezljivo različico delta in s sproščanjem ukrepov. Poleg tega pričakujejo tudi več hospitalizacij in smrti, vendar bo to število naraščalo počasneje predvsem zaradi cepljenja, so prepričani pri ECDC-ju.
Evropski center napoveduje porast števila okužb v 20 državah in število smrti v devetih, med drugim v Grčiji, Litvi, na Nizozemskem, Portugalskem in v Sloveniji.
V večini držav so opazili največji porast števila okužb pri mlajših, starih od 15 do 24 let, pri starejših od 65 let pa je porast števila okužb majhna.
Testiranje mladih necepljenih pri 40 ciklih avtomatsko privede do večjega števila kot testiranje starejših cepljenih pri 28 ciklih.
Pravim, enostavno je kuhati številke v tej pandemiji.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: zmaugy ()

sbawe64 ::
multivac
Pri necepljenih mu ni treba iskati novega vektorja napada, torej zaradi njih ne mutira.
Pri cepljenih pa preživi samo najbolj infektivna in zvita verzija virusa ter se širi naprej na vse.
Virus v necepljenih kvečjemu lahko najde neko povsem novo avenijo napada, ampak to lahko tudi pri cepljenih.
Pri necepljenih mu ni treba iskati novega vektorja napada, torej zaradi njih ne mutira.
Pri cepljenih pa preživi samo najbolj infektivna in zvita verzija virusa ter se širi naprej na vse.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order

Res me zanima.
2. Whataboutism
Dokler ne vemo kako to popisujejo, je tko tko.
Sicer pa slišimo vse možne verzije. Treba bo počakati na zimo in videti, kdo bo zares umiral.
Upam samo, da bo taka situacija, da bo težko kuhati številke.
multivac
Virus v necepljenih kvečjemu lahko najde neko povsem novo avenijo napada, ampak to lahko tudi pri cepljenih.
V večini primerov bi rekel, da je to res.
Zakaj bi virus "trošil energijo" na necepljenih, če pa jih lahko napade v najbolj osnovni obliki.
Testiraj mlade pri 28 ciklih in boš videl, da ne bo okužb.
Če niso simptomatični jim ni nič.
Test pretežno ne pokaže kužnost.
Lahko so povsem svobodni če so zdravi (in tudi sicer, nenamerno širjenje gripe ne bi smelo biti kazensko).
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: zmaugy ()

Kar je seveda tudi malce neumestno. Sicer je Gambino zadevo super povzel in se z vsem zapisanim popolnoma strinjam. Sem prebolel in sem cepljen in mislim, da je cepljenje edina racionalna odločitev ki jo lahko sprejme posameznik.
AMPAK, trmarjenje z ukrepi in omejevanje pravic posameznika v nedogled po mojem mnenju dela precej večjo škodo družbi kot pa anticepilci. Cepljenje mora ostati svobodna odločitev vsakega posameznika ker gre pač za temeljno pravico posameznika da sam odloča o tem kaj bo šlo v njegovo telo. Tudi prisila z plačljivimi testi se mi v luči tega zdi povsem neumestna, saj je država tista ki pogojuje dostop do storitev s testi, zato mora zagotoviti enake možnosti dostopa vsem državljanom. Pogojevanje s finančnim stanjem posameznika temu ne ustreza in glede tega definitivno lahko pričakujemo (upravičene) tožbe ker (zopet) glavni čelavi ni dobro premislil preden je bleknil bedarijo.
Kar se mene tiče, je že par mesecev nazaj prišel čas, ko bi morali nehat srat z omejitvami ker število hospitalizacij preprosto ni dovolj visoko da bi jih opravičevalo. Obenem zaradi efekta cepiv (glede na US dato) tudi nikakor ne kaže, da bi število hospitalizacij lahko eksplodiralo tako kot lani jeseni. Možnost za zaščito ima vsak posameznik, če jih ne izkoristi je to njegov problem. Prisilno in nesposobno ujčkanje države se je vleklo dovolj časa in naredilo preveč škode da bi ga lahko opravičevali v nedogled.
Torej, ukinit PCT in večino, če ne vse omejitve ter se fokusirat samo na stanje v bolnicah. Če necepljeni umirajo, njihov problem.
Kot rečeno. Vaxxerji, ki podpirate samo-odgovornost ste dobrodošli.
Spustimo vse ukrepe. Cepljeni ste baje zaščiteni, necepljeni sprejemamo odgovornost.
V ZZZS pa vplačujemo vsi, tudi kaskaderji in motokrosisti.

apfelstrudl ::
HappyPills je izjavil:
Jure, ne bo šlo tako.
Vemo da cepljeni tudi lahko prenašajo virus (sicer v zmanjšanem obsegu ampak še vedno lahko) in, bodimo pošteni, marsikdo ki je cepljen bo verjetno vsaj malo "pozabil" na ostala priporočila. Ne vsi, marsikdo pa.
Tako da, ali gremo tako da smo VSI odgovorni za primer ko se nam DOKAŽE da smo okužili človeka (ki je umrl), ali pa nobeden.
Ker to kar ti predlagaš je, da spet uporabimo alkoholizirane voznike, to da ti nisi odgovoren če si trezen (cepljen) povozil človeka iz malomarnosti pri preveliki hitrosti (beri cepljen ni upošteval ostalih priporočil in okužil drugega človeka), alkoholiziran je pa itak odgovoren (kar, ok v tem primeru se strinjam).
Tako da, ali odgovorni vsi, ali pa nobeden. Niti slučajno pa ne sme biti cepljenje "alibi" proti odgovornosti. Vse ostalo je diskriminacija pred zakonom (pred katerim naj bi bili vsi enaki ;) )
Niso v glavnem te zadeve tako enostavne. Žal. Tako ali drugače bi bilo dokazovanje v kateremkoli primeru nočna mora. To veva oba.
Zato, kot sem že napisal, upam trditi da v realnosti ne bo obsojen take zadeve nihče (razen kakšen idiot katerega bodo dobili da namerno kiha v vse povrsti po štacuni kot se je dogajalo v ameriki, če se ne motim).

HappyPills je izjavil:
Lažnjivci niste dobrodošli.
Na višku covida z nevarnejšo obliko ni umrlo 40 otrok v sloveniji.
Za otroke je krepko pod 0,01%.

apfelstrudl ::
Evo, (trenutno še) necepljen se strinjam praktično 100% z napisanim.

HappyPills je izjavil:
Ah ja the economy. No statistika pravi da je bili v 26 otrok zaradi covida sprejetih na pediatricno s kawasakijevim sindromom. Verjetni jih se ene 2x toliko lahko pricakujemo po tvojem modelu. Zacutil sem tudo da si v taboru ce ni mrtev je ziv in ni panike. Se en ki bi mu blo vseeno ce se mu odreze noge dokler ostane ziv.
Imaš napačne predpostavke. Najprej predpostavljaš da trenutni ukrepi ščitijo 100%, kar seveda ne drži. Nadalje predpostavljaš da bodo vsi otroci brez ukrepov tudi zboleli, kar tudi ne drži. Nadalje predpostavljaš še, da so tudi ukrepi brez cene v življenjih. Stvari pač niso črno bele. Zadeve imajo smisel le, dokler - ga nimajo več.

Na mrzli švedski zaenkrat še ni neke panike, oz. se nič ne dogaja
https://www.worldometers.info/coronavir...
V indiji, državi brez splošnega vodovodnega sistema tudi ni neke krize
Zanimivo so krize v državah, kjer je politika fanj spletena z določenimi organizacijami.
Dajte že enkrat nehat delat paniko. Virus je mimo. Cepiva kvečjemu bodo zjebala zadeve.
V indiji, državi brez splošnega vodovodnega sistema tudi ni neke krize
Zanimivo so krize v državah, kjer je politika fanj spletena z določenimi organizacijami.
Dajte že enkrat nehat delat paniko. Virus je mimo. Cepiva kvečjemu bodo zjebala zadeve.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Dimnik ()

Res me zanima.
2. Whataboutism
Dokler ne vemo kako to popisujejo, je tko tko.
Sicer pa slišimo vse možne verzije. Treba bo počakati na zimo in videti, kdo bo zares umiral.
Upam samo, da bo taka situacija, da bo težko kuhati številke.
multivac
V večini primerov bi rekel, da je to res.
Zakaj bi virus "trošil energijo" na necepljenih, če pa jih lahko napade v najbolj osnovni obliki.
Testiraj mlade pri 28 ciklih in boš videl, da ne bo okužb.
Če niso simptomatični jim ni nič.
Test pretežno ne pokaže kužnost.
Lahko so povsem svobodni če so zdravi (in tudi sicer, nenamerno širjenje gripe ne bi smelo biti kazensko).
ŠIC!
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.

Že to, da naj bi sredi poletja virus delal neko štalo je kontraintuitivno.
To, da so oblasti najprej grozile z lockdowni, sedaj pa odpirajo...voham govno.
Želimo transparentnost od oblasti.
Kaj pomeni hospitaliziran.
Kakšen zdravstveni status imajo ti ljudje.
Kako se jih zapisuje.
Kdo je cepljen in kdo ni. Številke, ne pa "večji delež je..."
Če jim je res do tega, da ljudstvo jemlje epidemijo resno, prosim konkretne, overjene številke in naj pogledamo.
Oblasti se konstantno lažejo za svoje interese, čemu bi jim sedaj vrjeli?
To, da so oblasti najprej grozile z lockdowni, sedaj pa odpirajo...voham govno.
Želimo transparentnost od oblasti.
Kaj pomeni hospitaliziran.
Kakšen zdravstveni status imajo ti ljudje.
Kako se jih zapisuje.
Kdo je cepljen in kdo ni. Številke, ne pa "večji delež je..."
Če jim je res do tega, da ljudstvo jemlje epidemijo resno, prosim konkretne, overjene številke in naj pogledamo.
Oblasti se konstantno lažejo za svoje interese, čemu bi jim sedaj vrjeli?
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Dimnik ()