Forum » Loža » Visoka precepljenost in učinek zaščite
Visoka precepljenost in učinek zaščite
Temo vidijo: vsi

49106 ::
Ampak kritizral si slovnico in avtorja, ne pa vsebino.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()

zmaugy ::
Vsebina se ponavlja in je bila že večkrat skritizirana, ker je idiotska. Torej je čas, da se posvetimo avtorju. Pa ko smo že pri tem, lahko okrcamo tudi slovnico.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
neumnosti.

PrihajaNodi ::
Vsebina se ponavlja in je bila že večkrat skritizirana, ker je idiotska. Torej je čas, da se posvetimo avtorju. Pa ko smo že pri tem, lahko okrcamo tudi slovnico.
Ce ne bos argumentiral si ti idiot. Dretje, kako smo vsi ze zombiji, ne pomaga.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

multivac ::
Zgleda, da je zmaugy eden tistih oseb katere lahko mirno ignoriramo in ne izgubimo v življenju ničesar.
Osebno bom prakticiral to taktiko, razen če bo napisal res nekaj ogabno bolanega.
Če naredim en hiter povzetek zakaj se jaz ne bom cepil, šerajte sentiment če se vam dopade:
1. Virus je umeten. Financiran iz istih ljudi, ki so financirala ta cepiva
2. Virus je prišel iz nam sovražne države, ki ne uporablja ista cepiva kot mi
3. Cepiva so bolj genska terapija kot zares cepiva, vpogled vanje nimamo in so delno tudi patentirana.
4. Podjetja, ki jih proizvajajo so infiltirana od naših sovražnikov in njihovi lastniki niso ravno pro-evropski. Pravzaprav so odkrito multikulti in LGBTQ+. Ideologija s katero se ne strinjam.
5. Cepivo in pandemijo nam vsiljujejo lastni, nam-sovražni, vladarji. Janša, Macron, Merkel itd. In tudi privatniki, ki jih nismo izvolili: Gates, Schwab, Fauci itd.
6. Pandemijo se odkrito propagandira v medijih. "Alternativne" informacije pa promptno briše.
7. Namenoma se zatira edine res uporabne teste in zdravila, ki bi lahko končale pandemijo.
8. Cepiva niti nimajo končane prve klinične faze, obšla so vse normalne prakse razvoja cepiv. Odgovornost zanje nihče ne nosi.
9. Cepiva imajo neprimerljivo več stranskih učinkov od vseh ostalih cepiv zadnjih nekaj desetletji, skupaj
10. Cepiva v praksi niti ne izkazujejo deklarirano učinkovitost. Še huje, ptencialno nakazujejo na škodljivost.
Skratka, to je več kot dovolj razlogov, da se teh zvarkov ne dotaknem.
Če pa jim vi zaupate...izvolite, zgolj ne rečt, da vas nisem opozoril.
Osebno bom prakticiral to taktiko, razen če bo napisal res nekaj ogabno bolanega.
Če naredim en hiter povzetek zakaj se jaz ne bom cepil, šerajte sentiment če se vam dopade:
3. Cepiva so bolj genska terapija kot zares cepiva, vpogled vanje nimamo in so delno tudi patentirana.
4. Podjetja, ki jih proizvajajo so infiltirana od naših sovražnikov in njihovi lastniki niso ravno pro-evropski. Pravzaprav so odkrito multikulti in LGBTQ+. Ideologija s katero se ne strinjam.
5. Cepivo in pandemijo nam vsiljujejo lastni, nam-sovražni, vladarji. Janša, Macron, Merkel itd. In tudi privatniki, ki jih nismo izvolili: Gates, Schwab, Fauci itd.
6. Pandemijo se odkrito propagandira v medijih. "Alternativne" informacije pa promptno briše.
7. Namenoma se zatira edine res uporabne teste in zdravila, ki bi lahko končale pandemijo.
8. Cepiva niti nimajo končane prve klinične faze, obšla so vse normalne prakse razvoja cepiv. Odgovornost zanje nihče ne nosi.
9. Cepiva imajo neprimerljivo več stranskih učinkov od vseh ostalih cepiv zadnjih nekaj desetletji, skupaj
10. Cepiva v praksi niti ne izkazujejo deklarirano učinkovitost. Še huje, ptencialno nakazujejo na škodljivost.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: zmaugy ()

PrihajaNodi ::
Za razvoj zdravil namesto cepiv se jim jebe. Se ena tocka, ki si jo pozabil.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

PrihajaNodi je izjavil:
Za razvoj zdravil namesto cepiv se jim jebe. Se ena tocka, ki si jo pozabil.
Pozabil sem ogromno točko. Meni pa je vseeno dovolj že 10 (močnih) točk, da se tega zvarka izogibam.
Sploh ne razumem covid-vaxxerjev zakaj zaupajo.
Se cepite zato ker imate lastne izkušnje...recimo pocrkalo vam je pol družine zaradi covida, cepivo pa rešilo ostalo polovico? V tem primeru bi nekako razumel.
Se cepite ker poslušate uradne podatke? Močno kurirane, če že ne propagandne podatke?
Moj instinkt mi pravi, da je to vse skupaj bullšit. Cepiva zatorej morajo biti ravno tako bullšit.
Če je slučajno benigen bullšit, torej, da bo čez 5 let vse tako kot je bilo pred 2020, Pfizer pa malo bogatejši. Ok, boste vaxxerji se mi pač malo več smejali.
Če pa se izkaže, da na osnovi cepiv vzpostavljajo distopijo, v kateri pomre lep delež ljudi. Heh...pol se bom jaz smejal oz. jokal.

Sicer pa res naj zaupam zmaugiju, nekemu zanikrnemu pezdetku, ki žali folk po dolgem in počez ko zmanjka argumentov?
Jurefluxu? Enovrstičnemu trolu?
Ben Doverju? LOL-guyu
Antoniji? Brezkompromisnemu sociopatu v industriji, ki skuša odvrnit pozornost od tega, da so cepiva še v 1 klinični fazi ter se javno šel apologeta talidomita?
Skratka, pravite mi, da zaupam svoje zdravje takim cvetkam?
Haha. Tudi če bi mi cepivo rešilo življenje se ne bi cepil zavoljo takih karakterjev.
Več sreče prihodnjič.
Jurefluxu? Enovrstičnemu trolu?
Ben Doverju? LOL-guyu
Antoniji? Brezkompromisnemu sociopatu v industriji, ki skuša odvrnit pozornost od tega, da so cepiva še v 1 klinični fazi ter se javno šel apologeta talidomita?
Skratka, pravite mi, da zaupam svoje zdravje takim cvetkam?
Haha. Tudi če bi mi cepivo rešilo življenje se ne bi cepil zavoljo takih karakterjev.
Več sreče prihodnjič.
Zgodovina sprememb…

Mato989 ::
V Angliji je že več cepljenih v bolnicah kot necepljenih, Izrael podobno, shit is going real, cepivo je neumnost ne brani proti ničemer
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Čakam na zimo.
Upam, da cepljeni admini bodo še dovolj pri zavesti, da vzdržujejo forum.
Rad bi slišal pričanja ljudi na višku sezone.
Kot rečeno, zanimivo bo tako ali drugače. Oba borca sta v ringu, stave visoke.

kriptobog ::
Od sosedovega soseda zenin svak pa take fore.
Maturantje in njihovi domaci so ze vsi v bolnici. Sploh tisti, ki so kljub karanteni odsli na Hrvasko. Jako nevarna zadeva.
Po njegovih virih pricakujemo vsaj polovico Slovenije v bolnici. Pogrebne skuzbe vodo pa ljudi pobirali kar s cest, ker je delta tako nevarna, da bodo merci lezali po cestah
Tole govno kar ne neha in ne neha.
Velika večina mladoletnih oseb je preživela okužbo z vsemi sevi covida do sedaj praktično asimptomatsko.
Kojega kurca imaš ti v glavi, da ne razumeš teh stvari. In kako sploh veš, kaj se dogaja z vsemi 100-200, ki so prišli iz Španije. Nič ne veš.
Ne laži in ne zavajaj. Nobenih virov nikoli ne podaš, samo lapaš bedarije.
Vem toliko kot ti. Ampak tezko pricakovati od nekoga ki ke tako zaverovan sam vase, da imas prav samo ti in nihce drug. Ko nekdo pove nekaj kar ri ni pogodu pa v zaljenje. Tako obnasanje spada v vrtec, pa se tam ne zmerjajo ljudi z govnom. S takiki zaljivkami samo kazes kaksen si
V Angliji je že več cepljenih v bolnicah kot necepljenih, Izrael podobno, shit is going real, cepivo je neumnost ne brani proti ničemer
No to pa res ne. Cepiva so ucinkovita in preprecujejo tezji potek

Čakam na zimo.
Zima bo zelo zanimiva :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kriptobog ()

PrihajaNodi je izjavil:
Ce ne bos argumentiral si ti idiot. Dretje, kako smo vsi ze zombiji, ne pomaga.
Pri tebi odgovarjam zgolj na slovnično pravilne poste, kar citirani ni.
Zgleda, da je zmaugy eden tistih oseb katere lahko mirno ignoriramo in ne izgubimo v življenju ničesar.
hahahaha, kako boleče je za SDSovce, ker se Janšek ne more obnašati povsem idiotsko in mora propagirati cepljenje, ker bi drugače bila štala.
Zdaj ste pa v dilemi - fuhrer je fuhrer, ampak kaj, ko zagovarja stvari, s katerimi se ne strinjate.

Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()

HappyPills ::

Siso ::
Fewer deaths
And there is another reason you cannot currently just compare the number of Covid deaths among vaccinated and unvaccinated people and come to any conclusions about how effective the jabs are.
Because most fully vaccinated people are over the age of 50 - and therefore more likely to die - while most unvaccinated people are young and healthy.
And there is another reason you cannot currently just compare the number of Covid deaths among vaccinated and unvaccinated people and come to any conclusions about how effective the jabs are.
Because most fully vaccinated people are over the age of 50 - and therefore more likely to die - while most unvaccinated people are young and healthy.

Mato989 ::
Fewer deaths
HAHAHAHAHAHA a ste torej le skapirali da sterejši pač umirajo ker so STAREJŠI ne nujno zaradicovida19 =)
Bravo, ko ste se borili za vsako rastlino pri 95tih s Covidom19 in 257timi težavami sem bil sociopat ko sem to izpostavil, zdaj pa s tem relativizirate dejstva da umirajo pač vaccinated luzerji
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!

Fewer deaths
Za države kot so Izrael in UK, dvomim, da to še velja.
Zima bo pomojem kul.

Siso ::
Meni je vse jasno,samo vam še ni potegnilo za kaj gre,ali kako zaustaviti prekomerno svinjanje planeta

Meni je vse jasno,samo vam še ni potegnilo za kaj gre,ali kako zaustaviti prekomerno svinjanje planeta
Kaj pa ti je jasno?
Da v izraelu pročajo o več kot polovici hospitalizirancev med cepljenimi?
Želiš povedati, da so v bolnicah mladi necepljeni in stari cepljeni?
A baba Vanga je to povedala?
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.

Biseri...
neumnosti.
neumnosti.

kriptobog ::
Kaj pa ti je jasno?
Da v izraelu pročajo o več kot polovici hospitalizirancev med cepljenimi?
Želiš povedati, da so v bolnicah mladi necepljeni in stari cepljeni?
A baba Vanga je to povedala?
Itak. Baba vanga pise novice za vse vecje medijske hise.

izpod peresa Dr. Babe Vange

Biseri...
neumnosti.
neumnosti.

uvodV?? ::

Fewer deaths
HAHAHAHAHAHA a ste torej le skapirali da sterejši pač umirajo ker so STAREJŠI ne nujno zaradicovida19 =)
Bravo, ko ste se borili za vsako rastlino pri 95tih s Covidom19 in 257timi težavami sem bil sociopat ko sem to izpostavil, zdaj pa s tem relativizirate dejstva da umirajo pač vaccinated luzerji
Ne sociopat si zato ker si hodil okuzen z babico rusko ruleto spilat. Sej to am ti ze veckrat povedal.

Fantje poglejte koliko so italjani napolnili bolnice
https://edition.cnn.com/2021/07/11/foot...
...ummm...mislim ulice.
Kateri idjot že, mi je rekel, da bodo protesti polnili bolnice?
Naj se prosim javi, da ga ovekovečim.
https://edition.cnn.com/2021/07/11/foot...
...ummm...mislim ulice.
Kateri idjot že, mi je rekel, da bodo protesti polnili bolnice?
Naj se prosim javi, da ga ovekovečim.

https://www.israelnationalnews.com/News...
Kak komentar cepljenčki?
Osebno predlagam, da necepljeni navalite na masovne rogije in se prekužite. Delta je prehlad, pa še poletje je. Če vas je strah, sedaj je čas.
Glede covid situacije sem čisti hipi. Daj mi eko-bio-nešpricano, sintetiko pa kar vi goltajte.
Nearly 40% of new COVID patients were vaccinated - compared to just 1% who had been infected previously.
Kak komentar cepljenčki?
Osebno predlagam, da necepljeni navalite na masovne rogije in se prekužite. Delta je prehlad, pa še poletje je. Če vas je strah, sedaj je čas.
Glede covid situacije sem čisti hipi. Daj mi eko-bio-nešpricano, sintetiko pa kar vi goltajte.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: multivac ()

Necepljeni, ne obupajte. Resnica bo prej ali slej prišla na dan.
Zaenkrat kaže, da so cepljene fanj nategnili.
Zaenkrat kaže, da so cepljene fanj nategnili.

Se pravi okuzis se zato da se ne okuzis. Ta je se vedno ena najbolj brihtnih antivexx pogruntavscin

HappyPills je izjavil:
Se pravi okuzis se zato da se ne okuzis. Ta je se vedno ena najbolj brihtnih antivexx pogruntavscin![]()
Je kontraintuitivno, ampak resnično.
Okužit se treba v optimalnem času z blago različico.
To pa je delta in poletje 2021.
Tisti maturanti so po vsej vrjetnosti že naravno precepljeni, a nobenemu nič.
Vrjetno je že kup prebivalcev prišlo v stik z virusem.
Bolnice bi torej to zimo morali polniti cepljeni, ki so se pretirano pazili in razkuževali.
Narava ima svoj smisel za humor.
Mogoče pa zato kitajska cepi z klasiko.
V bistvu "naravno" prekužuje svoje prebivalstvo in mu daje superiorno imunost.
Nas na zahodu pa so sovražne elite nategnile v neko gensko terapijo, ki sedaj polni bolnice.
Bravo. Pohvale. *Plosk-plosk*
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: multivac ()

Kdo ve, morda sem že, glede na to, da sem gladko šel skozi celotno obdobje.
Pri virusu z R>9000 bi človek pričakoval, da me je že napadel in pojedel.
Ne bom se čudil, če bomo to zimo necepljeni/naravno imuni morali biti dve fronti.
Na eni strani obramba pred kitajskimi silami, na drugi strani kopanje masovnih grobov cepljenih.
Jebi ga, bog me je za to izbral. Sem pripravljen.
Ne bom se čudil, če bomo to zimo necepljeni/naravno imuni morali biti dve fronti.
Na eni strani obramba pred kitajskimi silami, na drugi strani kopanje masovnih grobov cepljenih.
Zgodovina sprememb…

Sicer moram priznati ironijo.
Toliko let je zahod izvajal teste na tretjem svetu, smo tokrat dobili svojo porcijo.
Medtem ko indijci gredo po preizkušeni poti
Covaxin @ Wikipedia
Aja, baje, klasičnih cepiv ni mogoče izdelati dovolj hitro, treba na evropi testirati vsaj tri različne eksperimentalne tehnologije. Pomnite?
Haha. 300 miljonov odmerkov je dovolj za večino evrope.
Ampak ne, bolje brizgati eksperimentalno gensko terapijo, ki sedaj polni bolnice.
Tko pa je, če imaš razne jurefluxe in zmaugije, ki delajo zastonj reklamo globohomo multinacionalkam.
Vsa vam čast, da ste potencialno izpostavili polovico naše populacije neznanim nevarnostim v prihodnosti.
Res se vam zahodna civilizacija zahvaljuje za vaše usluge.
Bedaki.
Toliko let je zahod izvajal teste na tretjem svetu, smo tokrat dobili svojo porcijo.
Medtem ko indijci gredo po preizkušeni poti
Covaxin @ Wikipedia
The vaccine candidate is produced with Bharat Biotech's in-house vero cell manufacturing platform[5] that has the capacity to deliver about 300 million doses.
Aja, baje, klasičnih cepiv ni mogoče izdelati dovolj hitro, treba na evropi testirati vsaj tri različne eksperimentalne tehnologije. Pomnite?
Haha. 300 miljonov odmerkov je dovolj za večino evrope.
Ampak ne, bolje brizgati eksperimentalno gensko terapijo, ki sedaj polni bolnice.
Tko pa je, če imaš razne jurefluxe in zmaugije, ki delajo zastonj reklamo globohomo multinacionalkam.
Vsa vam čast, da ste potencialno izpostavili polovico naše populacije neznanim nevarnostim v prihodnosti.
Res se vam zahodna civilizacija zahvaljuje za vaše usluge.
Bedaki.
Zgodovina sprememb…

c3p0 ::

Gogyto ::
Prosim, ne nabijaj.
Recent data suggests that the vaccination programme has reduced hospital admissions and deaths, with a fewer than one in 1,000 infections now estimated to result in death - compared with one in 60 during last winter.Chief Medical Officer Chris Whitty has said that while current hospitalisation rates were "not trivial" and are rising, they are "way below" those of Autumn and Spring of last year and this year.
https://www.bbc.com/news/uk-51768274
Cepljeni vs necepljeni pa je verjetno zgolj še ena vaša laž. Saj je zaenkrat ugotovljeno, da cepljeni vglavnem ne potrebujejo hospitalizacije in prebolijo zadevo doma, če se že okužijo (kar pa je majhen promil zaenkrat)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gogyto ()

c3p0 ::

belimato ::
Že vihate rokave? Ali pakirate kovčke, s selitvijo v Afriko se lahko za kakšno leto ognete obveznem cepljenju

V kleti se tezko okuzis res je.
A bog te je izbral. Vse jasno

Kaj so s tabo delal v otrostvu ojej. Mora bit huda stiska.

Gambino ::

r3dkv1c4 ::
HappyPills je izjavil:
V kleti se tezko okuzis res je.
A bog te je izbral. Vse jasno
Kaj so s tabo delal v otrostvu ojej. Mora bit huda stiska.
Pri nas se jih je veliko okužilo v kleti, med korono so kleti bile "underground" scena.🙂
Odstopim odmerek , ki mi pripada ta puhloglavce, kot si ti. Na, vzemi 2 takoj pa še svojo dozo, da boš prepričano za zihr varen😂
Vsaka stvar ima svojo mejo.
You can ban me, but you can't shut me down!
You can ban me, but you can't shut me down!

klemenSLO ::
Januarja je bila podana ocena, da je pri nas prebolelo že 600k ljudi
VErjetno jih je še kakih 300k več od takrat do sedaj. Pa če je 800k cepljenih smo že blizu.
Po tem takem res ne bo več panike.
Mislim da bi lahko pri tistem PCT pogojih v prebolevnike šteli VSE ki so kadarkoli preboleli.
VErjetno jih je še kakih 300k več od takrat do sedaj. Pa če je 800k cepljenih smo že blizu.
Po tem takem res ne bo več panike.
Mislim da bi lahko pri tistem PCT pogojih v prebolevnike šteli VSE ki so kadarkoli preboleli.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Razblinjanje nekaterih anticepliskih mitov. Veselim se konstruktivnih komentarjev, kajti nihče ni vseveden. Ampak se pa zavedam, da imajo takšne objave visok potencial za ustvarjanje stresa in nelagodja pri "prebujenih" posameznikih. ?
1. Razlog za hitrejše mutacije virusa niso cepiva. Virus je kar lepo in veselo mutiral že pred prihodom cepiv. Razlog za hitrejše mutacije je število obolelih v katerih se virus razmnožuje. Več kot je teh, več je mutacij. To je evolucija.
2. Da, cepljenje ustvarja t.i. selekcijski pritisk na virus. Kadar imuniziraš veliko oseb zoper eno ali več različic virusa jim otežiš razmnoževanje in s tem poskrbiš za to, da sčasoma prevzamejo nadvlado tiste različice, kjer efekt cepiva ni tako uspešen ali pa celo sploh nima več efekta (t.i. escape variante). Ampak ta efekt ni omejen na cepljenje. Zato vam dajem primer iz Manausa, kjer se je vse kar bom navedel zgodilo leta 2020 pred cepljenjem. Virus Sars-Cov2 se je brez ukrepanja tako hitro razširil, da je po prvem valu nastala začetna "čredna imunost" (na prvotne različice)z Sočasno je v celotni Braziliji nastal velikanski bazen za mutacije, kjer je virus tej čredni imunosti iz Manausa lahko pobegnil. In točno to se je zgodilo. Virus je mutiral tako hitro, da je v roku nekaj mesecev nastala različica, ki je imunosti na prejšnje različice v večji meri ušla in prišlo je do več zaporednih valov covida19, med drugim tudi v Manausu. Lokalna čredna imunost tega ni uspela ustaviti, ker ni bila dovolj dobra in ker je virus v veliki brazilski populaciji prehitro mutiral mimo njenega efekta. Dodaten razlog za slabšo imunost posameznikov pa leži v samem covidu19. Pri covidu se dokazano oslabi imunski odziv in s tem kvaliteta in število protiteles. Nekateri ljudje sploh ne proizvedejo titrov dolgotrajnih IgG protiteles temveč zgolj T celični spomin, ki pa ni vedno dolgotrajen. Zato prilagojena različica virusa sčasoma obide to imunost. Poanta je torej, da ne rabite cepiv, da ustvarite močan selekcijski pritisk s pomočjo katerega bi virus mutiral mimo obstoječe imunosti.
3. Cepljenje ima veliko prednost v tem, da poteka v neokuženem človeku. Brez okužbe, ki bi oslabila imunski odziv (kar je zlasti pomembno pri starejšem delu populacije in kroničnih bolnikih), je imunski odziv po dveh dozah dodatno okrepljen z močnim T in B celičnim odzivom in tudi visokimi titri IgG protiteles. S tem se ustvari zid preko katerega se virus dosti težje širi, kar posledično bistveno zniža število obolelih. In to zniža virusu potencial za hitre mutacije. Seveda se s tem ustvari tudi selekcijski pritisk na virus, ki ga sili v to, da bo slej kot prej mutiral v obliko, ki bo bolj uspešna tudi pri cepljenih posameznikih, ampak ker smo znižali število obolelih in prenašalcev smo bistveno znižali tempo teh mutacij in imamo zato dlje časa, da se odzovemo na te spremembe. Nenazadnje je na vidiku tudi antiviralna terapija, ki bo sčasoma nadomestila potrebo po množičnem cepljenju. Ampak nismo še tam.
4. Trditev, da je rezultat cepljenja pri mRNA cepivih kaj bistveno drugačen od vektorskih cepiv je neumnost. Na koncu vsakega cepljenja je izdelava spike proteina v sami človeški celici. Imunski sistem si ga do podrobnosti ogleda in proizvede protiukrepe. To je to. Razlika je samo v tem kako se pride do spike beljakovine. Vektorska cepiva: DNK zapis za spike gre z adenovirusom v celico, nato ob delitvi celice v jedro, kjer se prevede v mRNA in nato se iz nje v citoplazmi na ribosomih prebere in izdela se spike. mRNA cepiva: sintetična mRNA gre v nanolipidnem ovoju direktno v celico, kjer jo preberejo ribosomi in izdelajo spike. Imunski sistem pa dela enako neglede na to kje dobi ta spike. Ali preko cepiv ali pa ko ga sreča ob okužbi. In ZATO je možna primerjava cepiv.
Nenazadnje pa so nam anticeplici dolžni pojasniti zakaj naj sledimo logiki, ki bi dokazano privedla do miljonov smrti in ogromno človeškega trpljenja. Kje je tu morala? Podatki so jasni: Cepljenje je rešilo ogromno življenj. In opuščanje cepljenja bi bil zločin zoper človeštvo.
1. Razlog za hitrejše mutacije virusa niso cepiva. Virus je kar lepo in veselo mutiral že pred prihodom cepiv. Razlog za hitrejše mutacije je število obolelih v katerih se virus razmnožuje. Več kot je teh, več je mutacij. To je evolucija.
2. Da, cepljenje ustvarja t.i. selekcijski pritisk na virus. Kadar imuniziraš veliko oseb zoper eno ali več različic virusa jim otežiš razmnoževanje in s tem poskrbiš za to, da sčasoma prevzamejo nadvlado tiste različice, kjer efekt cepiva ni tako uspešen ali pa celo sploh nima več efekta (t.i. escape variante). Ampak ta efekt ni omejen na cepljenje. Zato vam dajem primer iz Manausa, kjer se je vse kar bom navedel zgodilo leta 2020 pred cepljenjem. Virus Sars-Cov2 se je brez ukrepanja tako hitro razširil, da je po prvem valu nastala začetna "čredna imunost" (na prvotne različice)z Sočasno je v celotni Braziliji nastal velikanski bazen za mutacije, kjer je virus tej čredni imunosti iz Manausa lahko pobegnil. In točno to se je zgodilo. Virus je mutiral tako hitro, da je v roku nekaj mesecev nastala različica, ki je imunosti na prejšnje različice v večji meri ušla in prišlo je do več zaporednih valov covida19, med drugim tudi v Manausu. Lokalna čredna imunost tega ni uspela ustaviti, ker ni bila dovolj dobra in ker je virus v veliki brazilski populaciji prehitro mutiral mimo njenega efekta. Dodaten razlog za slabšo imunost posameznikov pa leži v samem covidu19. Pri covidu se dokazano oslabi imunski odziv in s tem kvaliteta in število protiteles. Nekateri ljudje sploh ne proizvedejo titrov dolgotrajnih IgG protiteles temveč zgolj T celični spomin, ki pa ni vedno dolgotrajen. Zato prilagojena različica virusa sčasoma obide to imunost. Poanta je torej, da ne rabite cepiv, da ustvarite močan selekcijski pritisk s pomočjo katerega bi virus mutiral mimo obstoječe imunosti.
3. Cepljenje ima veliko prednost v tem, da poteka v neokuženem človeku. Brez okužbe, ki bi oslabila imunski odziv (kar je zlasti pomembno pri starejšem delu populacije in kroničnih bolnikih), je imunski odziv po dveh dozah dodatno okrepljen z močnim T in B celičnim odzivom in tudi visokimi titri IgG protiteles. S tem se ustvari zid preko katerega se virus dosti težje širi, kar posledično bistveno zniža število obolelih. In to zniža virusu potencial za hitre mutacije. Seveda se s tem ustvari tudi selekcijski pritisk na virus, ki ga sili v to, da bo slej kot prej mutiral v obliko, ki bo bolj uspešna tudi pri cepljenih posameznikih, ampak ker smo znižali število obolelih in prenašalcev smo bistveno znižali tempo teh mutacij in imamo zato dlje časa, da se odzovemo na te spremembe. Nenazadnje je na vidiku tudi antiviralna terapija, ki bo sčasoma nadomestila potrebo po množičnem cepljenju. Ampak nismo še tam.
4. Trditev, da je rezultat cepljenja pri mRNA cepivih kaj bistveno drugačen od vektorskih cepiv je neumnost. Na koncu vsakega cepljenja je izdelava spike proteina v sami človeški celici. Imunski sistem si ga do podrobnosti ogleda in proizvede protiukrepe. To je to. Razlika je samo v tem kako se pride do spike beljakovine. Vektorska cepiva: DNK zapis za spike gre z adenovirusom v celico, nato ob delitvi celice v jedro, kjer se prevede v mRNA in nato se iz nje v citoplazmi na ribosomih prebere in izdela se spike. mRNA cepiva: sintetična mRNA gre v nanolipidnem ovoju direktno v celico, kjer jo preberejo ribosomi in izdelajo spike. Imunski sistem pa dela enako neglede na to kje dobi ta spike. Ali preko cepiv ali pa ko ga sreča ob okužbi. In ZATO je možna primerjava cepiv.
Nenazadnje pa so nam anticeplici dolžni pojasniti zakaj naj sledimo logiki, ki bi dokazano privedla do miljonov smrti in ogromno človeškega trpljenja. Kje je tu morala? Podatki so jasni: Cepljenje je rešilo ogromno življenj. In opuščanje cepljenja bi bil zločin zoper človeštvo.

Slopek ::
Kdaj pa vse ostale, ki se nismo v tem času še uspeli okužiti? Kdaj bomo nehali predstavljati vsesplošno nevarnost za cepljene? Zase vem, da sem bil vsakodnevno v stiku s Korono, pa kar ne gre name. Res verjamem, da ne potrebujem dodatne zaščite.

zmist ::
Samo zate:
Pa se za boljse razumevanje, verjetno nisi anglescine brez podnapisov se nikoli slisal:
(Newscaster)
A majority of baby boomers have been vaccinated
Have been vaccinated
Have been vaccinated, vaccinated
Vaccinated, vaccinated, vaccinated
(Chris)
Baby boomers, greatest generation
Got all the money, now we got the vaccination
Crash the economy, three whole times
But when it comes to the vax, we the first in line
(Mikey)
Got a job out of college, no student debt
Retirement funded, a hundred percent
Voted for Trump, but just for the taxes
Don't believe in Covid, still got the vaxes
(Kyle)
Pzifer, Moderna, I know you wur-na
Get one, but you gotta wait your tur-na
I get to the vax site, I get what I want son
You get what's left bitch, Johnson & Johnson!
(Group)
Money, stacked
Pants, khaks
Arm, vaxxed
No, mask
(Chris)
Biggest generation, ain't no stopping me
Never gonna die, drain your social security
(Melissa)
The boomers got the vax
No rumors, just facts, yeah
Give it up if you're 70+
Everyone else gettin' jealous of us, jealous of us
(Kenan)
Ba-ba-ba-ba-ba Baby Boomer
(How you livin' ladies?)
Ba-ba-ba-ba-ba-ba Baby Boomer
(Hah)
(Maya)
Ow! Covid can't touch me now
Low mask in the store, nose poking out
When it's time to pay, I whip the coupons out
Even though I got the stimmy in the bank account
(Aidy)
Y'all can't see? Lemme give you a clear sense
We out here spending your inheritance
You in the parking lot eating by the trash right
We in the booth reading menus with the flashlight
(Kate)
Yeah, I know you missed us
Might book a trip on the Diamond Princess
Eat all the food, drink all the booze
Sail all the cruise, while you still on the Zoom
(Group)
Job, retired
Climate, deniered
License, expired
But we still on fire
(Maya)
Stop by my house
Give my grandkids a hug
Now get the f--- out
I'm tryna have fun!
(Melissa)
The boomers got the vax
Everyone else get to the back (get back), yeah
We comin' first like we always do
We jumpin' in front of you, and you, and you (And uh)
And you (And uh), and you (Uh), and you (Uh)
(Kenan)
I-M-M-U-N-I-T-Y
That's what I got, I got bodies-anti
I got the shot, that's just how it is
You locked inside, homeschooling my grandkids
I know you wanna live large like me
I got the big ass house and the SUV
I got the second house too, and the third house, three
And the place in Vermont, and one in Miami
Damn, I got five houses?
That's a lot. Hm, good for me.
(Chris)
Hit the links with the drinks for another golf sess
You on the vax website hittin' the refresh
You whine and cry while we dine inside
We run the world since 1945, hah!
(Mikey)
Me, I spend my time playing tennis
Two things that don't work, me and my pen-is
My shirt (What about it?), you know it's gettin' tucked
And my wife (What about her?), she left me (Oh)
(Ego)
Hold up, hold up, I ain't had my say yet
Yo, tell 'em what my name is
(Kenan)
Edith, Edith, Edith, Edith
E-dith Puthie!
(Ego)
Edith Puthie on the track, you know I'm vaxxed out
Pop a Cialis, come throw yo' back out
Hands in the air like your shoulder don't hurt
Drop that ass to the floor like your knees still work
(Melissa)
Boomers got the vax, uhh
Boomers got the vax
(Kenan)
It is what it is sucka
Sing along...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmist ()

Slopek ::
Zmist poišči tiste posnetke, kjer se kakšen dr.medicine norčuje na tvojem nivoju, zdaj ga pa ni več med nami. Posnetka verjetno v svojem bazenu ne boš našel, a to še ne pomeni, da ne obstaja.

ECDC pričakuje, da bodo v tednu, ki se bo končal 1. avgusta, odkrili po 420 okužb z novim koronavirusom na 100.000 ljudi. Prejšnji teden jih je bilo sicer 90 na 100.000 ljudi, piše v tedenskem poročilu. V tednu po 1. avgustu ECDC pričakuje po 620 okužb na 100.000 prebivalcev.
Pričakovan porast števila okužb povezujejo z zelo nalezljivo različico delta in s sproščanjem ukrepov. Poleg tega pričakujejo tudi več hospitalizacij in smrti, vendar bo to število naraščalo počasneje predvsem zaradi cepljenja, so prepričani pri ECDC-ju.
Evropski center napoveduje porast števila okužb v 20 državah in število smrti v devetih, med drugim v Grčiji, Litvi, na Nizozemskem, Portugalskem in v Sloveniji.
V večini držav so opazili največji porast števila okužb pri mlajših, starih od 15 do 24 let, pri starejših od 65 let pa je porast števila okužb majhna.
Pričakovan porast števila okužb povezujejo z zelo nalezljivo različico delta in s sproščanjem ukrepov. Poleg tega pričakujejo tudi več hospitalizacij in smrti, vendar bo to število naraščalo počasneje predvsem zaradi cepljenja, so prepričani pri ECDC-ju.
Evropski center napoveduje porast števila okužb v 20 državah in število smrti v devetih, med drugim v Grčiji, Litvi, na Nizozemskem, Portugalskem in v Sloveniji.
V večini držav so opazili največji porast števila okužb pri mlajših, starih od 15 do 24 let, pri starejših od 65 let pa je porast števila okužb majhna.

zmist ::
Zmist poišči tiste posnetke, kjer se kakšen dr.medicine norčuje na tvojem nivoju, zdaj ga pa ni več med nami. Posnetka verjetno v svojem bazenu ne boš našel, a to še ne pomeni, da ne obstaja.
Le mirno poisci link, mogoce bo koga zanimal. Saj ni panike, bojo antivaxerji pac Johnson & Johnson dobili, ali pa placali za Pfizerja. Najboljsa fora je, da namesto, da bi se grebli preden drzavno sponzoriranega cepiva zmanjka, se delajo "cool" in sanjajo o genetskih modifikacijah

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmist ()