» »

Trdi disk - problem

Trdi disk - problem

Kleemen ::

Imam problem na prenosnem trdem disku WD, ki ga računalnik zazna pod disk utility, lučka samo utripa, prebere pa ga ne. Predvidevam, da je v okvari. Kakšen je približen strošek reševanja podatkov? Koga priporočate?

Rias Gremory ::

Če ni bil kakšen padec/udarec prenosnika potem je mogoče šla samo elektronika in so podatki ok.

Tu so že večkrat predlagali Kotar. O cenah pa ne vem veliko, če pomislim o naravi dela bi rekel da se cene začnejo pri okoli 400-500€. Verjetno odvisno od tega kako "zjeban" je disk.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

residual ::

Poskusi še na drugem PCju. Lahko da je napajalnih svoh pa ne more usb napajat diska.

mat xxl ::

Tako, kot so napisali, reševanje je navadno 1000 eur +, za cca 500 eur pa povedo ali, lahko, kaj rešijo.......

Strošek dveh diskov v miroringu, ali avtomatski dnevni backup, je naravnost majhen, pri vsaki resni uporabi.

Gagatronix ::

Mlacom se mi zdi so imeli oddelek za resevanje podatkov, ampak to se povprecnemu cloveku ne splaca ker je predrago.

Drugace pa, odpri ohisje pa vzemi ven zadevo pa normalno priklopi v komp, moznost je sicer majhna ampak morda je res samo elektronika sla vragu zvizgat.

hotig ::

Ja Kotar oz. Anni so tapravi za to. Ampak 1000e + 500e, da povedo če sploh lahko!?!? Od kje ti te cene mat xxl? Mislim, da se v zadnjih nekaj letih niso tako podražili. Jst sem pri njih reševal podatke s prenosnega diska 2,5" 2TB (na disku je bilo zapisano za dober TB podatkov) pred približno 3 leti. Disk mi je med nekim premikanjem padel na tla v pisarni in ni več delal, bil je fuč. Poslal sem jim ga po pošti, kupil pri njih nov disk in so prenesli podatke na nov disk. Vse skupaj me je stalo okoli 200e (nov disk, prenos podatkov, poštnina, preverjanje možnosti popravila pa mislim da je bilo zastonj). No ja, je pa res vse odvisno od stanja diska in kako poškodovan dejansko je. Najbolje da jih pokličeš in vprašaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hotig ()

mat xxl ::

Sem rekel 500 da, točno povedo cca, potem pa vse skupaj cca 1000........

Napaka, je lahko tudi majhna, sam sem že ene 3 take rešil, z posebnimi orodji, večino podatkov.

Če pa morajo plošče ven iz HDD ja v vakum in tako naprej pa verjemi je 1000 še malo.

Torej okvare so različne, najboljša je okvara elektronike, ali, da začnejo ležaji tuliti, takrat je veliko možno rešiti, najhuje je močan padec .......

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mat xxl ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ne zazna diska = crknjen disk?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
253244 (373) Legon
»

Reševanje podatkov fizično poškodovanega diska

317956 (7154) MadMax
»

ohranitev disk (pokvarjena glava in vezje)

Oddelek: Strojna oprema
283771 (3056) Šimpanz
»

Reševanje podatkov z defektnih trdih diskov (strani: 1 2 )

528105 (6561) kretnichar
»

Kako rešit podatke s trdega diska

91372 (1269) Dark Angel

Več podobnih tem