Forum » Zvok in slika » 65 oled ali 75 lcd - in razdalja?
65 oled ali 75 lcd - in razdalja?

JohnCole ::
Zdravo,
rabil bi pomoč pri nakupu TV. Kot je razvidno iz naslova se odločam med 65" OLED ter 75" LCD. Oba seveda 4k. (budget do 2k EUR).
Za OLED že imam ogledanega Philips OLED 805 (65), za LCD pa še nimam favorita.
Predvsem me zanima ali bo "65" premajhen za razdaljo, na kateri se bo gledalo. Od stene do stene je 5.8M. Če upoštevamo odmik sedežne od stene, in namontiran tv na stenski nosilcec, se bo dejansko gledalo TV iz razdalje 4.5M - 4.8M.
Ker za 75 OLED ni denarja (cca 4500 EUR) me zanima, kaj menite, je bolj smiselno kupit manjši oled ali večji lcd.
Hvala vnaprej za odgovore.
rabil bi pomoč pri nakupu TV. Kot je razvidno iz naslova se odločam med 65" OLED ter 75" LCD. Oba seveda 4k. (budget do 2k EUR).
Za OLED že imam ogledanega Philips OLED 805 (65), za LCD pa še nimam favorita.
Predvsem me zanima ali bo "65" premajhen za razdaljo, na kateri se bo gledalo. Od stene do stene je 5.8M. Če upoštevamo odmik sedežne od stene, in namontiran tv na stenski nosilcec, se bo dejansko gledalo TV iz razdalje 4.5M - 4.8M.
Ker za 75 OLED ni denarja (cca 4500 EUR) me zanima, kaj menite, je bolj smiselno kupit manjši oled ali večji lcd.
Hvala vnaprej za odgovore.

UganiKdo ::
https://www.rtings.com/tv/reviews/by-si...
Za tako razdaljo 4k in 65inch nima dodane vrednosti, še 720p/1080p boš ločil samo z dosti domišljije.
Zdaj ali ti je 65 inch dovolj velik je precej subljektivno vprašanje. Tudi 80cm tvje se je gledalo na 4 metre. Je pa to daleč od kakršnegakoli standarda za tako dimenzijo.
IMO bi se na taki razdalji odločil vsaj za 75, še raje 85, pa četudi samo 1080p LED.
Za tako razdaljo 4k in 65inch nima dodane vrednosti, še 720p/1080p boš ločil samo z dosti domišljije.
Zdaj ali ti je 65 inch dovolj velik je precej subljektivno vprašanje. Tudi 80cm tvje se je gledalo na 4 metre. Je pa to daleč od kakršnegakoli standarda za tako dimenzijo.
IMO bi se na taki razdalji odločil vsaj za 75, še raje 85, pa četudi samo 1080p LED.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: UganiKdo ()

DarwiN ::
Ne eno, ne drugo, pač pa 85/86" LED... Dobiš tudi za ~2kEUR.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()

laguna1 ::
jaz sem za razdaljo 3,30 m vzel 75 inch, in sicer sony xh9005 za 1600 eur. Pregled te serije je tukaj https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/...
Zelo zadovoljen s kvaliteto slike, čeprav se izključno gleda tv brek siol boxa in hd vsebina (1080).
Tako da kot pišejo, vzemi rajši dober LCD pa to večji vsaj 75", mislim da je 85" mala izbira.
Zelo zadovoljen s kvaliteto slike, čeprav se izključno gleda tv brek siol boxa in hd vsebina (1080).
Tako da kot pišejo, vzemi rajši dober LCD pa to večji vsaj 75", mislim da je 85" mala izbira.

Likalnik ::
Jaz imam že slabih 10 let 65cm..na razdaliji 5m...ni premajhna (na začetku mi je bila celo prevelika=> prvi dan po nakupu)...ampak, ko bom kupoval novo bo definitivno večja...75 -85 inch..

Tribal ::
Imam 75" na razdalji 3.8m in je velika ampak ne bi izbral manjše. Je pa res, da je slika pri OLED neprimerno boljša (črnine, kontrast,...), kar pri ogledu filmov pride zelo zelo do izraza. Za gledanje risank in športa pa je LED super.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samsung qled televizije (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 32085 (22172) | Mirkokovačec |