Forum » Loža » Zakaj Slovenci sovražijo slovensko morje?
Zakaj Slovenci sovražijo slovensko morje?
vnetidebater ::
gruntfürmich je izjavil:
vnetidebater je izjavil:
ŠE ena cvetka iz Izole:
"Prepoved "rezervacij" z brisačami
Če bo prepoved kopalk v mestu morda dvignila kakšno obrv, bo na splošno odobravanje gotovo naletela odredba, da na javnih kopalnih površinah ne bo več dovoljeno "rezervirati" prostora z brisačami in drugimi predmeti. "
kaj to pomeni? Ali smem priti na plažo, odložiti brisačo in iti v vodo?
Je to že rezervacija prostora in mi bo redar napisal denarno kazen? Kaj naj torej storim ko z otrokom pridem na morje in se za 1 uro oddaljimo od brisač? (V Izoli je itak tako bedna gužva da ni šans da bi brisače imel blizu morja).
Ne da se mi ukvarjat s tem, raje gremo v vodo v krajih kjer so pač...veseli obiskovalcev.
to ni cvetka iz izole ampak usmeritev večine razvitih turističnih destinacij, kjer imajo dovolj revežev in zastonjskega masovnega turizma.
ampak kaj to slovenčkom razlagat...
V turističnih krajih je kaj takega smiselno in je za pričakovat. Izola ni turističen kraj.
facepalm ::

Gagatronix ::
solatko ::
Kar nekaj znancev ima v izolski marini plovila.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
Gagatronix je izjavil:
In kdo rine v Izolo ? Ne poznam nikogar, ki bi celo leto planiral kako bo sel v Izolo na dopust.
Mene vprasas?;) Pejdi pogledat pa jih povprasaj kdo so in zakaj so tam.
Gagatronix - Potem nimaš veliko kolegov in znancev. Če hočem julij, avgust videt stalno družbo, moram v Koper, Izolo, Portorož, Piran ali Umag, Poreč. Več ali manj, so v teh dveh mesecih večinoma tam, nekateri imajo nepremičnine, drugi pavšal v kempih,.... Taki dopusta niti ne planirajo, vsedejo se v avto, ko so frej in se odpeljejo.
tako je ja, starejši rinejo tja. Navada iz jugoslavije najbrž.
Gagatronix je izjavil:
In kdo rine v Izolo ? Ne poznam nikogar, ki bi celo leto planiral kako bo sel v Izolo na dopust.
Mene vprasas?;) Pejdi pogledat pa jih povprasaj kdo so in zakaj so tam.
mater ti pa ta tvoja izola. :D
Si prav užaljen ker kurcamo Izolo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vnetidebater ()
Sodec po guzvi, ki nastopi vsako leto, slucajno ravno med turisticno sezono, bi rekel da se motis.
V Izolo folk pride ker ima Slovenija malo morja. Izola je slučajno zraven obale. Turistom Izola nima kaj ponuditi.
Nekaterim prija tak oddih, da imajo kratko voznjo do destinacije, da destinacijo poznajo ter da lahko komunicirajo v svojem jeziku. Skratka se grejo res spocit in odmislit sluzbo/skrbi.
Počasi smo dojeli da živiš v Izoli in jo nameravaš braniti na vsak način, čeprav v isti sapi praviš da v turistični sezoni ne plavaš v tistem morju ker je bedno in nagužvano.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vnetidebater ()
vnetidebater je izjavil:
mater ti pa ta tvoja izola. :D
Si prav užaljen ker kurcamo Izolo.
Samo dejstva navajam.
Zame je Izola penzionisticno mesto in tudi sam se ne vidim, da bi dopustoval v takem kraju. To pa ne pomeni, da drugim ne ugaja in sodec po vsakoletni guzvi, pac jim.
vnetidebater je izjavil:
Počasi smo dojeli da živiš v Izoli in jo nameravaš braniti na vsak način, čeprav v isti sapi praviš da v turistični sezoni ne plavaš v tistem morju ker je bedno in nagužvano.
Lahko pa citiras en moj pristranski komentar na racun Izole. Se boljse, ce najdes da je karkoli od napisanega napacno/neresnicno.
Trenutno (2 leti) res zivim v Izoli, po dusi (trenutno tudi po dokumentih) pa sem Koprcan in poznam turisticno sceno na obali in jo tudi kar se da objektivno komentiram (ne morem pohvalit morja na plazah).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: facepalm ()

Gagatronix ::
Gagatronix - Potem nimaš veliko kolegov in znancev. Če hočem julij, avgust videt stalno družbo, moram v Koper, Izolo, Portorož, Piran ali Umag, Poreč. Več ali manj, so v teh dveh mesecih večinoma tam, nekateri imajo nepremičnine, drugi pavšal v kempih,.... Taki dopusta niti ne planirajo, vsedejo se v avto, ko so frej in se odpeljejo.
Ja, nekateri svoj penzijon prezivljate ... penzijonersko.
gtx970op ::
Prenočišča v kempinskem z zajtrkom sem dobil že za 120€ na sobo kar se mi zdi zelo poceni (decembra okoli božiča).
hipertija ::
Kaki vikendi skozi skoraj vso leto v Portorožu so meni prav prijeteni. Kempinski ali Lifeclass hoteli so dobro porihtani in obnovljeni + sprehodi po Portorožu in kakšen sladoled, kavica je meni osebno zelo lepo.
Prenočišča v kempinskem z zajtrkom sem dobil že za 120€ na sobo kar se mi zdi zelo poceni (decembra okoli božiča).
120€ na sobo za 2 dni?
gtx970op ::
Kaki vikendi skozi skoraj vso leto v Portorožu so meni prav prijeteni. Kempinski ali Lifeclass hoteli so dobro porihtani in obnovljeni + sprehodi po Portorožu in kakšen sladoled, kavica je meni osebno zelo lepo.
Prenočišča v kempinskem z zajtrkom sem dobil že za 120EUR na sobo kar se mi zdi zelo poceni (decembra okoli božiča).
120EUR na sobo za 2 dni?
120EUR na sobo za 1 dan (2 leti sem že zadevo prakticiral preko nekih strani, ki izdajajo bone - da nebom posebej izpostavljal katera stran je bila, pa vbistvu iz glave ne vem).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gtx970op ()

miha98 ::
vnetidebater je izjavil:
>Zakaj Slovenci sovražijo slovensko morje?
V Portorožu je gužva in povsod strežejo ali študenti Turistike, ki nimajo niti najmanjšega znanja o strežbi, niti volje tam strežt ali pa neki južni tujci ki ne znajo slovensko. Na plaži je gužva, sence ni, preveč je hudo razgretega betona. Kamorkoli se greš kopat se moraš na poti od brisače do morja gužvat z zdolgočasenimi sprehajalci.
Piran je super ampak nagužvan. Sence ni, razen če prineseš svojo marelo.
Izole ne maram. Plaža je nagužvana, ko prideš v vodo pa so v njej tako hudo ostre skale da se porežeš bolj kot najstnik ki se prvič brije.
Koper je lep za se sprehajat, morje smrdi.
Ankaran ima gnusno morje kjer raste več plevela kot je vode.
Alo jaz sem iz Ptuja sem srečo nekoga, ki je hodil na isto osnovno šolo kot jaz :D
Pač kot kelnarja tam....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: miha98 ()

caszafuckoff ::
Včasih nisem hodil na Slovensko obalo, ker je v primerjavi s Hrvaško, miru v lastnem zalivčku, kjer si sam, naravnost
smrdela do nebes.
Danes ne hodim več na Hrvaško obalo iz točno tega razloga. Ker tega več ni.
Da o bizarnih cenah sploh ne govorim.
V Sloveniji. In na Hrvaškem. Za ta denar dobim v Grčiji neprimerno več. Da sploh ne omenjam, koliko več dobim, kamor
zares hodim, pa ne mislim delati reklame, ker mi je čisto fino, brez idiotov, ki so se tja prišli slikat za fb.
počitnice, in na forum pridejo ob isti uri, iz njega izginejo ob isti uri,
človek, bi misli, da tudi spijo v istem šotoru, z isto ženo ;) /s
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()

WizzardOfOZ ::
caszafuckoff je izjavil:
Obujam sicer staro vprašanje ampak zdaj imam definitiven odgovor nanj.
Včasih nisem hodil na Slovensko obalo, ker je v primerjavi s Hrvaško, miru v lastnem zalivčku, kjer si sam, naravnost
smrdela do nebes.
V Sloveniji. In na Hrvaškem. Za ta denar dobim v Grčiji neprimerno več. Da sploh ne omenjam, koliko več dobim, kamor
zares hodim, pa ne mislim delati reklame, ker mi je čisto fino, brez idiotov, ki so se tja prišli slikat za fb.
Grćija je predraga v primerjavi s hrvaško, če kampiraš. Hrvaška ima lepo urejene kampe za zelo nizko ceno. Samo malo moraš poiskat. Tisti najbolj obljudeni imajo pa že ceno apartmajev in višjo.
Jaz se moram med dopustom spočit. Zato hodim v privat majhne kampe, kjer se z lastnikom lahko tudi normalno pogovorim. Kjer ni tečnih ljudi, kjer ni ponočevanja (če pa je, je za cel kamp) in kjer se spočijem, da se sestavim za naslednje pol leta dela.
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
bm1973 ::
4 ljudje, 32 EUR/dan.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
GregiB ::
Grčija ima turistično takso 8 EUR/dan.
4 ljudje, 32 EUR/dan.
Lažeš... Grčija turistične takse sploh nima ampak ima okoljevarstveni davek (Climate Crisis Resilience Tax), ki pa se ne plačuje na osebo ampak na tip nastanitve. Od 0,5€ na sobo na dan v nastanitvi do 2* v nizki sezoni do 15€ na dan na sobo v nastanitvi 5*+ v visoki sezoni. Turisti, ki pripljujejo z križarko pa morajo odšteti do 20€ na glavo takse za izkrcanje, odvisno od otoka / pristanišča. Torej, 4 članska družina v sobi v Marriotu sredi Avgusta, 15€ na dan... Pri vaškem Giorigiosu sredi Januarja pa 0,5€ na dan
Telbanc ::
Vse zgleda ko v kakih brazilskih favelah. Neurejeno. Slovenci sigurno sovražimo svoje morje, ker tko delamo z njim. Zaj je hvalabogu zaprta cesta Izola Koper za osebna vozila. Je pa še za uredit izola pri bivši ladjedelnici, in seveda ta obalni kos kaj je zaj zaprt za promet. In seveda še kaj, pa se zaj ne spomnim. Hrvati majo pač morje, in svinjski masovni turizem, z betonirano obalo. Hotele so že zdavnaj prodali švabom. Rast BDP pa majo v glavnem na račun navijanja cen v turističnem sektorju. Pač pir prodajo po 4X nabavni ceni in majo zaj "gospodarski čudež". In seveda k rasti BDP jim pomaga tud divjanje cen nepremični, ki jih kupujejo po norih cenah tud slovenčki. Čim slišijo, da Slovenija dvigne plače v JS takoj grejo cene gor......Treba je povedat, da so blena nastanitve privat pred 10 leti 10-15 evrov na noč.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Grčija ima turistično takso 8 EUR/dan.
4 ljudje, 32 EUR/dan.
Lažeš... Grčija turistične takse sploh nima ampak ima okoljevarstveni davek (Climate Crisis Resilience Tax), ki pa se ne plačuje na osebo ampak na tip nastanitve. Od 0,5€ na sobo na dan v nastanitvi do 2* v nizki sezoni do 15€ na dan na sobo v nastanitvi 5*+ v visoki sezoni. Turisti, ki pripljujejo z križarko pa morajo odšteti do 20€ na glavo takse za izkrcanje, odvisno od otoka / pristanišča. Torej, 4 članska družina v sobi v Marriotu sredi Avgusta, 15€ na dan... Pri vaškem Giorigiosu sredi Januarja pa 0,5€ na dan
Lahko mu rečejo tudi davek na dolžino penisa, v sezoni me pride 32 EUR/dan...
https://trippz.com/tourist-tax/greece
EU_zamašek- ::
Edino neka pekarnica v Portorožu je odprta, dobim sirov burek tam.
Mislim da drugega ni ...

Pred slovensko - hrvaško mejo pri Dragonji je uni kanal. V katerem so kolk je meni poznano parkirani neki čamci, napol na črno. Tam kolesarim mimo ko gremo na hrvaško obalo....
Kdaj si pa šel nazadnje?
Ker so ga očistili že nekaj časa nazaj.

WizzardOfOZ je izjavil:
caszafuckoff je izjavil:
Obujam sicer staro vprašanje ampak zdaj imam definitiven odgovor nanj.
smrdela do nebes.
Grćija je predraga v primerjavi s hrvaško, če kampiraš. Hrvaška ima lepo urejene kampe za zelo nizko ceno. Samo malo moraš poiskat. Tisti najbolj obljudeni imajo pa že ceno apartmajev in višjo.
Jaz se moram med dopustom spočit. Zato hodim v privat majhne kampe, kjer se z lastnikom lahko tudi normalno pogovorim. Kjer ni tečnih ljudi, kjer ni ponočevanja (če pa je, je za cel kamp) in kjer se spočijem, da se sestavim za naslednje pol leta dela.
Me veseli, jaz pa se raje spočijem tam, kjer je tako malo ljudi, tako v nastanitvi, kot na plaži, da
jih niti ne opaziš. Zakaj bi se drenjal, če se mi ni treba.

WizzardOfOZ je izjavil:
Tudi jaz. In takih imaš na hrvaškem ogromno.
Ne verjamem. Sicer sem pa že našel, hrvaška me ne vidi več, slovenska obala me pa že kakšnih 30 let ni, nazadnje sem bil tam
na Iron Maiden.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: caszafuckoff ()
Hrvaška ima pač daleč najboljše morje, ki je v rangu 4-5 ur vožnje...
Mene nič ne vleče v Grčijo, da se tam jebem z prevozom čez Srbijo, Makedonijo, še manj pa morje, kjer moram iti z letalom...
WizzardOfOZ je izjavil:
Pred slovensko - hrvaško mejo pri Dragonji je uni kanal. V katerem so kolk je meni poznano parkirani neki čamci, napol na črno. Tam kolesarim mimo ko gremo na hrvaško obalo....
Kdaj si pa šel nazadnje?
To treba zrihtat. Brežine, štrom, vodo in pol se kasira po par jurjev na mesec. Ne pa da potegneš par čolnov iz vode in je pol zrihtano.

Fak no, a je to neka nova samohvala, ko rečeš, da pač na Hrvaško ne greš?
Je Bohinj kaksno uro stran. Ure voznje mi niso pomembne, če mi ni potem treba trpeti tedne v gužvi na
plaži. Sicer pa ne, samohvala je, če poveš, da greš na Hrvaško. V mobilne kučice.
Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ je izjavil:
Kdaj si pa šel nazadnje?
To treba zrihtat. Brežine, štrom, vodo in pol se kasira po par jurjev na mesec. Ne pa da potegneš par čolnov iz vode in je pol zrihtano.
Sej imaš google maps, pa si poglej kako sedaj zgleda tam.
deepsick ::

caszafuckoff je izjavil:
Ure voznje mi niso pomembne, če mi ni potem treba trpeti dneve v gužvi na plaži.
Meni tudi ni problem vožnja. Gužva na plaži? Kam si ti to hodil? Tja kot večina? Ker jaz hodim na plaže, kjer sem lahko sam. Nokogar zraven. Na hrvaškem. Pa še izredno poceni kamp.
WizzardOfOZ je izjavil:
Jaz stanujem v Sloveniji. Ne vidim da bi blo tam kaj zrihtano. Edino kaj so zvlekli tiste čolne iz vode in to ni to. Mamo tko malo obale, da je vsak meter vreden zlata.
Zgodovina sprememb…
caszafuckoff je izjavil:
Je Bohinj kaksno uro stran. Ure voznje mi niso pomembne, če mi ni potem treba trpeti tedne v gužvi na
plaži. Sicer pa ne, samohvala je, če poveš, da greš na Hrvaško. V mobilne kučice.
Dost žalostno če nisi sposoben najti samotne plažice...
Jaz teh problemov nimam...

WizzardOfOZ je izjavil:
caszafuckoff je izjavil:
Ure voznje mi niso pomembne, če mi ni potem treba trpeti dneve v gužvi na plaži.
Meni tudi ni problem vožnja. Gužva na plaži? Kam si ti to hodil? Tja kot večina? Ker jaz hodim na plaže, kjer sem lahko sam. Nokogar zraven. Na hrvaškem. Pa še izredno poceni kamp.
Tudi jaz, samo ne na Hrvaškem, ker tega ni več. Cela hrvaška obala je podrekana, še ko smo z jadrnico
hodili po raznih vukojebenih otokih so bili tam turisti.
ZveeZ ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Jaz stanujem v Sloveniji. Ne vidim da bi blo tam kaj zrihtano. Edino kaj so zvlekli tiste čolne iz vode in to ni to. Mamo tko malo obale, da je vsak meter vreden zlata.
Kaj bi pa ti naredil v Jernejevem kanalu?
Plazo? ;)))))

caszafuckoff je izjavil:
Dost žalostno če nisi sposoben najti samotne plažice...
Jaz teh problemov nimam...
Oh, saj sem jo našel, samo ne na Hrvaškem. In po pravici povedano, Hrvaska ne nudi ničesar, kar bi bilo
nek presežek, napram temu kar uporabljam zdaj. Ko se enkrat znebiš mentalitete, da moraš iti na hrvaško,
ker tja hodiš že celo življenje, se najde marsikaj. In pri taki plaži, kot jo uporabljam zdaj, bi bilo na
hrvaškem vse zabasano, pa 3 kampe in dva hotela bi postavili zraven.
Zgodovina sprememb…
caszafuckoff je izjavil:
WizzardOfOZ je izjavil:
caszafuckoff je izjavil:
Tudi jaz, samo ne na Hrvaškem, ker tega ni več. Cela hrvaška obala je podrekana, še ko smo z jadrnico
hodili po raznih vukojebenih otokih so bili tam turisti.
A si mizantrop? Se nič ne družiš, vsaj tu pa tam. Tudi če si samotar, naj bi bili ljedje družabna bitja.
Saj nikjer ne piše, da moraš iti v Simonov zaliv, ravno takrat ko animirajo mularijo z uspešnicami iz zgodnjih 2000 ...
Pa kaj spregovoriš s kakimi neznanimi turisti in turistkami ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: EU_zamašek- ()
WizzardOfOZ je izjavil:
Kaj bi pa ti naredil v Jernejevem kanalu?
Plazo? ;)))))
Uredil bi ga, brežine se lah uredi tko ko so u Kopru uredili brežine, obložil bi z kamnom, napeljal vodo in elektriko in uredil priveze, za majnše čolne, tko ko so bli prej, samo da zaj bi blo urejeno. In plačljivo in LEGALNO. Zaj pa kot vidmo, so še koli ostali v vodi.
Zgodovina sprememb…
PacificBlue ::
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
caszafuckoff je izjavil:
Oh, saj sem jo našel, samo ne na Hrvaškem. In po pravici povedano, Hrvaska ne nudi ničesar, kar bi bilo
nek presežek, napram temu kar uporabljam zdaj. Ko se enkrat znebiš mentalitete, da moraš iti na hrvaško,
ker tja hodiš že celo življenje, se najde marsikaj. In pri taki plaži, kot jo uporabljam zdaj, bi bilo na
hrvaškem vse zabasano, pa 3 kampe in dva hotela bi postavili zraven.
Jaz grem tja, ker sem našel super familijo, ki oddaja apartmaje.
Lokacija, in vse okoli mi ustreza. Brez nepotrebnih motilcev za otroka. Trenutno mi zaradi otroka to ustreza.
Varno, prijazni so, še skuhajo kaj, itn...
Definitvno boljše kot da grem na obisk k tašči
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
To je ta znani kanal preden so poćistili čolne. Ker gre za krajinski park, sem napisal, da bi se brežine dokončno utrdile z kamnitimi bloki, kanal bi se malo poglobil, in uredili plačljivi privezi. Če pač bo zaj rezervirano za ptiče, naj ostane tko koje.
Zgodovina sprememb…

EU_zamašek- je izjavil:
A si mizantrop?
Prej razočaran humanist in polne plaže živali celotno zadevo samo ojačajo, tako, da je pravi počitek,
da človeškega podna ne gledam. Družim pa se zelo rad, vendar preferiram kvaliteto nad kvantiteto, zato bi mi bilo kakšno vaško življenje prava podoba pekla.
Na morje si vzami sabo knjigo Marka Twaina, The Mysterious Stranger, pa boš mogoče razumel, čeprav večina ne bo in se bo raje kratkočasila z zalivanjem vrta z Getoraidom v svojih novih crocksih.
Zgodovina sprememb…
iso2000 ::
To je ta znani kanal preden so poćistili čolne. Ker gre za krajinski park, sem napisal, da bi se brežine dokončno utrdile z kamnitimi bloki, kanal bi se malo poglobil, in uredili plačljivi privezi. Če pač bo zaj rezervirano za ptiče, naj ostane tko koje.
Posnetek je star 7 let. Če gre za Jenrejev kanal, je sedaj nekako takole:
Je kar bolje. Ali si mislil kakšno drugo zadevo?
Tako na jezerih, rekah in morju.
Ni neka slovenska posebnost.
caszafuckoff je izjavil:
EU_zamašek- je izjavil:
A si mizantrop?
Prej razočaran humanist in polne plaže živali celotno zadevo samo ojačajo, tako, da je pravi počitek,
da človeškega podna ne gledam. Družim pa se zelo rad, vendar preferiram kvaliteto nad kvantiteto, zato bi mi bilo kakšno vaško življenje prava podoba pekla.
Na morje si vzami sabo knjigo Marka Twaina, The Mysterious Stranger, pa boš mogoče razumel, čeprav večina ne bo in se bo raje kratkočasila z zalivanjem vrta z Getoraidom v svojih novih crocksih.
Ni tako hudo.
Če si vsaj malo jutranji tip, pa sploh.
To velja tudi za Istro, ki je dokaj obljudena.
Potem ne vem če lahko delajo neke urejene priveze in kasirajo tam ... So zahteve bolj stroge, ne moreš kar asfaltirati, betonirati.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: EU_zamašek- ()
Alamar ::
Spet neko dommevanje na podlagi starih posnetkov. Zadeva je zelo solidno sanirana.Sem šel letos mimo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alamar ()
Je kar bolje. Ali si mislil kakšno drugo zadevo?
Ta kanal sem mislil, ja. Sam me moti kaj je leseno. Kaj mamo tud mi lesen most in sem vprašal delavca ki ga je barval, kolk je to obstojno.
Je reku pet let. Poleg tega je treba kar naprej barvat. Je mal bolje, sam brežine niso utrjene, na začetku ko je uni zalivček še zaj ni nič. Kanal je dolg, dal so pa 200 metrov lesenega dela in se jim je "prikazala Marija". In par bogih privezov. Pustmo zaj to. ti zgoraj ne najedaj, k sem napisal da gre za zadevo od prej.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Morje hrvaška? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 36453 (10084) | Pithlit |
| » | Hrvaška - cene piva (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 23889 (19919) | Goran's Blog |
| » | Zasoljene cene poletnega dopusta pri sosedih (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 56050 (46094) | ThinkPad |
| » | kje je čar morja? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 58953 (51329) | opeter |
| » | Imate res za dopust evre? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15380 (12883) | KaiV6 |