» »

4k 75" TV za cca 1.500 EUR?

4k 75" TV za cca 1.500 EUR?

Suly ::

Pravkar sem nabavil 8k Samsung QLED TV QE65Q700T. Fantastična slika, vendar ugotavljam da ne predvaja skoraj nobenega filma iz USB. Imam tudi 3 leta star 50" 4K LED Samsung, kjer iz istega ključka predvaja VSE te filme, ki jih novi 8K TV ne.

Nekje sem zasledil, da je Samsung ravno tam med letoma 2018 in 2019 odstranil podporo "določenim" filmom in naj jih zato več ne bi podpiral.

Ker mi je zraven lepe slike predvajanje filmov iz USB pomembno, me zanima kateri 75" 4K TV v razredu 1.500 EUR (do max 2.000 EUR za res hud model) bi priporočali?
Hvala.
  • spremenil: Suly ()

laguna1 ::

jaz bom nabavil tole sony led lcd serije 9

https://acssony.si/kd-75xh9005baep-189c...

Suly ::

Hvala, s Sonyem zaenkrat nobenih izkušenj. Kak poseben razlog, da se boš odločil za ta model?

Še morda kak predlog iz prve roke?

laguna1 ::

https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/...

glede na ceno je eden najboljših tv ...

Suly ::

Si prepričan da je ta test (X900H) za ta TV (KD-75XH9005B). Oprosti, če je vprašanje neumno, ampak res ne vem kako grejo te serije pri Sonyu.

Drugač so v tem rangu pri ACSu štirje modeli:

https://acssony.si/kd-75xh9005baep-189c...

https://acssony.si/ke-75xh9005baep-189c...

https://acssony.si/ke-75xh9096baep-189c...

https://acssony.si/kd-75x81jaep-189cm-4...


Meni vsi štirje izgledajo enaki. Kakšno mnenje? Bo pa zgleda potrebno na ACS pa naj še oni razložijo:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Suly ()

Stari89 ::

Pri nakupu tako dragega TVja ne bi omejeval na medijske sposobnosti. Problem večinoma ni nezmožnost TVja, da nekaj prebavi ampak enostavno gnojna anti-consumer biznis politika. Moj LG CX recimo ne pogoltne DTS audio tracka v MKV fajlu, čeprav ga starejši modeli podpirajo. Baje je s Samsungi enaka štorija, na Sony TVjih pa naj bi delalo. En video na to temo
Sam sem rešil problem tako, da sem si postavil domač PLEX server, tako da se zadeva ne dekodira na TVju ampak na drugi mašini. Na tvojem mestu bi kupil Android medijsko škatlico ali pa kaj podobnega za predvajanje, iskal pa bi TV z najboljšo sliko.
LP

Še to: Poskusil sem tudi DLNA server, ampak v tem primeru se video in zvok dekodirata na TVju. Omejitve pri predvajanju so torej iste kot z USB ključkom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Stari89 ()

Likalnik ::

Tako je...naštimaš si KODI, Plex ali bilo katero android škatlico in ti bo predvajal filme....ne vem kako se še vedno uporablja USB ključke, ko gre pa sedaj že vse po zraku....tudi na ključek si težko preneseš recimo 40gb velik film.

filip007 ::

Je že samo imaš spet dodaten daljinec, vidim da bom še na 32" LG, še dolgo.
Trevor Philips Industries

Stari89 ::

Ni nujno ... moj LGjev Magic remote zna upravljat s set top boxom, s PS5 in z Xbox One.

Suly ::

Seveda je v tem rangu najpomembenjša slika in tukaj se pri 8k Samsung QLED TV QE65Q700T ni za pritoževati. Vseeno pa ima naša tamala malo morje risank na USB ključku in je to tudi pomemben faktor. Grem še danes pogledat Sonyevo sliko, ker te pa res ne poznam, pa da vidimo kakšno je stanje.

laguna1 ::

@suly, sem se dolgo pogovarjal s prodajalcem v Herveyu in je dejal, da imajo nekako vsi proizvajlci serijo 7(osnovna), 8(srednja) in 9(top).
Sedaj govorim glede sony, ker sem se o njem pogovarjal, vsaka serija ima podserijo (oblika, nogice, barva, .. pa tudi kakšno večjo funkcionalnost), tako da lahko povem, da je sony 9005 "najslabša" serija serije 9 (top), to pa pomeni, da je med serijo 8 in 9 velika razlika že v sami osletvitvi iz ozadja, serija 8 ima klasičen LED, 9 pa je osvetljena iz več delov iz ozdja, kar prinese boljši kontrast in nasičenost barv, se pa izgubi glede kota gledanja. Tako da če boš gledal z velikega kota, potem ta model ni glih top, seveda pa je zelo dober ne glede na vse. Tako da na rtings primerjaj te serije.. torej 900, koliko mi je prodajalec povedal je med serijami 90 razlika v nogicah, barvi okvirja... serija 92 pa je že dražja in z več funkcijami.. ampak cena je tudi krepko čez 2000 eur.

Jaz sem danes naročil sony KD75XH9005 za 1649 eurov, ok, dalo bi se ga dobiti tudi za 49 EUR ceneje, vendar bi moral na njega čakat več kot dva tedna, rabim pa ga konec tedna, tako da ga bom dobil ali v sredo ali četrtek. Poštnina je gratis.

Na koncu pa se moreš sam odločit, nekako so mi vsi prodajalci govorili, da s SONY ne morem zgrešit, saj v svojem cenovnem razredu ponuja največ.

Pa še nekaj, serija x81j je letošnji model, razred slabši od serije 8, tako da nima celotne led osvetlitve Full led aray kot serija 9, je pa zaradi te izbolšave malce "slabša" glede gledanja pod velikim kotom...

Han ::

Pri novejši Samsungih je problem manjko avdio dekoderjev, zato videa enostavno ne predvajajo, RAZEN če imaš TV povezan s predvajalnikom ali sprejemnikom (receiver) ali soundbarom, ki podpira manjkajoče kodeke, predvsem DTS.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri 75" in večji televizor?

Oddelek: Zvok in slika
375793 (1871) tusi
»

4k predvajanje filmov (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5310515 (8228) Han
»

Najboljši in čimvečji TV za 2500-3000 evrov

Oddelek: Zvok in slika
61737 (1439) fpbs

Več podobnih tem