» »

Inflacija 2021/2022

Inflacija 2021/2022

««
32 / 218
»»

pegasus ::

torentino je izjavil:

V firmi je naš sindikat zmagoslavno razglasil, da se je zdilal z dojče vodstvom za 3% povišico plače za letos. In za 3% drugo leto! Zmaga!
Švoh ... Pri nas smo plačani kupno moč in ne neko absolutno cifro, kar pomeni, da je inflacija avtomatsko upoštevana.

Lonsarg ::

LeQuack je izjavil:

Saj k nam tudi pride hiperinflacija brez skrbi.
Ker se strinjava da se hiperinflacija ne more ponesreči zgoditi treznemu voditelju to pomeni da je hiperinflacija bodisi zavestna odločitev bodisi totalni idiot na oblasti.

Totalnih idiotov ki ne upoštevajo nasvetov lastnih bančnikov nimamo, ker k sreči nimamo Erdogana na oblasti. Zavestno se pa za hiperinflacijo ne bodo odločili, ker pač denarci.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

IgorCardanof ::

Lonsarg je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Saj k nam tudi pride hiperinflacija brez skrbi.
Ker se strinjava da se hiperinflacija ne more ponesreči zgoditi treznemu voditelju to pomeni da je hiperinflacija bodisi zavestna odločitev bodisi totalni idiot na oblasti.

Totalnih idiotov ki ne upoštevajo nasvetov lastnih bančnikov nimamo, ker k sreči nimamo Erdogana na oblasti. Zavestno se pa za hiperinflacijo ne bodo odločili, ker pač denarci.

Rad se razmisljas, da fed ve kaj dela in ima stvari pod kontrolo?

Po moji oceni se vecina kar se bo zgodila v prihodnosti, ne more vec preprecit. Se bo zgodilo ali pa ne. Ampak to kaj bo Powell govoril pred kamero na vsake toliko, nima pomena.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Zgodovina sprememb…

Seveda da FED ve vsaj približen velikostni razred, ne detajlnih procentov. To da imamo namesto "uradno planirane" 2% inflacije lani in letos 5-10% in tut najbrž bo še vsaj 2 leti tako, to oni že dlje planirajo. To ni ponesreči ali ker bi se kaj zakalkulirali, tudi od Ukrajinske vojne to ni.

Zgodovina sprememb…

LeQuack ::

Quack !

fikus_ ::

Tedaj se še ni vedelo, da se bo zaradi korone dodatno natiskalo ogromno dodatnega denarja.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

LeQuack je izjavil:

Debata je bila zgolj o kontroli inflacije/hiperinflacije, ne o krizah.

Krize so precej bolj kompleksna zadeva ja.

IgorCardanof ::

Njena izjava je bila napačna v vsakem primeru.

Je pa res, da je takrat, ko je izjavila to bedarijo, imela realne šanse, da le bo res in sicer zanjo, če se bi stegnila v naslednjih 3eh letih. Nažalost se ni in ma narobe tut na tej točki.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Zgodovina sprememb…

redtech ::

DE min plačilo na 12€/ura, prinese nove podražitve, te prinesejo novo zviševanje. Slabi časi za nas - delavce.

Mr.B ::

Če inflacija pade, bodo Kitajci povocirali v Tajvanu.
Sicer pa Amerika plačuje na dan skoraj mijado $ za obresti natiskanega denarja, samemu sebi.

Pozabil dodati... Ukraine Hikes Interest Rate to 25%
Sicer so bile v preteklosti še višje... Zato pa je IMF izsilil leta 2021 v Ukrjini reformo odkupa zemlje, ker je ne obdelujejo dovolj učinkovito.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mr.B ()

nirburu ::

To je vse naravno ljudje.
Centralne banke sploh nimajo kontrole nad našim finančnim sistemom. Centralne banke so vse izključno odgovorne ljudstvu in upravljanje od ljudstva. Tu ni nobenih elitnih klik, ki imajo svojo agendo in lahko manipulirajo z delovanjem bank.

:))

MisterR ::

Kako pa danes živijo Estonci in Turki, ki imajo 20% in 70% inflacijo?

Predvsem pri Estoncih me zanima, če jim je inflacija prinesla podražitve (razen energentov) in težave s krediti?

mr_chai ::

MisterR je izjavil:

Predvsem pri Estoncih me zanima, če jim je inflacija prinesla podražitve (razen energentov) in težave s krediti?

8-O

Kaj te zanima ? Če je inflacija prinesla podražitve ? ;(( Ne, vse je ceneje ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mr_chai ()

Sparkxl ::

To pa lahko kandidiraš za izjavo desetletja in gladko zmagaš :)))))

ZveeZ ::

Sparkxl je izjavil:

To pa lahko kandidiraš za izjavo desetletja in gladko zmagaš :)))))

Verjetno je mislil vprasat, ce so tudi place sledile inflaciji.
A ni "pogoj" inflacije ta, da grejo gor tudi prihodki in ce temu ni tako, se rece stagflacija? Se pustim popraviti.
Ce je to res, pol mi se nimamo inflacije. Pri nas je Euro enako vreden kot vedno, le vse ostalo ima extra dodano vrednost:)

Ne inflacija je pač inflacija denarja, torej da je ta manj vreden, samo to in nič drugega (meri se jo pa pač preko cen določenih produktov/storitev). To ali temu sledijo plače ali ne nima veze za ta ekonomski pojem. Stagflacija je pa samo fensi izraz za to da imaš inflacijo in recesijo hkrati, ampak inflacijo še vedno imaš, pojma nista izključujoča.

Pa večina ljudi ne uporablja izrazov kot je stagflacija, zato je bolje reči "recesija in inflacija hkrati" da ni zmede.

Zgodovina sprememb…

aviator ::

Lonsarg je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Debata je bila zgolj o kontroli inflacije/hiperinflacije, ne o krizah.

Krize so precej bolj kompleksna zadeva ja.

Sej taki zenski, ki se ji zdi da bo s kicking can down the road odblefirala do groba se res zna zgodi to. Jejte govna, mi se bomo upokojili oddajali in srecno ziveli.

Problem je, ce so delezniki prestari in jih boli k za posledice svojih dejanj.

MisterR ::

mr_chai je izjavil:

MisterR je izjavil:

8-O

Pri nam je elektrika ceneje s trenutno 8.7% inflacijo kot takrat ko smo imeli 2% inflacijo. Torej kaj je tvoj point?

In trenutno inflacijo zvišujejo predvsem energenti in zato me je zanimalo kako se Estonija in Turčija spopadata z inflacijo. Ali državi kaj subvencionirata (na kaj pac imajo vpliv) ali so plače sledile inflaciji itd..

Recimo v Nemčiji je država začela brutalno subvencionirati javni prevoz. Seveda je to posledica krize z energenti ampak vseeno, tudi inflacija je (delno)
https://www.rtvslo.si/svet/v-nemciji-me...

In ja, lažje se je posmehovati kot pa napisati kaj pametnega.

sbawe64 ::

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/kako...

Zadnji stavek !

Na stari celini trenutno samo Švica z 2.9% inflacijo, vsi ostali več.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

ZveeZ ::

Pričakuje, da bodo razmere od pet- do 10-odstotne inflacije vztrajale še od dve do tri leta.

Da ne bo: "Pricakuje se da bo trajalo 5 do 10 let, dokler bo inflacija spet okoli 2 do 3%."
:)

Steinkauz ::

Ta posnetek je kr primeren za to temo:

m0LN4r ::

MisterR je izjavil:

mr_chai je izjavil:

MisterR je izjavil:

8-O

Pri nam je elektrika ceneje s trenutno 8.7% inflacijo kot takrat ko smo imeli 2% inflacijo. Torej kaj je tvoj point?

In trenutno inflacijo zvišujejo predvsem energenti in zato me je zanimalo kako se Estonija in Turčija spopadata z inflacijo. Ali državi kaj subvencionirata (na kaj pac imajo vpliv) ali so plače sledile inflaciji itd..

Recimo v Nemčiji je država začela brutalno subvencionirati javni prevoz. Seveda je to posledica krize z energenti ampak vseeno, tudi inflacija je (delno)
https://www.rtvslo.si/svet/v-nemciji-me...

In ja, lažje se je posmehovati kot pa napisati kaj pametnega.

9 evrov za klosarje in party turiste za Sylt, od kod pa mislis da bodo vzeli 12 miljard za to nazaj?
Aja pa sam 3 mesce, dokler so počitnice
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

feryz ::

A sem jaz edini, ki ga skrbi deflacija?
Ker baje prihaja. In to kmalu. Kaj to pomeni, pa vemo vsi.

feryz je izjavil:

Deflacija je dobra za dobrobit ljudi.
Quack !

OneYellow ::

Deflacija, torej da bo denarju zrasla vrednost oziroma da bodo padle cene? Kakšna teorija stoji za tem?

OneYellow je izjavil:

Deflacija, torej da bo denarju zrasla vrednost oziroma da bodo padle cene? Kakšna teorija stoji za tem?

Ker bo vse tako drago ratalo, da ljudje ne bodo več kupovali stvari, posledično se bodo morale cene znižati ali pa bodo firme propadle. Amnpak ni panike, ker CEO-ji in lastniki zmeraj dobijo bail-out, tako da na slabšem bodo samo delavci v tej podjetjih, ki pa jih kapitalizem itak smatra za nepomembne.
Quack !

nirburu ::

Povejte mi nekaj.
Vi pravite, da ni pogoja, da bi elita načrtovala neko vseobsežno zaroto.

Kam pa je potem naš monetarni sistem torej??!

Jaz sicer opažam, da bolj kot se stvari dražijo, bolj ljudje nakupujejo. Spar centri še nikoli niso bili tako polni kot so sedaj npr. Spar restavracije so nabito polne, še nikoli toliko. Tako da če se bo še bolj podražilo ne vem kako bodo trgovine zdržale tak naval kupcev.
Quack !

Sparkxl ::

To se motiš. Poglej koliko od teh ljudi ima dejansko vrečko v roki, se pravi da so nekaj kupili in koliko se jih samo sprehaja. Mogoče ima špar bolj poceni junk food kot drugi pa je zato polno? Imam 2 kolega ki imata trgovine z robo ki se smatra kot nepotrebna, luksuz, oba pravita da jima promet lepo pada.

Mato989 ::

LeQuack je izjavil:

Jaz sicer opažam, da bolj kot se stvari dražijo, bolj ljudje nakupujejo. Spar centri še nikoli niso bili tako polni kot so sedaj npr. Spar restavracije so nabito polne, še nikoli toliko. Tako da če se bo še bolj podražilo ne vem kako bodo trgovine zdržale tak naval kupcev.

Ja folk kupuje ker ga je strah da bo že jutri cena 20% gor... ampak to se bo KMALU ustavilo, če ne prej proti koncu poletja... ko bo udarila realnost.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

nirburu je izjavil:

Povejte mi nekaj.

Odvisno kdo, jaz samo pravim da glavnina cudnih malo verjetnih zarot ne drzi. Oziroma morda drzi ena na desettisoc.

To da pa je dizajn monetarnega sistema zarota elite kako cim vec denarja in moci ohraniti v ozkem krogu ljudi pa je gotovo res.

No ampak ker je zadeva tako ocitna to niti ni vec zarota, beseda zarota namiguje da skrivajo, monetarni sistem in njegova povezava na elito pa ni lih skrita zadeva. Ampak kaj ti pomaga razkrinkana zarota ce se pa ljudje ne zganejo/zganemo :)

Zgodovina sprememb…

johnnyyy ::

LeQuack je izjavil:

OneYellow je izjavil:

Ker bo vse tako drago ratalo, da ljudje ne bodo več kupovali stvari, posledično se bodo morale cene znižati ali pa bodo firme propadle. Amnpak ni panike, ker CEO-ji in lastniki zmeraj dobijo bail-out, tako da na slabšem bodo samo delavci v tej podjetjih, ki pa jih kapitalizem itak smatra za nepomembne.

Ni nujno. Da imamo denarno politiko kot jo imamo je posledica dejstva, da hočemo ekonomijo regulirat. Centralne banke lahko preko višanja OM vplivajo na določen del populacije ali pravne osebe, ki je vezan na kredite, s tem zmanjšajo njihovo kupno moč in s tem posledično zmanjšajo povpraševanje. Na ta način lahko zelo enostavno in postopoma umirijo trge ali pa jih spodbudijo.

rejven ::

johnnyyy je izjavil:

LeQuack je izjavil:

OneYellow je izjavil:

Ni nujno. Da imamo denarno politiko kot jo imamo je posledica dejstva, da hočemo ekonomijo regulirat. Centralne banke lahko preko višanja OM vplivajo na določen del populacije ali pravne osebe, ki je vezan na kredite, s tem zmanjšajo njihovo kupno moč in s tem posledično zmanjšajo povpraševanje. Na ta način lahko zelo enostavno in postopoma umirijo trge ali pa jih spodbudijo.

res je, problem so stranski efekti, OM pretirano gor pomeni xy % več brezposelnih, nižja gospodarska rast ali celo recesija, padec delniških trgov, sploh v ZDA, kjer so penzije vezane na delnice je lahko polom. Verjetno pa bi kljub vsemu treba dvignit, ker to ne pelje nikamor...

johnnyyy je izjavil:

LeQuack je izjavil:

OneYellow je izjavil:

Bolje bi bilo če bi ekonomijo tako zregulirali da ne bi rabili nič adjustat, da bi bilo predvidljivo... če bi banke lahko posojale toliko keša kot je v obtoku (in bi se keš dodajal v obtok samo preko nepovratnih sredstev ECBja državam ki ga lansirajo preko projektov v gospodarstvo) bi rešili veliko težav dobili pa samo 1

Prvo kar bi rešili je dejstvo da bi denar ki se varčuje imel vrednost (obresti)
Drugo kar bi rešili je to, da ne bi bil folk prezadolžen, ekr ne bi bilo dovolj možnosti sploh dobit posojilo
Tretjič bi to masovno znižalo cene, ker ne bi nič šlo v prodajo

itd itd itd

Saj nenazadnje je KREDITIRANJE problem da cene rastejo, če kredite ukinemo, bo masoven padec cen tako nepremičnin kot marsičesa.

rejven je izjavil:

johnnyyy je izjavil:

LeQuack je izjavil:

OneYellow je izjavil:

res je, problem so stranski efekti, OM pretirano gor pomeni xy % več brezposelnih, nižja gospodarska rast ali celo recesija, padec delniških trgov, sploh v ZDA, kjer so penzije vezane na delnice je lahko polom. Verjetno pa bi kljub vsemu treba dvignit, ker to ne pelje nikamor...

Seveda, potrebno pa se je tudi zavedati, da se mesečna inflacija računa na letnem nivoju oz. zadnjih 12 mesecev. S tem bomo imeli inflacijo tudi, če se cene ne dvigajo več. Tako da pričakovanje 5% inflacije čez 1 mesec je čisto brez smisla - saj bi za to rabili konkretno deflacijo na mesečnem nivoju. Tako je trenutno važno, da se začne umirjat in da ne zdivja preko vseh meja. Potem pa gremo počasi nazaj v normative.

Vi ste pa res optimisti, da mislite da se bo kar umirile brez konkretne krize.
Quack !

Sparkxl je izjavil:

To se motiš. Poglej koliko od teh ljudi ima dejansko vrečko v roki, se pravi da so nekaj kupili in koliko se jih samo sprehaja. Mogoče ima špar bolj poceni junk food kot drugi pa je zato polno? Imam 2 kolega ki imata trgovine z robo ki se smatra kot nepotrebna, luksuz, oba pravita da jima promet lepo pada.

Ne vem jaz samo pravim kar vidim. In take gužve kot je zadnje čase v Spar restavracijah ni bilo nikoli, čeprav so menuje podražili za skoraj 1€ vsakega. To da imaš dunajca za 7€ v menzi se meni ne zdi ravno poceni hrana. Ampak je nabito polno. Enako je tudi v sami trgovini.
Quack !

kriptobog ::

Folk ma dnar. ŠE vedno imamo preko 20 milijard depozitov na bankah.

WizzardOfOZ ::

Mato989 je izjavil:

Saj nenazadnje je KREDITIRANJE problem da cene rastejo, če kredite ukinemo, bo masoven padec cen tako nepremičnin kot marsičesa.

Ne pričakujem da boš razumel, ampak to je edini način, da si navaden človek sploh lahko privošči nepremičnino, če noče živet pri starših nadaljnih 30 let po zaposlitvi, da bo našparal za stanovanje.
Niso vsi taki, da jim starši kupijo stanovanje.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Mato989 je izjavil:

Bolje bi bilo če bi ekonomijo tako zregulirali da ne bi rabili nič adjustat, da bi bilo predvidljivo... če bi banke lahko posojale toliko keša kot je v obtoku (in bi se keš dodajal v obtok samo preko nepovratnih sredstev ECBja državam ki ga lansirajo preko projektov v gospodarstvo) bi rešili veliko težav dobili pa samo 1

Drugo kar bi rešili je to, da ne bi bil folk prezadolžen, ekr ne bi bilo dovolj možnosti sploh dobit posojilo

itd itd itd

Kaj je bolje po navadi pokaže praksa. Če je sistem sorazmerno dober (deluje že vrsto let), se ti ga bolj splača popravljati in posodabljati kot menjati.

LeQuack je izjavil:

Ja lahko se, ni pa nujno. Če nekdo misli, da bo prišlo do strašne krize, da bomo prišli do 100% deflacije, naj proda vso svoje premoženje in na dnu kupi nazaj. In tako ne bo treba nikomur razlagat, da je vedel kaj se bo zgodilo, saj se bo to videlo iz njegovega premoženja.

LeQuack je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

Ne vem jaz samo pravim kar vidim. In take gužve kot je zadnje čase v Spar restavracijah ni bilo nikoli, čeprav so menuje podražili za skoraj 1€ vsakega. To da imaš dunajca za 7€ v menzi se meni ne zdi ravno poceni hrana. Ampak je nabito polno. Enako je tudi v sami trgovini.

Kje pa še dobiš dunajca za 7€? Še na štantih, kjer jih pečejo je najcenejši 8€. Pa ga moraš pojest stoje, dajo ti ga pa med 2 kosa kruha.

Magic1 ::

kriptobog je izjavil:

Samo večina tega denarja ima manjšina. In ta manjšina ga ne bo neumno razsipavala. Če bodo začele cene padat, ga oni ne bodo začeli takoj noro zapravljat, temveč bodo čakali "dno", da začnejo investirat.
Treba bi bilo pogledat, koliko denarja ima folk pod 100k€ na depozitu in kako hitro ti kopnijo. V Ameriki običajnim ljudem kopnijo prihranki rekordno hitro.
Magic

Utk ::

Tisti, ki imajo zdaj denar na banki, ga ne bojo kar začeli investirat. V kaj ga pa bi, če ga niso do zdaj?

Magic1 ::

Sej pravim, da investicij trenutno ne bo. Bodo pa marsikateri primorani koristit prihranke, da obdržijo standard. Samo to traja omejeno časa, ker prihrankov zmanjka. Če pa ne kuri prihrankov, pa potrošnja takoj pade.
Magic

kriptobog ::

Magic1 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Samo večina tega denarja ima manjšina. In ta manjšina ga ne bo neumno razsipavala. Če bodo začele cene padat, ga oni ne bodo začeli takoj noro zapravljat, temveč bodo čakali "dno", da začnejo investirat.
Treba bi bilo pogledat, koliko denarja ima folk pod 100k€ na depozitu in kako hitro ti kopnijo. V Ameriki običajnim ljudem kopnijo prihranki rekordno hitro.

Gospodinjstva imajo to. Razni podjetniki in investitorji itak ne vlajajo takih količin na banki. Milsim da je bil enkrat na financah članek o teh depozitih in je bila zraven objalvjena tudi lestvica od plačanega davka na dobiček od obresti in so preračunali da je največji depozit okoli 200 milijonov. Mora biti kar precej gospodinstjev še da pridemo na 22 milijard.

Mr.B ::

Lonsarg je izjavil:

nirburu je izjavil:

Povejte mi nekaj.

Odvisno kdo, jaz samo pravim da glavnina cudnih malo verjetnih zarot ne drzi. Oziroma morda drzi ena na desettisoc.

To da pa je dizajn monetarnega sistema zarota elite kako cim vec denarja in moci ohraniti v ozkem krogu ljudi pa je gotovo res.

No ampak ker je zadeva tako ocitna to niti ni vec zarota, beseda zarota namiguje da skrivajo, monetarni sistem in njegova povezava na elito pa ni lih skrita zadeva. Ampak kaj ti pomaga razkrinkana zarota ce se pa ljudje ne zganejo/zganemo :)

Mamlo manj Socialnih medijev, pomaga. Reöe se splosna izobrazba. Drugace bo cez 10 let mainstrim da je zemlja ravna. Ok v Ameriki ze, od koderpride vecino teh smesnic, je mainstrim, glede na to da zogovorniki pridejo v senat...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

johnnyyy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

itd itd itd

Kaj je bolje po navadi pokaže praksa. Če je sistem sorazmerno dober (deluje že vrsto let), se ti ga bolj splača popravljati in posodabljati kot menjati.

LeQuack je izjavil:

Ja lahko se, ni pa nujno. Če nekdo misli, da bo prišlo do strašne krize, da bomo prišli do 100% deflacije, naj proda vso svoje premoženje in na dnu kupi nazaj. In tako ne bo treba nikomur razlagat, da je vedel kaj se bo zgodilo, saj se bo to videlo iz njegovega premoženja.

Rimsko cesarstvo jefunkcioniralo vrsto let pa glej kam jih je to pripeljalo? =)

WizzardOfOZ je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ne pričakujem da boš razumel, ampak to je edini način, da si navaden človek sploh lahko privošči nepremičnino, če noče živet pri starših nadaljnih 30 let po zaposlitvi, da bo našparal za stanovanje.
Niso vsi taki, da jim starši kupijo stanovanje.

Seveda, zato ker so cene take kot so... če kreditov jutri več ne bi bilo možnih bi prodajalci, če bi želeli karkoli prdoat (če bi morali) ponudili tako nizke cene da bi lahko skeširali =)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

OneYellow ::

Predvsem pa bi se nehalo investirat in ne bi bilo kaj prodajati, razen starih socialističnih zadev. :) Pa gospodarstvo bi se verjetno ustavilo čez noč.

Mato989 je izjavil:

Seveda, zato ker so cene take kot so... če kreditov jutri več ne bi bilo možnih bi prodajalci, če bi želeli karkoli prdoat (če bi morali) ponudili tako nizke cene da bi lahko skeširali =)

Če kreditov nebi bilo več, ogromno ljudi niti službe nebi imelo. S tem bi naredil še veliko več revežev, kot jih je sedaj, pa že sedaj jih je ogromno.
Če samo pomisliš da je za več kot 17% osnovnošolcev edini topel obrok subvencionirana hrana v šolah. Subvencija je tudi kredit, samo nepovraten.

dronyx ::

feryz je izjavil:

Deflacija česa? To je namreč pomembno in glede tega je veliko zavajanja. V desetletju enormnega tiskanja denarja (ups QE) so se posledice te finančne prevare videle zlasti pri inflaciji vrednosti naložb, veliko manj pa pri inflaciji potrošniških dobrin, ki jih meri "uradna inflacija". Če gledaš cene delnic, zlasti pa tehnološki sektor v ZDA, je deflacija že nekaj časa prisotna, saj so cene konkretno padle. Pri nepremičninah zaenkrat deflacije še ni, je pa ta pojav v tem segmentu počasnejši in traja lahko več let da nepremičninam vrednost opazno pade. Se je pa pojavila sedaj visoka potrošniška inflacija, ki se še stopnjuje in ni videti, da bi se prav kmalu spustila nazaj pod 2%. Torej tu po moje govora o kakšni deflaciji še dolgo ne bo. Tudi če bi se hipotetično cene goriv spustile nazaj na prvotne nivoje bo redkokdo znižal cene izdelkov, hrane...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()
««
32 / 218
»»