Forum » Problemi človeštva » Inflacija 2021/2022
Inflacija 2021/2022

fikus_ ::
Že večkrat si mrknil, ko sem te vprašal za vire, tako da sem sedaj jaz dal tvoj vir, te pa boli, ko sem pokazal, da iz vira pobereš, kar ti ustreza.
Seveda pa spet preusmerjanje pozornosti, tipično kowovsko.
"Usa good, all other crap. "
Savdijci bodo še kar nekaj časa lepo živeli od nafte, sem že zgoraj pisal o tem, imajo najcenejšo proizvodnjo in zakaj bi svet kupoval dražjo Usa nafto, če lahko cenejšo iz SA?!
Seveda pa spet preusmerjanje pozornosti, tipično kowovsko.
"Usa good, all other crap. "
Savdijci bodo še kar nekaj časa lepo živeli od nafte, sem že zgoraj pisal o tem, imajo najcenejšo proizvodnjo in zakaj bi svet kupoval dražjo Usa nafto, če lahko cenejšo iz SA?!
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

redtech ::
Ni čisto tako, ker imajo visoke stroške v državi, ne morejo imeti poceni nafte brez težav v državi...

Mr.B ::
Rekordno "proizvodnjo" nafte aka crpanje nafte.
Zadnji IEA oil report (marec):
Non-OPEC+ production is set to rise by 1.5 mb/d in 2025, led by the Americas. Following a 770 kb/d output decline last year, OPEC+ output could hold steady in 2025 if voluntary cuts are maintained after April.
Slabo kaze, za OPEC.
Da da, sreča da cena energentov ki jo plačuje industrija za svoje proizvode izhaja iz provizij, ki jo plačujejo pri plačilu kilovatnih no megavatih u rob črpanju nafte . LOL Sploh to se pozna pri EU.
PS: če bi spremljal Ameriško naftno industrijo, bi bral, da se iz teh lukenj v Ameriki zadnje čase skoraj ob enem galonu nafte zraven pride će en galon vode. Še sreča da so ob trumpu dobili no ukinili malo teh naravovarstvenih zakonov, ki škodujejo Ameriki. Le kam pa bi ta podjetja, no nafta odvrgla vso to vodo.
Pa še en PS: Amerika nima energetskih virov da bi začela s primarno produkcijo Aluminija, preden se sploh lotimo tehnologije…. naj ti sede.
Dlje ko boste plačevali influencerjem za čustveno stanje,
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.

dronyx ::
Se mi zdi da je Trump zamudil veliko priložnost, da bi iz carin naredil veliki šov. zadevo bi moral izvesti kot žrebanje kroglic, na katerih bi bile številke, ki bi predstavljale odstotek carin. Po moje bi bilo enako učinkovito, kot to sedaj, pa še zabavno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()

Se mi zdi da je Trump zamudil veliko priložnost, da bi iz carin naredil veliki šov. zadevo bi moral izvesti kot žrebanje kroglic, na katerih bi bile številke, ki bi predstavljale odstotek carin. Po moje bi bilo enako učinkovito, kot to sedaj, pa še zabavno.
Ne
The White House formula for calculating its tariffs
As he unfurled his list of tariffs targeting most of America’s trading partners, President Trump repeatedly stressed that each nation’s rate was reciprocal — reflecting the barriers they had long erected to U.S. goods.

Sparkxl ::
Najbolj zaskrbljujoče je, da je vse to one man show, baziran na wishfull thinking. Tu zadaj ni računic, posvetov z vsemi...nič. Autoritarna solo poteza brez oprijemljivih analiz

Virov ti ne mislim podajati. Pisal sem dejstva. Saudijci z nafto ne morejo vec sluziti velikih denarcev. Se vedno imajo izredno poceni energijo in lahko sluzijo z intenzivno industrijo. Ampak tukaj bo tekma veliko tezja. Easy money ere je konec.
Zanimivo je, da financirajo Lucid Motors, ki ima proizvodnjo v KAEC. Bo kar komicno, da bodo presli na elektriko, da lahko izvozijo vec nafte. Samo 25 let so rabili, da skapirajo kaj delajo Norvezani. Samo komu bodo nafto prodali?
Da sploh ko ugotoviš da so Sadvci eni največjih investitorjev…... No čakaj. Kod bo pa financiral vzpon Indije. Rusija njima proizvodnje da bi lahko zadovoljila potrebe, če indija začne rasti no kot je kitajska rasla zadnjih 20 let...

Kakor jaz razumem Trumpovo formulo, za izračun carin, ki je na tisti sliki, ki jo drži v roki so v enem stolpcu trgovinski deficit z ZDA, v drugem pa carine (torej sploh ne gre za recipročnost). Ampak recimo ZDA imajo z Vietnamom 90% deficita. V Vietnamu delajo svoje izdelke številke ameriške koorporacije, kot je recimo Nike. Ni kriv Vietnam za tak deficit. ROFL. krive so ameriške koorporacije, ki delajo izdelke tam, kje je poceni delovna sila in ne v ZDA. In kdo bo sedaj plačal te carine na Nike superge iz Vietnama? Ameriški potrošnik. Te carine bo Nike direktno nabil na končno ceno svojih izdelkov. Sprašujem se, ali tip sploh razume kako deluje globalizirana svetovna ekonomija.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()

Sparkxl ::
Dejansko zdaj celotna njihova ekonomija bazira na osnovnošolski matematiki, z oceno 2. Prvo so se mi njegove carine zdele mogoče čisto malo smiselne, ampak zdaj...omfg
@MR.B ne spuščaj se v kow paralelni zblojeni svet, nima smisla
@MR.B ne spuščaj se v kow paralelni zblojeni svet, nima smisla

kow ::
Lahko greste brati nazaj kdo je pravilno napovedal inflacijo. Posolal sem vas, da imate se danes PTSD.

Lahko greste brati nazaj kdo je pravilno napovedal inflacijo. Posolal sem vas, da imate se danes PTSD.
Da da, s tem da si pozabil dodati, no niti ne več, da je danes borba za nafto in plin v amazonkem gozdu, tam je danes 25% novo odkritih zalog nafte in plina. Ti pa sanjaš v prihodnosti ameriške proizvodnje nafte, kjer iz zadnjih 5-10 let novo virov nafte, črpajo skoraj 50*50 nafte in vode.
Ps: Seveda pa lahko prodajaš, da je inflacija kriva za trenutno ceno Megawatne ure elektrike ki jo plačujemo v EU. Se s PTSD počutimo bolje.