» »

Hdd disk iz prenosnika

Hdd disk iz prenosnika

eldorado29 ::

V prenosniki je hdd disk 500GB.
Sem kupil ssd disk 500gb in sedaj me zanima če lahko ta star disk uporabljam kot zunanji disk za shrambo. Kaj rabim kupit za zraven. Prosim za pomoč.

Baja ::

2.5 inčno zunanjo ohisje

Han ::

MIHAc27 ::

Preveri z kakim Crystal disk info, da stari disk nima slabih sektorjev. Če nima, v ohišje 2.5 in ja, bo delal kot zunanji disk.

hvala vam

sedaj un ta star disk je imel razdeljen dve particiji. pa je kolega pobriso obe dve particiji da bi biula samo ena. sedaj pa ni nobene. In tudi disk management ne najde. ko disk priklopim ga računalnik zazna. A ga ne odpre. najlažja rešitev v tem primeru?=

sem naredo eno particijo. disk zgleda tudi dober
https://ibb.co/6DTxrVs
ohišje je AXAGON usb 3.0 iz bigbanga

sformatiram ga lahko v ntfs ali exfat. pa sem planiro da slike in videji ki bodo gor da bi lahko tudi na TV gledo. pa poskuso na dveh tvjih pa nobeden ne prikaže ničesar kar je gor na disku...

Zgodovina sprememb…

Scorpy84 ::

eldorado29 je izjavil:

sem naredo eno particijo. disk zgleda tudi dober
https://ibb.co/6DTxrVs
ohišje je AXAGON usb 3.0 iz bigbanga

sformatiram ga lahko v ntfs ali exfat. pa sem planiro da slike in videji ki bodo gor da bi lahko tudi na TV gledo. pa poskuso na dveh tvjih pa nobeden ne prikaže ničesar kar je gor na disku. bi blo potrebno v fat32 formatu narediti?

Na tv-ju prvo formatiraj, nato pa poljubno, če bo računalnik zahteval pa še enkrat ne glede na datotečni sistem. Zakaj je tako, kdo bi vedel, pri meni je isti problem pri dveh novih diskih, medtem ko za usb ključ nisi rabil.

sedaj sem res mislil da je kaj z TVji narobe. pa sem usb ključek formatiro v fat32 format sedaj predvajata oba dva TVja.
se pravi tvji niso podprti za exFAT format.
kako pa pol zdaj lahko hdd disk formatiram v fat32? če mi sploh možnosti ne ponudi

hojnikb ::

nemors, ker v windowsih lahko formatiraš samo do 32GB velike nosilce. Formatiraj v ntfs
#brezpodpisa

z nekim propgramom mini tool particion sem lahko sformatiro. po nekem ruskem postopku sem delo.
https://ibb.co/KXwG6cs

sedaj je disk v fat32 formatu.
in tudi slike in film predvaja na TVju.
zanimivo :D

FAT32 ne podpira večjih datotek od 4 GB. Sformatiraj v NTFS.

ni šlo niti dobro vse. javlalo napake.. zato.
sformatirano v ntfs in se bo gor shranilo kake slike in podobne zadeve.

Katere tvje imas, ce imas smart, lahko na tv formatiras in uporabljas, pa tudi spreminjas datotecni sistem kot sem ze rekel. Edino ce nimas res starejse tvje, pol ni pomoci

je smart tv. ampak to mogoče 1x na leto poskusim :D nisem pa vedo da lahko prek tvja formatiram. bom pa tudi to poiskusil. tnx.

Na TV formatiran disk je načeloma berljiv zgolj na dotičnem TV, nikjer drugje.

Han je izjavil:

Na TV formatiran disk je načeloma berljiv zgolj na dotičnem TV, nikjer drugje.

Odvisno ce nastavis, da je za snemanje, je tako. Ampak gor sem omenil, da ko opravis format na tvju, ga se enkrat formatiraj na racunalniku na poljuben datotecni sistem. Nato bo znal racunalnik in tv brati disk.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

formatiranje USb ključka

Oddelek: Strojna oprema
145680 (5416) Lizzy
»

Formatiranje diska v W10 ne gre v starejše formate (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
568268 (7008) Pithlit
»

USB ključ v FAT

295724 (5344) bbenci2
»

NTFS

Oddelek: Programska oprema
385377 (4964) 5er-->
»

Napaka pri kopiranju -> ni dovolj prostora ??

222170 (1768) LuGi

Več podobnih tem