» »

Reševanje anket

Reševanje anket

Matej63 ::

Pozdravljeni!

Sem študent marketinga in se trudim izvesti raziskavo o oglaševalcih in influencerjih. Pri tem imam velike težave, saj gredo seveda ankete vsem na živce in ne morem pridobiti zadostnega števila podatkov. Problem tiči tudi v tem, da je anketa namenjena le tistim, ki so zaposleni v oglaševalski niši. Poskusil sem marsikaj, pa sem še vedno skoraj brez podatkov. Prosim za kakšen nasvet oz. pomoč pri tem, kako bi lahko anketo spravil do pravih ljudi in pridobil podatke.

https://forms.gle/nmhwgWZi7Hmwm1g6A

Hvala v naprej!

smetko ::

Moje mnenje, glede priprave ankete:
V oglaševalski industriji imaš v grobem 3 nivoje
- Podjetja, katera oglašujejo svoje proizvode
- Podjetja, katera pripravljajo oglase. (sem lahko prištejem tudi podjetja, katera tržijo pasice za oglase, oblikovalska podjetja, ter podjetja, katera pomagajo razvijati propagandne strategije, ...)
- Podjetja, katera potem prikazujejo te oglase. (Televizije, internetni portali, ....)
V tvoji anketi ni jasne slike, koga želiš nagovarjati.

Predstavitev:
Predstaviš se kot študent, nakar v anketi kot predstavnik podjetja. Žal tržniki takšne nelogičnosti zavohajo že na daleč.

Produkt:
Ne veš kako ta industrija funkcionira ter želiš da te bodo učili posla. Danes večina podjetji pričakuje, da imaš že pripravljene neke rešitve za njihove probleme, ter se nato pogovarjaš še samo o implementacij. Zato moraš imeti pripravljene že celovite rešitve. Čas malih programčkov je na žalost že minil, oziroma se velika podjetja izogibajo one man bend podjetji, ker za njih to predstavlja prevelik riziko.

Medij ankete:
Anketo pripraviš na Googlovih strežnikih. V tej panogi je Google velik igralec, in večina je že spoznala, da ima to podjetje izredno razvito analitiko, zato se izogibajo dati katerikoli podatek, kateri bi lahko njim pomagal.
No comment

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kvalitetna podjetja (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
7818286 (14251) Mavrik
»

Vpis na FDV - izobrazba (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6319304 (17623) Meizu
»

Slovenski komercialni radiji (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
7915314 (13281) LuiIII
»

Išče se nova ekipa za skupno podjetje Tvojnet (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
5410022 (7210) Tydek

Več podobnih tem